• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederle aynı evde kalma ?

Benim çok yakın arkadaşım aynı durumu yaşadı aksam 10 da gelip sabah eşiyle birlikte ise gidiyordu kayınpederi boşanmada mahkemenin kapısından döndüler .eğer zorda kalırsanız ya dubleks ev tütün yada mutlaka ebeveyn banyonuz tuvaletinin olsun bu ayrıntıyı es geçmeyin derim

Belirli bir süre varsa problem değil. Ama ev üzerine ev olmaz bu bir gerçek.

Şu da var, kalmaya alışırsa yarın öBür gün git de denmez. Biraz karışık bir konu bence .
Aynı binada 2 ayrı evde oturmayı teklif et eşine.

doğru insanına göre değişir mesela kendi annemle 3 gün kalamam ama babanem geldi 1 hafta bizde kaldı ailece hepimize çok iyi geldi... dedemde öyleydi gelip bizde kaldığı zamanlar sanki zaten hep bizle yaşıyormuş gibi düzenimize çabuk adapte olur bizi asla rahatsız etmezdi evde varmış yokmuş belli bile olmazdı ama kendi kayınbabamla asla kalamam mesela kayınvalidemden daha dırdırcı 2.gün kriz geçirttirir insana
İşte tamamen kişiden kişiye değişiyor durum :)

Başlıkta belirttiğim gibi kayınpederle aynı evde kalınırmı eşim iş gereği İstanbul içi bi yere taşınmayı düşünüyor bu süreçte kayınpederimde bizimle kalacakmış kendisini severim hiç sorun yaşamadık şimdiye kadar ve işi bize o bağladı yani babasıyla çalışacak eşim yüklü miktarlarda para kazanacaklar inşallah ikiside benim şimdi merak ettiğim aynı evin içinde nasıl olur acaba yanlış anlaşılmasın dediğim gibi sonuçta eşimin babası her zaman saygı sevgi duyduğum bir insan kafam çok karışık ya İstanbul’a taşınıcaz ya ben kendi memleketime taşınıp aileme yakın olucam bebeğimi yanlız büyütmek de istemiyorum bi yandan.Sizlerin de fikirlerini almak istedim 💐☺️
Ben kalmazdım, öz babama bile güvenmezken eşimin hicbir kimsesi ile yanlız kalmam ...

Ben kalmazdım, öz babama bile güvenmezken eşimin hicbir kimsesi ile yanlız kalmam ...
yalnız kalacak değil ki
esi kendisi kızı var kadının
kayınpederi onlarla kalacakmış

sanırım bir süre sonra da ev tutacak kayınpeder ve kayıvalide de gelecek

kadının yüklü para dediği ne kadar yüklü para bilmiyoruz...herkesin yüklü anlayışı farklı :D
+ kendisi mevcut evini istanbula mı taşıyacak onu da bilmiyoruz (ki galiba öyle evimiz arabamız yok demiş demek kirada kapatıp taşıyacak herhalde)
+ kayınvalidesi memlekette evini kapatıp çocuklarını alıp mı gelecek onu da bilmiyoruz (ki onun kendi eviymiş bu iş geçici ise kapatmak ve eşyasını düzenini bozmak filan istemeyebilir kadın dahası okuyan çocuk varmış)

çünkü bence esas sorun şu ki kayınvalide evi kapatıp gelmeyecekse şayet istanbulda baştan ev serecekler....ya da eşyalı ev tutacaklar vs.

şu anda istanbulda 2 tane ev depozito peşin kira eşya...bul, öde...epey bir iş yani.
yüklü denilen para daha kazanılmış değil
öyle sanıyorum ki tüm bunları bir anda yapamıyorlar.

Kalınabilir,anladığım kadarıyla geçici bir dönem için zaten.
Ayrıca bırakmayın eşinizi sizde birlikte gidin.
Yani giyim tarzınızı bilmiyorum ama kp gidene kadar biraz daha özen gösterirseniz olur biter.
Böyle sinsi,laf sokan,kaba bir yapısı yoksa size ve ailenize saygı duyuyorsa kalınabilir pek tabi

Başlıkta belirttiğim gibi kayınpederle aynı evde kalınırmı eşim iş gereği İstanbul içi bi yere taşınmayı düşünüyor bu süreçte kayınpederimde bizimle kalacakmış kendisini severim hiç sorun yaşamadık şimdiye kadar ve işi bize o bağladı yani babasıyla çalışacak eşim yüklü miktarlarda para kazanacaklar inşallah ikiside benim şimdi merak ettiğim aynı evin içinde nasıl olur acaba yanlış anlaşılmasın dediğim gibi sonuçta eşimin babası her zaman saygı sevgi duyduğum bir insan kafam çok karışık ya İstanbul’a taşınıcaz ya ben kendi memleketime taşınıp aileme yakın olucam bebeğimi yanlız büyütmek de istemiyorum bi yandan.Sizlerin de fikirlerini almak istedim 💐☺️
Çok kısa bir süre kendi ailem ile birlikte aynı binada altlı-üstlü oturduk.
Bakın ayrı kat ayrı giriş, istemezsek görüşmedik vs.
İlk zamanlar ne hoştu zırt pırt anneme kahvaltıya uğradım, kahve içmeye indim ama bu saadet çok kısa süreli oldu. Çok sıkıldık. Çünkü herkesin kendi hayatı ve düzeni var, olmalı.
Ev üstüne olmaz deniyor, ev ev üstüne değildi ama yinede çok yakınlıkda hiç güzel değilmiş.
Kendi ailende olsa, yok- olmuyor yani.
İnsanlar kayınaileye nasıl duruyor heleki yıllarca kabus gibi resmen.

yalnız kalacak değil ki
esi kendisi kızı var kadının
kayınpederi onlarla kalacakmış

sanırım bir süre sonra da ev tutacak kayınpeder ve kayıvalide de gelecek

kadının yüklü para dediği ne kadar yüklü para bilmiyoruz...herkesin yüklü anlayışı farklı :KK70:
+ kendisi mevcut evini istanbula mı taşıyacak onu da bilmiyoruz (ki galiba öyle evimiz arabamız yok demiş demek kirada kapatıp taşıyacak herhalde)
+ kayınvalidesi memlekette evini kapatıp çocuklarını alıp mı gelecek onu da bilmiyoruz (ki onun kendi eviymiş bu iş geçici ise kapatmak ve eşyasını düzenini bozmak filan istemeyebilir kadın dahası okuyan çocuk varmış)

çünkü bence esas sorun şu ki kayınvalide evi kapatıp gelmeyecekse şayet istanbulda baştan ev serecekler....ya da eşyalı ev tutacaklar vs.

şu anda istanbulda 2 tane ev depozito peşin kira eşya...bul, öde...epey bir iş yani.
yüklü denilen para daha kazanılmış değil
öyle sanıyorum ki tüm bunları bir anda yapamıyorlar.
Valla nerden baksan saçma..

Ay önce yazarken bir nokta virgül falan birsey koysaydin. Tek solukta konu okudum. Sonra da dubleks ev falan olursa belki olabilir. Kayinpederinde her gun ışe gidecekse sikinti yok. Ama 90 m2 daire de hep beraber kayinpeder ile evde olmaz.

Birlikte yaşamak zor olur bence. Aynı evde rahat edemezsiniz

Yüklü miktarda paranın bi kısmıyla ayrı eve cıksın.
Kpderle aynı evde yasamamınn mantıklı yanı yok bence.Saglık vs degilse.

Ben kalmazdım.
Hani çok iyi bir insandır iyiyizdir falan tamam ama ne gerek var.
O varken annem bile kalmaya gelemez mesela, ne alaka olur. Karısı da varmış.
Bilemiyorum. Geçici diyorsunuz, ne kadar geçici 1 ay, 3 ay, 1 yıl? Kısa süre belki, çift banyolu büyük bir ev olsa iş saatlerine göre falan değişebilir kabul edilebilir ama zor yine de.

Kaç ay?
Bebeğini rahat emziremeyeceksin,zırt pırt memeni acamayacaksin, evde şort atlet gezemeyeceksin,daha beteri başörtülüysen evinde bile kafanı havalandıramayacaksin, yaz sıcağında bile uzun kollu gezmek zorundasin. bebek uyuyunca sizamayacaksin, devamli bir yemek yapma, ısıtma ,ev temizleme durumlari. Koltukta g.tunu devire devire yatmak,istediğin diziyi ,programı izlemek yok. Kayınbaban ne isterse o, ister Esra Erol izlesin son ses,ister a haber. Sen ona maruz kalacaksın. Kendi evinde rahat rahat osuramayacaksin bile.
Ben asla istemezdim.
Hepsine katılıyorum ancak başörtüsü konusu hariç. Dinen kayınpeder baba hükmünde olduğu için tesettürlü dahi olsa gelin başını kapatmak zorunda değil.

Bence gitmeyin. Önce onlar bir gidip düzeni kursunlar çok para kazansınlar ondan sonra da kv ile birlikte gidin ayrı evlerde ayrı düzenler kurun.

Ne kadar süreli olduğuna bağlı bence nen kadar iyi olursa olsun bi saatten sonra olmuyor yani olmaz..

benim kayınbabamda Allah razı olsun çok iyidir yemek yaparken gelir yardım eder o soyar ben doğrarım hamile olduğum için yorulmamı istemiyor.. ama bu süreç tabiki en fazla 1 hafta sonra herkes kendi evine😂 insan rahat edemiyor çünkü kendi babamda olsa öyle yani..

yeni yer, yeni şehir küçücük çocukla taşın düzen kur çok zor olur.. olan bu süreçte çocuğa olur..

Son düzenleme:
Back
X