- 26 Nisan 2015
- 3.859
- 3.058
- 63
Allah kolaylik versinde insan eti kimllursa olsun zordur Allah her zorluga bir kolaylik verir insallahKayınpederim rahatsız ta nişanlıyken ölecek diye düşünüyorduk eşim korkuyordu şimdi o iyi oldu şimdi de aksi gibi kayınvalidem bayağı rahatsız birden zayıfladı yaklaışık 2 sene olacak evliliğim geçen kış 4 ay bu kış 2 ay yanımda kalmışlardı bu kış gelmeyecekler ders çalıştığım için ya kötü kötü de rüyalar görmeye başlatım eltim hiç yüz vermez ikisine de ama sırf maaş için biraz ilgilenir ama maaşla insan evinde mi ji oolaysafir edilmez ALLAH bakımlık duruma zaten kimseyi düşürmesin de sizce kaynanamı zor kaynatamı eğer kaynanama bir şey olursa kaynatam kışları daha fazla olmak suretiyle bizimle olur diye dşünüyorum eşim onu bırakmaz memlekette yalnız
teşekkür ederim beni yanlış anlamadığınız için ben kendimi anlatamadım ben babasızlığımı her an yaşadım anneme de babamın ölümünden sonra daha çok düştüm kendimi anlatamadım eltim görümcelerim de sorumluluklarını üzerlerine almalılar aslında ölsün diye değil ki şuan markete gitmeye hali yok kayınvalidenin de kayınpederin de bu sene şu kpss yi halledersem belki ben eşime diyeceğim bizimle mi yaşasalar eltim asla oralı olmaz görümcelerim de bir tuhaf katılar annem de rahatsız ama o gelmez asla kendi evinde durur ben böyle iyiyim diyor onun için kayınvalide ve kayınpederle tamamen yaşayan ya da senenin yarısını yaşayanlar yorum yapar diye düşündüm ama yok ölmelerini mi bekliyorsun falan dilan bir sürü lafAllah kolaylik versinde insan eti kimllursa olsun zordur Allah her zorluga bir kolaylik verir insallah
Ya aslında anneme bir şey olacak diye korkuyorum bir yandan bacağından su akıyor doktora gitmiyor bacaklarından 2 kez ameliyat oldu rüyalarımda çıkıyor acaba ders çalışıyorum ondan mı böyle karışık rüya görüyorum dedim buğn ünv okuyan kardeşim de abla korkuyorum kötü rüua gördüm dedi kafam karman çorman kaynanam kaynatam çok soğuttular kendilerinden zorla bizi sevme dediler gibi artık eski istediklerini anlatıyorlar hem benden memnunlar hem de eski istedikleri kızları anlatıyor bana neden ona vermemişler de memurmuş da güzelmiş de onun için düşünüyorum gerçekten de çocuğun olsa bakamam diyor ama geldiğinde bir çay demletmedim ama yaranılmaz hep kendi istekleri borç oldu bir sürü ama oğluna acıdığı da yok
Kayınpederim rahatsız ta nişanlıyken ölecek diye düşünüyorduk eşim korkuyordu şimdi o iyi oldu şimdi de aksi gibi kayınvalidem bayağı rahatsız birden zayıfladı yaklaışık 2 sene olacak evliliğim geçen kış 4 ay bu kış 2 ay yanımda kalmışlardı bu kış gelmeyecekler ders çalıştığım için ya kötü kötü de rüyalar görmeye başlatım eltim hiç yüz vermez ikisine de ama sırf maaş için biraz ilgilenir ama maaşla insan evinde misafir edilmez ALLAH bakımlık duruma zaten kimseyi düşürmesin de sizce kaynanamı zor kaynatamı eğer kaynanama bir şey olursa kaynatam kışları daha fazla olmak suretiyle bizimle olur diye dşünüyorum eşim onu bırakmaz memlekette yalnız
Annem bacaklarından iki kez ameliyat oldu annemde fil hastalığı var belden aşağısı şiş yaralar çıkıyor su akıyor kapanıyor kilosu da vardı ağrıları çok tedavisi zor sanırım masraflı da ben atanamadım ne yazık ki nasip değilmiş şimdi harıl harıl 2016 kpss ye çalışıyorum akrabalarım yok gibi teyzem halam yok amcam vardı vefat etti dayılarım düğünüme bile gelmedi en azından ben ekonomik olarak daha rahat olursam ilerde anneme daha fazla sahip çıkabilirim eşim annene bakma durumu kardeşine düşer o erkek çocuğu diyor ama o daha öğrenci nereye kadar yapabilir ki şuan ezan okuyor hayırlısıyla inşallah Rabbim bana acır ve hayırlısıyla memur olurum yoksa sesim bir yere kadar çıkar daha çıkamaz kolum kanadım kırık olur kendime güvenemem anneme yardımcı olmam için benim daha güçlü olmam lazım ama iş eşimin anne babasına gelince iş değişiyor eltimle yakınız araya mesafe koydum her fırsatta beni küçümsemeye çalışıyor sahipsiz görüyorlar beni farkındayım eşim sağolsun beni koruyor ama annesi babası söz konusu olunca susuyor onlar sürekli eşime istedikleri eski kızları anlatıyor ya çok güzelmiş ya memurmuş da neymiş neden onlara vermemişler ona üzülüyor kaynanam düşünün artıkCanim benim annene birsey olmasindan neden bu kadar korkuyorsun? Ona bisey olursa iyice sahipsiz kalirim diye mi dusunuyorsun? Tabikii kimse anne babasina kardesine birsey olsun istemez ancak boyle ruyalarina girecek kadar kafayi taktigina gore altinda baska bisi var. Birde baska bir mesajinda eltinden bahsetmissin. o pek yardimci degil galiba. yakin mi oturuyorsunuz eltinizle? Yakininizda ve size destek olmuyor mu? Eskileri istiyor filan demissin onu hic anlayamadim. Esinin eski sevgililerinden mi bahsediyorlar sana? eger oyleyse yaptiklari cok ayip. Esin nasil ses cikarmaz buna.
Canim yaptiklari cok ayip. Tabiki buyuktur saygida kusur etme ama kendini de paralama. Haklisin kardesin daha ogrenci. Eline ekmegini alinca sahipsiz birakmaz annecigini ama simdi belli bir yere kadar yardimi olabilir. Part time islerle filan. Insallah guzel arkadasim insallah atanirsin hayirlisiyla. Rabbim emeklerini zayi etmesin.Annem bacaklarından iki kez ameliyat oldu annemde fil hastalığı var belden aşağısı şiş yaralar çıkıyor su akıyor kapanıyor kilosu da vardı ağrıları çok tedavisi zor sanırım masraflı da ben atanamadım ne yazık ki nasip değilmiş şimdi harıl harıl 2016 kpss ye çalışıyorum akrabalarım yok gibi teyzem halam yok amcam vardı vefat etti dayılarım düğünüme bile gelmedi en azından ben ekonomik olarak daha rahat olursam ilerde anneme daha fazla sahip çıkabilirim eşim annene bakma durumu kardeşine düşer o erkek çocuğu diyor ama o daha öğrenci nereye kadar yapabilir ki şuan ezan okuyor hayırlısıyla inşallah Rabbim bana acır ve hayırlısıyla memur olurum yoksa sesim bir yere kadar çıkar daha çıkamaz kolum kanadım kırık olur kendime güvenemem anneme yardımcı olmam için benim daha güçlü olmam lazım ama iş eşimin anne babasına gelince iş değişiyor eltimle yakınız araya mesafe koydum her fırsatta beni küçümsemeye çalışıyor sahipsiz görüyorlar beni farkındayım eşim sağolsun beni koruyor ama annesi babası söz konusu olunca susuyor onlar sürekli eşime istedikleri eski kızları anlatıyor ya çok güzelmiş ya memurmuş da neymiş neden onlara vermemişler ona üzülüyor kaynanam düşünün artık
Canım bu evliliğimin 1.5 senesinde kaynana kaynata benim yanımda 6 ay kalmşsa ben annemin yanında 1 ay kalamadım hem yüzüm olmuyor hem kendi evim sorumluluğum da var eee anadan babadan kalma mal mülk de yok ki anneme bir yardımcı tutayım en azından haftada bir evini temizlesin yemeğini falan yapsın kardeşim ünv 1.sınıfta büyük evi barkı eşi falan olsa derim sen de ilgileneceksin yani kafamın sebze çorbalığını buraya aktaramadım kaynanam neredeyse sen atansaydın borç biterdi diyor ya borç neden bitmez oğlun senin evini yaptırmış bizim evliliğimizde bitti sonra da bizim düğün borçları en ucuzu neyse onu aldık eşim annesina aldığı oturma grubunuın fiyatı kadar biz kendimize mobilya almadık ya işin özü erkek anne babaları daha farklı oluyor ya bakacak kimse yoksa benim annem gibi .... benim arkadaşlarım az kötü ol da kıymetini bilsinler kızım diyorCanim yaptiklari cok ayip. Tabiki buyuktur saygida kusur etme ama kendini de paralama. Haklisin kardesin daha ogrenci. Eline ekmegini alinca sahipsiz birakmaz annecigini ama simdi belli bir yere kadar yardimi olabilir. Part time islerle filan. Insallah guzel arkadasim insallah atanirsin hayirlisiyla. Rabbim emeklerini zayi etmesin.
4 tane 2 kız 2 erkekEvet yanlış anlaşıldınız. Çünkü düzgün yazmıyorsunuz.
Benim önerim evleri varsa eğer herkes eşit şekilde para koysun bakıcı tutun sizlerde sürekli gidip ilgilenin. Aynı evin içinde yaşamak zor olur.
Kaç çocuğu var kv nin?
Bencede kendini fazla paralama onlar icin. Acik acik yolunacak tavuk ariyorlar sanki. Yok diger kiz memurmus, yok sen atansaymissin borc kalmazmis. Ayip seyler bunlar..Canım bu evliliğimin 1.5 senesinde kaynana kaynata benim yanımda 6 ay kalmşsa ben annemin yanında 1 ay kalamadım hem yüzüm olmuyor hem kendi evim sorumluluğum da var eee anadan babadan kalma mal mülk de yok ki anneme bir yardımcı tutayım en azından haftada bir evini temizlesin yemeğini falan yapsın kardeşim ünv 1.sınıfta büyük evi barkı eşi falan olsa derim sen de ilgileneceksin yani kafamın sebze çorbalığını buraya aktaramadım kaynanam neredeyse sen atansaydın borç biterdi diyor ya borç neden bitmez oğlun senin evini yaptırmış bizim evliliğimizde bitti sonra da bizim düğün borçları en ucuzu neyse onu aldık eşim annesina aldığı oturma grubunuın fiyatı kadar biz kendimize mobilya almadık ya işin özü erkek anne babaları daha farklı oluyor ya bakacak kimse yoksa benim annem gibi .... benim arkadaşlarım az kötü ol da kıymetini bilsinler kızım diyor
Hayırlısıyla atansam hepsinin davranışı değişir kaynım diyor ki sen çalışmak istiyorsun hasta bakıcılık falan da yapabilirsin dedi ünv mezunusun ama neyse olsun dedi ben olur neden olmasın dedim eşim de abi ne alaka ünv mezunu insan eşim dedi gerek yok dedi beni öyle küçümsüyorlar eltim de markette çalış diyor memuriyet olsa olurdu dedi ilkokul mezunu bizi beğenmiyor ama biz onu beğenmemezlik yapmıyorduk ama bu duruma geldik insan akrabasız anasızlık babasızlık daha doğrusu sahipsizlik zor ooo deştikçe çok şey çıkar ama ben kendimi anlatamadım büyüklerle beraber yaşayanlar yorum yapar diye düşündüm ama farklı şeyler çıktı ortaya neyse artıkBencede kendini fazla paralama onlar icin. Acik acik yolunacak tavuk ariyorlar sanki. Yok diger kiz memurmus, yok sen atansaymissin borc kalmazmis. Ayip seyler bunlar..
Kiskaniyorlar belki canim seni. Sen kulak asma onlara. Hep guven kendine. Ezilmeni gerektirecek hicbir durum yok ortada. Sessiz kaliyorsun sanirim sen merhametli davraniyorsun hep. Sende ver cevabini catir catir. Onlarin sozleri bir kulagindan girsin digerinden ciksin. Uzme kendini.Hayırlısıyla atansam hepsinin davranışı değişir kaynım diyor ki sen çalışmak istiyorsun hasta bakıcılık falan da yapabilirsin dedi ünv mezunusun ama neyse olsun dedi ben olur neden olmasın dedim eşim de abi ne alaka ünv mezunu insan eşim dedi gerek yok dedi beni öyle küçümsüyorlar eltim de markette çalış diyor memuriyet olsa olurdu dedi ilkokul mezunu bizi beğenmiyor ama biz onu beğenmemezlik yapmıyorduk ama bu duruma geldik insan akrabasız anasızlık babasızlık daha doğrusu sahipsizlik zor ooo deştikçe çok şey çıkar ama ben kendimi anlatamadım büyüklerle beraber yaşayanlar yorum yapar diye düşündüm ama farklı şeyler çıktı ortaya neyse artık
Hani gelinler böyle düşününce hemen kötü oluyor ya şunu demek istedim ben elimden geleni yaparım ama görümcem bile ven ilgilenmem diyor benim yanımda onu demek istedim aslında herkes sağlıklı hayırlı bir şekilde yaşasın onların ölümünün bana yararı mı olacak asla tepki gösteren arkadaşlar da var ben birkaç konu daha gördüm kayınvalide ile yaşamak falan kötü kötü rüyalar görüyorum aslında anneme bir şey olacak diye korkuyorumama bu konuda da yanlış anlaşıldım heralde
teşekkür ederim bu konuyu açtığıma bin kere pişman oldu iki kuruşluk moralim vardı o da gitti hemen insanları yerden yere vurmak bize has bir duırum hele de klavye önümüzdeyse daha da kolayKiskaniyorlar belki canim seni. Sen kulak asma onlara. Hep guven kendine. Ezilmeni gerektirecek hicbir durum yok ortada. Sessiz kaliyorsun sanirim sen merhametli davraniyorsun hep. Sende ver cevabini catir catir. Onlarin sozleri bir kulagindan girsin digerinden ciksin. Uzme kendini.
Evet dersle kafayı çok bozdum bugün kardeşim anneme bir şey olsa abla yurtta kalırım sizi de rahatsız etmek istemem dedi ağladım ben de eşim öyle şey olur mu falan dedi ama ya öyle olunca benim daha çok ders çalışmam lazım diye düşünüyorum şimdi üzerime daha çok yük bindi içim cız etti offffffffffff offfffffffffff çok dua ediyorum canım ama kendimi rahatlatamıyorum ya gece uyuyamıyorum 2 saat uykuya dalmak için uğraşıyorum hayırlısı evet gelmeden karşılaşmadan zorlukları çok düşünmemek lazım ALLAH dağına göre kar verirmiş Rabbim taşıyamayacağımız yükler yüklemesin omuzlarımıza aslında akıl danışmak başkaların büyükleri nasıl sonradan değişiyor mu sohbet gibi olsun istedim ama kötü ettim kendimi de ifade edemedim benim istememle de kimse ölecek değil doğum yaşam ölüm aslında her şey ALLAH'IN taktiri insanız eksiğin korkarız endişeleniriz düşünürüz vesveseleniriz vs... ben sadece aile olarak güçsüzüm kendimi güçlendirirsem ekonomik olarak anneme sahip çıkmam daha kolay olur yaaaaaaaaaaa çok karışığım hayırlısı Rabbim gönlüme ferahlık versin AMİNKafanız çok karışık. Derste çalışıyorsunuz bir yandan ve eski yaşanmışlarınız çok bunaltmış sizi.
Öncelikle ne kendi annenizi ne onların hastalıklarını ve ölümlerini düşünüp üzülmeyin, gelecek için endişelenmeyin.
Sıralı ölüm diye birşey yok. Allah sizlere hayırlı ömürler versin.
Tevekkül edin. Korktuklarınızla imtihan edilirsiniz.. Rüyalar da bu yaşadığınız kafa karışıklığından dolayıdır.
Evet dersle kafayı çok bozdum bugün kardeşim anneme bir şey olsa abla yurtta kalırım sizi de rahatsız etmek istemem dedi ağladım ben de eşim öyle şey olur mu falan dedi ama ya öyle olunca benim daha çok ders çalışmam lazım diye düşünüyorum şimdi üzerime daha çok yük bindi içim cız etti offffffffffff offfffffffffff çok dua ediyorum canım ama kendimi rahatlatamıyorum ya gece uyuyamıyorum 2 saat uykuya dalmak için uğraşıyorum hayırlısı evet gelmeden karşılaşmadan zorlukları çok düşünmemek lazım ALLAH dağına göre kar verirmiş Rabbim taşıyamayacağımız yükler yüklemesin omuzlarımıza aslında akıl danışmak başkaların büyükleri nasıl sonradan değişiyor mu sohbet gibi olsun istedim ama kötü ettim kendimi de ifade edemedim benim istememle de kimse ölecek değil doğum yaşam ölüm aslında her şey ALLAH'IN taktiri insanız eksiğin korkarız endişeleniriz düşünürüz vesveseleniriz vs... ben sadece aile olarak güçsüzüm kendimi güçlendirirsem ekonomik olarak anneme sahip çıkmam daha kolay olur yaaaaaaaaaaa çok karışığım hayırlısı Rabbim gönlüme ferahlık versin AMİN
Eşim orta yolu bulur her zaman sağolsun ama bu kpss çalışmasını gözümde çok büyütüyorum başka sorunlar da var kafamda bolca dua etmem şartAmin kardeşim. Madem inancın var kimsenin sahipsiz olmadığını da biliyor ve inanıyor olman gerekir. Kimsesizler kimsesine yeterki dayanmayı, gerçek tevekkülü bilsin kişi.
Birilerine bakmak için değil önce kendin için kazanmayı düşün. Diğer türlüsü yükten başka birşey kazandırmaz size.
Eltinizle kıyas yapma. O onun hayatı, bu da senin hayatınız. Eşinizle orta yolu buluursunuz.Eşin hem anne babasının hemde senin hakkınızı gözeterek hareket eden biriyse asla üzülmezsiniz.
Kayınpederim rahatsız ta nişanlıyken ölecek diye düşünüyorduk eşim korkuyordu şimdi o iyi oldu şimdi de aksi gibi kayınvalidem bayağı rahatsız birden zayıfladı yaklaışık 2 sene olacak evliliğim geçen kış 4 ay bu kış 2 ay yanımda kalmışlardı bu kış gelmeyecekler ders çalıştığım için ya kötü kötü de rüyalar görmeye başlatım eltim hiç yüz vermez ikisine de ama sırf maaş için biraz ilgilenir ama maaşla insan evinde misafir edilmez ALLAH bakımlık duruma zaten kimseyi düşürmesin de sizce kaynanamı zor kaynatamı eğer kaynanama bir şey olursa kaynatam kışları daha fazla olmak suretiyle bizimle olur diye dşünüyorum eşim onu bırakmaz memlekette yalnız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?