• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederle yaşamak mı kolay Kayınvalide ile mi?

Ben anlamadim simdi hangisiyle yasamanin daha kolay olacagina karar verirseniz digerinin cabuk gitmesini mi bekleyeceksiniz?

Aynacım inşallah kayınvalıden de saglıgına kavuşur ve bırbırlerıne destek olarak kendı evlerinde yasarlar ömür boyu. Rüyalarını da hemen kötüye vurma canım, hayırlara vesile oldun inşallah içini ferah tut uzme kendini
ay canım annem için de korkuyorum ders çalışıyorum kafayı yicek gibi oluyorum kardeşim de abla ben yurtta yaşarım diyor bugün ağladım kafam sepet gibi annemin bacağından su akıyor ödem fil hastalığı var annemde neyi düşünsem neyi düşünmesem bilemiyorum ama çok ders çalışmalıyım kendimi rahatlatmak için de dualarımı fazlalaştıracağım rüyalarım çok etkiliyor beni heralde psikolojimin kötü olmasından

ay canım annem için de korkuyorum ders çalışıyorum kafayı yicek gibi oluyorum kardeşim de abla ben yurtta yaşarım diyor bugün ağladım kafam sepet gibi annemin bacağından su akıyor ödem fil hastalığı var annemde neyi düşünsem neyi düşünmesem bilemiyorum ama çok ders çalışmalıyım kendimi rahatlatmak için de dualarımı fazlalaştıracağım rüyalarım çok etkiliyor beni heralde psikolojimin kötü olmasından

Canım cok gecmıs olsun :( annen su an nerde cok mu uzak sana? Su an yanına çağırsan gıdıp alssn onu eşınle beraber. Rüyalarının karışık olması cok normal sınav stresli annenin rahatsızlığı eşsinin aılesının tutumu hersey üst üste gelmıs.

Canım cok gecmıs olsun :KK43: annen su an nerde cok mu uzak sana? Su an yanına çağırsan gıdıp alssn onu eşınle beraber. Rüyalarının karışık olması cok normal sınav stresli annenin rahatsızlığı eşsinin aılesının tutumu hersey üst üste gelmıs.
Canım annem tokatta ben ankaradayım bacakları şiş üniversite son sınıftayken ameliyat oldu bacaklarından damar patladı sonra da 1 ay hastanede yattı benim okul uzadı sonra panik atak oldum onunla uğraştım nasıl diyeyim annemin kilosu şuan ben diyim 200 sen de 250 sadece kendini görebiliyor ayda bir belediyeden kadınlar evini temizliyor doktor gitmiyor korkuyor ankaraya getiremiyorum otobüse bindiremem arabamız da yok daha evimi hiç görmedi eşim de getiremeyiz diyor 4. katta oturuyorum bu merdivenleri bir saatte çıkar kardeşim de okulunu bitirse ben atansam en azından iyi doktorlara götürmek daha kolay ya vallaha bir şey anlatacaktım ama anlatamadım kaynanayla kaynatayla yaşayanlar anlaşabiliyor mu? ya ölümle alakalı psikolojim kötü babam kollarımda can verdi ama işte yazarak neyi anlatabilirim ki

Canım annem tokatta ben ankaradayım bacakları şiş üniversite son sınıftayken ameliyat oldu bacaklarından damar patladı sonra da 1 ay hastanede yattı benim okul uzadı sonra panik atak oldum onunla uğraştım nasıl diyeyim annemin kilosu şuan ben diyim 200 sen de 250 sadece kendini görebiliyor ayda bir belediyeden kadınlar evini temizliyor doktor gitmiyor korkuyor ankaraya getiremiyorum otobüse bindiremem arabamız da yok daha evimi hiç görmedi eşim de getiremeyiz diyor 4. katta oturuyorum bu merdivenleri bir saatte çıkar kardeşim de okulunu bitirse ben atansam en azından iyi doktorlara götürmek daha kolay ya vallaha bir şey anlatacaktım ama anlatamadım kaynanayla kaynatayla yaşayanlar anlaşabiliyor mu? ya ölümle alakalı psikolojim kötü babam kollarımda can verdi ama işte yazarak neyi anlatabilirim ki

Canım ya cok üzüldüm, kilolu olmasa sırtlanın tasınırdı ama böyle cok zor :( Allah senın de onun da yardımcısı öldsün inşallah. Insallh sen de atanım tüm gönülünden geçenleri yapabılırsın annecıgın ıcın. Bır kere tv de ızlemıstım böyle ünlü dıyetısyenlerden bırıne maıl yazıp yardımı isteyen bırıne yardımı etmişlerdi evınden slıp hastanede bakıma almışlardır birilerine ulaşıp yardım mı ıstesen o konuda acaba?

Canım ya cok üzüldüm, kilolu olmasa sırtlanın tasınırdı ama böyle cok zor :KK43: Allah senın de onun da yardımcısı öldsün inşallah. Insallh sen de atanım tüm gönülünden geçenleri yapabılırsın annecıgın ıcın. Bır kere tv de ızlemıstım böyle ünlü dıyetısyenlerden bırıne maıl yazıp yardımı isteyen bırıne yardımı etmişlerdi evınden slıp hastanede bakıma almışlardır birilerine ulaşıp yardım mı ıstesen o konuda acaba?
Bilmiyorum canım iyileşeceğine inansa ölürsem de evimde öleyim ben ölürsem siz de ortada kalacaksınız diyor her telefonda ölüm geçiyor işte bir de hastalanmış üşütmüş ya o kilosu zaten her şey de sorunumuz dışarı doğru dürüst çıkamıyor ben gittim evini temizledim komşular bana hoşgeldine geldi bazı kibirliler yazmasıyla ağzını falan kapıyor sanki ev kokuyormuş da onu belirtiyor ya annem de üzülüyor doktora gitmiyor bacağına 10 tane perisilin iğnesi vurmuşlar acil serviste o da çok zarar vermiş bacağına hastaneye tövbe gitmem diyor ikna etmem şart

Kayinpedere ve kayinvalideye..........dedem ve ninem miş gibi bakinca hersey daha kolay oldu sonuçta 18 senem beraber geçti tabiiki sorunlar oldu .............sonuçta bizde yaşlançaz zaman çok cabuk geçiyor kv sâglikliydi kp önce ölďü özlüyorum kizlar yokluklari çok belli kp çok asabiydi onun bağrislarinida özledim

niyetin kötü olmayabilir ama soruş ve anlatım tarzın yanlış ve mantıksız olmuş

ne çıkarsa bahtına ,kimsenin garantisi yok oları beklerken sen bile allah korusun rahmetli olabilirsin

niyetin kötü olmayabilir ama soruş ve anlatım tarzın yanlış ve mantıksız olmuş

ne çıkarsa bahtına ,kimsenin garantisi yok oları beklerken sen bile allah korusun rahmetli olabilirsin
Elbette kendimi ilk anlatışta anlatamadım kafam sepet gibi diğer yazıları da okursanız az da olsa anlarsınız Azrailin kimin ensesinde olacağı bilinmez bunu da kimse engelleyemez ben sadece onlarla yaşamaya ya da biriyle yaşama fikrine kendimi alıştırsam mı ve eşim dediğinde kabul etsem mi diye karmaşık düşüncelerle yazıya dökemedim eee harfler duyguları da yansıtsaydı herkes niyetimi anlardı ama burada düz yazı ne anlatırsa o

her ikisi de zor olur.
ama bunları düşünmek yersiz olmuş gibi geldi bana..
empati yapmanızı öneririm kendi anne babanıza nasıl davranılmasını beklerseniz karşı tarafa da öyle yaklaşın.

Kayinpedere ve kayinvalideye..........dedem ve ninem miş gibi bakinca hersey daha kolay oldu sonuçta 18 senem beraber geçti tabiiki sorunlar oldu .............sonuçta bizde yaşlançaz zaman çok cabuk geçiyor kv sâglikliydi kp önce ölďü özlüyorum kizlar yokluklari çok belli kp çok asabiydi onun bağrislarinida özledim
Teşekkür ederim canım ben kendimi ilk yazıda anlatamadım annem hasta kaynata hasta kaynana hasta sanki her an ölüm haberi alacakmışım gibi yaşıyorum psikolojim bozuk...Kaynatam benim de sinirli kuralcı kaynanam çok konuşan bir kadın artık konuşması dedikodu oluyor direk aynı şeyleri 40 kez söyler zaten şeytan yaşlı kadınlara daha çok musallat olurmuş ya hata yapsınlar diye kendi de bol bol sevinecek ya şeytanın asıl şunu diyemedim eltim asla istemiyor ama burada kalıyorlar kaynatam oğluna eşime yani maaşından market alış verişi yapacağı kadar para verince kıyamet kopuyor kaynım daha hayattalar ama o oğlu olarak eşime diyor ki bir ay bakarsın o ay maaşı alır kim baktıysa diyor ben ve eşim şaşırıyoruz hani ben bende kalın desem onlar hep para mevzusu için bakıyorlar diyecek durumdalar ama sürekli yaşamak daha stresli olsa diyorum kaynanam aslında şimdiden hazır gibi ben ona iş gördürmüyorum bazen gözümün içine baıyor ama kaynatam sıkılıyor evden çıkmıyor hep benimle konuşuyorlar ben de bu sene kpss ye çalışıyorum ama ben vicdanımı yoklamazsam ne kaynım ne eltim ne iki kızı umursamazlar ne gibi zorluklar olur az çok tahmin ediyorum ama sabırlı olunabiliniyor mu alışılıyor mu bunun gibi yaşamış arkadaşlarımla konuşmak istedim ben annemin hastalığından dolayı evime getiremedim ama onlar hep kaldılar da oturdular da

her ikisi de zor olur.
ama bunları düşünmek yersiz olmuş gibi geldi bana..
empati yapmanızı öneririm kendi anne babanıza nasıl davranılmasını beklerseniz karşı tarafa da öyle yaklaşın.
Kesinlikle haklısın ama kendimi ifade edemedim ölmeleri değil onlarla beraber yaşama fikrine kendimi alıştırma düşüncesindeydim ben ama rüyalarım dersler bazı sıkıntılar hepsinin şu sıralar çok hasta olması benim bunalıma girmeme neden oldu nerdeyse kafam bin parçaya bölünüyor neyi düşüneceğim diye zaten ben beraber yaşayalm dersem böyle bir şey olur zaman her şeyi gösterir fakat yaşayanlardan akıl almak istedim bennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

mesajları tamamını okuyamadım
aslında konuya da yorum yapmak istiyorum fakat vaktim yok
sadece şunu yazmak istedim şu anda
bazı arkadaşlar demiş ki ölmeden plan mı yapıyorsun

arkadaşlar bu planları ölmeden yapmak lazım zaten
çünkü sonrası ya emrivaki oluyor, ya hızlıca karar vermek gerekiyor, hata yapabiliyor insan, sonra da mutsuz geçen yıllar...
hatta daha önce burada birçok üye bu tüp konuların evlenmeden önce bile konuşulması gerektiğini yazmıştı
anladığım kadarıyla konu sahibinin kendi annesinin de eşinin anne-babasının da sağlık problemleri var
o da hem kendi, hem evliliği adına şimdiden bir yol belirleyip ona göre şartları geliştirmek istiyor
bu gerçekten kötü birşey mi?
bence değil
aksine, yapılabilecek en mantıklı şey

belki eşini ikna etmesi gerekecek ve zaman lazım olacak
belki birikim yapmak gerekecek
ölseler demiyor ki, ya ölürlerse diyor...

mesajları tamamını okuyamadım
aslında konuya da yorum yapmak istiyorum fakat vaktim yok
sadece şunu yazmak istedim şu anda
bazı arkadaşlar demiş ki ölmeden plan mı yapıyorsun

arkadaşlar bu planları ölmeden yapmak lazım zaten
çünkü sonrası ya emrivaki oluyor, ya hızlıca karar vermek gerekiyor, hata yapabiliyor insan, sonra da mutsuz geçen yıllar...
hatta daha önce burada birçok üye bu tüp konuların evlenmeden önce bile konuşulması gerektiğini yazmıştı
anladığım kadarıyla konu sahibinin kendi annesinin de eşinin anne-babasının da sağlık problemleri var
o da hem kendi, hem evliliği adına şimdiden bir yol belirleyip ona göre şartları geliştirmek istiyor
bu gerçekten kötü birşey mi?
bence değil
aksine, yapılabilecek en mantıklı şey

belki eşini ikna etmesi gerekecek ve zaman lazım olacak
belki birikim yapmak gerekecek
ölseler demiyor ki, ya ölürlerse diyor...
çok sağol canım kendimi anlatamadım tek taraflı değil ki benim zaten babam yok annem de rahatsız ALLAH düşmanıma bile göstermesin fil hastalığı deniyor belden aşağısı şiş kaynata kaynana da rahatsız diğer kardeşler ilgisiz benim eşim çok ilgili bunların tamamı nı düşününce kafam karma karışık oluyor kardeşim okuyor atanmam lazım vs vs beraber yaşayanlardan fikirler almak istemiştim ama bilemedim kızanlar da oldu ben dertleşmek istedim fikir almak istedim azar işitmek değil ben gelinken durumlarını düşünüp nasıl hareket etsem diye düşünüyorsam kötü mü?

rahatsız insanlar anne ve baba. hastalık bu. tabii bakacaksınız
Tabii bakacağız benim babam yoğun bakımdayken ben baktım anneme bile baktırmadım öyle önyargılı konuşuluyor ki ben bir akıl alayım dedim 10 sene önce hastanelerin durumu böyle iyi de değildi koca adam kablolarla makineye bağlıyken tuvalete gidemiyordu çocuk gibi ördek tutuyorduk burada gazel okumak çok kolay ben birlikte yaşayanlara soruyorum neler yaşanıyor maddi durum da var tabii hayırlısıyla atanayımda maddi olarak da kendi anneme bakmak ona birisini tutmak da kolay olacak ahhhh ahhh

Kayınpederim rahatsız ta nişanlıyken ölecek diye düşünüyorduk eşim korkuyordu şimdi o iyi oldu şimdi de aksi gibi kayınvalidem bayağı rahatsız birden zayıfladı yaklaışık 2 sene olacak evliliğim geçen kış 4 ay bu kış 2 ay yanımda kalmışlardı bu kış gelmeyecekler ders çalıştığım için ya kötü kötü de rüyalar görmeye başlatım eltim hiç yüz vermez ikisine de ama sırf maaş için biraz ilgilenir ama maaşla insan evinde misafir edilmez ALLAH bakımlık duruma zaten kimseyi düşürmesin de sizce kaynanamı zor kaynatamı eğer kaynanama bir şey olursa kaynatam kışları daha fazla olmak suretiyle bizimle olur diye dşünüyorum eşim onu bırakmaz memlekette yalnız
Kyınvalideler şu kadar iyidir kayınpederler şu kadar diye bir oran yok.Bu insanların ve ve senle eşinin karakteriyle,şartlarıyla,bakış açılarıyla,evlilik anlayışlarıyla alakalı birşey.

Tabii bakacağız benim babam yoğun bakımdayken ben baktım anneme bile baktırmadım öyle önyargılı konuşuluyor ki ben bir akıl alayım dedim 10 sene önce hastanelerin durumu böyle iyi de değildi koca adam kablolarla makineye bağlıyken tuvalete gidemiyordu çocuk gibi ördek tutuyorduk burada gazel okumak çok kolay ben birlikte yaşayanlara soruyorum neler yaşanıyor maddi durum da var tabii hayırlısıyla atanayımda maddi olarak da kendi anneme bakmak ona birisini tutmak da kolay olacak ahhhh ahhh
yok diğer yazıları okumadım sadece mesajına yazdım. anladım şimdi. Allah herkese sağlık versin. hastalıktan uzak tutsun. bende anneme baktım,evlatlık görevimiz bu zaten. tabiiki imkanlarınız varsa bir bakıcı tutup yine yanınızda yardımcı olarak bakılması en güzelide imkan herkesde yok.
Allah yardımcınız olsunn.

Teşekkür ederim canım ben kendimi ilk yazıda anlatamadım annem hasta kaynata hasta kaynana hasta sanki her an ölüm haberi alacakmışım gibi yaşıyorum psikolojim bozuk...Kaynatam benim de sinirli kuralcı kaynanam çok konuşan bir kadın artık konuşması dedikodu oluyor direk aynı şeyleri 40 kez söyler zaten şeytan yaşlı kadınlara daha çok musallat olurmuş ya hata yapsınlar diye kendi de bol bol sevinecek ya şeytanın asıl şunu diyemedim eltim asla istemiyor ama burada kalıyorlar kaynatam oğluna eşime yani maaşından market alış verişi yapacağı kadar para verince kıyamet kopuyor kaynım daha hayattalar ama o oğlu olarak eşime diyor ki bir ay bakarsın o ay maaşı alır kim baktıysa diyor ben ve eşim şaşırıyoruz hani ben bende kalın desem onlar hep para mevzusu için bakıyorlar diyecek durumdalar ama sürekli yaşamak daha stresli olsa diyorum kaynanam aslında şimdiden hazır gibi ben ona iş gördürmüyorum bazen gözümün içine baıyor ama kaynatam sıkılıyor evden çıkmıyor hep benimle konuşuyorlar ben de bu sene kpss ye çalışıyorum ama ben vicdanımı yoklamazsam ne kaynım ne eltim ne iki kızı umursamazlar ne gibi zorluklar olur az çok tahmin ediyorum ama sabırlı olunabiliniyor mu alışılıyor mu bunun gibi yaşamış arkadaşlarımla konuşmak istedim ben annemin hastalığından dolayı evime getiremedim ama onlar hep kaldılar da oturdular da
Anliyorum seni zaten bakim konusuna gelince ,hep bir kisiye yüklenilir, hem maddi hem manevi
Yardim eden olmayinca çok zor yani ailede bir enayi bulunur ,ben bu enayiydim eşim ailesine çok düşkün birisi ,sesimi çikaramadim senin durumunda ayni bendim hiç kimse biraz biz bakalim demedi 6 kardeşler ben kendi annemlere hiç bir faydam olmadi hep onun ailesi ön planda
otur konusş herkes yardim etsin , sirayla bakilsin
çok sabir lazim
diger çocuklarin umurda değildi ğüya çok müslümanlar, ben açik birisiyim dediğim gibi onlari dedem ninem yerine koydum her sey daha kolay oldu onlarin duasini aldim öbürleri utansin

Anliyorum seni zaten bakim konusuna gelince ,hep bir kisiye yüklenilir, hem maddi hem manevi
Yardim eden olmayinca çok zor yani ailede bir enayi bulunur ,ben bu enayiydim eşim ailesine çok düşkün birisi ,sesimi çikaramadim senin durumunda ayni bendim hiç kimse biraz biz bakalim demedi 6 kardeşler ben kendi annemlere hiç bir faydam olmadi hep onun ailesi ön planda
otur konusş herkes yardim etsin , sirayla bakilsin
çok sabir lazim
diger çocuklarin umurda değildi ğüya çok müslümanlar, ben açik birisiyim dediğim gibi onlari dedem ninem yerine koydum her sey daha kolay oldu onlarin duasini aldim öbürleri utansin
ay canım beni yanlış anlamayıp yazdığın için çok sağol işte ben bakan birisinden yorum bekledim önyargı kızmalar değil zaten iyi değilim bunları şimdiden düşüneceğim ki ona göre hareket edeceğim bu sene kpss ye hazırlanmak için kışın izin istedim biraz dinleneyim ve ders çalışmam lazım dedim tamam dediler eşimi ikna etmem de zor oldu o gelsin istedi dedim nasıl o zaman kazanmamı bekliyorsun sınavı o zaman bana hak verdi..
Ben de açıktım 2 senedir kapalıyım oo kaynıma sorsan Müslümanlığı kimseye bırakmaz ama bizi hep eleştirir benim arkam akrabam yok ya beni ezmeye çalışıyorlar ünv mezunu olsam da saf gibi görüyorlar beni her şeye evet diyorum kırmamaya çalışıyorum ya...
Büyük görümcem sürekli kalbimi kırar sonra da hakkını helal et der. Boşa çalışıyorsun nasibinde yok işte sen memur olamazsın boşa çalışıyorsun dedi beni her seferinde ağlattı... Hayırlısıyla atansam ne kapanır çeneleri tavırları değişir ve benim konuşma hakkım daha çok olur
Ben annemle yeterince ilgilenemiyorum canım kardeşim okuyor bu sene kazandı ilk senesinde 4 senelik kore dili kazandı ona bile kaynım ne biçim bölüm ne olacak hep olumsuz yorum her şeyi kendiler biliyor ben onlara bakmak istesem de bize asla maddi yardımda bulunmazlar onu bırak kaynım babasına burada kaldığında ara tatildeydi ee baba torunun karne aldı bir 100 tl verirsin benim eşim aylık alınca bana 100 tl veremiyor ki böyleler yani canım onun için kendimle konuş knuş dururken konu açıp akıl alayım paylaşayım nasıl hareket edeyim dedim ders de çalışıyorum annem de bu sıralar rahatsız ona da çok üzülüyorum

Back
X