• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide adayım

Aslında söylenebilecek her şeyi arkadaşlar söylemiş. Tüm konuyu şaşkınlığım giderek artan şekilde okudum. Yorumum ağır gelebilir şimdiden kusura bakmayın sevgili arkadaşım, kardeşimden bile küçüksünüz, gerçekten üzüldüm sizin için.

Bu insanlar sizi doğurtmak için alıyor. Üstelik hizmetçilik gibi bir bonus da var. Çok cazipsiniz. Hanım ağa oğullarını büyütmüş, şimdi torun lazım. Mümkün olsa onu da kendi içlerinde hallederlerdi ancak sosyal normlar izin vermiyor. Bu durumda torun elde etmek için izlenecek bir süreç var. İşte tam burada devreye siz giriyorsunuz. Ancak belli koşullarla tabi. Babacığınız olmasa aynı evde, eşinin odasına tıkılı olarak devammış zaten düzen, ne kadar kızmışlardır tekerlerine çomak sokuldu diye kimbilir.

Oturacağınız koltuğu, giyeceğiniz kıyafeti seçtirmeyip, kendileri yerken sizi garson eden insanlar ömrünüz boyunca sırtınızdan inerler mi sanıyorsunuz, o torunu size verirler mi sanıyorsunuz?

Anne-babanıza etmediğiniz hizmeti elin insanına sunmak utandırmıyor mu sizi? "Siz iki kişi değilsiniz" ne kadar ağır bir cümle, fark etmemiş olamazsınız.

Belki de diyorsunuz ki "BDVde okuyorum, Kv hepsi aynı, bu olmasa başkası yapacak bu eziyeti bana." YANLIŞ. ÇOK YANLIŞ.

Benim kv ne sorarsam sorayım "siz bilirsiniz, nasıl isterseniz gönlünüze göre yapın" der. Ziyaretlerine gittiğimizde "hadi çarşıya gidelim dolaşırız" dediğimizde "karaçalı gibi ne işim var aranızda, siz gidin gezin" der. Sofrada bir şey unutulmuşsa ve ilk kendisi fark etmişse kalkar ve alıri ben derim "anne ben getirirdim" diye, kabul etmez. İnanılmaz hanım, inanılmaz görmüş, ağır bir bayandır.

Eşim kendi ailesi ile daha tanışmadan önce, "birisi seni kıracak bir laf ederse anında cevabı yapıştır, asla altta kalma, benim üzüleceğimi falan sanma, sonsuz kredin var bu konuda" dedi. Hafif ayarsız bir iki laf etti teyzesi, yaptım ayarlarını her seferinde, şimdi sorunsuz çalışıyor maşallah.

Böylesi de var arkadaşım. Mümkün yani. Sen kendini nasıl bir hayata, aileni nasıl insanlarla muhatap olmaya layık görüyorsun?

Kına gecesi vazgeçen biri vardı, nicki aklımda değil şu an, bayılmıştım o özgüvene. Siz ama ev, ama eşyalar tadındasınız.

Kendi kıymetinizi biliniz. Kendinizi düşünmezseniz sizi hiç kimse düşünmez.

zeholll zeholll hanımın eski konularını okumalisiniz konu sahibi @bide bele cek
belki onun özgüveninden ve akıllıca hareket etmesinden feyz alırsınız
siz daha iyisini hak ediyorsunuz bu aile çok berbat bütün geleceğiniz mahvolur

Onlar benim mutluluğumu istiyormuş en güzeli olsun istiyorlarmış sesim çok yükselirse bu sefer cazgır geline çıkacak adım ve sürekli laf sokmalar vs olacak eminim
Yahu vardın cazgır desinler nolur ki koyun olmaktan iyi bence. Sen öyle olduktan sonra sürekli laf sokma olmuyo , en fazla arkandan atar tutar onlara da kulaklarını tıkarsın ama direk olarak sanq bişey dediğinde istediğini söyle net ol. Benim kvde de beni öyle anlatır halbuki sesimi yukseltmedim daha, inat olsun diye bişey demedim sadece kendi fikirlerimde direterek benim dediğim oldu şimdi ben mutluuu , onu bilemem :P

Dün dedim ki balkona iki kişilik masa koyalım yer kaplaması dedim kayınvalidem lapin gibi atlayıp siz iki kişi değilsiniz kusura bakma valla dedi
Canım sen yanmışsın gözünü korkutmak istemem kv kendini belli etmiş apaçık
Nişanlın ne diyor ? Gerçi erkeklere pek güven olmaz anneleri haksız da olsa farketmez.
Sen bu kadınla hasta olursun.
Ya dişlerini göster kendini ezdirme ya da yol yakınken dön

Aslında söylenebilecek her şeyi arkadaşlar söylemiş. Tüm konuyu şaşkınlığım giderek artan şekilde okudum. Yorumum ağır gelebilir şimdiden kusura bakmayın sevgili arkadaşım, kardeşimden bile küçüksünüz, gerçekten üzüldüm sizin için.

Bu insanlar sizi doğurtmak için alıyor. Üstelik hizmetçilik gibi bir bonus da var. Çok cazipsiniz. Hanım ağa oğullarını büyütmüş, şimdi torun lazım. Mümkün olsa onu da kendi içlerinde hallederlerdi ancak sosyal normlar izin vermiyor. Bu durumda torun elde etmek için izlenecek bir süreç var. İşte tam burada devreye siz giriyorsunuz. Ancak belli koşullarla tabi. Babacığınız olmasa aynı evde, eşinin odasına tıkılı olarak devammış zaten düzen, ne kadar kızmışlardır tekerlerine çomak sokuldu diye kimbilir.

Oturacağınız koltuğu, giyeceğiniz kıyafeti seçtirmeyip, kendileri yerken sizi garson eden insanlar ömrünüz boyunca sırtınızdan inerler mi sanıyorsunuz, o torunu size verirler mi sanıyorsunuz?

Anne-babanıza etmediğiniz hizmeti elin insanına sunmak utandırmıyor mu sizi? "Siz iki kişi değilsiniz" ne kadar ağır bir cümle, fark etmemiş olamazsınız.

Belki de diyorsunuz ki "BDVde okuyorum, Kv hepsi aynı, bu olmasa başkası yapacak bu eziyeti bana." YANLIŞ. ÇOK YANLIŞ.

Benim kv ne sorarsam sorayım "siz bilirsiniz, nasıl isterseniz gönlünüze göre yapın" der. Ziyaretlerine gittiğimizde "hadi çarşıya gidelim dolaşırız" dediğimizde "karaçalı gibi ne işim var aranızda, siz gidin gezin" der. Sofrada bir şey unutulmuşsa ve ilk kendisi fark etmişse kalkar ve alıri ben derim "anne ben getirirdim" diye, kabul etmez. İnanılmaz hanım, inanılmaz görmüş, ağır bir bayandır.

Eşim kendi ailesi ile daha tanışmadan önce, "birisi seni kıracak bir laf ederse anında cevabı yapıştır, asla altta kalma, benim üzüleceğimi falan sanma, sonsuz kredin var bu konuda" dedi. Hafif ayarsız bir iki laf etti teyzesi, yaptım ayarlarını her seferinde, şimdi sorunsuz çalışıyor maşallah.

Böylesi de var arkadaşım. Mümkün yani. Sen kendini nasıl bir hayata, aileni nasıl insanlarla muhatap olmaya layık görüyorsun?

Kına gecesi vazgeçen biri vardı, nicki aklımda değil şu an, bayılmıştım o özgüvene. Siz ama ev, ama eşyalar tadındasınız.

Kendi kıymetinizi biliniz. Kendinizi düşünmezseniz sizi hiç kimse düşünmez.
Ben eşinizi çok takdir ettim.
Son söylediğinizde çok çok haklısınız

Nişanlım annesine sonsuz sevgi ve saygı göstermemi sürekli dile getiriyor sürekli onlarla iç içe olmak istiyor böyle bi hayatı var çünkü mesela dün annesiyle fasulye ayıklıyormuş kv kızı yok iki oğlu var ve çok düşkündür birbirlerine
Nişanlın ne diyor diye sormuştum sorumu geri kaldım sen yol yakınken dön kardeşim

Gercekten anormal bir durumdasiniz.
Acilen konuşmalı belki gerilmelisiniz. nisani at yada atma bu senin kararin ancak kayinvaliden normal davranmiyorm nisanlin ne kadar canak tutuyor buna sen bunu gormelisin.
Annesine düşkünse benim nisanlim da coook düşkün. Ama asla kayinvalidem kararlarimiza mudahale etmedi sagolsun. Otoriter hatundur dedigim dedik ama sınırlani bildi. sagolsun oğlu da böyle olsun dedi.

Sürekli iç içe olmak istiyor evimi kendi evi gibi yönetmek istiyor o kadar hazırlık yapıldı istediklerim olmasa bile masraf yapıldı ayrılmaya kalksam ne gerekçe sunacağım nişanlım annesine bayıldığımı düşünüyor hiç saygısızlık yapmadığım için

Sevgili arkadaşım nickine bayildim.belliki renkli bi kisiliksin :) ama polyanna olursan malesef ki cook ezilirsin.. Bu kv kp belasina iki gulumse tepene çıkıyorlar malesef. Al karsina nişanlıni endilselerini bir bir anlat.Okuduklarimi yorumlayacak olursam o ev sana degil kv.ye döşenmis zaten hanimefendi kendi rahatina gore davranmis çünkü senden çıkmayacak hatta evlendikten sonra sana bile yerleşmeyi düşünüyor olabilir. Tecrubeyle sabit. Kac kurtul balik baştan kokar :KK51:esinde iş olsa vazgeçme set ceker araya derdim ama o da yok. kaç ve kurtul canim arkadasim gencligini heba etme:KK12:

Ben insanlarla kötü olmayayım diye öyle diyor babam çünkü başta babam istemedi yapamazsın bu aileyle dedi ve benim bu aptal kafam almadı ilk defa sevdim birini diye çok mücadele verdik nişanlımla bi yandan diyorum o benim babamın istmemesine bile katlandı sesini bile çıkarmadı babadır haklıdır dedi annesi hakkında düşündüklerimi bilse ne kadar üzülür o babamın herşeyini he dedi katlandı ama ben annesine Katlanamıyorum
baban sadece o kişiyi istemedigini soylemis ama çocuğa saygisizlik yapmamis kisisel sınırları ihlal etmemis kv ise evinin icini bile sana sormadan kendi keyfine gore döşüyor yani bu iki kisi kıyas konusu dahi olamaz fazla ince düşünüyorsun

Şimdi aramış diyor ki nişanlım ben mutfak dolapları seçtim beyaz olsun aşkım diyor bende hıı dedim şimdi patlayacağım ne demeliyim sizce
bana neden sormadın? Oturacagim evle ilgili benim ne düşündüğüm hic mi onemli degil ? Diyebilirsin mesela ;)

Yaşını başını almis kaynanalarin(genc de olsa farketmez de) bi kızın evliliginde ondan once mutlu olmaya, 'gonlunce' biseyleri yaptirmaya calismasi nasil bir cahilliktir ya.. Ve ne kadar cok var bu durum.. Sanki o kızın hic hevesi hayali yok.. Bi de "simdilik boyle olsun ne olacak" diyerek kızı kotu duruma dusurme çabası.. Ya sen hevesini alacaksin, o kiz yasayacak o evde.. Bir de o esya icin iki gencecik insanin hayalleri ezilip gecilmiyo mu! Allah hidayet versin ne denir.. Sonra koselerine cekiliyolar, o iki insan bidaha o huzuru asla bulamiyo..

Sürekli iç içe olmak istiyor evimi kendi evi gibi yönetmek istiyor o kadar hazırlık yapıldı istediklerim olmasa bile masraf yapıldı ayrılmaya kalksam ne gerekçe sunacağım nişanlım annesine bayıldığımı düşünüyor hiç saygısızlık yapmadığım için

Ne gerekçe mi sunacaksınız?
Gelin olarak kabul edip kiyafet ve eşya alımında dahi fikriniz alınmıyor.
Siz giyeceksniz siz yaşacaksınız ama zevklerinizi önemseyen yok, bu durum normal mi geliyor?

Onlar benim mutluluğumu istiyormuş en güzeli olsun istiyorlarmış sesim çok yükselirse bu sefer cazgır geline çıkacak adım ve sürekli laf sokmalar vs olacak eminim
Kusura bakilmasin da evlenecek yaşa gelmişsin, onlar karismadan da guzelini secebilirsin.. Fikir verilir anlarim da, bi de duygu sömürüsü yapmislar 'senin icin iyisini istiyoruz' diyerek.. Ulan ne iyiligi istemesi, alt tarafi esya.. Kotu olursa ne olacak, sen oturacaksın kime ne..
Susunca nisanlin anlayacak sanirsin, ama bi bakarsin sen sustuğun icin o hic bi problem yok sanmış veya hep annesine hak vermis.. Saygiyi bozmadan skntilarini paylas.. Baktin hopluyo zipliyo agresiflesiyo; cok ciddiyim, yol ver..

Hakkımı korurum korumasına da sürekli onların içinde olacağım gelin Kayınvalidesinin yanından ayrılmazmış kalabalıklar ve birsürü laf duyacağım diğer gelini pudra rengi bi elbise istemiş ama benimle aynı olur diye vazgeçmiş kv kızmış ordaki 7 tane eltisi de üstüne gitmiş kızın ben dedim olsun tabiki giyebilir problem değil dedim kv senin bişey söylemeye hakkın yok ben varken dedi ben zaten söyledim ona bunları dedi

Asıl sorun böyle bir hayat istiyor musun? Böyle mutlu olabilir misin?
Uzun vadeli düşün, insan yeri geliyor annesine sinir oluyor, sürekli dip dibe kayınvalidenle gezeceğin ve onun dediği her şeye evet diyeceğin bir hayat mı istiyorsun? Sıkılmayacak mısın bu kadar yönetilmekten? Sürekli seni gezdirmesinden, her şeyine karışması hatta evine ne özeline kadar sürekli karışması ve hiç bir özgürlüğünün olmasına katlanabilecek misin?
Şimdi tatlı geliyor aşk yaparım diyorsun. Ama uzun süre sonrasını da hesaba kat.
Çocuğun olduğunda kendi kurallarınla yetiştiremeyeceksin en basiti. Bir gün de arkadaşlarınla gidip kahve içip iki sohbet edemeyeceksin mesela, sürekli yaşlı insanların peşinde gezeceksin, sıkılsan da katlanmak zorunda olacaksın, Annenden çok elin kadını göreceksin belki hizmetini yapacaksın, yorulsan bile devam etmeni bekleyecekler. Annene öf dersin ona dediğinde kavga çıkacak diye bir süre sonra hepten katlanmak zorunda kalacaksın belki. Değer mi bu köle hayatına?
Evlilik biraz daha bağımsızlık, kendi sorumluluğunu almak değil mi? Siz bağımsız olamayacaksınız ki? Bir kadının güdümünde yaşayacaksanız en azından öz anneniz olsun bu. Evlenmeyin öz annenizin düzeninde yaşayın en azından onun sözleri hareketleri canınızı yakmaz.
Bence yol yakınken ya rest çekin ya dişinizi gösterin yada komple bitirin. Nişan atmak bir ömür kayınvalide çekip hayatını zindana çevirmekten iyidir.

En fazla ne olabilir ki iki laf sokar, 3 tavır yapar, cazgır saygısız terbiyesiz der. deyince öyle olmayacaksınız ki. şimdiden ipleri verirseniz çok üzülürsünüz ilerde. kim ne düşünür sallamayın. bu hayata 1 defa geliyorsunuz. nişanlınız sizin yanınızda olursa kimse bir şey diyemez. ha yok olmuyorsa bence bitsin
Bi de bazi tipler sussa da diyecegini der.. Kotu olmanin bi yolunu mutlaka bulurlar.. En iyisi gereken yerde dur demek..

Îster cazgır desin ister yırtık

Isterse de dünyanın en lüks elbisesi olsun benim istediğim olmalı yani Kv beğendi ise olmaz

Bunu net olup söylemezseniz tabii haklı olarak karışınca bir şey demiyor memnun der daha da karışır

Nişanlınız hep senin iyiliğin için istiyor annem diyecek belki de gerçekten kadın da öyle hareket edecek ama bu senin hayatın olmayacak ki

Çözüm evinde gerekirse tek yatak tek koltuk olsun ama müdahaleyi engelle

Ben olsam nişanlık tamamlanınca paket yapar kaynanama gönderirim "al anne senin zevkin bu madem güle güle giy" diye, koltuklarına falan ne karışır ya:oha: ezdirme kendini nişan atmak aklında ise önce bir sesini çıkar gidişata göre karar verirsin

ayrıca @bide bele cek burada kv gayet açık ve dürüst. sana gelecekte neler olacağını gayet açık ve net gösteriyor, anlatıyor kadın. bugün sesin çıkmayan şeyler için, evlendiğinde sesin çıkarsa ne nişanlın ne kv seni dikkate almayacak. çünkü kv haklı olarak "kızım biz her şeyi baştan anlattık gösterdik yaşattık yaptık, sen bile bile geldin" diyecekler ve üstelik haklılar.
sen de en az onlar kadar açık sözlü, dürüst ve otoriter olmalı, tavrını koymalısın.

Yahu vardın cazgır desinler nolur ki koyun olmaktan iyi bence. Sen öyle olduktan sonra sürekli laf sokma olmuyo , en fazla arkandan atar tutar onlara da kulaklarını tıkarsın ama direk olarak sanq bişey dediğinde istediğini söyle net ol. Benim kvde de beni öyle anlatır halbuki sesimi yukseltmedim daha, inat olsun diye bişey demedim sadece kendi fikirlerimde direterek benim dediğim oldu şimdi ben mutluuu , onu bilemem :p
Laf edecek olan her turlu eder ki zaten.. Sussan sinsi der, konuşsan cazgir der; der de der.. O yuzden gereken yerde seviyeyi bozmadan vermek lazim cevabini..
Ama konu sahibi hala ev esya kuruldu modunda.. Ulan kurulsun.. Bosaninca daha zor o esyayi dağıtmak, o evden cikmak.. Allah korusun.. Ben yaşadım mesela bunu..
Bi de cogu kv boyle demis, simdiden kabullenmiş hatalarini,cirkeflikleri normal gormeyi..

Back
X