• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide adayım

Laf edecek olan her turlu eder ki zaten.. Sussan sinsi der, konuşsan cazgir der; der de der.. O yuzden gereken yerde seviyeyi bozmadan vermek lazim cevabini..
Ama konu sahibi hala ev esya kuruldu modunda.. Ulan kurulsun.. Bosaninca daha zor o esyayi dağıtmak, o evden cikmak.. Allah korusun.. Ben yaşadım mesela bunu..
Bi de cogu kv boyle demis, simdiden kabullenmiş hatalarini,cirkeflikleri normal gormeyi..
doğru benim kv de dediğim dedik biri, eltimi aptal etmiş. ben ise her şeyi açık ve net dile getirdim evlenirken, eşime de aynı şekilde. eltime yaptıklarını bana yapamadı. o yüzden sülalenin cadı gelini benim. umurumda değil, huzurlu ve mutluyum ya gerisi beni ilgilendirmiyor.
ki kv evlendiğim gün, benden kanlı çarşaf istedi, adetmiş. "valla hiç kusura bakma, bu zamanda çarşaf adeti mi kalmış? kızlık zarı diktiren dolu ortalık, oğlun görsün yeter. he bana güvenmiyor mu, çıkar giderim" dedim. bu kadar açık sözlü olmama şok oldu, kalakaldı kadın. ondan sonra da sesi kısıldı zaten.

ben dedim olsun tabiki giyebilir problem değil dedim kv senin bişey söylemeye hakkın yok ben varken dedi ben zaten söyledim ona bunları dedi

Bunu okuyunca aklima hani
Su semra kaynana vardi ya bir zamanlar
O geldi.
Oglu Ata'ya
sen sus sen dusunemezsin
Ben sana asik olacagin zamani soylerim
Demisti :ruh:

Tum bu yazdiklarina ragmen evlenmek gibi bir hata yaparsan
Gozumuzun icine baka baka
Intihar etmissin gibi hissedicem.

doğru benim kv de dediğim dedik biri, eltimi aptal etmiş. ben ise her şeyi açık ve net dile getirdim evlenirken, eşime de aynı şekilde. eltime yaptıklarını bana yapamadı. o yüzden sülalenin cadı gelini benim. umurumda değil, huzurlu ve mutluyum ya gerisi beni ilgilendirmiyor.
ki kv evlendiğim gün, benden kanlı çarşaf istedi, adetmiş. "valla hiç kusura bakma, bu zamanda çarşaf adeti mi kalmış? kızlık zarı diktiren dolu ortalık, oğlun görsün yeter. he bana güvenmiyor mu, çıkar giderim" dedim. bu kadar açık sözlü olmama şok oldu, kalakaldı kadın. ondan sonra da sesi kısıldı zaten.
Bazisi gercekten bundan anliyor cunku.. Zayif buldugunu eziyor, eden de yaranıyor..
Cazgirlik cirkeflik yapanlarin acik acik gosterdikleri karakterlerinin ustunun ortulup ciddi bi yola girilmesini anlamiyorum ben de.. Hadi is arkadasi olur mesafe koyarsin idare edersin, veya komsudur merhaba merhaba olursun, dert etmezsin.. Ama evlilik ya bu.. Surekli yuzlerini gorup gecinmek durumunda kalacagin, gecinemezsen kendinin de huzursuz olacagin bi kurum..
Bile bile lades ne cok.. Hayatimiz bu kadar mi basit..

Bugün nişan kıyafetini, mobilyayı kurtarsan da yarın başka bir yerden yine çıkar bu kadın. Emin ol.
Tüm mesajları okudum. Adım gibi biliyorum ki o mutfak dolapları kaynana tarafından seçildi :)
Benim sana tavsiyem, şu mobilya işinin biraz üstüne git. Kendi istediğini kabul ettirmeye çalış bakalım. Olmayacaktır büyük ihtimalle ama en azından kendi gözünle görmüş olursun. Bitirmek için cesaret bulursun.
İlle de bu takım olacak diyorsa peki de bırak alsın ödesin. Sonra da evlenmekten vazgeçtim deyip kaç :) Hak etmişler bunu.
Hak edene layığını vereceksin canım başka türlü olmuyor. Bu seni kötü yapmaz merak etme.
Ayrıca bu çocukta sevecek ne buldun anlamadım kusuruma bakma. Mıymıntıya benziyor anlatmana bakılırsa.
Hiç mi hayali yok seninle geleceğe dair? Ona göre bunlar sadece masa sandalye falan mı yani? Ne giyersen giy yeter ki bi şekilde onun karısı ol istiyor demek ki.
Bırak Allah aşkına:) sevgi tek başına hiçbir anlam ifade etmez unutma.

Aslında söylenebilecek her şeyi arkadaşlar söylemiş. Tüm konuyu şaşkınlığım giderek artan şekilde okudum. Yorumum ağır gelebilir şimdiden kusura bakmayın sevgili arkadaşım, kardeşimden bile küçüksünüz, gerçekten üzüldüm sizin için.

Bu insanlar sizi doğurtmak için alıyor. Üstelik hizmetçilik gibi bir bonus da var. Çok cazipsiniz. Hanım ağa oğullarını büyütmüş, şimdi torun lazım. Mümkün olsa onu da kendi içlerinde hallederlerdi ancak sosyal normlar izin vermiyor. Bu durumda torun elde etmek için izlenecek bir süreç var. İşte tam burada devreye siz giriyorsunuz. Ancak belli koşullarla tabi. Babacığınız olmasa aynı evde, eşinin odasına tıkılı olarak devammış zaten düzen, ne kadar kızmışlardır tekerlerine çomak sokuldu diye kimbilir.

Oturacağınız koltuğu, giyeceğiniz kıyafeti seçtirmeyip, kendileri yerken sizi garson eden insanlar ömrünüz boyunca sırtınızdan inerler mi sanıyorsunuz, o torunu size verirler mi sanıyorsunuz?

Anne-babanıza etmediğiniz hizmeti elin insanına sunmak utandırmıyor mu sizi? "Siz iki kişi değilsiniz" ne kadar ağır bir cümle, fark etmemiş olamazsınız.

Belki de diyorsunuz ki "BDVde okuyorum, Kv hepsi aynı, bu olmasa başkası yapacak bu eziyeti bana." YANLIŞ. ÇOK YANLIŞ.

Benim kv ne sorarsam sorayım "siz bilirsiniz, nasıl isterseniz gönlünüze göre yapın" der. Ziyaretlerine gittiğimizde "hadi çarşıya gidelim dolaşırız" dediğimizde "karaçalı gibi ne işim var aranızda, siz gidin gezin" der. Sofrada bir şey unutulmuşsa ve ilk kendisi fark etmişse kalkar ve alıri ben derim "anne ben getirirdim" diye, kabul etmez. İnanılmaz hanım, inanılmaz görmüş, ağır bir bayandır.

Eşim kendi ailesi ile daha tanışmadan önce, "birisi seni kıracak bir laf ederse anında cevabı yapıştır, asla altta kalma, benim üzüleceğimi falan sanma, sonsuz kredin var bu konuda" dedi. Hafif ayarsız bir iki laf etti teyzesi, yaptım ayarlarını her seferinde, şimdi sorunsuz çalışıyor maşallah.

Böylesi de var arkadaşım. Mümkün yani. Sen kendini nasıl bir hayata, aileni nasıl insanlarla muhatap olmaya layık görüyorsun?

Kına gecesi vazgeçen biri vardı, nicki aklımda değil şu an, bayılmıştım o özgüvene. Siz ama ev, ama eşyalar tadındasınız.

Kendi kıymetinizi biliniz. Kendinizi düşünmezseniz sizi hiç kimse düşünmez.
O kadar haklısınız ki çok teşekkür ediyorum maşallah Allah muhabbetinizi arttırsın gerçekten imrendim aranızdaki diyalog çok güzel hayır bana dese ki kızım bunu beğendim sence nasıl dese bile razıyım ya da rengini sorsa mesela bunlara bile razı olacağım aklıma gelmezdi beni bir birey olarak kabul etmiyorlar saygı herşeyden önce gelir saygı olmayan sevgiyi ne yapayım çok haklısınız

Şimdi yine kavga ettik şaşırtıcı bi şekilde bana evin boyası ne renk olsun diye sordu bende sen karar vermişsindir ya bana ne gerek var dedim sonra beni delirtme sana adam gibi soruyorum dedi bende tersleyerek sen karar ver o zaman diye çıkıştım vermiyorum boyamıyorum dedi gerizeka bende telefonu yüzüne kapattım sen kim köpek ya yeter vallahi

Şimdi yine kavga ettik şaşırtıcı bi şekilde bana evin boyası ne renk olsun diye sordu bende sen karar vermişsindir ya bana ne gerek var dedim sonra beni delirtme sana adam gibi soruyorum dedi bende tersleyerek sen karar ver o zaman diye çıkıştım vermiyorum boyamıyorum dedi gerizeka bende telefonu yüzüne kapattım sen kim köpek ya yeter vallahi
Borusu sana ötüyor ancak... Annesine deseydi ya yengemin koltuk rengiyle bizim duvarın ne ilgisi var diye... Aman geç olmadan aç gözünü.

A a senin evini niye bi başkası kendi zevkine göre doşesin? Öyle saçma şey mi olur. Evleneceksen eğer sakın ipi ellerine verme, her şeye boyun eğen her şeyi kabul eden biri gibi görünürsen iyice tepene çıkarlar haberin olsun. Sen de sesini çıkart biraz. Benim evim ben yaşayacağım ben seçeceğim de. Her şeyin en güzelini ben de bilirim de. Bırak cazgır gelin desinler, en azından yanına çok yaklaşamazlar. Diğer turlu ezerler, mutsuz olursun her şeyine karışırlar. Asla hiçbir şeyine karıştırma

Sanki söylesem istediğim renk olacak mı dersin.. ben mi evleniyorum yoksa annenle sen mi zaten ben anlamadım de.. herşeyi tek tek anlat sonunda da sana annenle ve annenin beğendiği herşey le mutluluklar de at nişanı.. daha çok küçüksün. Birde biliyor musun insan evliyken ne çekiyorsa nişanlıyken karşı taraf insanın gözüne soka soka gösteriyor ama biz düzelir yok ya ben yanlış anlamışım diye görmek istemiyoruz..bir yorum okudum boşananlara sor nişanlıyken göz ardı ettikleri şeyler yüzünden boşanıyolar ve şimdiki akılları olsa hepsi düğüne 1 saat bilr kalsa nişan atmayı tercih eder

Hata sende neden susuyosun? Yeni koltuk takimi alip kendi salonuna doseyebilir bana renk konusunda fikir verebilir yardimci olabilir ama benim evim icin kendisi karar veremez.

Hata sende neden susuyosun? Yeni koltuk takimi alip kendi salonuna doseyebilir bana renk konusunda fikir verebilir yardimci olabilir ama benim evim icin kendisi karar veremez.
Sürekli arkamdan konuşacak diğer gelinine yaptığı gibi kız bide bununla aynı evde yaşamış 3 yıl ben bişey sormadan yani nasıl geçti o yıllar gibisinden diye sormadan kız ne sen sor ne ben anlatayım dedi onun çeyizine aldığı hiçbirşeyi kullanmamış örtü vitrin takımı vs sürekli arkasından konuşuyor o kızın bana öyle yaparsa beni insanlara kötülerse tahammül edemem herşey ben ben ben ve gösteriş ihtişam şatafat işi gücü bu beş kuruş parası yok neyin kafasını yaşıyor anlam veremiyorum sonra evlendikten sonra bizden çıkacak o taksitler

Yemek sırasında seni ayakta bekletip kendilerine hizmet mi ettiriyorlar? Çıldırdın mı hemen ayrıl.
Aynen hatta bi ara bu normal gelmeye başlamıştı onların yanında oturmam yemem içmem çok konuşmam yasak eğitimli aklı başında bi ablam beni öyle görünce sen çıldırdın mı bu resmen eziyet demeseydi bana hala normal gelecekti bunlar

Kac yasindasin?egitim durumun ne?merak ettim.beni bu yasa getiren anneme bu kadar hizmet etmedim sana noluyo:)nasil bi dikenli yola girdiginin farkinda misin sen.canim bi kendine gel.bu ne boyle.resmen seni cariye aliyolar.kendine bunu nasil reva gorursun?ailen nasil izi veriyo?

Kac yasindasin?egitim durumun ne?merak ettim.beni bu yasa getiren anneme bu kadar hizmet etmedim sana noluyo:)nasil bi dikenli yola girdiginin farkinda misin sen.canim bi kendine gel.bu ne boyle.resmen seni cariye aliyolar.kendine bunu nasil reva gorursun?ailen nasil izi veriyo?
Ağustosta 21 olacağım lise mezunuyum ailem istemedi zaten ama ben onun ailesini baştan tanımadığım için aileme karşı hep direndim seviyorum diye onlarda madem seviyorsun o zaman tamam dediler bugün bıraksam yine arkamda dururlar Allah onlardan razı olsun ama neden yapıyorsam onlar büyük onlar dinlesene işte kıt akıllı olmak buna deniyor

Back
X