Kayınvalide adayımın evindeki sürpriz değişim!

temizlik olayına yorum yapmimde.
eski topraklar böylee..
yorganımız halımız dürülü bi kenarda bolca olsun seviyolar.
bence eskiden yokluk çektikleri için yapıyorlar bunu..
eski olan şeyler görüntü olarak pis gibi durabilir..
,pislik ayrı şeydir, eski ayrı şey..

teyze pis mi temiz mi bilmem de o mtfakta ne kadar kavanoz var öyle yaw orayı olarla doldurcana acık karsambaları koysaymış oraya...:)

süper olmuş canım ya ellerine sağlık eski hali faciaymış:)temzlik düzen gibisi yok.ben de kayınvalidemin mutfağında değişiklikler yaptım ama her gittiğimde eski haline geri dönüyor.umarım sizde olmaz böyle.

İnsanların yaşam alanlarına karışılmasından yana değilim ..
( eğer sizde o yaşam alanında yaşamıycaksanız )

Yaptığınızın niyeti her ne kadar iyi olmasada ( aılenızi memnun etmek onlara mahcup olmamak ıcın yaptırmıssınız sevgılınıze ) ortaya çıkan sonuç çok güzel olmuş.
Eskiler gençlıklerınde yokluk çektıklerı ve aılelerınden de aynısını görduklerı için hiçbirşeyi atmazlar,bırıktırırler..
Paraya kıyamazlar ( paraları olsa bile ) öyle görmüşler..
Ama biri çıkıp yaptırırsada beğenir mutlu olurlar tabı huylarından da vazgecmezler .
yani bu canım mutfagı ,banyoyu üç-dört ay sonra tekrar görmenızı tavsıye edıyorum
Sevgilinizide takdir ettim ne kadar uysal bir insan ( sevgılısını aılesının iç işlerine karıştıracak kadar )

canım ya bence para durumları yüzünden alınamayan eşyalar olabilir fakat bu temizliğe engel değil.. tertemiz olsun ama eksik olsun.. önemli olan temizlik..dağınık biri olduğu belli. ama harika olmuş emeğinize sağlık

valla şahaser yaratmış nişanlın bence eski haliyle yeni hali o mutfağın banyonun ne öyle bravo valla
becerikli bir sevgilin vaar demek ki
ee annesi şok geçirmiştir bu durumu görünce

aynen bende aynı şeyi düşündüm görünümü değil de dağınıklığı batıyor aslında o eski halide temiz olsa batmıcak göze yani kadın pasaklı sanırım azıcık

aynen bende aynı şeyi düşündüm görünümü değil de dağınıklığı batıyor aslında o eski halide temiz olsa batmıcak göze yani kadın pasaklı sanırım azıcık

evet canım ne yazıkki ciddi bir sorun var bu konuyla ilgili. ben herzaman söylerim çanakkalede annemin köyü var giderim oraya her yaz 80 90 yaşında teyzeler vardır kerpiçten evlerde otururlar evlerinde koltuk felan ne gezer bir kumaşın içine saman doldurup iki tane tahta kalası sedir gibi birbirine çakıp saman doldurulmuş minderleri de üzerine koyup kendi imkanlarınca oturmak için mekan hazırlarlar banyoları yoktur mutfaklarında duvara asılmış bir raf içinde durur tabak bardakları dolap felan bulmak imkansızdır ama o evlere bile girdiğinde bir muntazamlık vardır gözün yorulmaz için açılır saman kokusuyla karışık bir temizlik havası hakimdir eve beyaqz sabun kokar el havluları demek istediğim şu ki insan eğer temiz ve düzenli olmak isterse bunu hiç para harcamasına gerek olmadan da yapabilir herkesin düzen yapmaya imkanı vardır.

şimdi biz bunca emek verip bu evi yaptık ama, ben çok iyi biliyorum ki bir kaç ay sonra yine karmakarışık olacak heryer... ben gidip arada bir toplayıp temizlemediğim sürece ne yazıkki asla temiz bir ev olmayacak orası....

canım harika olmuş ellerine sağlık ama mutfak tezgahının üstünü neden duvar kağıdı yaptın onu anlayamadım ben muhakkak yağı suyu yemek kalıntıları sıçrayacak o kağıt silinmekten çok çabuk aşınır ve kötü durur gibi geliyor.

evet canım bende bundan bahsettim işte temizlik herşeyden önemli zaten mesela bir insan pasaklı olsun eğer çok modern bir evi çöplük haline getirir ıyy dersin ama bir insan temiz titizse en harabe evi bile kendi imkanlarıyla tertemiz mis gibi yapaar bunun malla mülkle eşyayla alakası yok işte düzen ve titizlikle alakası var çünkü
kaynananın eski mutfağında demodelikten öte benim gözüme batan kısım o dolapların içinin düzensizliği perdeler kirli sağa sola kaymış dolaplar pis yani bunları temizlese gayet o mutfakta şirin ve güzel görünebilir
evet haklısın siz bu akdar uğraşmışsınız ama kaynanan onu gene kötü duruma sokar çünkü birinin içinde olmalı temizlik ve düzen yani:26:

neyyyyyyy vitrin tozunu 1984 te mi almış en son inanmıyorum yaniii o tozu geçmiş örümcek ağı kaplamıştır artık o vitrin bence

haklısın bizde o kısımda seramik yapmayı istedik aslında ama ne yazıkki bir kuruşun hesabını yapıyorduk ve tezgahın karşı duvarını seramik yapmak bize en az 100 liraya patlayacaktı bu duvar kağıtları mutfaklar için özel üretilen kağıt silinebilen ve su geçirmeyen kağıtlar üstelik biz yazlıktaki mutfağımızın da tezgahının karşısında kullanıyoruz bu kağıdı sorun yaşamadık siliyoruz fıstık gibi oluyor. şimdilik böyle kalsın borçlar bitince seramik kaplarız diye düşündük

Ben en çok erkek arkadaşınıza şaşırdım.Anne adına da biraz üzüldüm açıkçası.Kendimi onun yerine koydum,Allah ömür verirse bizimde evlatlarımız büyüyecek.
Evet sonuç çok güzel olmuş ama yine de o evin hanımı kendi evde yokken birilerinin gireceğinden habersizdi.Belki rahatsızdı yapamadı,belki yaşam tarzı böyle...
Evet pis olmak dağınık olmak kötüdür,temizlik imandan gelir ancak kimsenin hayatına karışma ve yargılama hakkımız da yoktur.Ben sizin içinde üzüldüm açıkçası,fikir ve tarz
ayrılıklarının problem olduğu bir düzende yuva kurmaya çalışmak...

cok guzel olmus....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…