kayınvalide adayıyla tanışma

kirciceklerim

Sadece iyi:)
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2012
371
156
323
merhaba bayanlar. benim 4 yıllık bir ilişkim var sevgilimin bu yıl okulu bitiyor ben de ailelerimiz tanışsın falan filan dedim. sevgilim kabul etti ama sorun şu ki tanışmaya biz gideceğiz ilk. kız tarafı gidiyor yani. normalde tanışmaya erkek tarafı mı gelir yoksa kız tarafı gitse sorun olmaz mı? aranızda böyle bir durum yaşayan var mı? sevgilimin annesi ve babası çalışıyor pazar günleri hariç boş günleri yok yani taa kalkıp istanbuldan bursaya gelemezler. benim babamsa emekli annemse ev hanımı. sizce durum uygun mudur?

sen kayınvalıde adayını ve eşını tanıyormusun?

yada sevgılın senın anne ve babanı tanıyor mu?

yanı aıleler sızlerı tanıyormu,damdan düşer gıbı topyekun tanışma olmasın..

senı tanıyorlarsa,senın aılen gıtmeye daha musaıtse gıdılebılır tabıkı..

aıleler anlaştıktan sonra problem yok

Çalışıyorlar ve uygun zamanları yok. Size ancak bir tatil zamanında gelebilirler 23 Nisan, 19 Mayıs gibi ki eğer o zaman işyerleri tatil yapıyorsa. Yapmıyorsa o da zor. Bu durumda bence sorun olmamalı. Hep alışılmış erkek tarafının gelmesine ama adetler görenekler de şartlara uyum sağlayabilmeli bence.

Benim babam olsa hayatta kabul etmezdi:)

Uygun düşmez, meraklı gibi bi'de kapılarını çalıp sizi tanımaya geldik mi diyeceğiz derdi.

Şahsen bana da uygun olmaz gibi geliyo, tanışmak isteyen zaten uygun gün yaratır gelir değil mi?

Neden olmasin ama bence cok hos degil...
Zamaninda bizimkilerde aman kizimiz uzulmesin diye bazi odunler verdiler ama hala icimde uhde kalmistir...
Bizde durum bizim istedigimiz sekilde olacak seklinde inatlasmaydi, bizimkilerde bunlar sacma muhabbetler diyip buyukluk gosterip geri adim attilar, ben hala kizarim...
Eger sansin varsa zorla onu, bir gun izin alip geliversinler, kac yillik calisanlardir, ogullarinin evliligi icin 1 gunluk izni havada karada alirlar...
Siz tum iyi niyetinizle gidersiniz, kendilerini nimetten sayarlar...
Yalniz sunu da soylemek istiyorum bu en kotu senaryo, belki de gayet olgun insanlardir ve asla bunlar olmaz...
Fakat olma ihtimalide var, ben olsam zaman firsat yaratip gelsinler derdim, ya da ben tek giderdim tanismaya, onlarda musait olunca ailemle tanismaya gelirlerdi...
Simdi isimiz gorulsun diye yaptiracagin bir sey icin sonra neden ailemi o konuma koydum diye uzulubilirsiniz...
Demem o ki imkanlari zorlayin ve gitmeyin, gelsinler...

aileler arasında tanışma şöyle; kv adayıyla telefonda bi tanışmam olmuştu erkek arkadaşımı ise babam pikniğe davet etmişti orda annem ve babamla tanşmıştı :1: onlar davet ediyor bizi annesi sevgilime öyle demiş ki buna inanıyorum gerçekten çok çok çalışıyor annesi ve babası nisan mayıs ayları gibi demişsiniz o konuyu söyledim sevgilime vizeleri finalleri olduğu için yaşadığı şehre gelemiyormuş yani en uygun zaman yaz ayıymış. yani bir sorun yaratmaz değil mi sonuçta erkek istemeye gitmiyoruz :1:

bizdede kız istenir,2 kez erkek tarafı gelir :10:
sonra kız evini davet ederler .. gidilir .. :10:
sonra tekrar isteme,v erme faslı :9::9:

Bence uygun olmaz karar sizin tabi ki ama aileler ilk tanışacak ve kız evi naz evi lafı buradan geliyor erkek tarafı gerekirse bir kaç kere aşındırır artık kızı öyle verirler mesela ilk istemede bile evet durumları müsait olamayabilir ama 1 günlük izin alınabilir işyerinden yani cumartesinden yola çıkılsa pazar günü dönerler Bursa-İstanbul arası gün içerisinde bile gidip gelinebiliyor :31:

bence uygun olmaz onların zaman yaratıp gelmesi gerekir.. hem sabah istanbuldan feribot ya da deniz otobüsüne binseler 2 saatte orda olurlar canım... çok da uzak değilsiniz...

bana göre erkek tarafı önce gelir siz giderseniz meraklı gibi olur...

tabi tercih sizin yine de...

evet canım ben de öyle düşünüyorum şahsen :90: bakalım kesin bir şey söylemedi illa da siz geleceksiniz diye müsait olursak biz geleceğiz dedi çok tartıştığımız için sıkıştırmak istemiyorum fazla :26:

merhaba bayanlar. benim 4 yıllık bir ilişkim var sevgilimin bu yıl okulu bitiyor ben de ailelerimiz tanışsın falan filan dedim. sevgilim kabul etti ama sorun şu ki tanışmaya biz gideceğiz ilk. kız tarafı gidiyor yani. normalde tanışmaya erkek tarafı mı gelir yoksa kız tarafı gitse sorun olmaz mı? aranızda böyle bir durum yaşayan var mı? sevgilimin annesi ve babası çalışıyor pazar günleri hariç boş günleri yok yani taa kalkıp istanbuldan bursaya gelemezler. benim babamsa emekli annemse ev hanımı. sizce durum uygun mudur?

Sevgili arkadaşım öncelikle hayırlısı olsun allah tamamına erdirsin. Ancak her ne kadar artık bu tarz şeylerin önemi olmasa da bizler tarafından anne babalarımız bu devre ayak uydurmak zorunda değil bence.

Benim fikrim, önce siz gidin sevgilinizin ailesi ile tanışın. Sonra kendileri uygun zamanlarında tatil izin vb. bir şekilde ayarlayacaklardır, o zaman size misafir olsunlar. Muhakkak yapmazlar ama ileride ne olur ne olmaz bilemeyiz.Kimsenin ağzı torba değil. Ailenizi de bu konuda zorda bırakmayın bence. Çok meraklı gibi kalkıp şehir dışına gitmek bence hoş değil.

Hakkınızda hayırlısı olsun en iyisini siz bilirsiniz.

Sevgiler

Canım bu durum hiç hoş değil benim bursada bir evim var pazar günü 1 gün içerisinde mutlaka gidip gelinebilecek yakınlıkta, babanın bu durumu nasıl kabul ettiğini anlayamadım kabul etti mi? Şahsen benim babam taaa Trabzon' dan adamları 2 kere git gel yaptırdı, kız evi naz evidir, yarın bir gün ilk siz geldiniz oğlumun meraklısıymışsın derlerse şaşırma...

Sevgili arkadaşım öncelikle hayırlısı olsun allah tamamına erdirsin. Ancak her ne kadar artık bu tarz şeylerin önemi olmasa da bizler tarafından anne babalarımız bu devre ayak uydurmak zorunda değil bence.

Benim fikrim, önce siz gidin sevgilinizin ailesi ile tanışın. Sonra kendileri uygun zamanlarında tatil izin vb. bir şekilde ayarlayacaklardır, o zaman size misafir olsunlar. Muhakkak yapmazlar ama ileride ne olur ne olmaz bilemeyiz.Kimsenin ağzı torba değil. Ailenizi de bu konuda zorda bırakmayın bence. Çok meraklı gibi kalkıp şehir dışına gitmek bence hoş değil.

Hakkınızda hayırlısı olsun en iyisini siz bilirsiniz.

Sevgiler

o güzel yorumun için teşekkür ederim öncelikle :16: inşallah hakkımızda hayırlısı olur babam bu olaya tuhaf bakmadı ilk söylediğimde çok çekinmiştim ama "olsun canım biz gideriz sonuçta kız istemeye söz yapmaya gitmiyoruz tanışmaya gidiyoruz" dedi ki zaten tanışma olduğu için ben de fazla üstelemedim :26: ailemi zorlamıyorum hiçbir şekilde hani illa biz gideceğiz edeceğiz değil onlar kendileri olur dedi hatta annem daha iyi olur evde iş çıkartmamış olursunuz bana dedi :1:

Bence çok hoş değil ya ben ailemden önce istemezdim...

Evet gelemeyebilirler ama tatiller var bir arkadasin dediği.gibi.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bence uygun olmaz , imkansiz diye birsey yok..
Calisiyor olabilirler ama birgunluk izin alinabilir..
Birgun izin alirlar gelirler , kiz evi naz evi sonucta..

Suan hersey ne kadar , Lay Lay Lom gorunsede , hersey ne kadar anlayisla karsilansada ilerde bu durumlar yüze vuruluyo sorunlar cikiyor..
Oglan evlendiriyolar sonucta , hic izin almadan kiz nasil istenecek...

Bence tekrar dusun , ailenlede konus . Oyle kararlastirin.

Canım bu durum hiç hoş değil benim bursada bir evim var pazar günü 1 gün içerisinde mutlaka gidip gelinebilecek yakınlıkta, babanın bu durumu nasıl kabul ettiğini anlayamadım kabul etti mi? Şahsen benim babam taaa Trabzon' dan adamları 2 kere git gel yaptırdı, kız evi naz evidir, yarın bir gün ilk siz geldiniz oğlumun meraklısıymışsın derlerse şaşırma...

o kadar sert tepki verirler mi ki? :26: kendileri biz yoğunuz oğlum onları misafir etmek isteriz olmazsa biz zaten gideriz demişti :26:

o güzel yorumun için teşekkür ederim öncelikle :16: inşallah hakkımızda hayırlısı olur babam bu olaya tuhaf bakmadı ilk söylediğimde çok çekinmiştim ama "olsun canım biz gideriz sonuçta kız istemeye söz yapmaya gitmiyoruz tanışmaya gidiyoruz" dedi ki zaten tanışma olduğu için ben de fazla üstelemedim :26: ailemi zorlamıyorum hiçbir şekilde hani illa biz gideceğiz edeceğiz değil onlar kendileri olur dedi hatta annem daha iyi olur evde iş çıkartmamış olursunuz bana dedi :1:

Valide hanımın da işine gelmiş tabi bu durum. Hani öyle güne misafir gelir gibi olmuyor bildiğin sil baştan her yer temizleniyor :27::27: zor işler yani , hayırlısı canım tekrar.

Bence hoş bir durum değil...
Ben böyle bişeyi babama teklif dahi edemezdim sanırım..

Son düzenleme:
hadi ya :26: babama söylediğimde hoş karşıladı olur gideriz dedi ben de evlendiğim zaman istanbulda oturacağım için bi gidip görebiliriz dediler :26:

Back
X