Daha önce yaşadıklarına çok üzüldüm. Şimdiki konuda ise kesinlikle hiçbir şey yapmak zorunda değilsiniz. Kayın valideniz ister kendi baksın ister kızına oğluna baktırsın. Kesinlikle tartışmaya bile girmeyin, mazeret de göstermeyin. Bakmak istemiyorum deyip kestirip atın. siz mazeret buldukça o yeni yollar arayacak.Merhaba 60 li yaslarinda gayet saglikli bir kayinvalidem var altli ustlu oturyoruz.Kayinvalidemin annesi rahatsizlandi kismi felc gecirdi.Bende 40 li yaslardayim ailenin en ufagi oldugum icin rahmetli annem ve babama ben baktim babam felc gecirdi banyosu alti ustu herseyiyle ilgilendim annemde kanser oldu onunla da ayni sekilde birde dayim vardi zihinsel engelli kimsesi olmayan bizde kaliyordu ona da hasta oldu alti ustu bakmak zorunda kaldim.yani acikcasi ruhsal olarak coktum dayanamiyorum yurek kalkintisi var.Kayinvalidem annesini koyden yanina getirdi kisa sureligine ben ona kesin tavrimla yapamayacagimi benim ona bir yardimim dokunamayacagini acikca soyledim hem cok uzuluyorum hem de rahatsizlaniyorum hersey aynen tekrar ediyor.
Bana diyorki gel wc goturelim esime rica ettim sen in gotur diye alti bagli yataktan kalkmak istiyor ama bende o hali gorecek durum yok.ben bakmak ya da ilgilenmek zorunda miyim? Kayinvalidemin kizi da var bir konusmada benim kizima dusmez gibi laf soyledi bakmak ben bu kadar hasta bakmisken ve ruhsal bunalimdayken o durumu yasamak bile istemiyorken sizce bana mi duser
Kesinlikle manipülasyona uğruyor. Eşine de net bir çizgi çekmeli.Bu soruyu burada sormanız bile manipüle edilip kendinizden şüphe duyduğunuzu, vicdanınızı sorguladığınızı gösteriyor. Size düşmez.
Bundan sonra hasta bakmakla değil kendinize bakmakla meşgul olun. Tek bir hayatınız varİnanin en guzel yaslarim hasta bakmakla hastahane odalarinda gecti yogun bakim kapisinda ic uzuntuleriyle
Hayır kayınvalideye bile bakmak zorunda değil kaldı ki onun anasına bakacak. Sınır çizmezse vicdan yaptırıp kabul ettirecekler büyük ihtimalleKesinlikle manipülasyona uğruyor. Eşine de net bir çizgi çekmeli.
Artık rahat etmek sizin de hakkınız. Yaşınız olmuş 41. Az yesinler de bakıcı tutsunlar.İnanin en guzel yaslarim hasta bakmakla hastahane odalarinda gecti yogun bakim kapisinda ic uzuntuleriyle
Eşiniz size destek olmuyor mu peki ? Yorumu nedir ?Vicdanim rahat degil yok yani olmuyor icimden gelmiyor.Hani derler ya kusmak geliyor icimden yasadiklarima ailemdi Allah rizasi vardi anam babamdi ama agir geldi tranva birakti bende
Onlar sizin anne babanızmış, kimseden gelip benim anneme babama bakın diye bir şey istememişsiniz. Kayınvalide kendi annesine baksın. Yardım gerekiyorsa çocuklarından istesin. Vicdan yapacağınız hiçbir şey yok. O vicdanı bu kadar yorulup, yıpranmış olan kendinize yapın.Vicdanim rahat degil yok yani olmuyor icimden gelmiyor.Hani derler ya kusmak geliyor icimden yasadiklarima ailemdi Allah rizasi vardi anam babamdi ama agir geldi tranva birakti bende
Bir kere şuna kendinizi ikna edin, herkes kendi ebeveynine bakar. Kayınvalideniz bakacak. Ayrıca eşiniz bile kendini sorumlu hissedip nesnesine bakmiyorsa size noluyor.. neyin vicdanını yapıyorsunuz?Vicdanim rahat degil yok yani olmuyor icimden gelmiyor.Hani derler ya kusmak geliyor icimden yasadiklarima ailemdi Allah rizasi vardi anam babamdi ama agir geldi tranva birakti bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?