Kayınvalide bana ve eltime şeytan demiş

iyi_biri_06

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2023
577
554
33
Güncelleme

Benim görümcem bundan üç ay kadar önce evliliğimi bitirmek istiyorum diye kayınvalidenin evine gelmişti. Bir de kızları var kısa tutmak istiyorum çok sıkmayayım sizi. Eşinden soğumuş tiksinmiş çocuğu doğduktan sonra.

Eşi barışmak için geldiğinde de evden kovdular. Benim eşim evine gitmesini istiyor çünkü ortada yuva yıkılacak bir mevzu yok. Görümce tiksiniyorumdan başka bir şey söylemiyor ki 10 yıllık bir birliktelik sonucu zorla evlenmişler. Kız evde yemek yememiş abileri vermiyor diye.

Çocuğunu istemiyor gelip alsınlar diyor bakmıyor sürekli bırakıyor evinden birilerine.

Evde bir bekar abileri var o da söyledikleri yalanları yakaladı ve taraf değiştirdi evine gitsin diye. Velhasıl kelam benim eşimi kayınvalide sen karışamazsin diye olayın dışına attı. Eşim de konuşmuyor onlarla. Ben eşimle bu konuları konuşmuyorum sinirleniyor, üzülüyor diye.

Ancak dün görümcemin kayınvalidesi aramis gelelim alalım seni diye yine evde kıyamet kopmuş kayınvalidem de ben gelin diye şeytan almışım oğullarımı doldurup üzerimize saliyorlar diye bana ve elti kişisine saydirmis olayın içinde bile olmamama rağmen. Sizce ben ne yapayım bu durumda? Torunlarını sevmek için geliyor. Karışmıyorum konuşuyorum da ama beni saçma sapan şeyler için yaftalamasi hiç hoşuma gitmedi?

Güncelleme
Görümce ve eşi barışmış kayınvalidesi ve eşi gelmiş buraya almak için

Son düzenleme:
Ortada boşanılacak bir mevzu olup olmadığına siz karar veremezsiniz ki.

Abiler neden karışıyor görümcenin boşanıp boşanmayacağına. Kadın annesinin evine dönmüş, anne rahatsız değil. Sizlik bir durum yok.

Mevzuya hiç yorum yapmadıysanız kayınvalide neden öyle demiş ki? Size bunu söyleyen kim ayrıca?

Görümcenizin evliliği hakkında ne sizin ne de eşinizin söz hakkı var.
Eşiniz gidip annesine boşanmasın vs. diyorsa kayınvalideniz de sizden bilmiştir. Yani doğru değil tabi ama ortak akıl diye düşünmüştür.
Bir de siz de boşanmasını doğru bulmuyorsunuz sanki. Acaba eşinize bir şeyler demiş olabilir misiniz bu konuda?

Görümce barışmak istemiyorsa istemiyordur bu konuda anne baba evine döneceği için onlar dışında kimsenin söz hakkı yok.
Kardesi mutsuzsa, boşanma demek yerine anlayıp, destek olmaya çalışsınlar.
Çocuğunu bırakmak istemesi sıkıntılı sadece ama ona da sizlerin yapacağı bir şey yok. Kadının psikolojisi bozuldu, depresyonda belki de dogum sonrası, onun üzerine yoğunlassinlar.

Size laf söylemesi hoş değil ama evde olanın size taşınması da doğru değil aynı şekilde. Konuyla ilgili hiç yorum yapmadıysanız, evinize geldiğinde rahatsızlığınızı konuyla alakanız olmadığını söyleyin,yapabileceğiniz bu en fazla.

Son düzenleme:
Gorumceniz isterse boşanır bu onun kararı ama kendi doğurduğunu bile istemiyorsa burda sıkıntı var Kocasına gitsin diye zorlamayın doktora gitmesi için zorlayın depresyon hâli olabilir Aklı başına geldiğinde evladı için çok pişman olur.Eşlerinize barışma konusunda baskı yaptıysanız kv bunu duymuş olabilir ama hiç bir gerekçe size şeytan demeyi gerektirmez.Siz dışardan gördüğünüz iyi olduklarını düşündüğünüz için barişsin diyorsunuz gayet insanı.Dayak alkol vb olduğunu bilseniz aynı şeyi soylemezsiniz diye düşünüyorum.Kv yüzleşin belki dedi, belki demedi ,icinizde kuracağınıza sorun aklınızda kalmasın......

Aile neden görümceyi desteklemiyor? Yük olur diye mi korkuyorlar. Ailenin erkekleri de kardeslerine sahip cikmak yerine geri iteliyorlar.aferim. kayinvalide olayi sizden bilmis nedense. Sahsen yüzlesir konusurum, ama olayin aslina karismam. Sadece görümceyi verdigi kararda gerekirse desteklerim.
Ek olarak: kadinlar kötü evliliklerde neden kaldiklarinin süper örnegi olacak bir konu resmen. Kadina sahip cikmak yerine insanlar birbirine giriyor. Sonra da kadina "senin yüzünden diyecekler"

Benim eşim evine gitmesini istiyor çünkü ortada yuva yıkılacak bir mevzu yok.
Bu sizin verebileceğiniz bir karar veya yorum yapabileceğiniz bir mevzu değil. O evliliğin içeriğini sadece size gösterilen, duyduğunuz kadarını biliyorsunuz. Sizde belli ki eşinizle bu mevzuyu konuşmuşsunuz ki böyle bir kanıya vardınız. Kim bilir kadın neler yaşadı. Bir evliliği yıkmak, boşanmak, aile evine dönmek kolay mı? Çocuğu ile ilgili konuyu bilmem, o yüzden yorum da yapamam.
Abileri de abi değilmiş ki sahip çıkıp kızın arkasında durmak yerine evine dön, boşanma deme cüretini kendilerinde buluyorlar.
Kayınvalideniz yanlış bir ifade kullanmış o ayrı mevzu tabiki ama helal olsun en azından kızının arkasında durabilmiş.

Ortada boşanma sebebi olacak şeyleri kadın size mi soracak? Sevmez boşanmak ister hepinize ne oluyor böyle? Yazık kadına ya çok üzüldüm belki kötü birşey yaşamıştır o yüzden tiskinmiştir. Böyle kardeşler düşman başına. Kayınvalidenize triplenecek veya tepki gösterecek sebebiniz yok bu konuda o da kızını koruyor herkese karşı.

Görümce kocasından tiksiniyor çocuğunu dahi istemiyorsa kocasını tecavüzüne uğramış vesaire olabilir mi onu hiç düşündünüz mü
Kesinlikle
Belki böyle bir şey yaşadı belki sapık hareketlerini gördü adamdan tiksindi.
Şimdi abilerinden utanıyor açıklayamıyor.
Abileri mi karar veriyor ne için boşanıp boşanılmayacağına?
Ayrıca kıza yemek bile vermemek nedir yahu?
Biz burada daha fazla eziyet edelim ki kocasının evine dönsün diye mi yapılıyor?
Yazık günah

Siz bu olaylar olurken ağzınızi açıp tek kelime etmediyseniz istediğini desin.

Kadın ne yaşadı acaba da anlatamıyor? Adam belki sapık, belki insanlara açıklayamayacağı sorunlar var. Bilip bilmeden niye araya giriyorlar ki? Ayrılmak isteyen insanları zorla barıştırmayın. Sevap değil bu vebal almak. Kayınvalidenizi sadece oğullarına değil de gelinlerine çıkıştığı için haksız buldum. Direkt oğullarına kızmalıydı. Ne güzel kızının arkasında durmuş.

Sizi ilgilendirmeyen şeylere karışmayın.
Kadin isterse sebepsiz boşanır, kimseyi ilgilendirmez eşi hariç.
Sürekli gidip almak vs nedir.
Okadar rahatsızsan hesap sor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…