• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide Derdi Olanlar Buraya

canım galiba annesi gidersen hakkımı helal etmicem gibi laflar etmiş. ağzında geveledi bir ara. şu semt olurmu diyorum oraya izin verirler dedi. o anda zaten bir ana kuzusuyla ve karşımda mucadele etmem gereken bir kadın olduğuna karar verdim. ama eşimi nasıl yola getiririm bilmiyorum. herşey onda bitiyor. bildiğiniz dua filan yok mu :(

sadece içten dua etmeliymişiz...ve evlendiğim günden bu yana dua ediyorum ama benmde eşim ailesinde kalmak istiyor evimize gelmiyor..benm eşimde ana kuzusu cıktı :) Allah'ım kolaylık versin bize..ve umarım en kısa zamnda hersy istediğiniz gibi olur..

ne yazıkki bundan anlayacak bir kadın değildir kendisi sanki hiç hamile kalmamış hiç zorlanmamış gibi,, bana hazırlama diyorsun ama sabah benden öncede kalksa yataktan kalkmıyor bazen ben kalkıp çok afedersin lavaboya gidiyorum uyanık olduğunu görüyorum ama o benim ayağa kalkmamı bekliyor yataktan kalkmak için.. sonra oturuyorum yarım saat.. bakıyorum yokk bir saat değil beşsaatte otursam benden bekliyor.. kalkıp içimden saya saya hazırlıyorum o ana kadar yanıma gelipte eline bir tabak alıpmasaya koymuyor.. sonra sofra hazır diyorum gelip yiyor içiyor çayını alıp geçiyor içeri.. dün öğlen bana ne pişirecen dedi.. evdede hiçbirşey kalmamıştı.. patates var makarna var falan bişe kalmamış evde bilmiyorum dedim.. öğlene makarna yap akşama başka bir şey yaparsın diyor.Allah onu bildiği gibi yapsın inşallah şu hamile halimle bana 5 kg yoğurt mayalamış onu dolaba koy diyor. halıları yıkamıştı eşim damda güneşlendiriyordu bana diyor çıkıp alalım.. sen diyorsun ya midem bulanıyor uykum geliyor de diye,.bi iki yaptım.. bu iki gündür bana ne diyor biliyor musun.. benimde kaç gündür sürekli başım dönüyor anlamadım diyor.. içimden dedim hamileliktendir gelinim sen otur ben hizmet edim sana dinlen.. ahh ahh eşimden de evimden de hayattan da soğutyor bu kadın beni.. bana acımadan hizmet ettirip elimden içtiği bir bardak suyu bile helal etmiyorum ona..

bak tatlım ,,, dinsizin hakkından şmansız gelir güzelim,,, ben senin yerinde olsam kendime bir tane servis tabağı hazırlarım,, bir tane büyük tabağa her şeyi koyarum,,,çay neden demliyorsun ki,, zaten hammilelikde çay içilmez tatlım,,, baktın ki senden öyle yoğurt tenceresini falan kaldırmanı istiyor, kaldırırsın sonra da akşama kanamam var diye ortalığı inletilirsin,,,, bırak onunda başı dönsün, seninde başın dönsün sonuçta içinde can taşıyan sensin tatlım,,,,,
sen canını sıkma strese düşürme kendini,,bu dönemler biraz kritik tatlım,,, belli ki bu kadın sen hamile olduktaan sonra gelip yerleşmiş evine,,, onda oğlum beni unutucak kaygısı var tatlım,,,, unutma ki sen karnında bir can taşıyorsun,, hiç canını sıkma,, yeri geldiğinde başım dönüyor de,, miğdem bulanıyor de,, at kendini yatağa,,bırak oda atsın,,başım dönüyor desin,,, görmemezlikden gel tatlım,,,,,
bu arada açık sütten yapılmış yoğurdu hamilelikde tüketmemeye çalış tatlım, eğer durumun varsa kendine yeticek kadar kapalı yoğurt al tatlım,,,,

Şu topikte cevap yazanların çoğuna dikkat edersek aslında kayınvalidelerle geçinemeyen biz değiliz, onlar bizimle geçinemiyorlar.. daha doğrusu geçinmek istemiyorkar :19:

Kesinlikle haklısın canım.
Bazı kendini bilmez polemikciler, sanki biz kötüymüşüz gibi göstermeye çalışıyorlar. Ama değiliz.

Kesinlikle haklısın canım.
Bazı kendini bilmez polemikciler, sanki biz kötüymüşüz gibi göstermeye çalışıyorlar. Ama değiliz.

İnsan evlenirken gerçekten ailelerlede evleniyor..Ama eşler iyi dengeleyemiyor ilişkileri.. Kıyamıyorlar.. Kıymasınlarda.. Kendilerini bilsinler yeter..Benim eşim kv bişiler söyler ama ona normal geliyor, bana anormal gelenler.. Ben söyleyince farkına varıyor..Ben sanki o bişi demesede fişfirtçi gibi hissediyorum. O da rahatsız ediyor beni..

Son düzenleyen: Moderatör:
birde hamilryim diyorsun, at kendini yatağa, miğdem bulanıyor diye,, iki öğür, iki balım dönüyor de yat o hazırlasın sonra da gider zaten tatlım,,,,

Burasina cok guldum :)
Hic sanmiyorum gidecegini.
O da baslar tansiyonum cikti, sekerim dustu...

Slm arkadaşlar ben ilk defa yorum yaziyorum nedense bu konuya nasip oldu:43:
Ben 1 yillik evliyim ailemden 12 saat uzaktayim. Herneyse kv 40li yaslarinda genc bir bayan. Ilk onceleri bana arkadas olur diye düşünüyordum. Ama kadin kendini eve o kadar baglamis ki çünkü onun da kv ve kp ayni evde. Benim evim de ayni mahallede. Benim derdim şu kiii bana çok karışır akliniza gelebilecek her konuda en onemli konulari gectim esyalarimin yerine bile o kadar, ailemden böyle birsey gormedigim içinartik cok bunaldim.memlekette ve esimin memlekette dugun yaptik ama nikah benim memlekette yapildigi icin evlenme yildonumumuz onu kabul ettik esimle daha bikac gun once sakayla karisik kv laf soktu. Neymis benim memleketteki tarihi kabul etmisiz o tarihte kutlama yapcakmisiz dert bu:47:
acaba diyorum ben mi çok taviz verdim kadin bana hukmetmeye calisiyor. Bu arada neredeyse hic arkadasim yok umarim bana tavsiyelerde bulunursunuz sikintilarimdan biraz olsun uzak kalirim...[MENTION][/MENTION]

İnsan evlenirken gerçekten ailelerlede evleniyor..Ama eşler iyi dengeleyemiyor ilişkileri.. Kıyamıyorlar.. Kıymasınlarda.. Kendilerini bilsinler yeter..Benim eşim kv bişiler söyler ama ona normal geliyor, bana anormal gelenler.. Ben söyleyince farkına varıyor..Ben sanki o bişi demesede fişfirtçi gibi hissediyorum. O da rahatsız ediyor beni..

Kesinlikle haklısın. Ben "biz birbirimizi sevelim yeter" derdim de öyle değilmiş işte.. Benim adam artık annesinin saçmalıklarının farkına varıp tepkisini koyabiliyor Allah'tan.. İnşaallah seninki de farkına varır:)

Kesinlikle haklısın. Ben "biz birbirimizi sevelim yeter" derdim de öyle değilmiş işte.. Benim adam artık annesinin saçmalıklarının farkına varıp tepkisini koyabiliyor Allah'tan.. İnşaallah seninki de farkına varır:)

Benimki ben söylersem farkında :1: Amaan önemli değil.. Ne biz ne onlar dünyaya baki değil..

Burasina cok guldum :)
Hic sanmiyorum gidecegini.
O da baslar tansiyonum cikti, sekerim dustu...

çıksın tatlım, şekeri çıksın tansiyonu çıksın,,, hamilelikde çok zor yani,,, benim anam ağladı,,misal bugün bütün gün aç gezdim,, yemek yapmayı bırak, yemek yapmayı düşünmek bile beni kötü ediyor,, yani benimde KV evimde olup benden hizmet isteseydi,, yapamazdım bir şey, girerdim odama yatardım,,,, oda salonda yatsın,,,,onun ayıbı,,,,yapılmıyorsa yapılmıyor yaniiii birde şimdiden bu kadar taviz vermesin,,,, çünkü ku KV bizim kızla beraber lohusa tacını da takıp kurulur yatağa yani,,,:1::1::1::1::1::1::1::1:

Ben 1 yillik evliyim ailemden 12 saat uzaktayim. Herneyse kv 40li yaslarinda genc bir bayan. Ilk onceleri bana arkadas olur diye düşünüyordum. Ama kadin kendini eve o kadar baglamis ki çünkü onun da kv ve kp ayni evde. Benim evim de ayni mahallede. Benim derdim şu kiii bana çok karışır akliniza gelebilecek her konuda en onemli konulari gectim esyalarimin yerine bile o kadar, ailemden böyle birsey gormedigim içinartik cok bunaldim.memlekette ve esimin memlekette dugun yaptik ama nikah benim memlekette yapildigi icin evlenme yildonumumuz onu kabul ettik esimle daha bikac gun once sakayla karisik kv laf soktu. Neymis benim memleketteki tarihi kabul etmisiz o tarihte kutlama yapcakmisiz dert bu:47:
acaba diyorum ben mi çok taviz verdim kadin bana hukmetmeye calisiyor. Bu arada neredeyse hic arkadasim yok umarim bana tavsiyelerde bulunursunuz sikintilarimdan biraz olsun uzak kalirim...[MENTION][/MENTION]

Canım hoşgeldin.
Kendini sıkma ne olur..
Hepimizin derdi aynı inanki.
Seninki yine fazla bi'şey yapmıyormuş:)
Daha fenalarını gördük burada..
Bence yavaş yavaş tavrını koy.
Senin bir eşyanın yerini mi değiştirmek istiyor?
"bence böyle daha güzel" diyebilirsin.
Sizin aldığınız kararları mı sorguluyor?
"biz böyle olmasını istedik" diyebilirsin.
Kayınvalidene "ben" ve "biz"i öğretmen gerek. O şu an seni ve sizi daha sindirebilmiş değil. Kabul etmemiş daha. O yüzden ağır ağır varlığını ve varlığınızı kabul ettirmen gerek.

Son düzenleme:

tatlım şunu öğrendim ki KV arkadaş olmaz,,, o KV,, tabiki de saygıda kusur etmeyeceksin ama her zaman için bir resmiyetin olucak tatlım,,,, seversin o ayrı konu,, ben benimkini ilk başlarda seviyordum arada arar halini hatrını sorardım,, biraz şaka yapardım ama hep bir mesafem oldu,,,şimdi sevmiyorum ama asla ve asla saygıda bir kusur etmem,,,,

:) hiç tanımadığın birine bile bu kadar kin dolu olup saydirabilmek ... dikkatli okusaydin yazdıklarımı keşke. Buraya yazanlarin çoğu demiştim oysa. Farklı fikirlere sayginiz yok mu sizin? Hakaret etmedim ki ben. Hissettiğimi düzgünce söyledim. Açıkçası eğitim durumunuzu merak ettim yazdiklarinizi okuyunca. Çünkü tamamen yanlış yorumlamissiniz yazdıklarımı. İyi günler sevgili topik sahibi.

sen ne sanıyosun kendini allah aşkına ya yani okadar çok şey söyleyesim varki sana susuyorum anlıyosun sen ama ne demek istediklerimi :27: farklı fikirlere saygımız yok bizim tamammı hele senin gibi aykırı düşüncelere hiç tahammülümüz yok yazıyosun yazıyosun millete sonrada dikkatli okusaydın bilmem napsaydın walla kimse enbesil değil kendin gibi sanma okuyoruz anlıyoruz cevap veriyorz sonrada yanlş anlamşsınz bilmem ne aklın yolu bir arkadaşım bu arada eğitim durumu bilmem ne demişsin karşındaki ev hanımı olunca senden alttamı yani sen nesinki kendini üstün görüyosun eğitim durumun her ne olursa olsun kaynana-gelin ilişkisi heryerde aynıdır ha illaki eğitim diyosan ben devlet memuruyum LİSANS mezunuyum ve şuan tek sınavım kaldı YÜKSEK LİSANS tamamlıyorum ama benmle aynı zekada olabileceğini düşünmüyorum neyazıkki seninle tartışmaya girmem için beynimi çıkarmam lazım ki maksat şartlar eşitleşsin :33::35::27::ssz:

Son düzenleme:
Evet mesafeyi korumak gerek simdi daha iyi anliyorum zaten saygida kusurum oluyor mu bilemem ama böyle kendini söz sahibi hissetmeye devam ederse korkarim o da kalmayacak. Yokyaa abarttim ben cici kızım yapmam öyle birsey :1: leble

Son düzenleme:
Evet mesafeyi korumak gerek simdi daha iyi anliyorum zaten saygida kusurum oluyor mu bilemem ama böyle kendini söz sahibi hissetmeye devam ederse korkarim o da kalmayacak. Yokyaa abarttim ben cici kızım yapmam öyle birsey :1: leble

saygısızlık yaparsan haklı iken haksız duruma düşersin tatlım, eşinle de aran bozulur,,, koltuğun yerini değiştir mi dedi misal,, tamam dersin,,, hı hı dersin,, yapmazsın tatlım,,, benim kendi annem çok karışır misal, kırmak da istemem,,(düşün kendi annem), hı hı derim tamam derim, bir dediği bir kulağımdan çıkar,,, hiç tartşmaya girmem yani,,,,

Canım hoşgeldin.
Kendini sıkma ne olur..
Hepimizin derdi aynı inanki.
Seninki yine fazla bi'şey yapmıyormuş:)
Daha fenalarını gördük burada..
Bence yavaş yavaş tavrını koy.
Senin bir eşyanın yerini mi değiştirmek istiyor?
"bence böyle daha güzel" diyebilirsin.
Sizin aldığınız kararları mı sorguluyor?
"biz böyle olmasını istedik" diyebilirsin.
Kayınvalidene "ben" ve "biz"i öğretmen gerek. O şu an seni ve sizi daha sindirebilmiş değil. Kabul etmemiş daha. O yüzden ağır ağır varlığını ve varlığınızı kabul ettirmen gerek.

Sindiremedi canim onun sorunu bu zaten haklisin neler var Allah yardimcisi olsun herkesin. Böyle ufacık tefecik içi dolu tuşucuk sorunlarimiz var işte benim yumuşak tavrim sayesinde

saygısızlık yaparsan haklı iken haksız duruma düşersin tatlım, eşinle de aran bozulur,,, koltuğun yerini değiştir mi dedi misal,, tamam dersin,,, hı hı dersin,, yapmazsın tatlım,,, benim kendi annem çok karışır misal, kırmak da istemem,,(düşün kendi annem), hı hı derim tamam derim, bir dediği bir kulağımdan çıkar,,, hiç tartşmaya girmem yani,,,,

He de geç diyorsun :1: en dogrusu aslinda ben kirilmasin diye ilk baslarda yapiyordum dediklerini baktim ben yaptıkça o da abartiyor doldum o yuzden artik tamam deyip gecsemde aldiris etmemeye basladi huylu huyundan geçer mi

sen ne sanıyosun kendini allah aşkına ya yani okadar çok şey söyleyesim varki sana susuyorum anlıyosun sen ama ne demek istediklerimi :27: farklı fikirlere saygımız yok bizim tamammı hele senin gibi aykırı düşüncelere hiç tahammülümüz yok yazıyosun yazıyosun millete sonrada dikkatli okusaydın bilmem napsaydın walla kimse enbesil değil kendin gibi sanma okuyoruz anlıyoruz cevap veriyorz sonrada yanlş anlamşsınz bilmem ne aklın yolu bir arkadaşım bu arada eğitim durumu bilmem ne demişsin karşındaki ev hanımı olunca senden alttamı yani sen nesinki kendini üstün görüyosun eğitim durumun her ne olursa olsun kaynana-gelin ilişkisi heryerde aynıdır ha illaki eğitim diyosan ben devlet memuruyum LİSANS mezunuyum ve şuan tek sınavım kaldı YÜKSEK LİSANS tamamlıyorum ama benmle aynı zekada olabileceğini düşünmüyorum neyazıkki seninle tartışmaya girmem için beynimi çıkarmam lazım ki maksat şartlar eşitleşsin :33::35::27::ssz:

Gülümsettin beni :)

kayınvalidemi hiç sevmiyorum. hep yapmacık. cimri ötesi bir kadın. parasını isteme canını iste. maneviyatı zayıf. şimdi de kocam zorla doğum sonrası kv eve getirecek bir hafta gece gündüz bizde kalacak. evimde küçücük. dayanamıyorum. sabah akşam gelmesin diye dua ediyorum. hem lohusa olacağım bir de istemediğin kadının yüzünü çekeceğim. üstelik bana annelik yapmayı bırakın bir kez bile aramamış bir kadın ki ben öksüz yetim kalalı yıllar oluyor.ne yapacağımm?

kayınvalidemi hiç sevmiyorum. hep yapmacık. cimri ötesi bir kadın. parasını isteme canını iste. maneviyatı zayıf. şimdi de kocam zorla doğum sonrası kv eve getirecek bir hafta gece gündüz bizde kalacak. evimde küçücük. dayanamıyorum. sabah akşam gelmesin diye dua ediyorum. hem lohusa olacağım bir de istemediğin kadının yüzünü çekeceğim. üstelik bana annelik yapmayı bırakın bir kez bile aramamış bir kadın ki ben öksüz yetim kalalı yıllar oluyor.ne yapacağımm?

hiçbir şey yapamayacaksın tatlım,,, sadece onu 3 yaşında ki bir çocuk gibi gör ve ciddiye alma, özellikle lohusalık dönemi biraz duygusal olunan bir dönem,, hiç ciddiye alma,,, benide doğurmak değil de lohusa olrak bana gelirlese ne yaparlar diye kara kara düşünüyorum,,,ama ben bir kaç kere eşime ben lohusayken kimseyi istemiyorum dedim, annemde 2-3 gün gelip gidicek zaten,,,,,

Son düzenleme:
Back
X