ne yazıkki bundan anlayacak bir kadın değildir kendisi sanki hiç hamile kalmamış hiç zorlanmamış gibi,, bana hazırlama diyorsun ama sabah benden öncede kalksa yataktan kalkmıyor bazen ben kalkıp çok afedersin lavaboya gidiyorum uyanık olduğunu görüyorum ama o benim ayağa kalkmamı bekliyor yataktan kalkmak için.. sonra oturuyorum yarım saat.. bakıyorum yokk bir saat değil beşsaatte otursam benden bekliyor.. kalkıp içimden saya saya hazırlıyorum o ana kadar yanıma gelipte eline bir tabak alıpmasaya koymuyor.. sonra sofra hazır diyorum gelip yiyor içiyor çayını alıp geçiyor içeri.. dün öğlen bana ne pişirecen dedi.. evdede hiçbirşey kalmamıştı.. patates var makarna var falan bişe kalmamış evde bilmiyorum dedim.. öğlene makarna yap akşama başka bir şey yaparsın diyor.Allah onu bildiği gibi yapsın inşallah şu hamile halimle bana 5 kg yoğurt mayalamış onu dolaba koy diyor. halıları yıkamıştı eşim damda güneşlendiriyordu bana diyor çıkıp alalım.. sen diyorsun ya midem bulanıyor uykum geliyor de diye,.bi iki yaptım.. bu iki gündür bana ne diyor biliyor musun.. benimde kaç gündür sürekli başım dönüyor anlamadım diyor.. içimden dedim hamileliktendir gelinim sen otur ben hizmet edim sana dinlen.. ahh ahh eşimden de evimden de hayattan da soğutyor bu kadın beni.. bana acımadan hizmet ettirip elimden içtiği bir bardak suyu bile helal etmiyorum ona..
bak tatlım ,,, dinsizin hakkından şmansız gelir güzelim,,, ben senin yerinde olsam kendime bir tane servis tabağı hazırlarım,, bir tane büyük tabağa her şeyi koyarum,,,çay neden demliyorsun ki,, zaten hammilelikde çay içilmez tatlım,,, baktın ki senden öyle yoğurt tenceresini falan kaldırmanı istiyor, kaldırırsın sonra da akşama kanamam var diye ortalığı inletilirsin,,,, bırak onunda başı dönsün, seninde başın dönsün sonuçta içinde can taşıyan sensin tatlım,,,,,
sen canını sıkma strese düşürme kendini,,bu dönemler biraz kritik tatlım,,, belli ki bu kadın sen hamile olduktaan sonra gelip yerleşmiş evine,,, onda oğlum beni unutucak kaygısı var tatlım,,,, unutma ki sen karnında bir can taşıyorsun,, hiç canını sıkma,, yeri geldiğinde başım dönüyor de,, miğdem bulanıyor de,, at kendini yatağa,,bırak oda atsın,,başım dönüyor desin,,, görmemezlikden gel tatlım,,,,,
bu arada açık sütten yapılmış yoğurdu hamilelikde tüketmemeye çalış tatlım, eğer durumun varsa kendine yeticek kadar kapalı yoğurt al tatlım,,,,