Kayınvalide görümce sorunsalı

Demek ki sizi rahatsız ve sizinle ilgili durumlarda kendinizi ilgilendirmediğini düşünüp yaşıyorsunuz. Kendinize söz hakkı düşmemesi farklı Bi bakış açısı
Yazdığım şey yanlış anlaşıldı. Beni rahatsız eden şey söylediğim şeyin anında görümce ile paylaşılması olurdu. Yani ben de sizin gibi paylaştığım şeyin anında başka birine aktarılmasından rahatsız olurdum. Fakat böyle bir durumda kv ile bu aktarılmasını istemediğim paylaşımları mümkün azaltırdım sanırım.
Bana söz hakkı düşmeyen şey kv nin kendi öz kızı ile aralarındaki iletişim. Sonuçta anne kız isterlerse sabaha kadar oturur konuşurlar isterlerse konuşmazlar. Bunda benim ne hakkım var ki ya da bir başkasının ne hakkı var?
Umarım siz de sorununuzu çözersiniz ve kv ya da görümcenizle aranızda canınızı sıkacak sorunlar yaşamazsanız..

Aranız iyi değilse cidden sinir edici bir durum bu, benim kv ve görümce de öyledir hatta ben de hangisiyle konuşursam, diğerinin diğeriyle konuştuğu şeyi bilirim laf arasında söyleriz de " hı evet annen söyledi de ayy ne saçma şey dedim duyunca, ha o mu x anlattı geçen haberim var" lar havada uçuşur sdfsfsf🤣
Ama eğer böyle mesafeli olsaydim inan beni de rahatsız ederdi ağzında bakla ıslanmadan yetistiriyor der ayar olurdum

Yemeyip içmeyip yetiştirmek ile sohbet etmek arasındaki farkı ayıredebiliyorum.
Siz de Yazılanları doğru okuyup ona göre yorumlar yapın ya da hiç konuşmayın bu kadar basit

Şu iki cevabınız arasında 1 saatten fazla zaman geçmiş. Okuyup okuyup hırslandınız mı, ne oldu anlamadım :KK51:

Hangi konuya nasıl yorum yapacağımı ben daha iyi bilirim. Tıpkı kayınvalideniz ve görümcenizin ne zaman ne konuşacaklarını sizden daha iyi bildikleri gibi.
İnsanların eylemleriyle bir sorununuz varsa kendi içinizde çözmeye çalışın. Diğer türlü boşuna sinir stres olursunuz böyle.
Canınıza yazık.

Sanırım eksik okudunuz
Yok hayır okudum aynı şeyi yaşadım da o yüzden sıradan geliyor. Ama ne yapabilirdim ki aralarına girip hoop reis hayırdır niye anlatıyorsun mu di cem..
Ha yapılanı savunmuyorum bencede cahilce ve çirkin bisey ama ana kız ahlâklar da buna müsait ve konuşuyorlar engel o la maz sin.
Paylaşma sende en küçük şeyini onlarla

• Beğen
Reactions: csi
Yazılanları düzgün okuyun lütfen. Çarpık durumlar duymaya alışmışsınız demek ki. İnsani rahatsızlıkları komik buluyorsunuz.
Komik değil garip buluyorum hanımefendi. Gayet okuduğumu idrak kabiliyetim de var çok şükür. Konuştuklarını size de belli etmişlerse kaçak dövüşmüyorlar demek ki arkanızdan kırk iş çevirip ruhunuz mu duymasaydı? Çarpık durumlara gelince inan sizin gibi herkesin ilişkisinde söz hakkına sahip olduğunu düşünen insanlar okuduğum çok şeyden daha absürt geliyor. 7 sayfa yorumda 70 kişi sizi yadırgıyorsa sıkıntı sizde olabilir. Bu da yeni moda oldu konu açılıyor işine gelinmeyen yorumda hemen atar gider yazmayın o zaman umumi ve yoruma açık alana.

ben de konu sahibini anlıyorum.
samimiyetsizliklerini ve kendisini dışlayan tavırlarını hissetmiştir.

görümcem tek kız ve sosyal biri değil. çalışmıyor.
gün içinde sürekli annesiyle mesajlaşır. birkaç kez konuşur.
kayınvalidem de ah bir kızkardeşi olsaydı da birbirlerine arkadaş olsalardı der ama...
bana yaklaşımları öyle olmadı.
açıkçası ben tüm samimiyetimle yaklaştım ama eşimin ailesinin eleştiren, yargılayan hallerini görünce,
ona göre konum aldım :)
içimden gelmeyen bir şey yapmam.
mutlaka benim de önyargılı davrandığım zamanlar olmuştur. hatasız kul olmaz :)
ayrıca eşimin de ağzında pek bakla ıslanmaz :) paylaşmasını istemediğimi kesin ve net bir şekilde söylemediğim sürece konuyu ailesinin diğer üyelerinden duyabilirim :)
ben pek dert etmiyorum.
hatta benim ailemin de olduğu birkaç organizasyonda kuzenlerimin dikkatini çekmişti.
"burada bile fısır fısır konuşmaktan çekinmiyorlar bari bir eve gitselerdi de öyle çekiştirselerdi" diye :)

Merhaba kızlar. Bugünlerde kafama takılan bir şey oldu görümce ve kayınvalide le ilgili. Her gün beraberler. Birlikte değillerse telefonda konuşuyorlar.bu beni rahatsız etmiyor. hafta sonu kayınvalide kere gittik. Konuştuğumuz ne varsa 2 saat geçmeden görümce in ağzından duydum. Özel şeyler değildi konuştuklarımız. Ama daha iki saat geçmeden birbirlerine aktarmaları canımı sıktı açıkçası ve bu sürekli devam eden bir durum. Bu konuyla ilgili sizin deneyimlerinizi ve yorumlarınızı merak ediyorum. Rahatsız eden anne kız konuşması değil daha benden ayrılmadan diğer tarafa her şeyin aktarılması ve bunu benim farketmem. Yoksa bana ne. Yemeyip içmeyip yetiştirmek denilen durum. Ama burda yazılanlardan gördüğüm kimsenin arkasından dedikodu yapılmadığı.
özelini paylaşma yeter. kimi çok mıç mıç olur anne kız ilişkisinde de. yapıları öyle demekki

Benim görümcelerim ve kaynanam da öyle günlük hepsi konuşurlar ve herşeyden haberleri olur ben pek birşeyimi paylaşmam bu yüzden de konuşacak malzeme vermem onların ilişkisi beni ilgilendirmez bana dokunmadıkları sürece..

kayınvalidem de ah bir kızkardeşi olsaydı da birbirlerine arkadaş olsalardı der ama...
açıkçası ben tüm samimiyetimle yaklaştım ama eşimin ailesinin eleştiren, yargılayan hallerini görünce,
ayrıca eşimin de ağzında pek bakla ıslanmaz :) paylaşmasını istemediğimi kesin ve net bir şekilde söylemediğim sürece konuyu ailesinin diğer üyelerinden duyabilirim :)
ben pek dert etmiyorum.
hatta benim ailemin de olduğu birkaç organizasyonda kuzenlerimin dikkatini çekmişti.
"burada bile fısır fısır konuşmaktan çekinmiyorlar bari bir eve gitselerdi de öyle çekiştirselerdi" diye :)
Tşk ederim 🥰 anlamanıza sevindim. Sizinde
Komik değil garip buluyorum hanımefendi. Gayet okuduğumu idrak kabiliyetim de var çok şükür. Konuştuklarını size de belli etmişlerse kaçak dövüşmüyorlar demek ki arkanızdan kırk iş çevirip ruhunuz mu duymasaydı? Çarpık durumlara gelince inan sizin gibi herkesin ilişkisinde söz hakkına sahip olduğunu düşünen insanlar okuduğum çok şeyden daha absürt geliyor. 7 sayfa yorumda 70 kişi sizi yadırgıyorsa sıkıntı sizde olabilir. Bu da yeni moda oldu konu açılıyor işine gelinmeyen yorumda hemen atar gider yazmayın o zaman umumi ve yoruma açık alana.
Yazılanlanlara cevap verme hakkına sahibim tıpkı sizin yaptığınız gibi. Cevaptan rahatsız oluyorsanız siz de yazmayın o zaman

ben pek dert etmiyorum.
Zaten öyle yapıyorum. Size de tavsiye ederim.
tebrik ediyorum sizi.

Tşk ederim 🥰 anlamanıza sevindim. Sizinde

Yazılanlanlara cevap verme hakkına sahibim tıpkı sizin yaptığınız gibi. Cevaptan rahatsız oluyorsanız siz de yazmayın o zaman
Kaynanan görümcenden sonra sıra bana mı geldi kız?😂 İşinize gelince kendi sahip olduğunuz hakları ne güzel biliyorsunuz ama görümcenin kaynananın hakkı yok alem senin etrafında dönüyor çünkü 😂

Annemle gelinimizin kayda değer konuşmalarını annemle dedikodu tadında,durum değerlendirmesi babında konuşuruz 😌 ama gelinimize bunu belli etmeyiz. Senin görümce biraz toy sanırım 😂🤔

Kaynanan görümcenden sonra sıra bana mı geldi kız?😂 İşinize gelince kendi sahip olduğunuz hakları ne güzel biliyorsunuz ama görümcenin kaynananın hakkı yok alem senin etrafında dönüyor çünkü 😂
Tek taraflı bakış açınızla sizin aranıza girmiyim ben😂 sen kendi etrafında dön

Tek taraflı bakış açınızla sizin aranıza girmiyim ben😂 sen kendi etrafında dön
Dönerim tabi kız 😂 uçan kuştan bile nem kapan bir insan olmadığım için döne döne yaşarım. Ama sen dönme bu kapkara düşüncelerle Allah etmeye düşersin görümce onu da kaynanana yetiştirir 😂😘

Anne ve kızlar herşeyi konuşurlar neden konuşmayacaklar ki..
Tamam bende kv ve görümcelere bayılıyorum ama sizin ki biraz fazla.
Siz annenizle konusmuyormusunuz?
Anneniz size herşeyi anlatmaz mi?
Siz zaten özelinizi anlatmıyormuşsunuz.
Sorun yok ortada...

Merhaba kızlar. Bugünlerde kafama takılan bir şey oldu görümce ve kayınvalide le ilgili. hafta sonu kayınvalide kere gittik. Konuştuğumuz ne varsa 2 saat geçmeden görümce in ağzından duydum. Özel şeyler değildi konuştuklarımız. Ama daha iki saat geçmeden birbirlerine aktarmaları canımı sıktı açıkçası ve bu sürekli devam eden bir durum. Bu konuyla ilgili sizin deneyimlerinizi ve yorumlarınızı merak ediyorum. Rahatsız eden anne kız konuşması değil daha benden ayrılmadan diğer tarafa her şeyin aktarılması ve bunu benim farketmem. Yoksa bana ne. Yemeyip içmeyip yetiştirmek denilen durum. Ama burda yazılanlardan gördüğüm kimsenin arkasından dedikodu yapılmadığı.
Benim kayınvalide kayiblnpeder benim yanimda altımın ailesinin hep dedikodusunu yaparlar. Hatta torunlarına bile laf ederler elimin iyi bakmadığını getirirler lafı tek o da değil herkesin arkasından konuşurlar ben yokken de benim arkamdan konuşurlar ben de bunu cok kez anladığım zmanlar oldu. Yani neden anlamam gelinlerin hep dedikodusu edilir gelinler batar onlara. Allah ıslah etsin ne diyeyim.

Ben size hak veriyorum resmen yaziyi okurken acaba kendim mi yazdim diye supheye dustum. Malesef benimkilerde ayni afedersin en basitinden eve bi camasir alsam onu duyarlar haberleri olur ama kendilerininkini elden duyarim ne yapmislar ne etmisler. Artik ben de akillandim hic biseyimi soylemiyorum bilerek yabanciya soyluyorum ki onlarda baskasindan duysun ayni seyi yasasinlar diye.

Back
X