kayinvalide gorumce

O aradiginda cok sinirliydim konussam aglardim aglamamak icinde simdi konusmak istemiyorum dedim kapadim. Anlamistir yine ama cok ayip yaptigi koca kadin lafa gelince aile olduk gidip geleljm yabancimiyz der is basa dusunce davet bile etmiyor. Bu nasil annelik anlamiyorum.

Sevmeyebilirsin ama saygı duymak ve yapman gerekenleri yapmak gerekiyor haklısın canım. Eşinle konuştun muhiç?

Konuştum canim konustum. Yaptiklari ayip diyo. Bende dedim sende tavrinj belli et anlasin dedim dogru mu sizce desin mi o böyle boyle yapiosunuz sorun ne gibisinden

hemde hamileyken. Hamile kadinin belki cani ister dimi bisey. ben hamileyken yemekle ilgili sakaya bile acayip sinir olurdum, zaten hamilelik piskolojisi var. Yedigin cocuguna da gidiyor, ve yemekle ilgili seyler o yuzden beni cok alingan yapardi sanki cocuguma yapiyolarmis gibi gelirdi.

Konuştum canim konustum. Yaptiklari ayip diyo. Bende dedim sende tavrinj belli et anlasin dedim dogru mu sizce desin mi o böyle boyle yapiosunuz sorun ne gibisinden

kizina hic mi sozunu geciremiyormus sevgili kayinvaliden. Kizcagizina sormadan seni davet edemiyormuymus ? Hadi el olsaniz neyse de kardesi yahu.

Ya zaten dusuncesizler herseyi beklerim ama insan kendj yaptiklarina bakip karsiliginda da bunu gorunce deli oluyor. Kendi bana surekli anlatir yok gorumcenin kaynanasini sunu yapiyor soyle dusuncesizler yok boyle kotuler. Sanki kendi cok farkli.. ya inanilmaz doluyum arayip agzima ne geliosa diyesim var :)

kizina hic mi sozunu geciremiyormus sevgili kayinvaliden. Kizcagizina sormadan seni davet edemiyormuymus ? Hadi el olsaniz neyse de kardesi yahu.

Evet iste bende ona kiziorum.o ayip zaten. Lafta aileyiz icraatta bisi yok. Akli sira bizi disliyolar kayinvalide kizi tuvalete gitme dese gitmez o halde yani kadinin kendi fikri yok asla. Hayir bide kendileride mutlu degil ben cikarken suratlari bes karisti nie yapiosun o zaman dimi. Arkamdan ariyio hemen. Madem yapion arama. Allah islah etsin. Zatten mesafeliydim demek ki iyice yuz goz olmak lazım

zaten kadin tutmus, sen niye hamile halinle bide yardima gidiyorsunki. alti ustu ev temizligi ne abartmislar.
zaten bizde birde temizlige gelen kadindan once temizlik yapma, ona yardima gitme huyu vardir:)
kadinin isi bu parasinida veriyorsunuz birakin yapsin.
cook sacma bir durum bence. keske hic gitmeseymissin.
hele birde calisiyorsan ve isin arasinda gittiysen gercekten soyleyecek soz bulamadim su anda.

esin senin tarafindaysa bence hic uzulme. ama esini doldurma kapasitesine sahiplerse dikkatli ol. Birdaha kilini bile kipirdatma o zaman sende kayinvaliden icin. oyle kus gibi de durma. Umursamaz dur bence. Siz umrumda bile deyilsiniz demek, size cok kizginim demekten daha etkilidir. Bir sey soylerse de sakince yapistir lafini.

oncelikle sakinles o yuzden.

Yardim beklediklerini bildigim icin en azindan gorunuyum die gittim zaten cok is yapmadım bi odanin tozunu aldim biter bitmezde ben gidiyorum dedim ciktim gittim.birdaha da gitmiycem evine madem akli sira bizi disliyolar bende zaten onlar icin olmuyorum gorusmem olur biter. Ama gelinim ya kotu ben olcam onu da biliyorum

Kusemem tabi ki esimin ailesi mecburum konusmaya ama evine gitmeyi dusunmuyorum uzunca bi sure.

Yarım ağızla derken, tam olarak nasıl yani?

Yarım ağızla derken, tam olarak nasıl yani?

Sizde gelin dio ama sanki gelmeyin der gibi o derece isteksiz yani. Essek degiliz anliyoruz. Bende benim yemegim var gelmeyiz biz dedim. Ama istekli cagirilmiyoruz yani sirf teklif edilmiş olmak icin.

valla canım kızıcaksın ama çağırsa bir dert çağırmasa bir dert.Çağırmasaydı busefer bir teklif bile etmedi derdin. Keşke telefonda öyle konuşmasaydın. Sen de kayınvalide olucaksın, gelinin sana öyle cevap verse gücüne gider eminim.

Tatlı dille kırıldığını belirtseydin.

Ayrıca kendi kızı gitmemiş, kendisi de zaten kadın tutmuş. Çağırmamış seni keşke gitmeseydin. Yani yaranamazsın. Bu devirde bu tarz şeylerin değerini bilen yok denecek kadar az. Boşver talep olmadıkça gitme temizliğe falan.

Sizde gelin dio ama sanki gelmeyin der gibi o derece isteksiz yani. Essek degiliz anliyoruz. Bende benim yemegim var gelmeyiz biz dedim. Ama istekli cagirilmiyoruz yani sirf teklif edilmiş olmak icin.

Sen hamile halinle kalkip temizlikte yardim edersen, evlerine geldiginde nasil agarliyacagim diye dort kose donersen, bunlar basina gelir...
Sen kendine kiymet vermezsen, kimse vermez cunku...
Kayinvalidenin evini temizlemek zorunda degilsin, yardim edeyim, yasli insan dersen o senin hanimligindandir...
Fakat gorev gibi yaparsan bir tesekkur edilmesini birak, boye yemeklerini bile sakinirlar iste...
Basta sen kendine, yaptiklarina kiymet ver, diger insanlarda versin...
Ne kadar verirsen, daha fazlasi istenir cunku...

Ay ne biliyim bende dusundum ki bi gun bile gelmedi olmayim en azindan gorunuyum dedim ama dediğin gibi yaranilmiyor. Bundan sonra asla da gitmem. Uzatmiycam ama ararsa sadece rahatsiz oldugum seyi soyluycem. Anlayacak insan degiller yani anca kendjmi uzdugumle kalicam o kdr

Temizlikte yardim tek toz aldim ben zaten kendimi ezdircek bi insan degilim. Ayrica evime dusmanim gelse yine dort donerim o benim ailemden gordugum bisey.bunlari yaomam kendime kiymet vermedigimden degil. Ben karsjmdakine kotu bi soz soylesem bile sonra bana biri bunh dese ben nasil üzülürüm die dusunuo pişman olan bi insanim. Oyle bile bile insanlari uzemem yani. Bu huyumda beni kiymetsiz yapmaz kusura bakma o karsida ki insanla alakali bi durum kiymet vermiyorsa benim yapacak biseyim yok.

Zaten kadın almış hamilesiniz madem neden yardıma gidiyorsunuz kadına boşuna mı para veriliyor her işi yapar bir toz aldım zatenn diyırsunuz heö de o kadar iş yaptım aç eve geldim diyorsunuz anlamadım yani. Sana gel yap dememiş ki. Zaten çağırmış hem kendi değil kızına gidiyor çocuğu var belki çok bişi hazırlayamaz diyedir ha kızı ona gelecek olsaydı seni çağımasaydı evine tamam ama alındığını anlamış arkadan bi de tekrar aramış siz de telde söylenmişsiniz ne gerek var kötü olmaya bunun için kızı ister mi müsait mi bilemez ki hiç mi sizi kaynanan yemeğe çağırmadı ahh kaynnam neler diyor bana hepsine cevap versem yüz yüze bakamazdık

Bana neden cikistin anlamadim...
Evet kiymetsiz yapar...
Nasil mi?
Hamile olmana ragmen temizligin son gunu gittin diye (bunu kendin soyledin) tavir yapilir, surat asilir...
O halinle kadin tutulmasina ragmen hadi gideyim icim rahat etsin dersin canin ceker diye bile dusunulmeden yemege bile cagrilmazsin...
Bir gun once sen guzel guzel agirlasanda onlar dilinin ucuyla istemeden gel der...
Bunlar sana kiymet verildigini mi cagristiriyor merak ettim...
Ben eve geleni kov demedim, kimseye yardim da etme demedin, ama seni yoracak, uzecek seyler yapilmasina izin verme dedim, vermissin ki bunlar basina gelmis cunku...
Hicbir sey senden kiymetli degil dedim ozetle...
Ama sen aklinca ideal gelin, insan boyle olur dersi vermissin...
Su an agliyorsun ya ideal gelin, onu ne yapalim...
Neyse yardimci olmakti niyetim...
Konuyu uzatmayacagim, sadece tekrar soyluyorum, insanlar, kim olursa olsun sana nasil yaklasirsa oyle yaklas, fazlasi degil...

Sen once kendine kiymet ver demissin onun icin yazdiklarim benim. Onlar tarafindan kiymet verilmediğini anladigim icin bu uzuntum zaten. Amann neyse yaa saol yine de.

Kadin geldigi halde yardima gitmedigim için tavir yaptigi icin gittim canim yoksa bende temizlik askkyla yanmiyorum. O kadar is yaptım ac geldim demedim ayrica toz aldigimi söyledim ama sonucta gitmisim ben oraya ben olsam oyle
Davranmazdim o yuzden kiziyorum zaten. Aman neyse takmiycam dedigin gibi daha neler neler duycaz bakalim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…