Kayınvalide Hakkında Endişelerim...

Elie_Wang

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2015
202
422
39
Selam bayanlar sessiz takipçilerdenim sonunda üye oldum ve ilk konumu açtım.
Benim sıkıntım Kayınvalidem..Nişanlıyım ve nişanlım ile ailesiye aynı şehirde yaşıyorum kendi ailem başka şehirde..Benim kayınvalidem temiz düzenli bi insan değildir..Ne zaman evlerine gitsem mutfak alt üst olmuş bulaşıklarla dolu halde oturma odaları ise dağınık olur..Kullandığı bi tavayı hiç yıkamadan ikinci kez başka bi yemek yapmak için kullanır yemeği bazen eliyle yer.Tüm bunları bi şekilde görmezden gelmeyi elimden geldiğince ev işlerinde yardımcı olmaya çalışıyorum.Benim asıl sorunum şu yakın bi zamanda evlenicem ve çocuğu hemen istiyoruz nişanlımla ama çocuğa bakma işini kaynanam çok istiyo "ben bakarım torunuma "diyo sürekli. Kv görümcemin iki çocuğuna bakıyo normalde..Ama nasıl bakma televizyonu açıyo sabahtan akşam anneleri gelene kadar çocuklar tv'nin karşısında zombi moduna gelene kadar kapatmıyo..Zaten ilk torununu engelli normalde tv yi doktorları izletmeyin geliştirici aktiviteler yapın diyo ama benim kv "yeter ki ağlamasınlar "diye sürekli tv izletiyo akşam kayınpeder gelince bu seferde o bilgisayarı açıyo ordan devam ediyolar..Çocukları görmelisiniz gerçektende tüm o çizgi film sahnelerini ezberlemişler artık hiç hareketsiz donmuş gibi izliyolar.Tv yi kapatıncada kıyamet kopuyo sonra tekrar açıyolar.Ben kaç kez uyardım ama bu seferde ben kötü oldum.Şimdi kv "senin çocuğunada ben bakıcam"diye tutturdu bu şekilde ben bu insana nasıl çocuğumu emanet edeyim ev zaten pislikten geçilmiyo birde çocuğu tv karşısında zombi olana kadar tutar.Nişanlıma durumu anlatıyorum ama oda annesini savunuyo sizce ne yapmalıyım?? :KK34:Nasıl davranmalıyım??:KK43::KK43:

valla odanı süpüreyim dese güvenip izin vermeyeceğim insana çocuğumu emanet etmem.ha dersen nişanlım için ölüyorum bitiyorum onsuz olmaz.O zaman işi bırakırım çocuğumu bırakmam.

zooor işin çok zor nişanlına güzel bir dille anlat yok yine annesini savunursa ya yüzüğü atacan yada işi bırakıp çocuğuna kendin bakacan yada zombi olacak diğer torunlar gibi

Benim sıkıntım Kayınvalidem..Nişanlıyım ve nişanlım ile ailesiye aynı şehirde yaşıyorum kendi ailem başka şehirde..Benim kayınvalidem temiz düzenli bi insan değildir..Ne zaman evlerine gitsem mutfak alt üst olmuş bulaşıklarla dolu halde oturma odaları ise dağınık olur..Kullandığı bi tavayı hiç yıkamadan ikinci kez başka bi yemek yapmak için kullanır yemeği bazen eliyle yer.Tüm bunları bi şekilde görmezden gelmeyi elimden geldiğince ev işlerinde yardımcı olmaya çalışıyorum.Benim asıl sorunum şu yakın bi zamanda evlenicem ve çocuğu hemen istiyoruz nişanlımla ama çocuğa bakma işini kaynanam çok istiyo "ben bakarım torunuma "diyo sürekli. Kv görümcemin iki çocuğuna bakıyo normalde..Ama nasıl bakma televizyonu açıyo sabahtan akşam anneleri gelene kadar çocuklar tv'nin karşısında zombi moduna gelene kadar kapatmıyo..Zaten ilk torununu engelli normalde tv yi doktorları izletmeyin geliştirici aktiviteler yapın diyo ama benim kv "yeter ki ağlamasınlar "diye sürekli tv izletiyo akşam kayınpeder gelince bu seferde o bilgisayarı açıyo ordan devam ediyolar..Çocukları görmelisiniz gerçektende tüm o çizgi film sahnelerini ezberlemişler artık hiç hareketsiz donmuş gibi izliyolar.Tv yi kapatıncada kıyamet kopuyo sonra tekrar açıyolar.Ben kaç kez uyardım ama bu seferde ben kötü oldum.Şimdi kv "senin çocuğunada ben bakıcam"diye tutturdu bu şekilde ben bu insana nasıl çocuğumu emanet edeyim ev zaten pislikten geçilmiyo birde çocuğu tv karşısında zombi olana kadar tutar.Nişanlıma durumu anlatıyorum ama oda annesini savunuyo sizce ne yapmalıyım?? :KK34:Nasıl davranmalıyım??:KK43::KK43:

gelin ata binmiş ya nasip demiş , daha evlenmeden ev işlerine kadar yardım edip bir de üzerine yapılmamış çocuk hakkında konuşmak bana tuhaf geliyor.

Çocuğuna bakmak istiyebilir.ama sen vermek zorunda değilsin.

Birini bulduk dersin yerini yaparsın.kimse buna zorluyamaz

birincisi sen kimsenin ev işini ypmak zorunda değilsin.o evin hizmetçisi değil gelini ol.ikincisi senin iznin olmadan ne hakla ben bakıcam diye diretebilir? çalışıyor musun ??

çalışıyorum ama burda onları ailesi dışında tanıdığımız yok o yüzden diğer torunlarınada baktığı için kendince bunada ben bakıcam diyo

Uzaktan tutun evinizi, şimdiden bazı konularda ağırlığınızı koyun, resmiyeti asla bozmayın. Bakıcı istiyosanız bakıcı bakacak o kadar. Bi de şu anda nişanlınızla bunun tartışmasına girmek anlamsız. İki gün sonra sen annemi zaten ta o zaman istemiyodun diyecek. O gün gelince herşey spontane gelişmiş gibi bi durum ayarlarsınız ne istiyosanız o olur. Bir adım dahi atmayın tavizi gerektirecek.

gelin ata binmiş ya nasip demiş , daha evlenmeden ev işlerine kadar yardım edip bir de üzerine yapılmamış çocuk hakkında konuşmak bana tuhaf geliyor.

düğünümüz önümüzdeki ayın sonunda ve yaşımız artık ilerlediği için çocuğu hemen istiyoruz.
Tabi nasip işi Rabbim hemen nasip ederse

çalışıyorum ama burda onları ailesi dışında tanıdığımız yok o yüzden diğer torunlarınada baktığı için kendince bunada ben bakıcam diyo

böyle birine asla çocuğumu emanet etmem.ayrıca sen neden çocuk yapıyorsun o zaman ona sen bakmayacaksan? ya durumunu ayarla ertele çocuk işini .ya da bırak işi misler gibi bak büyüt çocuğunu kreş yaşına kadar kendin bak çocuğuna.

Ben yukarda yorumu mu yaptım ama benden tavsiye hemen çocuk yapmayın aceleniz nedir.

Hem evlenip o çocukddoğana kadar en az iki sene geçero zamana kadar ne olur bilinmez kkim öle kim kala demi

maddi olarak iyiyseniz işine ara ver..en azından çocuğun okula gidene kadar...

Kesinlikle evlenmeden önce bu konuyu oturup nişanlınla konuş, evlenince "kabul etmiştin" olur ve kayınvaliden bakar çocuğuna...

Ücretsiz izin alma imkanın yok mu? Sonra kreşe falan ver...

kamudaysan 3 yıla kadar ücretli+ücretsiz izin hakkın oluyor. kreşlerde 3 yaş sınırı var zaten sonra kreşe ver.benim kv. de öyle pis ama çocuğuna bakmam diyor çünkü takıntılıyım huzursuz oluruz biliyor.

doğmamış bebeğe don biçmek gibi olmuş derdiniz.Hele bir evlenin, çocuğunuz olsun o zaman dert edinin bu konuyu.Hatta dert edilecek bir konuda değil, tatlı sert ona baktırmak istemediğinizi söyleyin.

Kaç kutul:KK55:

Ister kizsin ister kirilsin baEn acik sozlu olup soylemek gerek dusunceleri tabiki o sartlardaki bi ewe cocun biralmaz

X