Kayınvalide ile altlı üstlü oturmak ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi ELjF
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bende canım kayınvalide elti aynı apartmandayız altlı üstlü.kayınvalidemin suyuna gidersen bi sorun yok ama eltim olacakdan huzurum yok.sende eğer huzurlu olmak isityosan bence uzak dur.gerçi ev yapılıyomuş işin zor canım.

insan evliliğinin özellikle ilk aylarında sadece kocasıyla başbaşa olmak istiyo. düşünsene sarılıp bir film izleyemeyeceksiniz, kocan için şık ve romantik bir masa hazırlayamayacaksın, beraber duşa giremeyeceksin, dışarı çıktığınızda dönüş zamanları için tereddütte kalacak erken dönmeye çalışacaksın, kendi evinde amaan sonra yaparım dediğin bir işi hemen yapmak zorunda kalacaksın, daha kocanı tanıyamaya çalışırken birde ailesini de tanımaya çalışacaksın. senin yerinde olsaydım düğünü erteler evim hazır olduğunda evlenirdim. en azından ilk gecemi kendi evimde rahat rahat yaşardım.

bence bu yorum çok güzel özetlemiş olayı.

bebeğimiz olunca kayınvalidemin üst katına taşındık
işten gelince oraya gidiyoruz
yemek hazır oluyor evde yemek yapmıyorum hafta içi de hafta sonuda
kahvaltılarda dahil alt kattayız
gece eve yatmaya çıkıyoruz
misafir geleceği zaman temizliğimede yardım ediyor böreğimede tatlımada
bulunmaz nimet dimi?

sen ne istiyorsun ne bekliyorsun bunu düşün ona göre hareket et
nasıl başlarsan öyle gider

okuyup daha ne istiyosun diyenler olabilir
ben kendi evimde oturmak isterdim:)
kendi yemeğimi kendim yapmak isterdim

önemli olan senin ne istediğin

bebeğimiz olunca kayınvalidemin üst katına taşındık
işten gelince oraya gidiyoruz
yemek hazır oluyor evde yemek yapmıyorum hafta içi de hafta sonuda
kahvaltılarda dahil alt kattayız
gece eve yatmaya çıkıyoruz
misafir geleceği zaman temizliğimede yardım ediyor böreğimede tatlımada
bulunmaz nimet dimi?

sen ne istiyorsun ne bekliyorsun bunu düşün ona göre hareket et
nasıl başlarsan öyle gider

okuyup daha ne istiyosun diyenler olabilir
ben kendi evimde oturmak isterdim:)
kendi yemeğimi kendim yapmak isterdim

önemli olan senin ne istediğin

Bakııın varmış işte :D

Haklısın önemli olan ikili ilişkilerde beklentiler

Sana 5 senedir kayınvalidesiyle altlı üstlü oturan biri olarak söylüyorum:
ömrümden 10 yıl daha eksildi sanki.
iyiyken kötü olmayın arkadaşım
Hayatının en unutulmaz günlerini yaşayabilirsin :)
başka bişey demiyorum diyemiyorum.

yaa oofffff artıkk içim daralıoo yaa:(:(ya benmm annemde kaynana mesela biz abölerle 6 yıl otrdukkk beraber ve annem bir gün bile kalk şunu yap demedii mesela hala daha ayağına kadar hizmet eder.anneme çokk nazlanırr annemde her işlerni yapar onların.bişey yerken önce ona verr snra bana verir bnde almamm tabii:):):)ama benm kaynannm nasıl olacak bilmyrm.hiiççte kötü bişey duymadım onlar hakkında severler sayarlar bnde inşallh iii olur diee gidiyrm hemde BALIKESİREEEEEEE:(:(

zaten ewliliğin ilk 1 yılı hatta altı ayı ne yaşadıysan yanına kar arkdaşım...sonra çocuk iş güç geçinme derdi derken ewlimiyim ew arkadaşımıyım diceksin..e en güzel günlerini neden kaynana kayınpeder yanında utana sıkıla geçiresin ki???sabah kalktığında sabahlığını giyip kahwaltını yapamazsın..kaynana kayınwalide otururken yatak odana geçip eşinle şakalaşamaz cilweleşemezsin...hatta war ya kendi istediğini yiyip içemezsin bile..ne gerek war bunlara..6 ay daha bekle kafan rahaaaatt mutluuuu sewdiceğinle diz dizeee bi ewliliğin ilk adımlarını yaşa..sana 2 yıldır kayınwalide ile altlı üstlü yaşadığım için biraz tecrübemden faydalanarak söylüyorum...hatta bir örnekte wereyim;
benim bebişim 4 aylık we şu sıralar biraz rahatsız öksürüyo...geçen gece abartısız söylüyorum 03:35 te kayınwalidem zile bastı...tabi benim aklım çıktı o saatte kesin birine bişey oldu diye düşündüm açtım kapıyı...anne hayırdır dedim bu saatte;bana cevabı şu''kızım efeyi merak ettim üstü açıkmı kapalımı bi bakıp gidicem''böyle bi durumda ölürmüsün öldürürmüsün?? tabi ben hiçbirini yapmadım sinirden hırstan ewin içinde döndüm durdum....keşke altlı üstlü oturmasanız :(

ewt canının istediğini yiyip içemiyorsun
canının istediğini yapamıyorsun
yalnız kalamıyorsun
her an kapının çalma ihtimali var
üst kata çıkmak için müsait misiniz diye izin istenmez tabi ki de dimi?
ne alıyorsan evde kaç kişi varsa o kadar alman lazım
gülmeyin ama çerez alıp eve gitmek istiyorsun mesela
evde kaç kişi varsa hepsi farklı bişeyi seviyor en küçük örneği hepsinden almam lazım

ama sen nasıl bi evlilik istiyorsun bunu sor kendine

belki yalnızlığı sevmiyorsundur korkuyorsundur o zaman ne güzel dersin hiç yalnız kalmayacağım
belki bebeğim olunca tek başıma bakamam yada yanımda deneyimli biri olsa diye düşünüyorsun o zamanda çok güzel

ama sen yalnızlığı seven bi insansan
herşeyi kendim yapmak istiyorum
kendim karar vermek istiyorum diyosun
o zaman taşınma aynı apartmana

canım bizde bi süre diye geldik beraber oturuyoruz 10 ay oldu ama birde bana ve eşime sor ömrümüzden ömür gitti
ve aynen kayıvalidem de aile apartmanı istiyor ki
kendisi de eltileriyle anı binada oturuyormuş kavga etmişler ve şuan ayrı bina da
eşim bu aile apartmanı konusunu duyunca çok bekler hele bizim tayin meselemiz olsun da o zaman görür nerde oturuyormuşuz dedi
yani düşün kendi oğulları ve dyor ki ben ailemin bu kadar bu denli böyle insan olduuklarını bilmiyordum
şurdan bi kurtulsaydık diyor
ama tabi herkes bir olmaz da ama ya onlarda böyle olurlarsa?:52:

herkes sebepleriyle yazmış zaten bende katılıyorum :40:gerekirse düğününü ertele ama aynı eve gitme canım.hatta şartlarınız uygunsa altlı üstlü bile oturma derim.biraz uzak olmak her zaman için iyidir .özellikle de evliliğin ilk yılları genç çiftler başbaşa kalmalı bence:31:

herkes sebepleriyle yazmış zaten bende katılıyorum :40:gerekirse düğününü ertele ama aynı eve gitme canım.hatta şartlarınız uygunsa altlı üstlü bile oturma derim.biraz uzak olmak her zaman için iyidir .özellikle de evliliğin ilk yılları genç çiftler başbaşa kalmalı bence:31:

hiç mi iyi kaynana olmaz be kardeşiimmmm :) of oooffff....... hiç de istemiyorum zaten. keşke diyorum ayrı evimiz olsa, herkesten uzak....... ama bazen hayat insanların istekleri ölçüsünde gitmiyo, şartlara göre yaşam şekillendirmemiz gerekiyo... inşallah evlendikten sonra da bi konu açarım, kayınvalidemle cok mutluyuz herkese tavsiye ederim diye :D

Valla Allah yardımcın olsun derim sadece.

Merhaba arkadaşlar... 4 aylık nişanlıyım. Haziranda düğünüm var. Nişanlım yeni ev yapıyo, üst katta biz oturcaz ama henüz bitiremedi. bir süreliğine alt katta ailesiyle oturcaz 6 ay falan. aslında cok tereddüt ediyorum. nişanlım evin reisi gibi, babası kenara cekilmiş bütün sorumluluk onda. beni korur bana sahip cıkar, zaten hep ben ne istersem o oluyo.düğün bile benim istediğim konseptte yapılacak ailesine sorma gereği hissetmiyo bile. ama korkmuyo da değilim. Herkes mi muzdarip kayınvaliden arkadaşlar ya Ayrı evde oturma şansımız da yok aslında hiç istemiyorum :((

alt üst oturmak bile yeterince ömür törpüsü iken 6 ay beraber yaşamayı göze almanı takdirle karşılıyor, bu vesile ile sabırlar diliyorum:26:

neden 6 ay beraber oturacaksınız ,düğün 6 ay sonra olsun..başın ağrımaz..
düğünden sonra üst katta oturunca mesafeni koyarsın..anahtar falan vermeye kalkışmayın sakın..
buradaki çoğu arkadaşın derdi bu zaten..

hiç mi iyi kaynana olmaz be kardeşiimmmm :) of oooffff....... hiç de istemiyorum zaten. keşke diyorum ayrı evimiz olsa, herkesten uzak....... ama bazen hayat insanların istekleri ölçüsünde gitmiyo, şartlara göre yaşam şekillendirmemiz gerekiyo... inşallah evlendikten sonra da bi konu açarım, kayınvalidemle cok mutluyuz herkese tavsiye ederim diye :D

benim kayınvalidem çok iyi bir insandır ama yinede onunla yaşamak istemem. evde kendi düzenim olsun isterim, eşime kendim yemek pişirmek isterim, tv karşısında uyuklamak canım yatağa gitmek istemezse eşimle koltukta uyumak isterim. h.sonları yatakta uzunca şekerleme yapmak isterim.

sürekli derli toplu olmak, istediğim şekilde evde dolaşamamak, her zaman lafıma sözüme dikkat etmek zorunda kalmak istemem. gerektiğinde eşime sesimi yükseltmek isterim. kavgalarımızı tartışmalarınızı kayınvalidem bilsin istemem.

kayınvalidemle oturmadım o yüzden nasıl bır duygu bilmiyorum zatende bilmekte istemıyorum :52:
ama nişanlınızın sizi koruycanı söylemişsin şimdi ipler sizin elinizde olabilir ama evlenınce değişmiycenın garantisimi var bence bekleyın.nişanlılık dönemindeki klasık erkek tiplemesi bence evlenınce hersey istediğiniz gibi olmuyor malesef

Tecrübesini aktaran herkese çok teşekkür ediyorum... Sanırım erteliycem düğünü :)

bende kayınvalıdemle beraber oturuyorum.
nişanlıyken ipler dediğin gibi benım elimdeydi.
hersey benım istedıgım gibi oldu.
kayınvalıdem hıçbıseyıme karışmadı.
koltuk takımına, mobilyalara, bıleziklerime modellerine gelinliğime.hıçbışeyime.. alışverişede gelmedi.
bohçaymış falan yaptırmadım cunku yaşı 70 oldugu için birde görmemiş boyle seyler bılmıyo anlamıyo.bu yuzden bohça falan yaptırmadım.
hee şimdi evlendim.evet yemeğim yapılıyo, çocugum olsa evet belki bakılacak (ama nasıl)
bi misafir gelecek diyelim arasam dolma sar desem hemen sarar.
okey problem yok dimi bu konuda?
ama gelgelelim bazı şeylerden de yoksun oluyorsunuz.
ben şahsen kendım hazırlamak isterım yemeğimi.hafta sonları istedıgım saate kalkıp eşimle kahvaltı etmek isterim.
bı yere gittiğimizde her defasında benıde götürün bakışlarıyla ve sözleriyle mazur kalmak istemem.
yine bı yere gittiğimizde acaba bısey diyecekmı? erken kalkalım hadi diye eşime ısrar etmek istemem.
diken üstünde oturur gibi oturmak istemezdım mesela.

yani herşey kayınvalıdenın yemek yapması yardımcı olması coocuk bakması değil olay.
bana lafını yapacaksa benı üzecekse hiç yapmasın bunları daha iyi.
eğer ağzı bozuksa kalbimi incitiyorsa sürekli laf sokuyorsa bu yaptığı seyler temizleyemez onu.anlatabıldımmı
buınlar benım düşüncem daha anlatacak cok sey varda..
arkadaslar gerekçeleriyle yazmışlar cogu şeyi.
altlı üstlü bile gitme derim ben.

Ben de aynı binada oturuyorum kayınvalidemle. Ki benim kayınvalidem iyi insandır, iyi anlaşırız, bugüne kadar ne benim ona ne onun bana kötü bir sözü olmamıştır. Ama yine de imkanım olsa aynı binada oturmak istemezdim, bak diyorum benim kayınvalidem çok iyidir diye, amaaaaaa....

Amasına gelince;
- Geleni gideni bitmezi her misafirine gitmek zorundayımdır (ki çalışan bir insanım)
- Hergün illa ki görmek ister, gitmediğim gün olsa eşim illa ki surat yapar, laf söyler.
- İlla yemeklerinizi birlikte yemenizi isterler, gerçi ben öyle yapmıyorum evlendiğimden beri ama, 2 gün işten geç çıkıp onlar da yesek, üçünçü gün gitmesek, niye gelmediniz olur, yani mesafeyi korumak çoook zordur.
- Herşeylerine benim eşim koşturur, elbette koşturacak evlatları ama x şunu yap, x bizi buraya götür, x şu misafir gelecek, x haftasonu su düğüne gidicez, x, x, x, bu böyle sürer gider, asla sormazlar sizin bir programınız var mıydı diye, ararlar direkt "x bizi buraya götür" diye. Eşim de sagolsun asla hayur demez, oraya buraya koşturmaktan benle ilgilenmeye hali kalmaz :50:
- Dediğim gibi kayınvalidemle aram iyidir, ama maalesef bu olaylar yüzünden eşimle sürekli tartışıp kavga ederiz :50: (Yapı olarak büyüklere karşılık verebilen biri değilim, hele karşımdaki büyük herşeyi canımlı cicimli yapıyorsa :27:)
- Her hafta haftasonunu iple çekerim, eşimle başbaşa vakit geçirelim diye, amaaaaaaaaaaaa illa ki gelecek bir misafir, gidilecek bir yer, vs. vs. çıkar.
- Kısacası dediğim gibi en iyisi benimki derim hep ama, en iyisinde bile yakınlık sorun getirir :50:

Back
X