yaa canım evliliği kesinlikle 6 ay eerteleyip kendi evine gelin olarak gitmelisin.ama altlı üstlü oturmaya gelince ben bu konuda diğer arkadaşlar gibi düşünmüyorum.yani tabi ki anlayışsız kayınvaldeler çoğunlukta ama iyileri de var.ben altlı üstlü oturmadım hatta yakın bile değiliz kayınvaldeme.ama kendisinin çok iyi bi insan olduğunu düşünüyorum.yani yakın oturssak bana faydası olurdu zararı olmazdı.tabii eşinin sana karşı tutumu da önemli burada.eşin sana değer veriyorsa ailesi de değer veriyor.ben biraz kayınvaldemden bahsedeyim:ben çalışan biriyim haftasonu onları ziyarete gittiğimizde hiçbişeye elimi sürdürtmez ''sen zaten haftaiçi çalışıyosun,haftasonunu da bize harcadın kıyarmıyım sana der'',bize sık gelip gitmek istemez evim dağılır dökülür yorulurum diye,düğünden önce ve sonra hiçbişeye karışmadı''üzerimize düşen bişey varsa yapalım,yoksa siz kendiniz zevkinize göre kendi hesabınnıza göre herşeyi yapın'' dedi,her zaman bana ve eşime''sizin mutluluğunuz herşeyden daha önemli'' der,haftasonu gidilecek bi yer yada yapılacak bi iş olsa önce sorar:''kızım sizin başka bi planınız var mı?'',elinden geldiğince bana hediyeler almaya çalışır,eşim bensiz onlara gittiğinde sevdiğim yemekler yapılmışsa mutlaka gönderir''boğazımızdan geçmedi der'',hastalandım benimle ağladı benimle güldü,ne bileyim daha bir sürü şey sayabilirim.o beni kızından ayrı tutmadı,ben de onu annemden ayrı tutmadım.yani Allah kötü insanlarla karşılaştırmasın ama herşeyin de karşılıklı olduğunu unutmamak lazım.sonra şu onların yanında rahat davranamama mevzusuna gelince;biz onların yanında pek gerilmeyiz(tam aksine benim ailemin yanında daha dikkatliyizdir) kayınvaldemlerin yanında eşim dizime uzanır,bazen sarılır hiç abes karşılamazlar.inşallah senin kayınvalden de iyi bi insandır.sen de çok ama çok mutlu olursun.bu arada okuyanlar lütfen maaşallah demeyi unutmasınlar.Rabbim herkesin gönlüne göre versin
![]()
eltim de aynı senin gibi düşünür kayınvalidesi hakkında cnm:)ama ne tesadüftürki aynı kadın benimde kayınvalidem olmasına rağmen benim duygularım tamamen farklı:)neden olabilir sence?çünkü o bizden 20dk lık uzak bi mesafede ve haftada 1 bilemedin iki gün görüşüyorlar..onun girenini çıkanını gittiğini geldiğini bilmiyolar.sadece annecim babacım sohbet muhabbet var aralarında.ama ben??temizlik yemek ev bakımı falan hepsinden sorumluyum.yapmazsam sorun,yaparsam eziyet.kendime ayıracak vaktim yok onların işini yapmaktan.bizim evde pişen yemekten eltime gider ayy o da yesin diye aynı senin gibi..onun çocuğu gelir bizde kalır istemiyorum diyemezsin.hoş desen nolurki?kötü gelin!olursun.ayy hangi birini yazıyım.ne kadar UZAK o kadar İYİ......