Kayınvalide ile altlı üstlü oturmak ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi ELjF
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yaa canım evliliği kesinlikle 6 ay eerteleyip kendi evine gelin olarak gitmelisin.ama altlı üstlü oturmaya gelince ben bu konuda diğer arkadaşlar gibi düşünmüyorum.yani tabi ki anlayışsız kayınvaldeler çoğunlukta ama iyileri de var.ben altlı üstlü oturmadım hatta yakın bile değiliz kayınvaldeme.ama kendisinin çok iyi bi insan olduğunu düşünüyorum:nazar:.yani yakın oturssak bana faydası olurdu zararı olmazdı.tabii eşinin sana karşı tutumu da önemli burada.eşin sana değer veriyorsa ailesi de değer veriyor.ben biraz kayınvaldemden bahsedeyim:ben çalışan biriyim haftasonu onları ziyarete gittiğimizde hiçbişeye elimi sürdürtmez ''sen zaten haftaiçi çalışıyosun,haftasonunu da bize harcadın kıyarmıyım sana der'',bize sık gelip gitmek istemez evim dağılır dökülür yorulurum diye,düğünden önce ve sonra hiçbişeye karışmadı''üzerimize düşen bişey varsa yapalım,yoksa siz kendiniz zevkinize göre kendi hesabınnıza göre herşeyi yapın'' dedi,her zaman bana ve eşime''sizin mutluluğunuz herşeyden daha önemli'' der,haftasonu gidilecek bi yer yada yapılacak bi iş olsa önce sorar:''kızım sizin başka bi planınız var mı?'',elinden geldiğince bana hediyeler almaya çalışır,eşim bensiz onlara gittiğinde sevdiğim yemekler yapılmışsa mutlaka gönderir''boğazımızdan geçmedi der'',hastalandım benimle ağladı benimle güldü,ne bileyim daha bir sürü şey sayabilirim.o beni kızından ayrı tutmadı,ben de onu annemden ayrı tutmadım.yani Allah kötü insanlarla karşılaştırmasın ama herşeyin de karşılıklı olduğunu unutmamak lazım.sonra şu onların yanında rahat davranamama mevzusuna gelince;biz onların yanında pek gerilmeyiz(tam aksine benim ailemin yanında daha dikkatliyizdir) kayınvaldemlerin yanında eşim dizime uzanır,bazen sarılır hiç abes karşılamazlar.inşallah senin kayınvalden de iyi bi insandır.sen de çok ama çok mutlu olursun.bu arada okuyanlar lütfen maaşallah demeyi unutmasınlar.Rabbim herkesin gönlüne göre versin:nazar:

eltim de aynı senin gibi düşünür kayınvalidesi hakkında cnm:)ama ne tesadüftürki aynı kadın benimde kayınvalidem olmasına rağmen benim duygularım tamamen farklı:)neden olabilir sence?çünkü o bizden 20dk lık uzak bi mesafede ve haftada 1 bilemedin iki gün görüşüyorlar..onun girenini çıkanını gittiğini geldiğini bilmiyolar.sadece annecim babacım sohbet muhabbet var aralarında.ama ben??temizlik yemek ev bakımı falan hepsinden sorumluyum.yapmazsam sorun,yaparsam eziyet.kendime ayıracak vaktim yok onların işini yapmaktan.bizim evde pişen yemekten eltime gider ayy o da yesin diye aynı senin gibi..onun çocuğu gelir bizde kalır istemiyorum diyemezsin.hoş desen nolurki?kötü gelin!olursun.ayy hangi birini yazıyım.ne kadar UZAK o kadar İYİ......

Arkadasım henüz 4 aylık evli ve kayınvalide magduru. :6:
Aynı bina' da altlı, üstlü sekilde oturuyorlar kocası annesine acayip düskün kahvaltı beraber, aksam yemegi beraber..
Hatta kendi anneme giderken bile esim, kayınvalidemi' de götürmemi istiyor, kayınvalide aksam yemeginden sonra gece 02:00' ye kadar onlarla oturuyormus..
Esi ne yazık ki durumdan cok hosnut!
Bir aksam gelmesinler ki, cok nadirdir gelmedigi, esi o aksam 4-5 kez asagı inip yokluyormus.:53:
Kayınvalidesi kızım, canım, yavrum kelimelerini agızından düsürmüyor, ama olmuyor iste insan bu kadar bunaltılınca, ic ice olunca dünya' yı önüne serse olmuyor..
Herseye birlikte karar vermek, hep beraber yapmak gercekten cok zor yaa..

Son düzenleme:
Ben de aynı binada oturuyorum kayınvalidemle. Ki benim kayınvalidem iyi insandır, iyi anlaşırız, bugüne kadar ne benim ona ne onun bana kötü bir sözü olmamıştır. Ama yine de imkanım olsa aynı binada oturmak istemezdim, bak diyorum benim kayınvalidem çok iyidir diye, amaaaaaa....

Amasına gelince;
- Geleni gideni bitmezi her misafirine gitmek zorundayımdır (ki çalışan bir insanım)
- Hergün illa ki görmek ister, gitmediğim gün olsa eşim illa ki surat yapar, laf söyler.
- İlla yemeklerinizi birlikte yemenizi isterler, gerçi ben öyle yapmıyorum evlendiğimden beri ama, 2 gün işten geç çıkıp onlar da yesek, üçünçü gün gitmesek, niye gelmediniz olur, yani mesafeyi korumak çoook zordur.
- Herşeylerine benim eşim koşturur, elbette koşturacak evlatları ama x şunu yap, x bizi buraya götür, x şu misafir gelecek, x haftasonu su düğüne gidicez, x, x, x, bu böyle sürer gider, asla sormazlar sizin bir programınız var mıydı diye, ararlar direkt "x bizi buraya götür" diye. Eşim de sagolsun asla hayur demez, oraya buraya koşturmaktan benle ilgilenmeye hali kalmaz :50:
- Dediğim gibi kayınvalidemle aram iyidir, ama maalesef bu olaylar yüzünden eşimle sürekli tartışıp kavga ederiz :50: (Yapı olarak büyüklere karşılık verebilen biri değilim, hele karşımdaki büyük herşeyi canımlı cicimli yapıyorsa :27:)
- Her hafta haftasonunu iple çekerim, eşimle başbaşa vakit geçirelim diye, amaaaaaaaaaaaa illa ki gelecek bir misafir, gidilecek bir yer, vs. vs. çıkar.
- Kısacası dediğim gibi en iyisi benimki derim hep ama, en iyisinde bile yakınlık sorun getirir :50:

Siz benim arkadasım olabilir misiniz? :1:
Yasadıklarınız o kadar cok benziyor ki..!
Birebir sahit oldugum icin sizi cok iyi anlayabiliyorum.. :50:

eltim de aynı senin gibi düşünür kayınvalidesi hakkında cnm:)ama ne tesadüftürki aynı kadın benimde kayınvalidem olmasına rağmen benim duygularım tamamen farklı:)neden olabilir sence?çünkü o bizden 20dk lık uzak bi mesafede ve haftada 1 bilemedin iki gün görüşüyorlar..onun girenini çıkanını gittiğini geldiğini bilmiyolar.sadece annecim babacım sohbet muhabbet var aralarında.ama ben??temizlik yemek ev bakımı falan hepsinden sorumluyum.yapmazsam sorun,yaparsam eziyet.kendime ayıracak vaktim yok onların işini yapmaktan.bizim evde pişen yemekten eltime gider ayy o da yesin diye aynı senin gibi..onun çocuğu gelir bizde kalır istemiyorum diyemezsin.hoş desen nolurki?kötü gelin!olursun.ayy hangi birini yazıyım.ne kadar UZAK o kadar İYİ......

cnm sen kaç senelık evlıısn.
sanki içimi okumuşun ne kadar doğru anlatmışsın bir oncekı yazdıgında dıleklerini.
bende beraber oturuyorum bende amann nolcakki zaten herkes kayınvalıdesiyle yakın oturuyor, benımkı tek kaynan bıde nolcakki.
zaten herkes coocugunu kaynanasına baktırıyor bu vesileyse sureklı görüşülüyor.
herkes hem kaynanasının hemde kendı evını temızlıyo.
bende en azından tek ev evımı yurdumu bılırım işe giderim kaynanam bakar dıye düşündüm.
birde benım bekarlıkta oturdugum yer köydü. büyük şehirde oturma merakım vardı.sular soguk wc dısardaydı.
bu evde dusakabınım sıcak suyum var rahat ederim kışın buz gibi banyo yapmam dedim kendi kendime 1 yıl önce.
ama sımdı dıyorumkı keşke evımde kalsaydım banyom soguk ama içim sıcak olurdu.
kaynanamı cekecegıme keşke bekar kalıp kendı annemı cekseydim dıyorum.
şimdi ise o begenmediğim köyumu annemı cok özlüyorum.

Canım bence biraz daha sabretmelisin,biraz erteleyin düğünü...

Kabul edersen böyle birşeyi,zaten arkadaşlar gerekeni yazmışlar,çok içli dışlı olmak iyi değil,kendine ait özelin dahi kalmaz,ne plan yapabilirsin ne yeterince vakit ayırabilirsin kendinize..Ne kadar uzak,o kadar kıymetli oluyorsun...

Belki kayınvaliden çok iyi olabilir,hiçbirşeyinize karışmayabilir..Ama yeri geliyor kendi annelerimizle bile çatıştığımız yerler olmuyor mu?Kendi annene birşey desen,unutur geçer çünkü sen onun canısındır,kıymetlisisindir,ama kayınvalidene birşey demeye kalksan,onun istediği birşeyi yapmak istemesen,ya mecbur hissedip yapıcaksın ve buda seni mutsuz edecek,yada istemediğini söyleyeceksin bu seferde binbir suratla kayınvalide darılacak...
Ne kadar iyi olursa olsun,kabul etme...İkinizde melek olsanız,kanatlarınız çarpışır aynı evde :37:

Ya siz zararlı çıkarsınız ya kayınvalideniz!

Mutlaka biri zorluk yaşar.

Farklı bir yerde oturduğunuzda kuracagınız düzenin aynısı kesinlikle olmaz.

YAPMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :1::1::1:

artık nasıl yapma diye bağırmışssam aman yarabbi ben bilirim bennnnnnnnnn

Sakın haaa ne altlı üstlü oturmak nede 6 ay yanında aman amannn ecelinemi susadın sennnnnnnn

ben anca 6 ay dayanbildim o kadınla aynı evde yaşamaya ve 6 yıl yaşlandım ruhen tavsiyem altlı üstlü bile oturma imkanın varsa eğer canım

asla böyle bir şey yapma derim gerekirse size yapılan evi kiraya verin kendinizde başka bir yerde kirada oturun.insan bir kere yüz göz olmaya görsün hiç bir şey eskisi gibi olmaz.eşinede çok güvenme bu konuda kayınvaliden tarafından doldurulma,yalan yanlış şeyler uydurulma gibi riskler var.evlenene kadar seni tutar ama evlendikten sonra değişebilir.o yüzden çok ama çok iyi düşün

Son düzenleme:
ben 2 yıllık evliyim eşimin ailesiyle altlı üstlü oturuyorum, hiç tavsiye etmiyorum ,,gitmediğin zaman gelin bize gelmiyo deniyo,eşinle yüksek sesle sohbet etsen kapı çalınıp kavgamı ediyosunuz diye soruluyo,kendi ailem gelse laf oluyo, bi de bende kocamı bana karşı aileme karşı dolduran bi kaynana var eşim de sessiz beni hiç korumaz,en iyisi uzak olmak.uzak olunca tatlı oluyosunuz canlarım.. uzak ol,kocanla huzurlu ol,,çok iyi bi aile de olsa devamlı yüzyüze gözgöze olduğundan ne sevgi kalıyo ne saygı kalıyo...

arada ki saygı nasıl korunur ya :( kayınvalide ile gelin arasında.. Bende hiç oturmak istemem erkek arkadaşım bi süre otururuz onlar özenip yaptırdı diyo ama insan geline de sormaz mı illa ev var diye orda mı oturulmalı ki yazın size çok ihtiyacım olcak benim de özellikle bu konudaa

gizliniz saklınız olmas hiç..
herşey ortada olur..,
bi arkadaşım var kaynanası eltisi ve kendisi 3 katlı aile binalarında oturuyolar..
bizzat şahit olduğumu anlatıyorumm sana..
eltisiyle küs konuşmuyolar..
gecen hadi bana gidelim dedimm (onların kapının önünde denk geldik)çöp atmıştı oda çöp kovasını kapaının önüne bıraktı ozaman gelince çıkarırım yukarıya hadi gidelim dedi
geldik çay koydum telefonu çaldı..
kayınpederi arıyoo ee efendim baba dedi neymiş çöpkovan burda sen yokmusun ki bu burda nereye gittin diye soruyoo..
adam sanane sanamı kaldı hesap veriyo hep nereye giderse haber veriyoo vermesse böyle arıyolar hemen hiç rahatı yok:50:

Ne bu ailelerde çekilen yaaa.Neden rahat bırakmıyolar evlenecek çocuklarını hala çocuk gibi oğullarının peşinden koşuyolar anlamıyorum.Benim erkek arkadaşımın doğulu ve onlarda adet gelen gelin kaynanasının yanına geliyo.Ban sordu otururmusun diye ve kesinlikle tavrımı belli ettim.Ha evlendikten sonra neler değişecek ALLAH bilir.Bende devamlı gelip bana bende kalmasından korkuyorum ama:(((Söyledim aynı semtte oturcaz ve dedim ailen bi baştaysa biz öteki başta oturcaz diye...Ha bi sorunda yok arada ama korkuyorum.Hepimizin hakkında hayırlısı İnşallah iyi yerlere düşeriz ne diyim.bende etrafda evlenne arkadaşlarımı görüyorum ve korkuyorummm.

sakınnnnnnn öyle bir hata yapma değil 6 ay keşke 6 yıl sonra evlenseydim dersinn..............
8yıldır aynı binadayız. yemeklerimiz bir yeniyor benim evimde yatmaya iniyorlar aşağıya hatta şimdi gelmek üzeredir kahvaltıya:)

k.validem çok iyi yemeğimi yapar evi süpürür mutfağı temizler çocuklarıma bakar ben gezerim:)
ama eşim hala eş ve anne ayrımını yapamıyor kk de birinci olurum herhalde ana kuzuluğu mevzusunda eşim 39 yaşında k validem aşağı biraz erken inse 4,5 kere gider bakmaya falan filan :37:

aynı evde oturma 6 ay ne kı gecer dugunu ertele derım sana yoksa nasılsa evlendık dıyıp ev kalır ve 6 ayda yapılmaz soylımmmm
kaynanla altlı ustu oturmana gelınce bende oyleyım 4 yıllık evlıyım cokda memnunum kı aıle katı dayı teyze var ve ıkı gelın daha gelecek ama herkes kendınden sorumlu ve ben kaynanmla yerım hafta sonu canımın cektıgını yaparım aksam yemek hazır bulasık yıkanır ve ben bundan mutluuym ve 1 kere daha tartısma olmaıstır aramızda oda senınle onun arasındakı bagdan kaynaklanıyor sen saygı sevgı cercevesınde olursan oda oyle unutmayınkı hepımız bırgun kaynana olucaz ve annelerımız kaynana aynı sey o gelınler ıcınde gecerlı dımı herzaman kaynan suclu degıldır bence ve sen kocana ıyı davrandıgın surece senı herzaman korur... ama aynı evde oturma derım

merhaba arkadaslar ben aranıza yenı katıldım.bugun ınternette kayınvalıdesı ıle oturanların yazısını okudukcakendımı bır yonden sanslı hıssettım bır yondende kotu.bız kayınvalıdemle aynı evde oturuyoruz.kayınvalıdem bana karsı cok ıyıdır kızı gıbı gorur benı..ama kı ama bılmıyorum ben mı cok sey ıstıyorum anlamadım bazen ınsanın her anı her anına uygun olmuyor kımı zaman bı neden olmadan kendını kotu hıssedıyorsun suratın asık oluyor acaba kayıvalıdem yanlıs anlar mı dıye dusunuyorsun yınede gulmeye calısıyorsun.ben evde hıc bır esya degıstırmedım bır tek yatak odam bnm ıstedıgım sekılde o yuzden evı benımseyemıyorum.hıc bır sey bana aıt degıl duzenlerı bıle.4 aylık evlıyım bırtek esımle balayında yalnız kaldık onun dısında hıc yalnız kalmadık arkadaslarımı evde agarlayamıyorum ısten cıkınca dısarda arkadaslarımla vakıt gecıremıyorum dırek eve gıtmen gerekıyor.esımın annesıyle babasını bazen esımın ablasına gondermeye calıyoruz olmuyor kayınpederım balıkesıre gıdıcek kayınvalıdeme esım sende ablama gıt kal dıyor anlamıyorlar yalnız kalmak ıstedıgımızı sız bızı neden evden gondermeye calısıyorsunuz dıyor vs vs bana yardımcı olun ben mı buldum bunuyorum

merhaba arkadaslar ben aranıza yenı katıldım.bugun ınternette kayınvalıdesı ıle oturanların yazısını okudukcakendımı bır yonden sanslı hıssettım bır yondende kotu.bız kayınvalıdemle aynı evde oturuyoruz.kayınvalıdem bana karsı cok ıyıdır kızı gıbı gorur benı..ama kı ama bılmıyorum ben mı cok sey ıstıyorum anlamadım bazen ınsanın her anı her anına uygun olmuyor kımı zaman bı neden olmadan kendını kotu hıssedıyorsun suratın asık oluyor acaba kayıvalıdem yanlıs anlar mı dıye dusunuyorsun yınede gulmeye calısıyorsun.ben evde hıc bır esya degıstırmedım bır tek yatak odam bnm ıstedıgım sekılde o yuzden evı benımseyemıyorum.hıc bır sey bana aıt degıl duzenlerı bıle.4 aylık evlıyım bırtek esımle balayında yalnız kaldık onun dısında hıc yalnız kalmadık arkadaslarımı evde agarlayamıyorum ısten cıkınca dısarda arkadaslarımla vakıt gecıremıyorum dırek eve gıtmen gerekıyor.esımın annesıyle babasını bazen esımın ablasına gondermeye calıyoruz olmuyor kayınpederım balıkesıre gıdıcek kayınvalıdeme esım sende ablama gıt kal dıyor anlamıyorlar yalnız kalmak ıstedıgımızı sız bızı neden evden gondermeye calısıyorsunuz dıyor vs vs bana yardımcı olun ben mı buldum bunuyorum

cnm 4 aylık dıyorsun bak keske kıraya gıtme gıbı bır sansın olsaydı evlenırken bende kaynanmla bır yıyroum ama evım ayrı sen haklısın yalnız kalmaka sızın hakkınız ama bunları onalr anlayamazlar malesef boyle ıdare etmek zorundasın

mesela esım gececı oldugunda yemek yendıkten sonra odama cekılıp dınlensem sankı laf ederler gıbı gelıyo gelın odasına cekılıyo napıo acaba dıye.yanlarında 10 a kadar oturmak zorunda kalıyorum mecburen hep soyle yapsam yanlıs mı anlarlar dıye dıken ustundeyım.2 ay once ev aldık ama yenı evlıyız kredı odemesı evlenırken yapılan borclar daha tam refaha cıkamadık esıme borclar bıtınce cıkalım dıyorum evımıze sıkıntımı cekmek ıstıyorsun dıyor burda sana bısey dıyen mı var dıyor aksam yemegın hazır dıyor bnde her kadın kendıne aıt evı olsun ıster dıyorum.benım suana kadar kendı duzenım olmadı evımde kımse olmadan tek basıma oturmak ısıtoyrum,kavga ettıysek kımse bılmesın ıstoyurm dıyorum ama bakarız dıyor

Back
X