Kayınvalide ile altlı üstlü oturmak ??

• Konu Sahibi Konu Sahibi ELjF
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Allah kolaylik versin..
Benim kaynanam ne kadar iyi olsada ben ne ayni ev nede altli ustlu oturmak isterdim..
Baska seceneginiz yokmu? Mecbur altli ustlu olcaksa ev bitene kadar dugunu erteleyin..

O her istediğini yapan eşler,evlendikten sonra anne aşığına dönüşüyor,bilesin:44:

bence düğünü 6 ay erteleyin.ilk aylarınızın tadını çıkarın ne kadar iyi olurlarsa olsunlar sorun çıkar.zaten altlı üstlü oturacaksınız ondan sonra ki ilişkilerinizin bozulmaması için aynı evi paylaşmayın.

:( bu konu benim de gündemimde yer alan birşey maalesefki...Ve yaza doğru beni iyice gericek bi konu..
Sevgilim şuan askerde ailesi apartman yaptırdı kendi akrabalarının yoğunlukta olduğu bir mahalleye..
Şuan yeni bitti anneleri ev içini düzenlediler 1-2 güne 2.kata taşıncaklar..
Alt kata yaza doğru büyük ihtimalle ablasıyla eşi yerleşicek ...
3. katta oğulları ve gelinlerine kalıyor..
Henüz ortada hiç bişi yokken annesi sizin katı istediğiniz gbi dolap,kapı vs. düzenleyin nişanlanınca diyor..
Yani aile apartmanında bütün akrabaları çevrede beraber oturcaz.. :(
Şimdidenn çok çok korkuyorumm tecrubeleri okuyunca gözüm fena korktu..

Bu arada bişi sormak istiyorum..
Erkek aileleri iyi güzel sağolsunlar oğulları-gelinleri, kızları-damatları ama çoğunlukla erkekler için oluyor ev yapıyorlar binbir zahmetle belki ama aileye gelicek geline kızım biz yaptık ister burada oturun ister başka yerde kira da oturun yada ev alın falan gibi bişi deseler olmaz mı ki.. Ben daha nişan söz isteme hiç bişi yok daha şimdidenn üst kata geçersiniz nişan olunca sen seç mutfak dolap kapı diyorlar iyi güzel de..emri vaki olmuyor mu sizce bu :(

8 yıl kaynanasıyla alt üst oturmuş biri olarak söylerimki aslaaaaaaaaa
hayatının mahvolmasını istemiyorsan sakın kabul etme
geldiğini laf eder,gittiğini laf eder.kıyafetlerine karışır,evine gelene karışır.yatma kalkma saatlerine hatta banyo yapmanı bile laf eder.ben çektim sen çekme canım

O her istediğini yapan eşler,evlendikten sonra anne aşığına dönüşüyor,bilesin:44:
ewet ya evlenince anneleri başta olmak üzere bütün aile kıymetli oluyor anlamadım neyin mantığı bu anne kölesi olacaklar nerdeyse sarmaş dolaş birbirleriyle haşır neşir olmalarıda cabası....

her erkek mi düşkün oluyor anneye ya nedir bu ki böyle bi abla var kaynanayla iyi geçin haşır neşir ol ki oğlu senin vermediğin sevgiyi kapatmak için düşkünleşmesin annesine diye bu mantıklı mı

her erkek mi düşkün oluyor anneye ya nedir bu ki böyle bi abla var kaynanayla iyi geçin haşır neşir ol ki oğlu senin vermediğin sevgiyi kapatmak için düşkünleşmesin annesine diye bu mantıklı mı
aslında mantıklı ama herksde işe yarar mı bilinmez ama ben eşime hiç bi şekilde k.validemi şikayet etmiyorum kötü söz söylemiyoorum durduk yere cephe yaratırsam dır dır edersem onun tarafına geçebilir bişey olsa bile burda stress atıyorum:)

aslında mantıklı ama herksde işe yarar mı bilinmez ama ben eşime hiç bi şekilde k.validemi şikayet etmiyorum kötü söz söylemiyoorum durduk yere cephe yaratırsam dır dır edersem onun tarafına geçebilir bişey olsa bile burda stress atıyorum:)

mantıklı bunları bi kenara yazmam lazım hep ileride lazım olcak büyük ihtimalle :)

mantıklı bunları bi kenara yazmam lazım hep ileride lazım olcak büyük ihtimalle :)
yaz canım yaz umarım lazım olmaz desemde eninde sonunda lazım oluyor maalesef benim k.validemin işi gücü eşimi her dakka öpmek hergün görmesine rağmen yapar gözüme baka baka

kötü bişi olsa gerek benm eşim değil de (nasipse olucak inşallah) sevgilimin annesi öyle oğluna çok düşkündür ileride de sizin gbi olması muhtemel ne yapalım o zaman bol bol yazarım buraya inşallah olmaz tabi de..

yaa canım evliliği kesinlikle 6 ay eerteleyip kendi evine gelin olarak gitmelisin.ama altlı üstlü oturmaya gelince ben bu konuda diğer arkadaşlar gibi düşünmüyorum.yani tabi ki anlayışsız kayınvaldeler çoğunlukta ama iyileri de var.ben altlı üstlü oturmadım hatta yakın bile değiliz kayınvaldeme.ama kendisinin çok iyi bi insan olduğunu düşünüyorum:nazar:.yani yakın oturssak bana faydası olurdu zararı olmazdı.tabii eşinin sana karşı tutumu da önemli burada.eşin sana değer veriyorsa ailesi de değer veriyor.ben biraz kayınvaldemden bahsedeyim:ben çalışan biriyim haftasonu onları ziyarete gittiğimizde hiçbişeye elimi sürdürtmez ''sen zaten haftaiçi çalışıyosun,haftasonunu da bize harcadın kıyarmıyım sana der'',bize sık gelip gitmek istemez evim dağılır dökülür yorulurum diye,düğünden önce ve sonra hiçbişeye karışmadı''üzerimize düşen bişey varsa yapalım,yoksa siz kendiniz zevkinize göre kendi hesabınnıza göre herşeyi yapın'' dedi,her zaman bana ve eşime''sizin mutluluğunuz herşeyden daha önemli'' der,haftasonu gidilecek bi yer yada yapılacak bi iş olsa önce sorar:''kızım sizin başka bi planınız var mı?'',elinden geldiğince bana hediyeler almaya çalışır,eşim bensiz onlara gittiğinde sevdiğim yemekler yapılmışsa mutlaka gönderir''boğazımızdan geçmedi der'',hastalandım benimle ağladı benimle güldü,ne bileyim daha bir sürü şey sayabilirim.o beni kızından ayrı tutmadı,ben de onu annemden ayrı tutmadım.yani Allah kötü insanlarla karşılaştırmasın ama herşeyin de karşılıklı olduğunu unutmamak lazım.sonra şu onların yanında rahat davranamama mevzusuna gelince;biz onların yanında pek gerilmeyiz(tam aksine benim ailemin yanında daha dikkatliyizdir) kayınvaldemlerin yanında eşim dizime uzanır,bazen sarılır hiç abes karşılamazlar.inşallah senin kayınvalden de iyi bi insandır.sen de çok ama çok mutlu olursun.bu arada okuyanlar lütfen maaşallah demeyi unutmasınlar.Rabbim herkesin gönlüne göre versin:nazar:

kötü bişi olsa gerek benm eşim değil de (nasipse olucak inşallah) sevgilimin annesi öyle oğluna çok düşkündür ileride de sizin gbi olması muhtemel ne yapalım o zaman bol bol yazarım buraya inşallah olmaz tabi de..
neyse seninki belki olumlu yönde değişir:)belki ana oğul biraz daha ölçülü davranırlar ama benim k.validem bazen kasıtlı yapıyo sanki kaynıma o şekilde davranmıo ama eşimi öper durur saçma sebep bulur arar eşimde farkında evlendiktensonra değiştiğinin annem iyice üstüme düştü diyor

Son düzenleme:
neyse seninki belki olumlu yönde değişir:)belki ana oğul biraz daha ölçülü davranırlar ama benim k.validem bazen kasıtlı yapıyo sanki kaynıma o şekilde davranmıo ama eşimi öper durur saçma sebep bulur arar eşimde farkında evlendiktensonra değiştiğinin annem iyice üstüme düştü diyor

Eşiniz farkındaysa o zaman iyi :) ben daha tam olayın içine girmediğim için tamda bilemiyorum :)

Konu sahibi arkadaşımm bence burda ki bayanların tavsiyelerini dinleyelim :) sen birazcık daha sabret ve kendi evine geç öyle evlen eğer olabiliyorsa alt-üst bile dertli olan çok kişi varken birde yeni evlnip aynı evde kayınvaliden ile birlikte yaşamak daha doğrusu yaşamak istediklerini yaşayamamak çok üzücü olur içinde kalabilir belki yeni evliydik şöyle şöyle bile yapamadım diye.. Ben altlı üstü oturmaktan nasıl kaçıcam onu düşünüyorum kara kara bence sende birazcık sabret hı :)

ben birlikte oturuyorum bak sana şöyle özetliyim evimiz dublex yukarda mutfak banyo çocuk odam yatak odam oturma odam hersey var...fakat neyleyim özgürlük yok huzur yok.eşime deli gibi aşık olmama rağmen keşke evlenmeseydim diyorum.sakın yapma..evimizi ayırdığımızda bırak aynı binada oturmayı aynı semtte dahi oturmam.mutlaka 1 minibüslük mesafe olsun aranızda.bak eğer bu hatayı yaparsan bu yazıları okuyupta çook kafanı duvarlara vurur ağlarsın.yaşayan biri olarak uyarıyorum arkadasım seni.beni herkes uyardı ama dinlemedim.otururum yapanlar nasıl yapıyo faln dedim.aptal kafam kim yapabiliyoki sen yapıcaksın onu düşünemedim işte:)hayatının dönüm noktası olur ve geri dönüşüde olmaz.o kapıdan girdiğin an iş bitmiş demektir..o altı 6 bitmeezzzzz..evliliğinin en güzel aylarını mahvetme cnm bnm.onlardan nefret etmektense uzak otur özle derim...ara yemeğe çaya kahveye davet et onlar seni çağırsın git gel ama dip dibe olma.yakında olursan GELİN uzakta olursan KIZIM olursun.bu lafımı sakın unutma!

Back
X