Kayınvalide ile aynı apartmanda oturmak

Ben 8 yildir alt üst oturuyorum.
Iyi yönleride var kotu yönleride.
Ama şimdi ki aklım olsa oturmak istemezdim sanırım.
Iyi yönleri onların binada olduğunu bilmek güven veriyor,çocuğumu bırakıp istediğim yere saatlerce gidebiliyorum, birşey yaparken malzemem eksik oluyor çıkıp hemen yukardan alıyorum,yorgun olduğum zaman söylüyorum çocuğumu okula götürüp getiriyorlar,kafa dinlemek istediğim zaman yukari yolluyorum 1 saat bile olsa kafamı dinliyorum.
Kotu yanlari demeyeyim de sıkıldıgim yonler hergun goruyoruz birbirimizi cat kapi. Mesafe koyulmuyor zaten bu kadar yakınken . Eşimle tartıştığımız zaman o yukarı çıkıyor deşarj olup iniyor ,herseylerimizden haberdardar. Rahat rahat arkadaşımı cagiramiyorum, ailem oturmaya gelse onlarda iniyor rahat edemiyorum .bunun gibi şeyler işte ...
Iyi dusun derim

Bunun utanacak sıkılacak bir yani yok...İki tarafa da yakın oturmak istemiyoruz,böylesi daha iyi olur v.s.diyeceksiniz...Hatta topu esinize atın o bu tarz bir konuşma yapabilir.

Bahane bulmaktan kolay ne olabilir ki. Bu ev güneye bakmıyor, ben böyle mutfakta oturmak istemiyorum, evimiz işe yakın olsun istiyoruz salla beğen hangisini tutturursan. Ama eşine oturup anlat neden gitmek istemediğini anlayışlıysa daha kolay olur işiniz.

Ev tam merkezde 3+1 yeni ev 2 senelik henüz. İş yerlerimize de yakın. Ama eksi tarafı merkezi ısıtma doğalgaz değil boşalan ev kuzey cephe soğuk oluyordur. Sanırım tek bahanem bu olur. İki tarafa da yakın olmak istemitoruz dediğimizde kıyamet kopar hiç anlayışlı değiller. Gelin de gelin diye tutturuyolar zaten. Kiraya oturmaya da sıcak bakmıyorlar ev varken kiraya çıkıcaz desek dünyanın lafını söylerler. Eşim tek çocuk olunca yakınlarında olsun istiyolar. Aynı şehre geldik kendi aileme de yakınım ama ben aynı şehirde iki tarafa da uzak oturmak istiyorum ev var diye iş bozuluyor.

Ayrıca evleri çok kıymetli kiraya verirken kılı kırk yarıyorlar. Hiçbir şekilde bir yere zarar gelmesin diye tembihliyolar kiracılara. Çocuğu olana ev vermiyolar eve zarar verir diye. Duvarlara en ufak bir çivi dahi çakılmasına izin vermiyolar. Duvarlarda leke vs. Olmasın diyolar. İnsan diken üstünde oturur zaten orda.

burdaki beraber oturanları bi okuyun öyle karar verin bence.. daha biraz önce bi konu vardı. hiç tavsiye etmem aman kayınvalidem nasılda iyi hoş güzel diyoruz helede aynı yere oturunca öyle olmadığı belli oluyor geride dönülmüyor.sonradan kiraya gidicezde diyemzsiniz aranız bozulur.2 sokak ötede olsunn kafanız rahat olsun

Mesafe azaldıkça, çok sık görüşüldükçe, ilişkiler laçkalaşıyor eş ailesiyle. Kaç yaşına gelmiş insanların ailelerinin dibinde yaşaması değil, kendi yollarına gitmeleri gerekiyor bence. Aile ilişkileri koparılmamalı ama aynı apartmanda yaşayıp, bir çok şeyi iç içe geçirecek kadar da hayatlar birbirine katılmamalı. Zira o zaman aile büyükleri daha çok şeye müdahale ediyor, eş aradaki dengeyi kuramıyor falan filan. En güzeli mesafeli ilişki o yüzden. Haa herkes böyle mi, değildir belki de, bilemeyiz ama riske girmeye değmez.

2.5 yıllık evliyim. Kayınvalidemle altlı üstlüyüm. Ben tavsiye ederim. Gayet iyiyim. 15 günde 1 geleneksel aile yemeğimizi yeriz onlarda. Olur biter. Hiç bakkala markete giderken de karşılaşmıyoruz. Bazen özlüyorum valla. Evime en son ramazan ayında geldi o da günlü saatli programlı davetle. Ben çat kapı nedir hiç bilmem. O sebeple ben tavsiye eden gruptayım. Ama demişsiniz eve çivi çaktırmıyor, duvarları önemsiyor çocukluya ev vermez falan diken üstünde mi yaşayacaksınız o kısım nasıl olacak, benimseyemezsiniz ki evinizi. Kadın temizlik kontrolü yapacak gibi hissettim. Her şeyi geçtim siz temizlik meselesinden kapışırsınız gibi geliyor bana.

Ben oturma derim.
Hele baskın karakterli biriyle hiç oturma eşine de söyle ailenle iyi bir ilişkim olsun istiyorsan yapmayalım.
Kavga gürültü olur huzur bozulur aradaki sevgi saygı bozulur çok samimiyet tez ayrılık getirir de belki ikna olur.

Buraya acılan konuları daha dikkatli okuyun efendim , eşimin ailesini takıntı haline getirdim diyen arkadaşın konusu örn.

Iyi yani yok , öyle bir hata yapmayın. Bizzat oturan arkadaşların konularını okuyun vaz geçmek için geçerli olacaktır

memnun olan da var bu durumdan rahatsiz olan da,
bu biraz sizin kisiliginizle alakali,

elbette altli ustlu oturulunca daha fazla gorusulur,
bunu istemiyorsaniz oturmamalisiniz.

benim kiz kardesim yaklasik 5 yildir oturuyor hic sorun yasamadilar, ev kucuk geldigi icin tasinmak istiyor ama yakin muhite bakiyorlar, kardesim calistigi icin cocuguna yardimci oluyorlar, cocuk krese gidiyor ama kisi hstaligi vs diye yine de cok yardimlari dokunuyor.

biz evlendigimizde kentselden evleri oldu kp her cocuga 1 daire birakicam ardimda dedi.
ben esime anlattim madem oyle gitmeyelm diye ama esim heves etti
kp de kiraya veri bize odeme yapmazdi
esimi kirmamak için tamam dedim icimdeki tum endiseleri susturup
kv ilede konustum yillarca yuzyuze bakicaz endie ediyorum diye
velhasil kp vefat etti kv gorumcelere bi haller oldu gorusecek durumda değiliz
saygimi hic bozmadım ama iliskinn suyu çıktı yasadiklarim cok ağır oldu.
esim itiraf etti ben sana guveniyordum senin sayende sorun olmaz diye
ama hayat gösterdi ki iliski 2 kisilim ve sen ne yaparsan yap olmuyor bazen
esim simdi cok haklisin keske hic oturmasaydik seviyeli olsaydi iliskiniz diyor
kardeslerimle sonsuza kadar gorusmeyebilirsin ama rica ediyorum annemle gorus diyor
ama o donem psikolog acil tasinmamiz gerektigini benim can guvenligimin bile olmadığını belirtti eşime toplum icinde üstüme yurumuslukleri var çünkü..
gerisini sen düşün.. ama şimdi esim barışın dese kv cok özledim seni canim der :))) yersen
eşine bunları okut dilersen
kv anlamis değilim bosansak eline ne gececekti giden bizim psikolojimiz güzel vakitlerimiz ve cebimizden oldu aile terapisi vs

Kiyamet kopsun. Siz yetişkin insanlarsiniz, elbette oturacak evinize siz karar verirsiniz.

Ve sonunda susarlar. Ömür boyu küs kalamazlar ama altli üstlü oturduğunuzda onlar ile ömür boyu küs kalmak isteyebilirsin. Stressten hasta olursun. Annem hayatin birçoğunu babaannem ile geçirdi ve şu an fiziksel çok sorunlari var.

Yani kizarlarsa kizsinlar. Hayatta insan biraz bencil olmali.

Evet benim annem de babannemle altlı üstlü oturdu çok sorunlar oldu eve gelene gidene karışırdı bir yere gidince bana haber verin diye tuttururdu vs. Yaşanan sorunları da biliyorum kendimizden. Böyle bir şeyin kesinlikle iyi olmayacağını biliyorum ama işte nasıl söylesek falan diye düşünüyordum.

dayanamadım yorum yapacagim. altli ustluyuz bizde. kendini bile bile ateşe atmak istiyorsun bence. bana göre bu hayattaki en önemli şey huzur ve böyle bir durumda huzur kalmıyor maalesef. kayinvaliden anlayışlı biri olsa belki derdim ama anlattıklarına bakiyorum benimkine çok benziyor o yuzden eminim çok sıkıntı yaşarsın arkadasim. ve inan ki su an oturmayacagiz deyip kötü olman sonradan olumsuzluklar yaşayıp kötü olmandan cok cok daha iyi. son olarak bi taşınırsan memnun olmasan bile kolay kolay çıkamazsın iyi düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…