- 15 Kasım 2014
- 1.698
- 1.541
- 83
- 34
anlaşma şöyle oluyor ben onun lafının üzerine laf etmiyorum, herşeyi genelde o bilir ona göre öyle.
Bir tatsızlık çıksın istemediğim için.
Sonuna kadar sana katiliyorumbenimkide çok baskın bir kv'dir ve toplam 12 yılın 6 yılını full bızımle aynı evde gecırdı ( çocuk için ) eski konularıma bakabilirsiniz, siz aynı evde değilsiniz ama çok farkı olurmu bilmiyorum, şu kadarını söyleyeyim özel bir hayatınız kalmıyor, mutlaka bişeyleri gözünüze batıyor, sizinkide ona tabi...bi yerlere hepberaber gitmek alışkanlık haline geliyor kı bu benı delırtıyor....ınanın bınlerceeee ornek verebılırım bence başka bir çözüm bulun çünkü geridönüşü olmuyor haa bu arada bebekten sonra onlar baktıgı ıcın cok cok daha laf sahıbı oluyorlar ...
bence kesınlıkle uzak durun...
Ben 5 sene kV ile ayni evde oturdum sonra 3 katlı ev aldık güya onun evi altta benimki üstte ama pek değişen birşey olmadı kışın sürekli bende kombiyi yakıp para vermemek için bende duruyor oğlunu fişeklemese sorun değil çokta iyi anlastigimiz söylenemez eşimle sürekli aramı açmaya çalışıyor bugün bizi boşatsa o kadar memnun fazla iç içe olmak iyi değil bence evimde kendi duzenim kalmıyor kışın ben bir daha düşün derim çocuğuna kendi eğitimini veremezsin kV birşey soylesen sen bak çocuğuna der bence iyi düşün canım
Merhaba
Kayınvalidesi ile aynı apartmanda oturup mutlu mesut geçinen var mı?
Bebeğin olunca taşınmayı düşünüyorum onun alt katına..
Şuan etrafımdakilere oranla %90 iyi geçiniyoruz, daha hiç ağız kavgamız birbirimize söylediğimiz kötü söz yoktur.
Anlaşamadığımız aynı fikirde olmadığımız bazı noktalar olabiliyor arada tabi.
Bebek olunca onun alt katına taşınma sebebim 1-çalışmak istemem ve bebeği bakıcıya vermek istememem
2-oraya taşınırsak kira vermeyecek olmam..
Yorumlarınızı bekliyorum..
Erkek anneleri neden böyle ben hiç anlamıyorum ya, benimde oğlum olcak inan bi apart dairesinde otururum o daha iyi yerde otursun isterim.Bizimkiler kendi lüksünden hiç taviz vermiyorlar.
Deseler ki bu evin yerine gidin kendinize ev alın nasıl olsa sizin..demiyorlar..Bari gelen kirayı versinler o da yok.
Gelmek isterseniz gelin istemezseniz karışmayın diyor kayınpeder.Bunu da söyleten aslında kayınvalide.
Ama kayınvalide iyi görünecek ya ..Kayınpeder kötü görünsün zararı yok..
Kendi hiç sesini çıkarmaz hanım hanımcık..
İnsan kendi evladını bu kadar rezil eder mi bilmiyorum.Bir sürü evleri de var bu arada.Gelirleri çok ama evlat sevgisi adına hiç bir şey yok..
ben bu yorumunu görmeden yazdım
aman aman aman sakın ki gitme
aç kal ama evladına sen bak
çalışıp üç kuruş para alıcan diye
huzursuz bir evlilik için ortam hazırlama
öyle işte en başta söylemedim bunları o zaman da gözüm onların evinde yerinde gibi algılanır diye anlaşılmaktan korktum.
İnan ilk başta gelin olarak girmek istemedim, düğünde ufak tefek bir sürü gıcık etti alttan almayla falan geçiştirdim.
Ama orada oturmak istemediğimi eşim anlayışla karşıladı.Kiraya gittik.
Şimdi eşim benim orada evim var gidelim muhabbeti yapıyor.İyi de ev senin olsa adamlar sana kirasını vermez mi..
Hem çocuğuma ben bakmak istiyorum , bakalım nasıl yetiştirecek..
gitmek istememişsen vardır bi sebebi
eşinde görmüşki anlayışla karşılamış kararını..
eşine ev seninse kirasını neden alamıyoruz dermisin? güzellikle tabki:)
küçücük çocuğu bırakıp işe gitmene nasıl gönlü elveriyor bilemedim
belkide kv oğlunu alttan alttan işlemiştir hani kötü niyetle demiyorum bunu oğlum gelin evinize kiradan kurtulun
çocuğada ben bakarım fln. kale içten feth edilmiş olabilir
bu arada hamilemisin?
gitmek istememişsen vardır bi sebebi
eşinde görmüşki anlayışla karşılamış kararını..
eşine ev seninse kirasını neden alamıyoruz dermisin? güzellikle tabki:)
küçücük çocuğu bırakıp işe gitmene nasıl gönlü elveriyor bilemedim
belkide kv oğlunu alttan alttan işlemiştir hani kötü niyetle demiyorum bunu oğlum gelin evinize kiradan kurtulun
çocuğada ben bakarım fln. kale içten feth edilmiş olabilir
bu arada hamilemisin?
evet hamileyim ..
tek şansım eşim o konuda çok rahat ve hep benden yana değişir mi oraya gidince bilmiyorum.
eşim çalışma konusunda diyorki onların büyüttüğü çocukla senin ki bir olmaz çalışma
ama çok emek vermişsin okumuşsun burasının maaşı az ama rahat böyle iş bulamazsın karar senin diyor
kararlarıma saygı duyar hiç zorlamadı çalış çalışma diye..
ne desem tamam diyor bir gün çalışcam ben emeğim var diyorum tamam diyor iyi olur çalışmak iyidir
diğer gün çalışmıcam diyorum e ben zaten sana çalış demiyorum çalışma diyor :)
onunda kafası karıştı..
kira işini çok dedim canım adam vermiyor diyor babası için napayım diyor..
zorla alamam ki diyor..sonra da ev benim diyor..
ben anladım sizi kafalar uyuşuyor yanii :)
şöyle ki elbette iyi bir yerlere gelmek için okuyoruz çabalıyoruz
bi kalemde silip atacak değiliz..
işyerinizden ücretsiz izin alma imkanınız varmı?
yoksada 2-3 yaşa gelene kadar sizin bakmanızı tavsiye ederim
bebeğinizle yaşadığınız ilkler herşeye bedeldir çünkü
bizde maddi imkansızlık ve kariyer hedefi için 2 yıl erteledik
ben mesela smmm yeterlilik sınavına girdim mart ayında
yıl sonuna kadar kısmetse ruhsatı alırım diye düşünüyoru
yine bu yıl sonu kısmetse bebek deneyelim diye konuştuk
olursa eğer 1 yıl ücretsiz izin almayı düşünüyorum
düşündüğüm gibi olmazsa işten ayrılır 2-3 yaşa kadar kendim bakarım diorum
eşimde kesinlikle bebeğe annesi bakmalı dio
evde olduğum zamanlarda mesleki anlamda geriye düşmemek için okurum araştırırım sonrada kısmet olursa kendi ofisimi açarım diyorum benim bi avantajımda eşimle aynı mesleği yapıyor olmak ben evde olsamda ruhsatı aldıktan sonra ofisi açar ben bebeğe bakarken oda işleri idare eder
Başlıktan önce zaten yakın oturuyorsunuz sandım, sırf sabır dilemek için girmiştim konunuza inanın. Sonra gördüm durumu. Bu çok kişisel bir karar olmakla beraber yakın olunca en iyi ilişkilerin bile yıprandığını düşünüyorum ben. Ben kendi annemle dahi yapamam. İstediğimde uzaklaşabilmek isterim. Kalabalığı sevmem, evimin düzenine karışan, habersiz çat kapı gelen olursa dayanamam. Siz sorun değil bunlar derseniz benim kadar sıkıntılı bulmazsınız durumu tabi.Merhaba
Şuan etrafımdakilere oranla %90 iyi geçiniyoruz, daha hiç ağız kavgamız birbirimize söylediğimiz kötü söz yoktur.
Bebek olunca onun alt katına taşınma sebebim 1-çalışmak istemem ve bebeği bakıcıya vermek istememem
Başlıktan önce zaten yakın oturuyorsunuz sandım, sırf sabır dilemek için girmiştim konunuza inanın. Sonra gördüm durumu. Bu çok kişisel bir karar olmakla beraber yakın olunca en iyi ilişkilerin bile yıprandığını düşünüyorum ben. Ben kendi annemle dahi yapamam. İstediğimde uzaklaşabilmek isterim. Kalabalığı sevmem, evimin düzenine karışan, habersiz çat kapı gelen olursa dayanamam. Siz sorun değil bunlar derseniz benim kadar sıkıntılı bulmazsınız durumu tabi.
Benim tavsiyem hiç değilse bu taşınmayı çalışma zamanına erteleyin, hemen doğum sonrası ya da hamilelik döneminde taşınmayın. Zaten doğurduktan hemen sonra işe başlayamazsınız, o süreçte yardıma ihtiyacınız oldukça gelirler. Çünkü o süreç çok hassas diyor herkes. İyi olan ilişkiler de bozuluyor sanki o dönem. Bir bakın çocuktan sonra da kv ile ilişkiler iyi sürecek mi? Çünkü o zaman 1 sinirinize sokunan altlı üstlü oturunca tahammül edilemez olacak. Bu yüzden bence ancak işe döneceğiniz zaman kendinizi çok daha iyi hissettiğinizde durumu buna göre yeniden değerlendirin, asıl kararı o zaman verin derim.
Ama dediğim gibi ben olsam düşünmezdim.
bende siz gibi düşünüyorum aslında ama bebek olunca insan maddiyatı düşünmeden edemiyor işte.
aslında ben şuan ki işimden memnun değilim maaşı çok az ama yine de şükür.
o yüzden bebek olunca çıkayım KPSS ye çalışayım gibi bir düşüncem de var ama ya kazanamazsam o zaman da işimden olcam..
Sence mantıklı mı? Özel sektör zaten biliyorsundur çok zor insanlar vs..
Çıkıp bebeğime baksam o arada evde KPSS ye hazırlansam mantıklı olmaz mı..
Ama işte bir sürü giren insan var kazanabiliyorlar mı sanki onda da torpil vs..
Ama kafamda şekillenmeye başladı biraz konu açmam iyi olmuş..
Hayır yokMerhaba
bizde maddiyatı düşündüğümüz için 2 yıldır çocuk deneyemiyoruz
biraz daha rahatlayalım
şu borçta bitsin
şunuda atlatalım diye diye 2 yıl oldu..
bilmem mi 12 senedir özel sektördeyim illallah getirdiler
özel sektörde yaşadıklarını göz önünde bulundurarak hırsa çalışırsan eminimki kazanırsın
kpss çok mantıklı öğretmenlikte atamalar zor oluyor
elbet çoğu kişi torpil vs ile bir yere yerleşiyorda
emek veren ortadamı kalıyor sanki
Allah büyük sen azimle istikrarla çalışırsan adım kadar eminim kazanırsın:)
Bana zor geliyor güzel örnekler var elbette ama riske atmaya değmez bence. Zaten iyi niyet de yok. İlla gelin diye size şart sunmalarından belli niyetleri. Ben olsam o şartlar varken gitmem.
Benim kayınvalidem de bana çok iyidir falan ayrı şehirlerdeyiz geçen de bir haftasonu kaldık hemen karışacak bir şey buldu. Ufak bir tartışma geçti aramızda. Ki lafta kendi kayınvalidesinden çektiği için kızı da olmadığı için beni kızı gibi sever. Ama ben yumuşak yüzlü olsam eminim her şeye burnunu sokacak. Ben sert mizaçlı biriyim pek bir şey diyemiyor ona rağmen iki günde asabımı bozuyor.
Hele sürekli beraber olmak çok daha asap bozucu olur.
Bilmyorum ama başka yollar aramanız sizin ruh sağlığınız için iyi olur bence
ay inşallah artık.. Ben şimdi işten çıkarsam kendi annem destek olur ondan şüphem yok şimdiden diyor bezini mamasını alırız diyor.ama ben utanıyorum ailemden böyle bir beklenti içinde olmaktan.
çok aman aman bir sıkıntı yaşamayız çıkarsam diyorum o halde..ama yine de iş kolay bulunmuyor dieyerekten çekip gidemiyorum..hayırlısı olsun moral oldu yazdıkların.inşallah sende istediğin bir zaman da anne olursun ve işlerin yolunda gider...mali müşavir olma çok ama çok sabır işi..kolay değil..başarılar diliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?