kayınvalide ile aynı apartmanda oturmak

Kaynana gelin fıtratında hep bi mücadele vardır hele ki çocuk olunca ben daha iyi bilirimler başlar ve sen sadece bakıcı muamelesi veya süt anne muamelesi görürsün gönlünce yetiştiremezsin çocuğunu hamilelikte kurduğun hayaller boğazına dizilir tecrübeyle sabittir bizzati ben yaşadım bunu

Bakın ben 6 sene kayınvalidem, eltim, kayınvalidemin kayınvalidesi aynı apartmanda oturduk. Allah için çok büyük bir problem yaşamadık ama hep huzursuzdum. Mesela kayınvalidemin en ufak gelen misafirine bile yardıma indim. Yemekli misafirler pastalı misafirler. Yada en basitinden gün içinde psikolojik olarak kendimi hep inmek zorunda hissettim. İnince de ufak tefek işini yaptım. Örneğin mutfak dağınıksa topladım, ütünün üstüne gitsem ben gidince kendi oturdu. Faydası da oldu yalan yok ama şimdi bakıyorum hep alttan alan ben olmuşum.Ailem başka şehirde gelip kaldıklarında hiç bir laf etmediler ama ailem huzursuz oldu sürekli onlarla da görüşmek zorunda kaldılar. 2 senedir başka bir ilçeye taşındık inanın eşimle oğlumla olan ilişkilerim düzeldi. Oğlumu kendi istediğim şekilde terbiye ediyorum. Yani bence hiç düzeninizi bozmayın işi bir süreliğine bırakıp evladınıza bakın. Ha kayınvaliden iyi bakar ama çocuğunun üzerinde senden çok söz sahibi olurlar.

Pat pat bi aşağı bi yukarı inip çıkacaksın haber vermeden bi yere gidemiceksin zil caldıklarında evde olacaksın gelen giden bitmez pasta yemek ya sende ya yukarda yenip içilecek esin anneci olacak anasına uğramadığı gün olmucak olsa da niye gelmedin diye sorularla karşılaşacak.sen uğramasan gelin bizi istemiyo dicekler.fazla samimi olsan herseyine yarışacaklar.cocuga onu yedirme onu giydirme onu yapma bunu yap yok bizde yatsin siz rahatiniza bakın gibi sebeplerle çocuğuna sahip çıkacaklar hele aile apartmanıysa her gelen çocugunu oraya buraya götürecek çalıştığın icin.evine kendi evleri gibi girip çıkacaklar hatta misafir ağırlayan bile var vs vs sonra gelir yazarsin nasıl uzaklaşlasirim diye

Kayınvalidesiyle aynı apartmanda oturan birisi olarak çokta kötü bir durum değil hiç birşeyime karışmaz çat kapı gelmez bişey danışsam hemen yardımcı olur ne çok vıcık vıcığız ne de çok uzak galiba bu birazda benimle alakalı karışacak gibi olsa tavrımı belli ediyorum oda anlıyor üstüme gitmiyor fazla..kötü yanlarıda var tabiki sende yemek yeme bende yemek yeme,ynına gitme duygusu,evde işi varsa misafiri varsa yardım etme gibi vs..şuan çocuğum yok olunca büyük ihtimal beraber bakacğız ve durum ne gösterecek bilmiyoruz şuan bir sorun yok:halay:

Valla sizi zorla orada oturtmadıklarına şükretmek yerine, kendi elinizle kendinizi yakmayın. Kesin ve net.

Asla ama asla diyorum, bundan 4 yıl önce sorsanız anlaşılıyor ne var ki derdim , öyleydi de ama ben öyle olmasını istediğim içinmiş, ben kendi ailemden ayrı tutmadığım içinmiş, yapılan olumsuzluklara gözümü kulağımı kapadığım içinmiş :(
Kendi isteğimle geldim bende 5 sene başka yerde yaşarken, iyiyken kötü olabiliyorsunuz hiç ummadığınız anda , birde çocuk varsa işin içinde tamam , çocuk terbiyesi büyük bir sıkıntı aile apartmanında kv yle aynı binada.
Yakın tutun ama aynı bina olmasın derim.
Kv ile çok iyi anlaşırken daha doğrusu anlaştığını zannederken büyük kazık yiyen biri olarak yazıyorum bunu.

Ben 3 yıldır aynı binadayim seneye cikicam kendi isteğimizle oldu çıkma durumu ama onu bile kabullenemiyolar bugün kv laf arasında espri yaptı demek kaçıyorlar bizden ondan gidiyorlar yani gitsen de daha cikman zor olur yakma kendini

Bu dusuncede oldugunuza cok sevindim. Kimseye minnet eylemeyin, kocaniza dahi. Yarin oburgun bir sorun ciktigi durumda ' ben senin cocuguna baktim sen boyle boyle yapiyosun..." " benim annem cocugumuza bakti ugrasti sen boyle boyle...." veyahut bu tarz yorumlar almamak en azindan olabilme ihtimali olan seyleri engellemek ve bundan daha onemlisi bebişinizin ilk yuruyusune, ilk konusmasina... her seyine sahit olmak gibisi var mi? Biraz buyuyunce calisirsiniz.
Aynen katılıyorum bütün yapılanlar bir gün başa kalkılıyor :(

K.validesiyle yurume mesafesinde biri olarak soyluyorum. Ben tavsiye etmem neden dersen ayni binada olmadigimiz halde haftada 2-3 kez gormek ister bizi. Ki ayni binada olsak hergun gorusmek kacinilmaz olur herhalde. Misafir gelir gitmek zorundasin senin ailen gelir illa cagirmak gerekir. Bisey yapacak olur illa yardima cagirir. Calisicam demissin tamam calis ama madem o binada size ayrilmis bir ev var. O evi verin kiraya ve kira gelirini alip suanki kiranizi odeyin. Calismayida kres cagina birakin kafaniz rahat olsun hemde kira vermezsiniz. Illa burda otursun oyle ev veririm demekle olmuyor maalesef. Madem o ev sizin en azindan kira gelirinden faydalanin bence
Aynen böyle oluyor

Ben şuan o şekilde oturuyorum allah var hiç bir sıkıntım olmadı şü ana kadar ( 3 yıl oldu) ama çocuk sahibi olduktan sonra her şey değişti sürekli müdahale başladı tabi benim evladımı bnden iyi kimse bilemez kendi annem bile bu konuda canım sıkıldı biraz suan bunun da önüne geçtim kısmen ama yine de ne olursa olsun huzurun uzak kaldiginki kadar değil hele mesele evladın olunca veririm bakar diyor insan ama doğduktan sonRS öyle olmuyor bnde kizimi büyütene kadar çalışmaktan vazgeçtim 3 4 yaşında güvenilir bi kreşte okutabilirsem o zaman çalışırım sana da tavsiyem sende yapma

Calismak iyidir. Belki esinle biriktirip ev ala bilirsiniz. Kira parasi vermeyeceksin sonucta. Tabiki kendin ailenle kimseye muhtac olmadan yasamak daha iyi. Ama kayinvalidesiyle ayni evde yasayanlar var bide boyle dusun. Alt ust olacaksiniz. Zaten calisacaksin onlari aksamdan aksama gorursun buyuk ihtimal. Cocukda biraz buyuyunce ana okula gonderirsin. Bence siz ev almak hakkinda dusunup ona gore birikim yapin. Bu benim sahsi fikrim

Bu zamanda geçim kolaymi tasin kayinvalidenin oraya çocunada bakcakmis. Aranızda iyiymiş. En mantiklisi taşınmak bu durumda bence. Sen ona saygini koruduğun müddetçe o da aynı şekilde anlaşır gidersiniz arada elbet çıkar ufak tefek sorunlar sonucda yeri geliyo kendi oz annemizle bile sıkıntı yasayabiliyoruz öyle degilmi şimdiden düşünme bunları bence.

Valla kira vermeyeceksin sonuçta, evladına da bakacakmış.. Daha ne olsun..

Son düzenleme:
bende öyle düşündüğüm için kiraya gittim.. ama şuanda hamileyim aldığım maaş çok yüksek değil bakıcıya versem ,zaten bakıcı fiyatları yüksek baya bir de güven meselesi..
ya işi bırakıp bebeğime kendim bakıcam kirada devam.
ya da gidip o apartmana taşınacağım , ve çok kararsızım

Bazi Konularda farkli dusunmek gayet normal.Karsilikli saygi olduktan sonra hic muhim degil.Tanimadiginiz bi bakiciya emanet etmektense, eger ki calismaya devam edecekseniz anneler en iyisi.Kira da vermeyecekmissiniz.Bebegi de guvenle biraktiKtan sonra daha ne olsun..Allah kadindan razi olsun.

Back
X