Kayınvalide ile aynı apartmanda yaşamanın avantajları ve dezanavantajlari nedir

Yakın zamanda çıkan bir kısmetim vardı. Evlenirsem kayınvalide ile aynı apartmanda oturacaktım, bu ve başka sebepler dolayısı ile kabul etmemiştim, burayı okuyunca hayırlısı olmuş diye düşünmedim değil:)

hic bir sey olmasa bile o binaya girip cikarken zirtpirtziline basacak nerdesin napiosun kim var nereye gidiosun vs vs poffff

Ben kayinvalidem ile aynı binada yaşıyorum. Kiradayız o benden sonra taşındı ve karşı binadan istemesine rağmen burayı tutmasını ben istedim. Benim kv 42 yaşında ben 23 yaşındayım arkadaş gibiyiz hicbir sorunumuz yok çok şükür:nazar: zırt pırt gelip gitmez daha çok beni çağırır çay kahve yaptım gel oturalim diye ben giderim seve seve. Bişey lazım olduğu zaman hemen mesaj atarim küçük kaynimla yollar ya da ben gider alırım. Yok bayramda evimi temizlicen gibi şeyler asla söylemez gittiğim zaman bile kahveyi bana yaptırmaz sen otur der kendini yorma der:nazar: evimde bir isim olsun söylesem surayi yapamadım diye hemen gelir yapar bana sormadan ben yokken evime girip bir yerleri kurcalamaz buzdolabını bile açmaz :nazar: o sizin kayinvalidenizin karakteri ile alakalı bir durum bence benimki zamanında yaşadığı için bana yaşatmıyor anlayışlı birisi. Ama hiç mi sorun olmuyor dersen elbette oluyor ama öyle büyük kavga gürültü değil. Ben hemen diyorum kaynana işte kaynanalık yapıyor bana diye gülüyorum hemen yumuşuyor ortalık :halay: valla yazıları okuyunca çok şükür dedim ya ne kötü insanlar var Allah ima şükürler olsun Allah herkese nasip etsin :nazar::nazar::nazar: ama bende çok surat asan memnuniyetsiz bir gelin olmadım hicbir zaman dedikodumuda onunla yaptım bi sıkıntı olduğu zaman da onunla konuştum kendi annem nasılsa öyle görmeye çalıştım son 2 senedir hicbir sorun yok aramızda çok şükür zaten 2 senelik evliyim. Eşimi ve ailesini 7 senedir tanıyorum çocukluk aşkımla evliyim onlarda beni tanıyor artık birbirimize alıştık o yüzden anlayışlıyız. Kaynanam çalışıyor bu arada o yüzen yemek sende yencek bende yencek diye bir derdimizde olmadı hiç. Bence sende iyi ol onlar sana iyi olur fırsat verme yeter ki nasıl anlaşılırsa öyle gider :KK200:

Çok uzun yazmışım ama herkes kötü olacak diye birşey yok ki canım. Hiç te öyle durmadan kapıma vurup kim geldi kim gitti ne yaptın ne yapmadin diye birşey yapmadı. Herkesin kapısı ayrı ben kapımı kapattığım zaman herkes dışarda kalıyor eşimle ben o evde kalıyoruz bu önemli olan. Esimde babasi olmadigi icin sözü gecen biri o ne derse o olur annesi bile arayip izin alir birsey oldugu zaman öyle biri bana birşey diyecek ben üzüleceğim hemen lafını söyler beni ezdirmez birazda o yüzden. Bana zararından çok faydası var validemin hatta hiç zararı yok. Deprem oluyor ilk kostugum insan eşim yokken. Evde birşey oluyor ilk gittiğim insan aynı şekilde onunda bize. Bana gelip oturması en fazla 10 dkkadir alışverişten gelirken banada birşey almıştır yukarı çıkarken uğrar o. Bence sen analiz et karakterle kişilikle alakalı bir durum anlarsın zaten ona göre gidersin :nazar:

Hiçbir avantajı yok. Aynı apartmanda oturmak demek çat kapı evine gelmesi demek. Yemekleri bile beraber yemek isteyecek. Kocanla başbaşa yemek yemeyi unut. Anca yatmaya evine gidersin. Misafirin gelse beni niye çağırmadın diye surat eder. Bu sefer kocanla aran bozulur. Kendi annen gibi laf da söyleyemezsin. Kırılır darılır diye. Ben ayrı ilçelerde olduğum halde bıktım diyebilirim. Kendi anneme gitsem fazla oturma diye tembihliyor kaynanam. Hep onlarla durayım istiyor. Ya sabır çekiyorum başka yapacak bişeyim yok. Senin seçme şansın var uzaklara git bence

ben ayrı katta değil aynı katta karşılıklı oturuyorum. çalışıyorum. tek dezavantajı çocuğuma bakmak istememesi (görümcemin oğluna baktığı için) ve kocamla aramda tartışma çıktığı zaman bunlara şahit olması. ama yorgun olduğum zamanlarda sağolsun hep yemeğe çağırır. çok fazla da rahatsız etmez.

ama şimdiki aklım olsa anneme yakın oturmak isterim. çocuğuma o baktığı için.

Ben kayinvalidem ile aynı binada yaşıyorum. Kiradayız o benden sonra taşındı ve karşı binadan istemesine rağmen burayı tutmasını ben istedim. Benim kv 42 yaşında ben 23 yaşındayım arkadaş gibiyiz hicbir sorunumuz yok çok şükür:nazar: zırt pırt gelip gitmez daha çok beni çağırır çay kahve yaptım gel oturalim diye ben giderim seve seve. Bişey lazım olduğu zaman hemen mesaj atarim küçük kaynimla yollar ya da ben gider alırım. Yok bayramda evimi temizlicen gibi şeyler asla söylemez gittiğim zaman bile kahveyi bana yaptırmaz sen otur der kendini yorma der:nazar: evimde bir isim olsun söylesem surayi yapamadım diye hemen gelir yapar bana sormadan ben yokken evime girip bir yerleri kurcalamaz buzdolabını bile açmaz :nazar: o sizin kayinvalidenizin karakteri ile alakalı bir durum bence benimki zamanında yaşadığı için bana yaşatmıyor anlayışlı birisi. Ama hiç mi sorun olmuyor dersen elbette oluyor ama öyle büyük kavga gürültü değil. Ben hemen diyorum kaynana işte kaynanalık yapıyor bana diye gülüyorum hemen yumuşuyor ortalık :halay: valla yazıları okuyunca çok şükür dedim ya ne kötü insanlar var Allah ima şükürler olsun Allah herkese nasip etsin :nazar::nazar::nazar: ama bende çok surat asan memnuniyetsiz bir gelin olmadım hicbir zaman dedikodumuda onunla yaptım bi sıkıntı olduğu zaman da onunla konuştum kendi annem nasılsa öyle görmeye çalıştım son 2 senedir hicbir sorun yok aramızda çok şükür zaten 2 senelik evliyim. Eşimi ve ailesini 7 senedir tanıyorum çocukluk aşkımla evliyim onlarda beni tanıyor artık birbirimize alıştık o yüzden anlayışlıyız. Kaynanam çalışıyor bu arada o yüzen yemek sende yencek bende yencek diye bir derdimizde olmadı hiç. Bence sende iyi ol onlar sana iyi olur fırsat verme yeter ki nasıl anlaşılırsa öyle gider :KK200:

Maşallah maşallah ayni benim kaynanam:nazar: biz ayni apartmanda oturmuyoruz evlerimiz de cok yakin degil ama cok yardimlari olmustur:nazar:
Evime gelir yemek yapar,cay yapar,hatta temizlik bile yapar:KK200:
Gercekten biraz karakter meselesi bu işler. Bana da temizlik memizlik demez. Hatta evime temizlikci ayarladi brnim icin canim benim ya:anneadayı:
Cok titiz bende ileride onun kadar profosyonel olabilirim belki. Cidden bende suratsiz olmadim hicbir zaman. Hediyeler de alırım kendisine. Evime gelir hep eli kolu dolu:nazar:
Ogun magazaya gittik hadi guzel gelinim sen biseyler sen bana guzel secersin dedi yazik ama kilo aldi uzerine olmadi istedikleri:bicak:

Maşallah maşallah ayni benim kaynanam:nazar: biz ayni apartmanda oturmuyoruz evlerimiz de cok yakin degil ama cok yardimlari olmustur:nazar:
Evime gelir yemek yapar,cay yapar,hatta temizlik bile yapar:KK200:
Gercekten biraz karakter meselesi bu işler. Bana da temizlik memizlik demez. Hatta evime temizlikci ayarladi brnim icin canim benim ya:anneadayı:
Cok titiz bende ileride onun kadar profosyonel olabilirim belki. Cidden bende suratsiz olmadim hicbir zaman. Hediyeler de alırım kendisine. Evime gelir hep eli kolu dolu:nazar:
Ogun magazaya gittik hadi guzel gelinim sen biseyler sen bana guzel secersin dedi yazik ama kilo aldi uzerine olmadi istedikleri:bicak:
Sizede maşallah canım :nazar: iki tarafta anlayışlı ve güler yüzlü olunca herşey layıkıyla oluyor gerçekten umarım böyle devam eder ikimiz içinde:nazar::nazar:

Ben arkadaşımdan örnek vereyim sana, evlendiklerinden beri iç içeler, baştan bir yere giderken haber vermesini de istiyordu. Mesela biri gelsin çat anahtarla girer hoş geldiniz der oturur. Arkadaşımın ailesi rahatça kızlarına gelemiyor çünkü hemen yukarı çıkıp oturuyorlar onlarda. Kendi kızına düşük tehlikesi var diye bakmaya gidecek ama arkadaşımı da götürmek istiyor neden? çünkü o gidince arkadaşımın ailesi geliyormuş o evdeyken gelmiyormuş. Yeme içme bir, çok mücadelesini verdi arkadaşım ama eşi de anneye düşkün çıkınca bir türlü durumu değiştiremedi.

İlk evlendiklerinde gece yarısına kadar kayınvalidesi evine gitmiyormuş, ağzımız ayrılıyor hala oturuyor diyordu..

Onların kızı oldu resmen her şey beraber, bir yapılıyor. Hatta ev aldılar başka bir semtten aynı yerden kayın valide ve babaya da ev kiralayacaklar neymiş aynı bina değilmiş diye hala taşınamadılar. :KK14:

Yani ayrı bir yere taşınmak mümkün değil..

Anlatırken içim şişti, yaşayanlara Allah sabır versin..

Iyi olan hiç mi yok nişanlımı da kıramıyorum oturmayalım demek ıstemiyorum oturalim mi aynı apartmanda dedi bende olur dedim yani biri 1. Kat diğeri 10. Kat
Oturma bence.bizde ayni sitede oturuuoruz cok pismanim. misafir gelse bile onlara hep bizi çağırıyor gitmezsek surat yapiyolar neden gelmediniz diye.o kadar yakın olmak iyi degl sıkıyor gerçekten.ben calismiyorum.gunduz evde napiyosun ňeden gelmiyosun diye surekli beklenti icindeler.calistigim zamanlarda aksamlari yemege hep bize gelin muhabbetleri bitmedi.esimle sknti yasadk bu yüzden ama Allah'tan esim arayi buldu.yinede önümüzdeki yaza tasinmak istiyorum uzak olsun en iyisi cat kapi gelme durumu olmasin.

avantajda devantajda senin elinde kayınvaliden kötü çıkar bilemem ama çalışırsan akşam yemegi derdi yok cocuk olursa kime emanet etcem derdi yok gibi düşünürsen sıkıntı olmaz ha gelip gitmelerden rahatsız olursan bilemem eşine görev düşer yemegi yer kalkarsınız vs vs bulunur ben yanımda isterim beraber yensin içilsin herkes evine gitsin onlarda dinlensin bende keyfime bakayım onun rahatı için yemek vs ugrasmasın cok isterse gitsin kendi yapsın bogmaya gerek yok şimdiden bellidir tavırları az cok kendin karar ver ama cocuk olunca iyi ki yanımda dersin evlat başka kayınvalidene bile emanet ederken için gidecek ben olsam yine kayınvalimle yasardım kalabalık aile seviyorum

Benim kaynanam ve ailesi, yarım saatlik mesafeden bile evimin huzurunu bozabildikleri için, aynı apartmanı düşünemiyorum bile. Oturduğu apartmandaki 40 yıllık komşularının dedikodusunu yapan kadın, bana neler yapmaz. İmkanım olsa, başka bir ülkeye yerleşirdim daha da uzak olmaları için.

Bir de çalışan kadınlar için yemek derdi olmaması avantaj denmiş ( ki her kaynana hergun yemege cagiracak diye bir kural yok bu arada) evet, görünürde öyle ama bu avantaj da en kısa sürede dezavantaja dönecek. Çünkü yiyip hemen kalkamayacaksiniz. Kalkarsanız, yiyip kaçtı olacaksınız. Eee, dursaniz dinlenme özel hayat yok, sabah işe kazan gibi kafayla gideceksiniz. Yere batsın öyle avantaj. : )

bir binadayım bende asla yapmam dediğimi yaptım kabul ettim :)
kaldı ki önümde ablam gibi çok yakın kötü bir örnek vardı,
sanırım bir binada oturmak değilde kayınvalide ve kayınpederi iyi seçmek gerekiyor.5 aylık evliyim çalışıyorum bu yüzden temizlik vs yada yardım edilecek durumlarda çağırmaz hiç.
her akşam yemeğe çıkmamızı beklemez,zaten bende istemem ama haftada bir beraber yeriz.Yaptığı herşeyden bizede pay eder, sepetle salar.Çat kapı hayatta yapmaz bende yapmam, genel anlamda memnunum.

Herkes mi aynidir ki ne bileyim mesela yardim etmez mi mesela kizim bugun yemek yapma gelin birlikte yiyelim sen yorulma.drmez mi ne bilim bana yardımcı olmaz mı

şimdi bunu gelin olarak sen bile isterken kayınvaliden de ister. ama kayınvalide istediğinde genelde sorun olur. gelin istediğinde sorun olmaz. sen annene nasıl alınmıyorsan kayınvalidene de oyle alınmazsan olur. tabi kayınvalide de aynı şekilde kızına nasıl olursa sana da öyle olursa ozaman geçim olur. ama ben sanmıyorum tarihte yok çünkü

Bir de çalışan kadınlar için yemek derdi olmaması avantaj denmiş ( ki her kaynana hergun yemege cagiracak diye bir kural yok bu arada) evet, görünürde öyle ama bu avantaj da en kısa sürede dezavantaja dönecek. Çünkü yiyip hemen kalkamayacaksiniz. Kalkarsanız, yiyip kaçtı olacaksınız. Eee, dursaniz dinlenme özel hayat yok, sabah işe kazan gibi kafayla gideceksiniz. Yere batsın öyle avantaj. : )

Aynen benim kv çağırıyordu mesela göyya yorgunum yemek yapma diye, görümcemleri de çağırıyordu tabi herkesin toplanıp sofraya oturması oluyordu saat 8. Yenildi içildi kv aheste aheste masa topladı (bize elletmez) çayı koydu çay içildi derken oluyordu gece 11. İş kıyafetiyle saatlerce otur artık koltukta gözünden uyku akarken. Rahat kıyafetle gidince de ooo eşofmanla gelmiş, ooo vaktin çok demek ki bir ton laf. Velhasıl evde yaptığım yemekten bin kat yorgunluk oluyordu bana. Sevmediğim yemekleri zorla yemek ve sevmiş gibi yapmak da cabası:)

Kv mesela yemek yapar bir tabak pilav doldurur 1 parça et koyar bana, oğluna 3 parça:) Yemekten sonra talılıy dayar yemezsen bozulur. Sayesinde aldığım kiloları vermek için aylarca uğraştım.

kesinlikle karakter meselesi bu. duruma göre değişen artıları eksileri olabilir.dönem dönem 1er aylık aralarla yaklaşık 4 yıldır kayınvalidem benim evimde kalıyor. ara ara kayınpederim de gidip geliyor. halim selim bir kadın olduğu için hiçbir işimize karışmaz, fikir almak için danıştığımızda dahi siz bilirsiniz der. iki çocuğum var, birine bakıyor, şu an yeni bebek bekliyorum, ona da bakacak inşallah. çamaşırımızı atar asar toplar, malzeme varsa yemeğimizi yapar, çocuğumuzu parka götürür. biz dışarı çıkıcaz dediğimizde çıkın gözünüz arkada kalmasın ben çocuklara bakarım zaten der. çok detaylı yapamasa da günlük temizliği de yapar. bu kadarını annemden dahi görmemişimdir. ileride bir gün çocuklarım tamamen büyüyüp bakım gereksinimleri kalmadığında da yan dairemde,karşı komşum olsun isterim. benim için tek olumsuz tarafı onu ziyarete gelecek olanların bize gelmesi ki bu bazen can sıkıcı olabiliyor. ama bu kadar artının yanında bunu tolere etmezsem ayıp etmiş olurum. velhasıl, işin içine girmeden bilinmesi zor bir şey, kayınvalide ile yakın olmak iyi midir kötü mü.

Back
X