kayinvalide ile ayni şehirde yaşamak

• Konu Sahibi Konu Sahibi Puxhu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yoo benim esim benim ailemin sehrinde yasasin diye bir derdim yok. Esimin de beni ailesiyle ayni sehirde yasatmak gibi bir derdi yok. Mevzu benle ne alaka kardes

Ahh ne güzel size mutlu mesut yaşayın işte. Başkalarının hayatlarına ve yaşam tarzlarina bu kadar ağır ithamlarda bulunmanizi da anlamış değilim.

Konu senle hiç alakali değildi tutupta kapak mapak gibi ifadeler kullanıp olayı maça çevirip ben eşinin tarafındayım demeseydin, hanım köylü erkek ne demek ayrıca, ne alaka, sen alakasız şeylerden alaka kurarsan bunu başkaları da yapabilir

Bence oralara yakın bir muhitte arkadaş öyle düşünüyorum

Konu senle hiç alakali değildi tutupta kapak mapak gibi ifadeler kullanıp olayı maça çevirip ben eşinin tarafındayım demeseydin, hanım köylü erkek ne demek ayrıca, ne alaka, sen alakasız şeylerden alaka kurarsan bunu başkaları da yapabilir
Ben fikrimi soyledim. Sen de illa kendini maydanoz ettin zoraki. Yani sana ne oluyor onu anlamadim. Asil sen ne alakasin onu anlamadim benim muhatabim konu sahibiydi. Avukat olmak istemissin olamamissin ,gelmis burada milletin avukatligini yapma gorevini kendine vazife edinmissin galiba

Birde birseyi çok merak ettim neden benim Antalya da yaşama isteğim sizi bu kadar gerdi inanin eşim bile sizin kadar gerilmedi.

Ahh ne güzel size mutlu mesut yaşayın işte. Başkalarının hayatlarına ve yaşam tarzlarina bu kadar ağır ithamlarda bulunmanizi da anlamış değilim.
Siz de insallah bi orta yol bulur mutlu olursunuz guzel kardeşim. Kırdımsa kusura bakma . yani bu baskalari ne demeye senin adina yorum yapiyo bana o garip yani

Birde birseyi çok merak ettim neden benim Antalya da yaşama isteğim sizi bu kadar gerdi inanin eşim bile sizin kadar gerilmedi.
Cunku ozellikle esinizin sehrinde yasamak istemeyisinizi bir nevi anlayabilirim. Ama oraya antalyada yasamak istiyorum cunku benim ailem orda yazinca, e madem onunkinde yasamak istemiyorsunuz sizin sehirde niye o yasasin dusuncesindeyim

Bana bencillik gibi geldi düşünceniz.
Madem öyle sizde kendi ailenize yakın olmayın.Başka bir şehir tercih edin.
Eşinizde sizin ailenizle aynı şehirde yaşamak zorunda değil.

Siz de insallah bi orta yol bulur mutlu olursunuz guzel kardeşim. Kırdımsa kusura bakma . yani bu baskalari ne demeye senin adina yorum yapiyo bana o garip yani

Benim adima yorum yapmıyor. Sadece benim fikrimi ve neden yaşamak istemedigimi çok iyi idrak etti. Sizin bana kapak gibi bir yorumunuz da haliyle cevap verme isteği uyandırdı. Çünkü aynı safta olduğumuzdan kaynaklandı sanırım

Bana bencillik gibi geldi düşünceniz.
Madem öyle sizde kendi ailenize yakın olmayın.Başka bir şehir tercih edin.
Eşinizde sizin ailenizle aynı şehirde yaşamak zorunda değil.

Bakın defalarca yazdım yine yazıyorum. Ben iki ailedende uzak olmak istiyorum ama eşim kendi ailesini isteyince ben de kendi ailemle aynı şehri ortaya attım. Yani eşim tamam ailemle aynı şehir olmasın derse ben yine iki aileyede uzak bir yeri isticem

Cunku ozellikle esinizin sehrinde yasamak istemeyisinizi bir nevi anlayabilirim. Ama oraya antalyada yasamak istiyorum cunku benim ailem orda yazinca, e madem onunkinde yasamak istemiyorsunuz sizin sehirde niye o yasasin dusuncesindeyim

Ağzına sağlık diye yorum attığın arkadasa bende sebebini yazdım ordan okuyabilirsiniz

Bakın defalarca yazdım yine yazıyorum. Ben iki ailedende uzak olmak istiyorum ama eşim kendi ailesini isteyince ben de kendi ailemle aynı şehri ortaya attım. Yani eşim tamam ailemle aynı şehir olmasın derse ben yine iki aileyede uzak bir yeri isticem

Eksik okudum öyleyse en makulu ikisinden de uzak durmak :)

Bi arada kırşehir e gitmisligim bile yok . o taraflardan degilim yani

İKİ AYRI MEMLEKETTEN EVLİLİK YAPMA FİKRİNE GİRDİN Mİ BUNLAR KAÇINILMAZ
BENİM EŞİM NEVŞEHİRLİ AMA KYVDELER MERKEZDE OTURUYOR BEN ORAYA YERLEŞİRSEK İLÇELERİ DÜŞÜNÜYORUM KENDİ ADIMA EŞİMDE DESTEKLİYOR BU NEDENLE KAYSERİYİ DÜŞÜNÜN DERİM BU SAYEDE HEM YAKIN HEM UZAK OLURSUNUZ

Merhabalar

Bizim bu sene kısmet olursa Doğu görevimiz var. Eşim bir kaç gündür plan yapıyor doğudan sonra Kırşehir yazariz ama evi Ortaköy den tutariz ben gidiş geliş yaparım zaten arası 20 dk diyor. . Kayinvalidem orda yaşıyor. Tabiki ben olmaz asla kesinlikle orda oturmam dedim. O da bana sebeplerini açıkladı ama yok ikna olmadım. Ben ikna olmayınca da morali bozuldu. Bende Antalya istiyorum benim ailemde orda.

Ben kendimi biliyorum küçücük bir ilçe kayinvalideye yakın kendi örf adetleri bana ters, uzakta olduğumuz için çok yüzgöz olamadık yani en azından ben müsade etmedim. Şimdi aynı şehirde istediğim kadar mesafeli olayım kesinlikle puruzluk çıkacaktır. Bir de orda yaşayamam ki ben kendi fıtratımı biliyorum.

Bu konuda nasıl uzlaşmak gerekir ki.
Bende daha 1 hafta önce falan konu açmıştım buna benzer hatta aynı problem diyebilirim sadece benimki ileriye dair bi konuydu.
Erkek arkadaşım polis memuru bu yıl doğuya gidecek dönüşte de evlilik planları yapıyor ve bizim mahalleden bi arsa alırız memleketimizde yasar gideriz diyor artık polisler kendi memleketlerinde görev yapabiliyormuş da.
Bende ailesini ne kadar cok sevsem de aynı sehirde yasamak istemiyorum direk istemiyorum demedim de biraz burun kıvırdım aileni çok seviyorum ama ne kadar yakında olursak o kadar sorun çıkar bence korkuyorum dedim oda beni yanlış anladı ailem sana ne yapacak çok önyargılısın gibisinden konuştu.Bende uzatmadım sustum.
Daha evli değiliz ama şimdiden bu planlarına sesimi çıkartmazsam ilerde ben sana demiştim der diye dün konuştum bende dayanamadım.
Şehir seçimindeki tek kriterin ailene yakın olmak bana da sorman gerekmez miydi mesela ben tatil bölgelerinde yasamak isterim oturup birlikte karar versek daha güzel olmaz mı dedim durdu durdu haklısın ben birazda senin tepkini merak etmiştim doğru diyorsun dedi.
Tabi ileride ne olur bilemem belkide beni susturmak için olur tamam dedi.
Ama bence güzel güzel karsınıza alıp bi konusun birlikte karar verelim falan diyin

Aynı kültür ve örfte büyümemiş biri olarak 14 saat uzaklıktan 3 saat uzaklığa geldim. Aradaki 3 saate rağmen aşşağı mahalledeymişim, her hafta gelinip gidilecekmiş gibi davrandılar başta.Gidelim 3-4 gün kalalım, onlar gelsin 3-4 gün kalsın. Bildiğin besleme hizmetçi muamelesi yapsınlar. Benim kaynanam ve kayınbabam laftan da anlamaz bir de... Bildiğin psikopata bağladım iyice ama az yüz bulsalar hala kendi bildiğini okuyacak durumdalar. Ve bi arkadaş eşinin memleketine taşının diyince kesinlikle taşınmam diye resti çektim. Eşim hiç ses etmedi, arkadaş üsteliyor hala ne oluyormuş gidince diye. Dedim en sonunda boşanırım yine de orada kalmam dedim. Eşimde yine ses yok. Biliyor geçinemiyoruz, ailesi laf dinlemiyor, ben de çingen, arada kesin husumet çıkar bildiğinden ses etmiyor.

O yüzden benim gibi arkadaşlara aman diyorum en az 100 km mesafe olsun arada. Ama şu an böyle terslik etme. Akşamdan sabaha ne olur bilinmez. Konu açılırsa içindeki neyse direk pat pat söylersin. Başta kabullenmese de senin dediğin yola gelcek elbette.

Aynı kültür ve örfte büyümemiş biri olarak 14 saat uzaklıktan 3 saat uzaklığa geldim. Aradaki 3 saate rağmen aşşağı mahalledeymişim, her hafta gelinip gidilecekmiş gibi davrandılar başta.Gidelim 3-4 gün kalalım, onlar gelsin 3-4 gün kalsın. Bildiğin besleme hizmetçi muamelesi yapsınlar. Benim kaynanam ve kayınbabam laftan da anlamaz bir de... Bildiğin psikopata bağladım iyice ama az yüz bulsalar hala kendi bildiğini okuyacak durumdalar. Ve bi arkadaş eşinin memleketine taşının diyince kesinlikle taşınmam diye resti çektim. Eşim hiç ses etmedi, arkadaş üsteliyor hala ne oluyormuş gidince diye. Dedim en sonunda boşanırım yine de orada kalmam dedim. Eşimde yine ses yok. Biliyor geçinemiyoruz, ailesi laf dinlemiyor, ben de çingen, arada kesin husumet çıkar bildiğinden ses etmiyor.

O yüzden benim gibi arkadaşlara aman diyorum en az 100 km mesafe olsun arada. Ama şu an böyle terslik etme. Akşamdan sabaha ne olur bilinmez. Konu açılırsa içindeki neyse direk pat pat söylersin. Başta kabullenmese de senin dediğin yola gelcek elbette.

Kesikle katılıyorum. Şöyle ki Ortaköy dahi olmasa yozgat Nevşehir Kayseri her haftasonu bize gelecekler adım gibi eminim. 6 yıldır iclerindeyim tanıyorum artık ve kalabalık bir aile ben her seferinde onların yükünü kaldiramam. Bende boşanmaya kadar götürürüm bu işi 2 secenek var dedim bu aksam yine açıldı konusu ya iki aileyede uzak ya da aile mahkemesinde 1 imzayla noktalariz dedim. Benim ailem sana ne yaptı dedi yapmamalari yapmayacak anlamına gelmiyor yüz bulsaydilar yapacaklardi dedim. Çocuğa annem bakar işte rahat çalışırız dedi. Benim çocuğum o seneye okula başlamış olur sen dert etme dedim. Şimdilik okeylemis gibi ama bakalım

orta yolu bulun. Konya mesela.

Onlara konya 2 buçuk saat antalyaya 5 saat. 2 buçuk saatlik yolu hergün gelirler nerdeyse. Konyada okudum üniversiteyi sevdim de ama Konyada olmaz. Ben Ege'de bir yer istiyorum

Evet gerçekten planimiz buydu. Ama dedim ya şuan o diyor benim ailem ben diyorum benim ailem. Eşim maddi açıdan düşünüyor galiba yani küçük yer çevresi var çocuk için iyi olur vs sanki ülkede başka ilçe kalmadı

sanki anneside çocuga bakacak gibi davranmazlarmı , benimki kv banamı güvenip çocuk yaptınız beni kimsenin çocugu ilgilendirmez dedi ,kocam ağzını açıp tek kelime etmedi ,

sen izne falan gittiginizde dogu görevinden sonra ( kv oldugu yer için ) buraya tayin istiyecez artık torunada bakarsınız de bakalım cevapları ne olacak ,ama eşin yanında olsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X