Kayınvalide İLe BaŞ Etme Sanatı :)))

üzülme canim benim bunlar hep ayni, degisecekleri de yok. Hep peslerine pervane olalim istiyorlar, ama böyle yaparak kendini üzüyorsun, birak, sen üzülme bosver onlar üzülsün. Ben sunu anladim kendimizden baska kimseyi düsnmemiz lazim, ve kendimizi üzmememiz lazim. ben bile bazen sinirden oturup agliyorum sonra diyorum kendi kendime ben niye üzülüyorum ki, beni böyle üzüyor keyfi geliyor ben de onu üzeyim. bana laf mi sokuyor bende laf sokayim yer mi mekan mi hic fark etmez. o utanmadam yapiyor beni üzüyor, hersey karsilikli ben de basladim artik neresi olursa olsun bisey mi hemen cevabini aliyor ondan sonra ben ne dedim ki, yine cevabini aliyor oturuyor asagiya. takma kafana sekerim valla hasta olursun onlarinda istedigi bu zaten, köle olman onlara. yapma sana da yazik hasta olursun valla ALLAH korusun, sonra ne olacak.......

Evet biraz bencil olmak lazım gerçekten..

Evet ama altlı üstlü olunca boşveremiyorsun ki

dün akşam eşim ile konuşuyoruz..Kestiremiyorum ne zaman nerede ne yapacağını diyorum o da benim için diyormuş öyle..Aşağı insem bir türlü diyormuş..Sanki geldiğinde evden kovmuşum geldiğinde çay kahve ikram etmemişim gibi konuşmasın sinirime dokunuyor..

Bir kere surat yaptım o da istem dışı oldu gece 23,00 da çay içmeye geldim dedi şaşırdım doğal olarak..

Ben en son "çıkın lütfen evimden" diye bağırdım,9 yıllık evliyim, geçen ay bu cümle son sözüm oldu kendisine,yoksa mahkemelik olucaz artık

puffff bu konuma kadar kim bilir neler yaşadın..İnsanı bazen çileden çıkartıyorlar..!! Rabbim yardımcın yardımcımız olsun inşallah..

aynı evde, aynı binada oturmak bence dünyanın en kötü olaylarından biri k.v. ile. ben annemle altlı üstlü oturuyorum, kızıma annem bakıyor işe gittiğimde. kadıncağız hem çocuğuma bakıyor, maddi manevi bize katkısı çok büyük hem de daha yetmez gibi yaptığı yemekten bana da getiriyor. birlikte yiyelim diye ısrar ediyoruz, kadın 1 gün gelirse 2 gün gelmiyor, arada siz inin diyor çekindiği için. düşünemiyorum k.v. ile altlı üstlü oturduğumu... çocuğuma bakmayı geçtim, üstüne bir de işten geldiğimde yemek fln beklerdi benden. geçen sene ramazanda bendeydi. annem hem bana, hem kızıma,hem ameliyatlı eşime hem de k.v.me baktı resmen:(( pis cadı k.valide daha bi de anneme yemeğe tuz koymamışsın dedi durdu. allah ıslah etsin canım böyle k.v.leri.sana da yardım etsin inşş. hayırlı bayramlar...

Kesinlikleeeee :37::37::37::37::37:

Anlayış başka bir şey işte ne güzel..Pufff Allah razı olsun annenden..Nankör :22::22::22::22::22:

İnsan sinir oluyor böyle..

:)hiç duymamıştım ama süper uymuş bizim duruma. anneciğim gecen sene dadılık, k.v. ise cadılık yapmıştı:))) en son o ramazan bayramında 2sini bir araya getirdik zaten, ısrarla uzak tutuyoruz. annem krize giriyor otomatik olarak.. anlamıyorum yaa, insan neden evladının huzurunu bozar ki, neden haksızlık yapar ki!!! bi de bu k.v. ler genelde normal, iyi insanlar ama iş geline gelince insanlıktan çıkıyolar(tabi genelleme değil yanlış anlaşılmasın). bu arada bence en zor ve adalet gerektiren iki konumdan birincisi bir işyerinde amir olmak, ikincisi ise k.v. olmak. devamı var tabi de konuyla alakasız...

Evlendirirken güle oynaya yavrum kızım evlendikten sonra otur aşağı köprüden geçene kadar muhabbeti..

Bir de benim ki dışarıda bana her zaman yavrum kızım çocuğum görsen imrenirsin..Benim mahallede bir arkadaşım var her zaman senin k.v. gibi bir k.v. olsun isterdim der durur..Bir gün tartıştık onun üzerine geldi anlattım kız üzüldü ama inanmadı..Bir kaç defa konuştuk hadi ya yok canım felan dedi bak dedim toplum arasında hareketlerine dikkat et şuna buna v.s. geçen gün ya ben sana inanırdum aslında da geçen günden sonra artık eminim şüphen mi vardı dedim yalan söylemem söz konusu dahi olamaz yok da insan beklemiyor dedi bekleseydim evlenmezdim zati :9::9::9:

işin zor arkadaşım, ne diyim allah yardımcın olsun. sen de politik ol bari. benm bi kuzen var daha önceden de bahsetmiştim, eşi k.valideyi altetti ve şampiyon şu anda. kadına bayılıyorum, idolüm benm:) onun evde buzdolabının üzerinde görmüştüm; her zaman gülümse ki, herkes seni iyi sansın! biliyorum çok saçma, en azından benim hayat felsefeme çok ters ama kime gülüp kime surat asacağını iyi bileceksin. sen dekendince ve kadınca taktikler geliştirsen başedebilirsin, en azından psikolojin ve evde eşinle huzurun bozulmaz.
mesela benim k.v. son 2-3 aydır anlayamadığım ve beni tırsıtan bir şekilde meleğe döndü. anlamıyorum ne yapmaya çalışıyor, samimi olduğuna inanasım geliyor amaaa. kafamda bir iki seçenek var;
1-kadının ölümü yaklaştı
2-gelininin yani benim ne kadar sevilesi bir insan olduğumu birden bire anladı(rüyasında korkuttular bunu herhalde:)
3-oğluna almayı çok istediği yeğeni evlenince umudu kesti,bizi boşandırmaktan vazgeçti
4-bunadı

sinsi ve yalancı olmasın .

artık benim öyle bir derdim yok.reflü olduktan sonra ve doğumdan sonra psikolojik tedavi görmeye başladıktan sonra onların ne kadar değersiz olduklarını anladım.

tek pişmanlığım doğum için yanlarına gitmem oldu ama iyi yanı yüzlerini gördüm kötü yanı ise ilk doğumum , ilk heyecanım , en güzel günlerim heder oldu, unutulmicak bir anım oldu.kara bi leke olarak kötü anılarımın arasına girdi.

işin zor arkadaşım, ne diyim allah yardımcın olsun. sen de politik ol bari. benm bi kuzen var daha önceden de bahsetmiştim, eşi k.valideyi altetti ve şampiyon şu anda. kadına bayılıyorum, idolüm benm:) onun evde buzdolabının üzerinde görmüştüm; her zaman gülümse ki, herkes seni iyi sansın! biliyorum çok saçma, en azından benim hayat felsefeme çok ters ama kime gülüp kime surat asacağını iyi bileceksin. sen dekendince ve kadınca taktikler geliştirsen başedebilirsin, en azından psikolojin ve evde eşinle huzurun bozulmaz.
mesela benim k.v. son 2-3 aydır anlayamadığım ve beni tırsıtan bir şekilde meleğe döndü. anlamıyorum ne yapmaya çalışıyor, samimi olduğuna inanasım geliyor amaaa. kafamda bir iki seçenek var;
1-kadının ölümü yaklaştı
2-gelininin yani benim ne kadar sevilesi bir insan olduğumu birden bire anladı(rüyasında korkuttular bunu herhalde:)
3-oğluna almayı çok istediği yeğeni evlenince umudu kesti,bizi boşandırmaktan vazgeçti
4-bunadı

Seçeneklere bayıldım favorim 2. seçenek :46::46::46::46:

Haklısın işte politik olmak bana göre değil yapamıyorum kendi abim de yap o nasıl yapıyor ise sende yap diyor ama olmuyor işte ama sanırım yapmak zorunda kalacağım eni sonu..

dün gün vardı bir arkadaş da birlikte gittik herkes 2. çocuğu soruyor düşünüyor musun diye benden önce kısık sesle bir kadına 1. hak etsin de bir dedi bende duydum kadına döndüm dedim ki doğru söylüyor 1. bir hak edelim de 2. daha erken dedim pis pis güldü ben dediğini duyduğumu belli ettim..

Eşime söyledim bunu bundan sonra benden iş temizlik beklemesin dedim benim çocuğumu hak etmem için çalışmam lazım iş isterse de bunu söylerim dedim..

değişemiyorsun ki yada nabza göre şerbet vermek lazım belki he he deyip sonra kendi bildiğini yapmak lazım belki ama herkesinde harcı değil, keşke herkes yapabilsede huzuru kaçmasa, mesela ben o kadar takıyorum ki

hatta bazen sorun olmadan ya bana böyle derse ya sorun çıkarırısa diye olmadık şeyler hayal edip keyfimi kaçırıyp uykularımı bozuyorumm sonra kimi zaman düşündüğüm oluyo kimi zaman olmuyo ama yeni bir aile kurmak çok zormuş gerçekten 1 ay sonra evleniyorum bazen hatamı yapıyorum diyorum ama bazende burdaki bazı sorunları okuyup yinede şanslıyım galiba diyorum...

Allah tüm kayınvalidelerin ( tabi bazı cadaloz gelinlerin de ) içine Allah korkusu versin ki gelinleri için değil kendi oğullarının yuvasını bozmaktan korksunlarrr...

sinsi ve yalancı olmasın .

artık benim öyle bir derdim yok.reflü olduktan sonra ve doğumdan sonra psikolojik tedavi görmeye başladıktan sonra onların ne kadar değersiz olduklarını anladım.

tek pişmanlığım doğum için yanlarına gitmem oldu ama iyi yanı yüzlerini gördüm kötü yanı ise ilk doğumum , ilk heyecanım , en güzel günlerim heder oldu, unutulmicak bir anım oldu.kara bi leke olarak kötü anılarımın arasına girdi.

Yalan söyleyemem..

Benim de 1 oğlum var ilk heyecanlarım ilkleri hiçbir şeyi yaşatmadı..Hepsi gözümde kaldı..Rabbim biliyor Rabbime haval ediyorum..

değişemiyorsun ki yada nabza göre şerbet vermek lazım belki he he deyip sonra kendi bildiğini yapmak lazım belki ama herkesinde harcı değil, keşke herkes yapabilsede huzuru kaçmasa, mesela ben o kadar takıyorum ki

hatta bazen sorun olmadan ya bana böyle derse ya sorun çıkarırısa diye olmadık şeyler hayal edip keyfimi kaçırıyp uykularımı bozuyorumm sonra kimi zaman düşündüğüm oluyo kimi zaman olmuyo ama yeni bir aile kurmak çok zormuş gerçekten 1 ay sonra evleniyorum bazen hatamı yapıyorum diyorum ama bazende burdaki bazı sorunları okuyup yinede şanslıyım galiba diyorum...

Allah tüm kayınvalidelerin ( tabi bazı cadaloz gelinlerin de ) içine Allah korkusu versin ki gelinleri için değil kendi oğullarının yuvasını bozmaktan korksunlarrr...

Bende çok takıyorum ama takmamak mümkün mü asık yüzünü her gün gör kendi konuşmadığında eşi de konuşmaz bu ramazan burnumdan fitil fitil getirdiler bunları geçtim 24 yaşında ki 17 yaşında ki kayınbiraderler de küsüyor konuşmuyor tavır alıyor benim de zoruma gidiyor doğal olarak..

pufff bende paranoyak oldum çıktım ya :18::18::18:

Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn inşallah arkadaşım inşallah..

Back
X