Kayınvalide ile görüşme sıklığı ne olmalı?

merhaba, biz kayınvalidemle aynı apartmanda oturuyoruz ve onlara kalsa her gün beraber yemek yiyip gün içinde benim yukarda kv nin yanında olmam gerekiyor. ama ben buna tahammül edecek bi yapıda değilim. haftada 1 gün yemeğimizi beraber yiyoruz bazen 2 de oluyo ama daha fazlası olmuyor. gün içinde kv nin evine gittiğim çok nadir. bazen 3-4 gün çıkmadığım oluyor. başta bi laf sokmalar oldu ama şu an öyle bi şey olmuyor. yeniyim aslında evlilikte ama en başından sınırımı koydum, umarım da böyle devam eder.

en iyisini yapmışsın canım. bnde aynı senin dediğin gibi kv. aynı apartmandayım inan çok zor oluyo. tamam iyi biri fakat herşeye bi surat sürekli ona hizmet ediyorsun. şimdi bile annemi doktora götürcem yarın ki yarın bnmde konrtrolüm var suratı kırk karış astı.. uzun bir süre sustuktan sonra ora özel hastahane annene çok para alırlarda blmem ne bir sürü laf bnde lafımı söyledim şimdi suratı asık ne yaparsan yap

Haftada iki kez filan telde konuşurum.Ayda bir kez filan da görmeye gideriz.Ama ben kendisini gerçekten çok seviyorum ve daha sık gitsek diyorum sürekli.Kendi anamdan iyi valla :)

bende kv aramam
ama annemi ararım
eşimde niye aramıyorsun demez agzının payını aldı
en fazla hafta 2 gün gideriz en fazla 2 saat dururuz
annemlere daha fazla gideriz eşim orda daha mutlu çünkü

biz kayınvalideyle altlı üstlü oturuyoruz bi şikayetim yok hatta faydası var zararı yok ama benim annem babannemi pek sevmez hala onçin ayda bir falan giderdik babanneme. herkes bir olmadığından herkesin ilişkisi de bir olmuyor. benim kayınvalide problemli bi kadın olsa ben de ayda bir giderdim herhalde yeterdi, annemler farklı bi şehirde onları yılda 4-5 kez görüyorum mesela. aynı şehirde olsak onlara da giderdim haftada bi kaç kez. ben seviyorum galiba kalabalık olmayı. taraflar rahatsız olmadıktan sonra bence bunun bi sayısı olmamalı ama sorun çıkaran olursa kayınvalidelerden ya da eşlerden ne kadar az görüşülürse o kadar rahat edilir.

ya kayınvalide düşmanı olarak doğmadık tabi.. genetik olarak da kodlanmadı tabi..
ama insanların sevmiyorsa öyle ya da böyle nedenleri vardır gerçekten. ha bazısı artık pamuklarda büyüdüyse de kadının her dediğini yanlış anlıyor sevmemek için neden arıyorsa o başka bir kategori. ama ben de çok isterdim kvalidelerle güzel ilişkilerimiz olsun. zararları olmasın yararları olsun. hep alıcıları açık olmasın azcık vericileri açık olsun, hep bana demesinler ipek al azcık da sana desinler.. ahh ahh çok isterdim bunları. ama olmayınca sevmemek için baya bir neden çıkıyor.

görüşme sıklığının standart bir ölçüsü yoktur.
herkesinki farklı olabilir.
ama ilişkinin iyi kötü olmasından, ama zaman kısıtlılığından, ama mesafeden.
biz çalışmaktan ve bebişlerden en fazla ayda bir kez evlerine gidebiliyoruz.
k.validem de 2 haftada bir annemle dönüşümlü olarak hafta sonları bana yardımcı olmaya geliyor.
ikizlerim doğmadan önce de gitmenin kesin bir kuralı olmadı.
bazen haftada iki, bazen bir, bazen de iki haftada gidiyorduk.
zamana, işimize gücümüze bağlıydı.
hayat o kadar koşturmayla geçiyor ki, bazı büyükler de bunu malesef anlamıyorlar.
benim k.validem de annem de hala çalışıyorlar.
belki de o yüzdendir sitemlerini hiç duymadım.
arayı fazla açarsak sizi çok özledik falan derler.
allah kolaylık versin canım, sıkıntılı bir durum.:44:

benimki de öyle çok illet bi kv değil ama yeterince sıkıyor. inanılmaz konuşuyo susmak bilmez bir de saçma sapan lafın nereye gideceğini bilmeden konuşur sinir krizi geçirmemek elde değil o yüzden az görüşmek en makbulü dedim ve mesafeyi korudum. tabiki diğer gelini yakın olmadığı için bi işi düştüğünde beni çağırıyo ama zaten beni en baştan sinir eden mevzu bu oldu benim kocama ayrı bi düşkünlükleri var ana baba o yüzden ne yaptılar ne ettiler biz evlendikten sonra daha bi ay dolmadan geldiler bizim apartmana taşındılar. e sandılar ki zırt pırt beraber olacaz ama olmaz artık biz de kendi başımıza bi aileyiz biraz yalnız kalmak hakkımız baş başa eşimle yemek yemek ayrı kv kp ile yemek ayrı ama bunu anlamıyolar maalesef sanki tek erkek evlatları benim kocam çok şükür eşim sorun yaratmıyo gitmek istediğinde git istemediğinde gitme diyo

Son düzenleme:

Valla cnm şimdiden sinir oluyosan çocuk olduktan sonrasını düşünemiyorum. Bence asıl çocuktan sonra daha da sinir olunuyo..

Anlattıkların aynı ben. BEnim eltim de maalesef şehir dışında ve kv benm eşime daha düşkün.Her işini ona yaptırır. Daha yeni evlisin şuan sorun yaşamıyorsun ama bebek olduktan sonra sinirine dokunabilir..Çünkü sen gitmesen bile kayınvalidene bebeği görmeleri lazım.Ve bebeği görmeleri için gitmek zorundasın.Yada onlar sürekli gelecekler.

Son düzenleme:

bir arada olmamın sorumlulukları çok fazla oluyor. kimse öz annen baban gibi olmuyor işte burası gerçek tarafı. sabredeceksin bnm herşeyim ortakya hiçbirşeyimiz ayrı değil sözde evler ayrı oda nasıl ayrı gelde gör işte.

kızlar yaa abartmayın Allah aşkına bu kadar nefretle bahsettiğiniz kişi şinizin ailesi kızgınlık anarında söylenir geçer ama bildiğiniz nefretle bahsdiyorsunuz şaşırıyrum cidden

Aynı sehirde yasiyoruz
.Hafta ici bir gun onlar bize gelir.cumartesi günü kahvaltıdan sonra biz onlara gideriz.gece orda kalıp Pazar günü aksam yemeginden sonra evimize döneriz.3 yıllık evliyim ve hep bu düzeni devam ettiriyoruz.zaman zaman sikayet ettigim oldu ama suan gayet memnunum.sonucta hepsini cok seviyorum, bir kötülüklerini görmedim.kendi annem olsa da giderdim.esimin annesi de benim annem niye gitmemezlik edeyim. Muhabbeti cok acmiyor, , sıkılıyoruz kısmına gelince...elbetteki böyle olacak, arada kac yas fark var. büyük beklentiler icerisine girmeyip herkesi oldugu gibi kabul etmek lazım. Sık görüşmek iyidir.psikologlar aynı evde yaşamayı öneriyor.ozellikle cocukların gelisimi icin babaanne, dede vs...buyukleri sık görmeleri oldukça önemli.

keşke düzgünce konuşsa da gelse gitse ondan bi şikayetim olmaz elbette çocuk olduğu zaman benim içinde çok kolaylık olur ama söylediklerini hatırlayınca diyorum ki yok yok en iyisi böyle işini de kendin yap çocuk olunca da kendin bak en rahatı en azından böyle az görüşünce tahammül sınırım daha yüksek oluyor.

işte aynen öyle kimse gerçek annen baban gibi olmuyo maalesef. evlendikten sonra bi kere gittim annemlere orda da aman biz rahatsız olmayalım diye ellerinden geleni yaptılar. kahvaltı hazır bizi bekliyolar ama biz daha uyuyoruz saat 10 olmuş yine de annem kapıyı tıklatmıyo bekliyo ki kendiliğimizden kalkalım burda kv nin maşallahı var ne pazar tatili bilir ne yeni evli
kızlar yaa abartmayın Allah aşkına bu kadar nefretle bahsettiğiniz kişi şinizin ailesi kızgınlık anarında söylenir geçer ama bildiğiniz nefretle bahsdiyorsunuz şaşırıyrum cidden
şanslısınız belkide o yüzden bu kadar gözünüze battı bilemiyorum ama eğer yeni evli geline daha aman ne çok yıkanıyorsun diyen bi kv niz olsaydı veyahut şehir dışına gelin gittiğiniz için kv nizz size ben senin yerinde olsam annemi babamı bırakıp evlenmezdim deseydi iyi niyet aramazdınız belki de.

Son düzenleme:
Hanimlar nefretle yorum yaptiginiz esinizin annesi onu buyuten kisi kaplumbaganin kabugunumu begenmiyosunuz ayri evde yasiyosunuz haftada bi o geldi ben gittim yok aradi yok tlf muhabbetini sevmem bunlar nedir.. ya siz cok akillisiniz yada ben cok aptalim insanlara sabirli guleryuzlu davranmak yapilanlari Allahahavale etmek bu kadar zor olmamali

Ben altlıüstlü oturmama rağmen son 10 gündür hiç görmedim desem yeri var :):) Bu sabah evden çıkarken gördüm bi. Oda çalışıyor bende, o çok erken uyur karşılaşmıyoruz bile :)

bende kayınvalidemle hergün görüşüyoum büyükten zarar gelmez ya benim yengem olsa oda aileme öyle davransa iyi mi olurdu?
eşinle görüşüp ikimiz için vakit ayıralım demek daha doğrudur bence. Aynı şeyi eşiniz size dese ne derdiniz ki kırmadan söylemekte fayda var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…