• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide ile görüşme sıklığı ne olmalı?

Vla hcbseyi gormedgm gbi zararini gordum..bna uzak allaha yakin...hic goresim yok..ben aramam o hos kisi gecsin diye arar ogluna iyi gorunmek icin..gitmemek icn herseyi yparim mecbur kalirsam gderim ama hosnutsz oldgmu bilir...hislerimi gizleyemeyen biriyim ve bnm canimi bszi konularda cdden yakti yuzume diyemedi arkamdan atti.bi insandan kolay kolay sogumam ama dogudugmda benim icin biter ...sevmiyorumm yalan yok sdece esimin annesi bnm icn..

Vla hcbseyi gormedgm gbi zararini gordum..bna uzak allaha yakin...hic goresim yok..ben aramam o hos kisi gecsin diye arar ogluna iyi gorunmek icin..gitmemek icn herseyi yparim mecbur kalirsam gderim ama hosnutsz oldgmu bilir...hislerimi gizleyemeyen biriyim ve bnm canimi bszi konularda cdden yakti yuzume diyemedi arkamdan atti.bi insandan kolay kolay sogumam ama dogudugmda benim icin biter ...sevmiyorumm yalan yok sdece esimin annesi bnm icn..

valla bende hiç bi faydalarını görmedim hiç veren olmedılar hep bekleyen oldular 2yıl aynı aptda yaşadık hamileydim birgün sormadılar doğumumu kendi ailemin yanında yaptım doğumdan sora evime geçtim bırak bana bakmayı bir gün bi ihtiyacın varmı demediler misafir gibi gelip gittiler onların yüzünden lohusayken bile eşimle ne kavgalar ettik.sonunda rabbim dualarımı kabul etti evlerini satıp başka şehire gitmek zorunda kaldılar bizde kiraya çıktık belki maddi açıdan daha çok zorlanıyoruz ama huzurumuz eskisine kıyasla çok iyi.ben onları sevmem onlarda beni ama yinede isterlerki sürekli onları arıym soruym ama malesef ne yalan sölim içimden gelmiyo ve aramıyorum.bir yıl içinde sadece bayramlarda görüştük oda ismeye istemeye içimden gelmeden

valla bende hiç bi faydalarını görmedim hiç veren olmedılar hep bekleyen oldular 2yıl aynı aptda yaşadık hamileydim birgün sormadılar doğumumu kendi ailemin yanında yaptım doğumdan sora evime geçtim bırak bana bakmayı bir gün bi ihtiyacın varmı demediler misafir gibi gelip gittiler onların yüzünden lohusayken bile eşimle ne kavgalar ettik.sonunda rabbim dualarımı kabul etti evlerini satıp başka şehire gitmek zorunda kaldılar bizde kiraya çıktık belki maddi açıdan daha çok zorlanıyoruz ama huzurumuz eskisine kıyasla çok iyi.ben onları sevmem onlarda beni ama yinede isterlerki sürekli onları arıym soruym ama malesef ne yalan sölim içimden gelmiyo ve aramıyorum.bir yıl içinde sadece bayramlarda görüştük oda ismeye istemeye içimden gelmeden
Bnde lohusaligimk bile anlamadm onlar yuznden..herseyleri problem her adimlari olay...hamileyken bna gelmisti iki gun kaldi..bi yemek ypti oglu istemisti ben hc sevmedgm bi yemek..ben gdiyorum yemek yptim ye dedi..hatri kirilmasn diye yedim zorla uzulmesn diye...oglunu aramis beni ac birakti bi kap yemek vermedi sze her geldgmde aglayarak gdiyorum zaten demis...hamileym ve bildgn iftiraya ugradim..ne hamileligime saygi duydular ne lohusaligma ozellikle kv...bugune kdar ettigmz kavgalarin tek nedeni onlar

Evlenmek kocamannn bir aile olmak ne yazık ki lafta kalan birşey. Görünen köyler (yorumlar) kılavuz istemiyor.

Siz önyargı (bütün oğlan anaları görgüsüz, pis, pasaklı, cahil, oturmasını kalkmasını bilmezden yola çıkarak) veya değil sevmezsiniz. Görmek zorunda değilsiniz.

E birde torun olunca iş daha vahim. Kendi anam babam torunlarını sevsin, çocuk kayınvalıdenin torunu değil ya sevmesin, görmesin, ilgilenmesin.

Bu arada ne hikmekse bütün kayınvalideler de çocukları dudaktan öpüyor, hırpalıyor ama kız anaları gayet özenli.

Kıssadan hisse ;

2 genç evlenmişler. Ortak kararları ise evliliklerinin ilk zamanlarında aileleri eve kabul etmemek. Bir süre sonra oğlanın ailesi geliyor kız " asla kapıyı açamazsın kararımız" diyor. Kapı çalınıyor çalınıyor gidiyorlar.

Peşine kız ailesi geliyor, kız ağlıyor zırlıyor o kapı açılıyor. Yıllar geçiyor çiftin 2 oğulları oluyor. Kadın 4. ye hamile bir öğreniyorlar ki bebek kız. Adam düğün bayram koçlar kesiyor falan. Karısı soryor " herkes oğlan olunca bayram yapar, sana ne oldu böyle" adam cevap veriyor.

Kapıyı açacak bir evladım oluyor daha ne olsun.

Aynı şehird oturuyoruz, haftada iki defa gittik az geliyosunuz dediler arayıp arayıp huzurumuzu kaçırdlar....
haftada bir gittik bu seferde gene az geliyosunuz hiç gelmeyin bari dediler,
haftada 1 günümüzü onlara ayırdık bu sefer saat hesabı yaptılar, vay efendim sabah kahvaltısına geleceksiniz akşam 10 dan önce gitmiyceksiniz dediler....
komşunun gelini şu saattte geliyo kaynansına yardım ediyo diyo laf soktular...
bağırdılar çağırdılar 5 saat duruyosunuz, 3 saat duruyosunuz ki dakka hesabına varana kadar yaptılar....
artık bayramdan bayrama gidiyoruz hatta ramazan bayramında gitmedik bile... çünkü inanın gına getirdiler.
şimdi eminim haftada 1 gitsek öpüpte başlarına koyarlar ama nafile....
bir kere aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz derler ya bu kadar sıkmasalardı bu noktaya gelmezdik...
kendi annemlerde aynı şehirde onlarada haftada bir giderdik, cumartesi annemlere, pazar kayınvalidemlere diye anlaşmıştık eşimle...
annemler bi kez olsun ağızlarını açmadılar... örneğin 7 de gittik 10 a kadar otursak evladım yolunuz uzak git uykunu al bi haftasonun var zaten diye eşimin sırtını sıvazlardı...
şimdi annemlere biraz uzak oldukları için giitmeye üşenir oldum 2 haftada 1 bazen ayda 1, eşim diyo artık annenlere kahvaltıya gidelim mi, oturmaya gidelim mi diye bazen inanın ona bile halim yok boşver yalnız vakit geçirelim diyorum...
birbirimize vakit ayırmak şöyle evliliğin ilk yıllarının biraz tadını çıkarıyoruz...
zaten annemlere gitmesek de hergün telde konuşuyoruz biz gitmesek annemler çıkar gelir özledim kızım diye hiç sitem etmez...
ama sevgili kaynanamın 1 yıl içinde 2 kez evime gelmişliği vardır.. şikayetçi miyim değilim.. çok şükür...
ama benim onlarda anlamadığım hani sevdiklerinden daha fazla vakit geçirmek istediklerini söylüyorlar bizimle...
1 kez arayıp yavrum özledik seni bayramda da gelmediniz bir derdin sıkıntın var mı evdemisiniz bir geleleim dememişlerdir....
neyse hayırlısı çooook şükür bu günüme...:49:

Vay vay vay nedir bu gelinlerin hali ben bir cogunuz arasinda safim heralde susmakla gonul almakla alttan almakla yaslidir anadir babadir esimin kiymetlileridir demekle cok sinirlendigimde Allahim ya sabir sen bana hakim ol buda gececek demekle kesin saf oluyorum yada bazilari bana gore cok akilli

Evlenmek kocamannn bir aile olmak ne yazık ki lafta kalan birşey. Görünen köyler (yorumlar) kılavuz istemiyor.

Siz önyargı (bütün oğlan anaları görgüsüz, pis, pasaklı, cahil, oturmasını kalkmasını bilmezden yola çıkarak) veya değil sevmezsiniz. Görmek zorunda değilsiniz.

E birde torun olunca iş daha vahim. Kendi anam babam torunlarını sevsin, çocuk kayınvalıdenin torunu değil ya sevmesin, görmesin, ilgilenmesin.

Bu arada ne hikmekse bütün kayınvalideler de çocukları dudaktan öpüyor, hırpalıyor ama kız anaları gayet özenli.

Kıssadan hisse ;

2 genç evlenmişler. Ortak kararları ise evliliklerinin ilk zamanlarında aileleri eve kabul etmemek. Bir süre sonra oğlanın ailesi geliyor kız " asla kapıyı açamazsın kararımız" diyor. Kapı çalınıyor çalınıyor gidiyorlar.

Peşine kız ailesi geliyor, kız ağlıyor zırlıyor o kapı açılıyor. Yıllar geçiyor çiftin 2 oğulları oluyor. Kadın 4. ye hamile bir öğreniyorlar ki bebek kız. Adam düğün bayram koçlar kesiyor falan. Karısı soryor " herkes oğlan olunca bayram yapar, sana ne oldu böyle" adam cevap veriyor.

ah canım benim.şanslısın ki,kızı buldun çok yakında da sağlıkla kucağına alacaksın inşallah:16:

ah ben ne yapayım,nerelere gideyim,gelinler gelince öteleyecekler beni erkek anası diye:5::5::5:

ah canım benim.şanslısın ki,kızı buldun çok yakında da sağlıkla kucağına alacaksın inşallah:16:

ah ben ne yapayım,nerelere gideyim,gelinler gelince öteleyecekler beni erkek anası diye:5::5::5:

Valla bende artik boyle dusunur oldum Allahtan kiz annesiyum insallah oda akli basinda saygili vicdanli gorgulu olur

Gel anam birlikte büyütelim zaten yaşımız kemale erdi. Dinlene dinlene büyütürüz :)))

Baksana eni sonu ucube olacağız dolayısıyla oğlanı evlatlık vereceğim. Artık çocuğa az ileriden yürü oğlum olduğu anlaşılmasın diyorum.

Valla bende artik boyle dusunur oldum Allahtan kiz annesiyum insallah oda akli basinda saygili vicdanli gorgulu olur
allah kızına sağlık,sıhhat,afiyet versin inşallah.:nazar::nazar::nazar:
Gel anam birlikte büyütelim zaten yaşımız kemale erdi. Dinlene dinlene büyütürüz :)))

Baksana eni sonu ucube olacağız dolayısıyla oğlanı evlatlık vereceğim. Artık çocuğa az ileriden yürü oğlum olduğu anlaşılmasın diyorum.

sağol canım.zaten ben senin ve kadesanın kızı ile avunmayı düşünüyorum.:43:

Vay vay vay nedir bu gelinlerin hali ben bir cogunuz arasinda safim heralde susmakla gonul almakla alttan almakla yaslidir anadir babadir esimin kiymetlileridir demekle cok sinirlendigimde Allahim ya sabir sen bana hakim ol buda gececek demekle kesin saf oluyorum yada bazilari bana gore cok akilli

Aşkolsun sana saf denir mi, sana hayırlı evlat denir. Allah mükafatını versin inşallah.

Niye ucube olacakmissin sizi verilen kadar verirsiniz degerini olur biter sen kendini bildikten sonra gerisi hikaye gelin hanim istemeyecekmi birak istemesin cokmu onemli oyle evlilikten ne zaman hayir beklendiki simdi beklensin bizler iyi yetistitelimde gerisi vicdanlarina kalsin vicdanda yetistirilmiyor

Aslinda bizler daha dogrusu simdiki gelinler cok sansli annem babanneme bakti ki babannem gordugum en fena kaynanaydi anneme neler ederdi ancak annemona 17 sene bakti son 4-5 yilindada altindan aldi su anda hangimiz yapariz bunu o yuzden herseyden sorun cikarmamak lazim

allah kızına sağlık,sıhhat,afiyet versin inşallah.:nazar::nazar::nazar:

sağol canım.zaten ben senin ve kadesanın kızı ile avunmayı düşünüyorum.:43:

Amin amin valla bende kv ile yasiyorum laf sokar begenmez elestirir soru sorarsin esref vakti degikse cvp vermez napayim bu yastaki kadini degistiremeyecegime gore kendimi degistirmeye calisiyorum susuyorum tamam anne sen daha iyi bilirsin aen buyuksun bu evin kadini sensin senden sonra benim diyorum baska su anda carem yok anlasmak huzur mutluluk icin yapiyorum cok daralirsamda sabir cekiyorum surekli bi cephe hali valla skiliyorum

Amin amin valla bende kv ile yasiyorum laf sokar begenmez elestirir soru sorarsin esref vakti degikse cvp vermez napayim bu yastaki kadini degistiremeyecegime gore kendimi degistirmeye calisiyorum susuyorum tamam anne sen daha iyi bilirsin aen buyuksun bu evin kadini sensin senden sonra benim diyorum baska su anda carem yok anlasmak huzur mutluluk icin yapiyorum cok daralirsamda sabir cekiyorum surekli bi cephe hali valla skiliyorum

Ne diyeyim helal olsun. Sana ahkam kesende olmaz. Ben evin bile bir. Ayrı evde haftada yada 3-4 günde görüşmeye tahammül edemeyen varken ...

bu kadar pozitif olabiliyorsan olay karşısında mutlaka mukafatını görürsün. her sabırdan sonra ne gizli hazineler vardır ki ancak sabreden buna ulaşabilir. bu da bir sınav belki de ve hiç bir sınav kolay değil. ben sana kolaylıklar diliyorum. ama ayrı eve çıkma durumunuz yok mu?

Kıssadan hisse ;

Seni neden bu kadar rahtsz kissadan hisseler flan..herkes yasadgni bilir kmse kmseye durduk yere bsey demez cnm...senn kv n senn duzenini bozsa hla bu kdr pozutif olurmuydun acaba

Back
X