• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinvalide ile ilk dert:)

şu konuları okuyunca k.k da kinlenıyorummm yav iyice .benim neden bıynuzunda bilezik takılı koçum olmadı nedennn duğun günü dışında kimse bana altın neyim takmadı neden ya nedennnnnn:skandal:

Kayinvalide ile degil etrafinizdakilerle dert bence bu.
Evet bazi yerlerde boyle adet var. Bizde de var mesela ama kiz kardesimin ve benim kayinvalidelerimiz bu adeti bildikleri halde yapmadilar. Bizde hic mesele haline getirmedik. Bunu yapmadilar diye kendinize sorun mu ariyorsunuz yani ne problemler ne sıkıntılar oluyor inanin su durum o kadar komik ve gereksiz ki. Size bunu soranlara uygun bir cevap verin ve ustunu kapatin huzurunuzu bozmaya degmez.

Ya böyle insanlar fitne üretmekten başka ne yapıyolar şu hayatta?

Niye bişey taksın kadın? Ayrıca durumu var mı yok mu? Böyle bi adetten haberi var mı? İçinden geliyo mu?

Herşeyden önemlisi neden böyle bi adet var? Size bu soruyu soranların altıj fiyatlarından haberleri yok sanırım. Kendileri gelinlerine taksınlar, işlerine baksınlar.

Aslinda uzaktan ziyarete gitmissiniz sana oglunun nisanlisi olarak bir hediye almis olmaliydi taki kiyafet orasini bilemem.biz de esimle 1 yil nisanli kalmistik.baslarda kvlerle ayri sehirlerdeydik. Biz oraya ya da onlar bize geldiginde mutlaka bir hediye almis olurdu bana.ya da kardesimin esi gelinimiz daha kardesimle nisanliyken bizim sehrimize ziyarete geldiginde annem de ben de hediye alirdik mutlaka ona.bu adetten degil de gorgu meselesi gibi birsey.ama diyorsun ki iyi agirladilar hersey guzeldi.ne guzel iste iyi bir aileymis.pek hediyelesme kulturu yoktur belki

Mrb kızlar :)
Cok fazla dert edilecek bi durum degil ama, ufak bi sorum var. Gecen hafta kayinvalidemlere ailecek gittik baska bi ildeler. Nisanlim ise baska bi yerde çalışıyor. (Izni yoktu gelemedi)

Neyse gittik agirladilar gezdirdiler her sey guzeldi. Kendi memleketimize döndük akrabalarimiz komşularimiz hatta arkadaslarim hemen sordu kayinvaliden sana ne takti ne hediye aldi diye. Bende sasirdim meger oyle bi adet varmis gelin kiz ilk geldiğinde bi hediye bi taki vs bisey verilirmis. Benim hic aklima gelmemisti bilmiyodum da sahsen. Bende dedim ne gerek var biseye ihtiyacim yok falan dedim ama hepsi olur mu oyle sey ilk defa gitmissin cok ayip etmisler gorgusuzlermis dediler. Benim de canım sıkıldı. Siz de nasil oldu bu durum? Ya da kafaya takmali miyim? Yoksa bu daha bi dert degil ilerde daha neler neler göreceksin mi diyeceksiniz:)) yorumlarinizi merak ediyorum. :KK66:
Dediğiniz gibi kafaya takılacak bir mevzu değil belki ama adetlerimizde bu vardır maddiyat her şey değil tabiki ama bence yapılmalıydı durumu yoksa bile insan küçük bı bohça yapar verir ayıp gelin oraya kadar gelmiş eli boş gönderilir mı evet canım dürüstçe söylüyorum bu başka sorunlarında başlangıcı ve sinyalidir bir geline hediye sunmayı düşünecek bir inceliğe sahip degillermis onu anladım ben . Ben gelin alicam evime ilk defa gelicek elbette güler yüz göstereceğim ama hediyelesmek dinimizde bile var dediğim gibi ince fikirli olmak lazım gerek.. demekki öyle degillermis.

Back
X