Kayınvalide ile neden yaşanmaz?

Ben hala yaşıyorum ve yaşamak zorundayım. Birinin emri altındayım hiç de mutlu değilim ama asla da çözüme ulaşacak bir konu değil. Çünkü eşim asla ama asla ayrı eve çıkmam diyor. Böyle olunca da hep kendinden veriyorsun hele de maaşlı kv olunca onun düdüğü hep elinde sende önünde ki kölesi oluyorsun. Aklı olan bir oturmaz benim aklım sonradan başıma geldi ama geç oldu.
😔 Bende birlikte oturuyorum 4 sene oldu cok cok coook mutsuzum. Eşim borcum var diye erteliyor onunla da doğru düzgün anlaşamıyorum moralim olmadigi için

arkadaşlar öyle güzel anlatmışlar ki;
yaklaşık 10 sene beraber yaşadık, ve 2.hamileleiğimde stresten kanamayla bebeğimi kaybetme aşamasına geldim,
sanırım olanları bir bir anlatmama gerek yok, sadece tüm arkadaşlarıma katılıyor ve ASLA diyorum.....
hepsi yaşanmış örnekler, hepimizi yıpratan hayattan soğutan süreçler....
denemeye bile kalkmayın, az aşım ağrısız başım deyin geçin....
Ben de 10 senedir birlikte yaşıyorum kayınvalidem çok genç dul kalmış 3 çocukla. Eşim evin tek erkek çocuğu ve evin en büyük çocuğu. Kayınvalidenin de okur yazarlığı yok vs sebeplerden ötürü zamanında kabul etmiş bulunuyorum birlikte yaşamayı. Ve hala birlikte yaşıyoruz. Bir oğlum var 7 yaşında ben işteyken onunla ilgileniyor evle ilgileniyor. Bu konularda Allah her zaman razı olsun destekçimiz oldu. ama çok alıngan her zaman kontrollü olmak yorucu oluyor. Ve bunların sonucu da yıl bir muhakkak büyük tartışmalarımız oluyor. Yakın zaman da yine tartıştık hatta. Bu sefer konu görümcemlerden kaynaklıktır. Ama kavga etsek de bir yere varılmıyor. O bizi bırakıp bir yere gidemez gitmek ister ama gidemez kendi kendinin geçimini sağlayamaz okuma yazması yok. Eşim, kayınvalidem istese de onu ayırmaz. Kayınvalide arada sinirlenip ayrı yaşamak istiyorum dese de buna kendi bile inanarak söylemiyordur eminim ki. Demem o ki ayırsak da tüm yüzü bizim sırtımızda olacak belki daha da fazla olacak.... Bu arada eşinden kalan bir emekli maaşı var ama bilmiyordum ne kadar olduğunu. Ama sanırım tam maaş almıyor kesiliyor birazı.

Bu şekilde inişli çıkışlı bir evlilik hayatımız var işte.. Şimdi ikinci çocuğu düşünüyoruz Allah izin verir de olursa ona da belli bir yaşa kadar kayınvalidem bakacak mecburen ben çalıştığım sürece. Ha derse ki ben çocuğuna bakamam o zaman ben de işimden çıkar çocuklarıma bakarım. Ama bu sefer şartlar aynı olmayacaktır. Yani o zaman kayınvalidemi ayrı eve çıkartmak zorundayım. 7/24 aynı evin içinde anlaşmak gerçekten sorun olacaktır diye düşünüyorum.

Back
X