kayınvalide ile oturma fikri

Hadi bir sene bizimle kalinda para biriktirdigin kismi bir nebze anladimda sonra beraber cikariz olayini hic anlamadim. Zirra bir yil para biriktirin olayi bu noktada mantiksiz olmuyormu?!

kızlar mrb,

nişanlım bugün bana bu fikirler geldi. biz düğünden hemen sonra borçlarımızı bitirip ev almak istiyoruz kiraya para vermek istemiyoruz bizim planımızda evlendkten sonra nişanlımın yurtdışına çıkıp para biriktirmesi vardı ama ailesi gelin bi sene bizimle oturun ikinizde çalışın paranızı biriktirin sonra iki katlı ev alır beraber çıkırz demişler. annesiyle çok iyi anlaşıyorum ama aynı evde olunca nasıl olur bilmiyorum. ben çalışıyorm akşam eve gelince nasıl davranmam gerekicek yapabilir iyim bilmiyorum. sizce olabilr mi
gün geçmiyor ki, bir kızımız daha ev ve para için hayatını mahvetme aşamasına gelsin.
ev almayın, kirada oturun ama kv kp ile asla bir arada oturmayın.
ya da nişanlın yurtdışına şimdi gitsin, gelince evlenin.
millet bir daire parasını zor bulup ödüyor, bir de siz iki katlı alıp, kendi evinizde cehennemi yaşayacaksınız.

iyi de para ok diye aile ile oturup parayı bulunca da onlarla yine beraber ayrı eve çıkacaksınız. sdfghjklşi, ne anladım ben bu işten :D millet çok zeki valla oh misss. çalış kazan kaynanaya kayınbabaya ev al.

bacım sen buralarda yenisin galiba, hiç mi okumuyosun forumu.

Şimdi teklif çok ama çok saçma. Söyleki 2 katlı ev almak için bu aile sadece 1 yıl para biriktirse alabilecek mi? Su anda nişanlı onlarla beraber oturuyor. Kira giderleri yok. Ve 2 katlı ev almak için sadece 1 yıl birikim yapmaları yeterli mi?

Yoksa plan söyle mi
Düğünden gelen paralar + Gelinin bir yıllık maaşı + ev kurmak için oglanain biriktirdigi varsa (kira da olsa ev kurulmadi eşya alinmadi) = ev peşinati
+ gelin ve oğlan üzerine 10 yıllık kredi çekeriz

Sanki evliliği bir para kazanma gelinin maaşını bir ek gelir olarak görüyorlar ve yıllardır istedikleri eve kendilerinden fazla bir şey koymadan sahip olacak gibiler.

kızlar mrb,

nişanlım bugün bana bu fikirler geldi. biz düğünden hemen sonra borçlarımızı bitirip ev almak istiyoruz kiraya para vermek istemiyoruz bizim planımızda evlendkten sonra nişanlımın yurtdışına çıkıp para biriktirmesi vardı ama ailesi gelin bi sene bizimle oturun ikinizde çalışın paranızı biriktirin sonra iki katlı ev alır beraber çıkırz demişler. annesiyle çok iyi anlaşıyorum ama aynı evde olunca nasıl olur bilmiyorum. ben çalışıyorm akşam eve gelince nasıl davranmam gerekicek yapabilir iyim bilmiyorum. sizce olabilr mi

o bir seneyi ikinizde kendi ailenizin yanınızda çalışarak geçirin .. 1 sene sonra evlenin..

kızlar mrb,

Sizden ayrılmamayı kafaya takmışlar bu kadar dipdipe yaşamak istemezdim.

az olsun öz olsun sizin olsun iyi insanlardır belki nisanlinin ailesi ama bi yerde sonra birliktelik cok zor siz daha yenisiniz hayatinizi doya doya yasayin birlikte azdan coga ulasirsiniz ama birlikte yasamak çok zor tecrube konusuyor ayni evde degil alt üst oturdugumuz halde 1 yıllık evliliğim yıprandi ki ailesi beni ne kadar severdi kaynanam kucagina oturturdu kiyamazdi ama simdi gozune dusmanim nolur nisanlinla konuş kibarlikla bu konuda cok zoruk yasayacaginizi izah et bence baslamadan bitirilmesin hataya dusmeyin derim

Evlenmek, adı üstünde "ev-LEN-mek". Yani bir eve sahip olmak, bir evin sahibi olmak! Nişanlınız bilmiyorsa, bunu bilmeden evleniyorsa çok yazık. Baktınız zaman içinde size bunu şart koşuyor, nuh diyor peygamber demiyor, ayrılırsınız. Evlenmek demek kayınvalide ile aynı evde yaşamak demek değildir çünkü. Az yiyin, az giyin, az harcayın, evinizi de 5 yıl sonra alın ama kendi evinizde başbaşa yaşayın. 5000 tane konu var burada da, açın okuyun.

kızlar mrb,

O hataya ben dustum sakin sen düşme ev üstüne olmaz evde rahat olmak istiyceksin esinle güzel vakit geçirmek istiyceksin ama bunlar aynı evin içinde olmuyor malesef ben 1 ay bile dayanamadım babamın evine döndüm ayrı eve çıkmazdan gelmycem yapamıyorum dedim çıktık kurtuldum şükür yapma yazık edersin

20 sayfa tartışıldı dün bu konu. Herkes olmaz dedi.
Sana bir şey diyeyim mi annem de öyle diyerek oturmuş. Güya durumu toparlayana kadarmış. Ama 7 sene o durum hiç toparlanmadı biliyor musun? Hiç birikim falan da yapılmamış. Öyle 7 sene kabile halinde yaşadık.

Sakın öyle bir hata yapma.. Üstelik 1 yıl degil bir ömür dipdibe olmayı planlamışlar ne anladık o evlilikten? Evlatlık almış gibi:KK12: Hiç evlenme daha iyi..

Kardes bugun cok iyi anlasiyo olabilirsin ama ayni eve girince en fazla 3 ay veriyorum buraya biktim kv deden diye konu acarsin 1+1 ev olsun esinle senin olsun

1 yıl geç evlenin.
Yayılıp oturamıcaksın eşinle, canın istediği zaman birşeyler hazırlayamayacaksın, başbaşa romantik yemek yiyemeyeceksin, duşa girmeye bile çekineceksin daha sayayım mı?

Birde 2 katlı ev alıp taşınırız diyor, kayınvalide yapışmayı düşünüyor size sanırım.
Kimliğini iste de evlatlık alın.

Ben bu saatten sonra kendi öz anneciğim ile ayni evde 1 haftadan uzun kalamam. Sen kalkmis kV evine gideceğim diyorsun. Ustune calisip para biriktirip sonra hem onlara hem bize ortak ev alip sonsuza kadar beraber yasayacagim diyorsun.

Evlenme. Once nişanlın yurtdışına gitsin para kazansin. 1 yıl sonra dönsün. Bu sizin ilişkinizi test etmeniz açısından çok iyi olur zaten. Sonra nişanlin ve sen biriktirdigi bir paralar ile ortak ev alın. Ortak tapubuz olsun. Evlenir mutlu mesut yaşayın.

Bu arada nisanlin kendini ev sahibi yaparken ailesini de ev sahibi yapmaya çalışıyor sanırım. Şimdi o çok gerçekçi bir plan değil. Bir kere kendisine ailesinin zaten birikim yapıp ev alma sürecinde destek olması gerekiyordu. Onu yapmamislar. Bir de üstüne böyle tuhaf bir teklif ile hem senden hem de nişanlından fayda sağlamaya çalışıyorlar.

Sana önerim karşı teklif götürmen. Anneme bahsettim. O da o zaman siz evlenince bizimle oturun. 1 yıl para biriktirin sonra hep beraber daha büyük bir eve çıkalım dedi dersin. zaten bizim evden memnun değillerdi. İyi olur. Annem yeni eve geçmek istiyor de bakalım ne diyecekler.

Back
X