kayınvalide ile tatil yapmak

Sakın gitme, alışkanlık yapar kaynanan da hep sizinle gelmek ister bundan sonra.
Ayrıca sadece 5 gün tatil yaptım demesi de çok saçma yani, hiç tatile gidemeyen aileler var yuh denir buna.

Benim kaynana da ortaya laf atıyor, sizin gittiğiniz oteli istiyorum bende diye, yani bu demek oluyor ki beni de götürün :)
Başka otel kalmamış gibi memlekette, duymamazlığa geldim her defasında, kusura bakmasın yani, 1 haftacık tatili mi onunla geçiremem.

Bir keresinde de kaynanam bana biz seninle 1 hafta gidelim, sonrada eşinle 1 hafta git dedi.
Bozmamak için o kadar tatilim yok dedim, kızınla git, o istediği zaman izin alıyor dedim.
Ne dese beğenirsin, kızımın kocası var bırakamaz dedi.
Pardon da bizde karı kocayız herhalde ,kadındaki ucube düşünceye bak.
Kızı kocasını bırakamaz ama sen bırak mantığında :) Boşanalım da rahatla dicem kabul edecek o derece :)
Ayrı ayrı tatilim olsa kendi annemle giderim yani işim gücüm yok kaynana gezdiricem bide olduuuu :)

Evet aynen öyle bir kere olursa her yil olacak. Ben muzigi acip esimle sohbet ederek gitmeyi bigun orda bigun burda kalmayi seviyorum. Ki esimde tatilde gidip bi hafta ayni yerde kalmayi sevmez ama ben biliyorum huzursuzluk cikaracak.
hayır bir de kv sen ve eşin aynı odada mıkalcak?
ya da kv ye özel oda mı alınacak?
masrafları kim karşılayacak?
biz bayram onrası tatile gittik eşimle, birgün denize indiğimizde yan şezlonglarda bi erkek iki tarafında bayanlar biri annesiydi adamın anladığım kadarı ile biri de eşi,
eşi benim yanıma düşüyordu , adam eşine bu akşam bilmem ne bilmem ne dedi aşk dolu, sonra yan tarfataki kadın sesleniyor hadi denize girelim biraz falan.. adamla annesi denize girmeye kalktı eşi de güneşlenmeye devam, yani şimdi o yaşlı kadın için oda mı almışlar ya da nasıl oluyor bu işler merak ediyorum, hai çift halinde olsa iki tarafat sorun o kadar da büyük olmaz, ama tek başına bi kadın yanınızda gelmeş bi tuhaf hem de eşi hayattayken

Eşinizi bu duruma ikna edip planınızı önceden yapın. Kayınvalideniz dahil olamasın. Sonradan öğrenmiş olsun bir şekilde. Her sene bu sene de böyle oldu ne yapalım artık diye diye unutturun. :KK53:
Baş başa tatilin güzelliklerini anlatırsanız eşiniz illa annem de olsun demez diye düşünüyorum.:KK53:

Merhaba arkadaşlar. Size birsey danışmak istiyorum. Ben iki yıllık evliyim. Eşimle bir ay kadar önce tatile gittiğimizde eşimin annesi arayip oğlum ben de gelseydim gibi şeyler söyledi telefonda. Iki hafta kadar önce de kayinvalidem kizinin ailesi ve kayinvalidesiyle birlikte tatil yapıp geldi. Beş gün gitti tatile. Geçen gün ziyaretine gittik ve bana diyor ki ben sizin gibi iki hafta tatil yapmadim bes gün gidip geldim. Anne biz de iki hafta yapmadık tam bir hafta sürdü dedim. Ayrica bir ay gitsek kime ne ablayamiyorum. Böyle şeyler bana çok saçma geliyor. Bir insan neyi niye kiyaslar ki. Sonra bana diyor ki kızı kayinvalidesine yüzme ogretmeye çalışmış ama benim kayinvalidem öğrenmek istememis. Bana da gelinim ogretecek demis. Yani bir sonraki tatil için yer yapıyor. Zaten yılda bir iki kere tatil sansimiz oluyor onda basbasa olmayi istemek hakkım değil mi. Eşiyle birlikte gelse yine neyse ama yalnız gelir. Yani çift olsa neyse ama bırakın tatili nornalde esim annesi ve ben yanyana olduğumuzda herseye karışıp herseyi soruyor. Esim bana birsey söylediğinde hemen hıh ne dedin diyor herseyi duymak istiyor herseye karışıyor. Ben yanlış mi düşünüyorum arkadaşlar. Fikirlerinize ihtiyacım var.

ne hadsiz bir kayyum valideniz var sizin!

Merhaba arkadaşlar. Size birsey danışmak istiyorum. Ben iki yıllık evliyim. Eşimle bir ay kadar önce tatile gittiğimizde eşimin annesi arayip oğlum ben de gelseydim gibi şeyler söyledi telefonda. Iki hafta kadar önce de kayinvalidem kizinin ailesi ve kayinvalidesiyle birlikte tatil yapıp geldi. Beş gün gitti tatile. Geçen gün ziyaretine gittik ve bana diyor ki ben sizin gibi iki hafta tatil yapmadim bes gün gidip geldim. Anne biz de iki hafta yapmadık tam bir hafta sürdü dedim. Ayrica bir ay gitsek kime ne ablayamiyorum. Böyle şeyler bana çok saçma geliyor. Bir insan neyi niye kiyaslar ki. Sonra bana diyor ki kızı kayinvalidesine yüzme ogretmeye çalışmış ama benim kayinvalidem öğrenmek istememis. Bana da gelinim ogretecek demis. Yani bir sonraki tatil için yer yapıyor. Zaten yılda bir iki kere tatil sansimiz oluyor onda basbasa olmayi istemek hakkım değil mi. Eşiyle birlikte gelse yine neyse ama yalnız gelir. Yani çift olsa neyse ama bırakın tatili nornalde esim annesi ve ben yanyana olduğumuzda herseye karışıp herseyi soruyor. Esim bana birsey söylediğinde hemen hıh ne dedin diyor herseyi duymak istiyor herseye karışıyor. Ben yanlış mi düşünüyorum arkadaşlar. Fikirlerinize ihtiyacım var.
bu konuda fikir sormaya gerek var mı ki? tatile stres yüklenilmeye değil, stres atmaya gidilir. eşinle hemfikirsen k.validen tatilde yerini yapmaya çalışır gibi konuştuğunda, ben tatile eşimle giderim. kalabalık tatillerde dinlenemiyorum der geçersin. bunun için küsecek mi? kendi küsen kendi barışır.

2 tatil yapıyorsan birinde mecbur birlikte olacaksın, benim öğrendiğim bu... Sonuçta bayramda memlekete gitmek gibi olduğunu düşün kabullen... yani biz gelinler olarak yapabileceğimiz başka bir şey sanırım pek yok :kızgın::KK14:

Bir de o yaşta kadın yüzme mi öğrenirmiş git allasen.En Büyük KK kafa buluyor bunlar yaşlanınca bizlerle.

Kanli bicaklilar kizi ve kayinvalidesi. Damada ayil olmasin diye annesinin israri uzerine cagirdilar kayinvalidesini. Onlara göre herkes kötü.
Öyle bir şey dediginde annecim ben profesyonel değilim yüzme konusunda Allah korusun bir şey olur o sorumlulugu alamam kurslar var yüzme öğrenmek için deyin.

Bu ne saçma kaynana modeli ya, sakın gitmemeye çalışın beraber tatile, zehir eder vallahi

Yürüyerek cehenneme gitmek gibi bisey bu ...

:kızgın::kızgın::kızgın:Sinir oluyorum şu oğlunun eteğine yapışan annelere
Neden bu kıskançlık
Ben olamadım onlarda Mutlu olamasın inadı

ay ayni benim esimin annesi,
her lafin icinde olmak ister, sanki oglu bitek onla konusur benle muhatap olmaz zaten gibi herseyi kendine soylendi zanneder hi ne dedin der.
kv ile tatil bir tatil degildir zaten, hic bulasma derim.

Ben 6 senelik evliyim. İlk üç sene hatta ben kv mi de alıp kaplıcalara götürdüm. Hani samimi olayım, beni sevsin istedim. Tipik kv gelin ilişkisi olmasın istedim. Ama gördümkü ne yapsan gelinsin işte olmuyor. Onlar eskilerde ne görmüşse halen öyle düşünüyorlar. Zaten konuşurken, seni gelin "aldım" diyor. Bakkaldan ekmek almış gibi. Görünürde halen seviyorda, ama nihayetinde gelinim işte. Arkadamdan çekiştirip durur. Oğluna torununa düşkün olmassa, yüzüme bile bakmaz. Bana inad olsun diye çocuk gibi oynuyor. Ben halen susuyorum. Allahtan aynı ülkede değiliz, yoksa çoktan kopardı herşey. Tabiiki benim eşimde annesine asla laf ettirmez, doğal tabiiki. Saygı duyup, canıma çekiyorum. Kv duyduğum antipatiyi kimseyle paylaşmıyorum. Allah yinede uzun ömürler versin, ama bana dokunmasın.

Çocuk var mı?
Ne işi varmış romantik dakikalarinizi kv ile mi geçireceksiniz.
Herkes kendi kocasi ile gitmeli bence.
Onu da kocasi götürsün

Bizde kv ye yalvariyozda gelmiyor kaynimida zorla goturuyoz :halay:

Ben şu an tatildeyim. Yurtdışında yaşıyoruz, 2 hafta iznimiz var. Hayalim eşim ve çocuklarımla başbaşa tatil yapmaktı. Fakat türkiyede eşimi tanıyamıyorum. Evdeyken çok güzel plan yapıldı, fakat burda yarısı uygulanıyor, oda benim verdiğim tepkilerimden dolayı. İlk dört gün kayınvalidemdeydik. Bana kalsa hiç uğramıyalım demiştim, çünkü eşim etki altında kalıyor. Daha iki ay evvel validemi görmüştük. Aynende öyle oldu. Ailesini alıp ben gidiyorum demeye cesareti olmadı. Erkek kardeşine gelmesini teklif etti. Oda hemen atladı tabii. Şimdi tatilimizi, o kardeşiyle, ve ben çocuklarla ayrı odalarda geçiriyoruz. Çok öfkeliyim, ama şimdilik susuyorum. Kardeşi bizimle değilde, sanki ben onlarla tatile gelmiş gibiyim. Bi taraftan kayınvalidem çok az kaldınız hemen gidiyorsunuz, lafınıda yedim. Yani aslında oda gelmek istedi. Eşimin birazdaha cesaretli olsa idi onuda getirirdi. Şimdi size soruyorum. Eşim kardeşine sende gel dediğinde, benim yerim nerdeydi? Siz olsanız nasıl davranırdınız?
Size danişmadan davet etmesi yanliş olmuş. Keşke siz eşinizle aynı odada kalsaydiniz. Bir daha önce tatile sonra akraba ziyaretine gidin bence.

Soyle yapin tatil satin alirken ona da esiyle bir tatil satin alin size surprizimiz var diyin en kotu ihtimal ayni otele ama esiyle goturun hakkaten Allah akil versin

Benimkinden bir tane daha : )

Yılda bir, birkaç gün kaçabiliyoruz bir yere.

Onda da ne kadar afra tafra yaparsa yapsın görmezden geliyorum.
Açık açık söylediğinde başbaşa olucaz diyorum, ama buna felaket sinirleniyor.

Geçiyor öyle öyle.

Back
X