• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayinvalide ile yaşamak. .fikirlerinize ihtiyacım var

siz şimdi beraber oturma
kararı alıp ona göre nişanlan
mışsınızdır ve sende bu sözünün arkasında durup herşey mahfolmasın die
ben ayrı ev istiyorum diyemiyorsun
lütfen nilanlınla konuş ben annenle yapamıcamı anladım de daha şansın var
yeterki o eve girme

benim kvde böyleydi.en başta beni çok seviyordu.sevmez olaydı.oturduğun evin alt katıda kendilerinindi.oraya oturma planımız vardı.annem sen yapamazsın dediysede ön yargılı olup kötü gelin gibi gözükmemek için zamana bıraktım.nişandan sonra işler değişti.kadın herşeye ben ben diyordu.sustum sabır ettim sabrettikce dahada beter oldu.en sonunda ev eşyasına kadar "koltuklarının rengini söyle söyle alcam,duşakabini şuraya yaptırtcam,gelinliğini şu model alma ben sevmiyorum" deyince hoppss bi dur artık orada dedim tepkimi koydum.güzelce uyardım olmadı.kötü olduk neticede.o evdede oturmaktan vazgeçtik.gayet olaydı bi düğünümüz oldu.eşimlede aralarında sorunlar oldu maddi manevi.eşimde hep benim tarafımı tutunca onuda sildi.evleneli 17 ay oldu görüşmüyoruz.sen sen ol bu duruma gelmeden simdiden bişeyleri engelle.

Evlilik çok özel bir şey. Anne babanın yanında bir odada saçma sapan yaşamak değil. Kendi evin, mutfağın, banyon, eşyaların olması. Eşinle evin her yerinde öpüşmek, sadece o küçük odada değil :) Kızlar tamam evlilik masallardaki gibi değil ama bu anlattıklarımda özel şeyler. Evlendikten sonra anne babanın yanında yaşayacağıma hiç evlenmem daha iyi. Ayrı evin rahatlığı hiç bir yerde yok. Kv ile alt üst oturmakta aynı şey, aynı binada, aynı mahallede :D Uzaklık iyidir iyi.

Kaynana kısmına bişey diyemem ama düğün nişan falan bunlar çok özel şeyler. Dul karı gibi aza tamah etme bi kusurun yoksa! Ailenin sana verdiği değeri sen de kendine ver. Çoğu evlilik maddi sorunlar yüzünden bitiyo bu ülkede haberin olsun. Kiralık gelinlikmiş vay efendim el görsün diye imitaston takıymış. Bunlar seni ve aileni aşağılatmaktan başka bişey değil. Benim kızım benim gözümde prensestir. Eminimki sen de ailen için öylesin. Prensesler gibi evlenmeni isterler. Bi elin yağda öbürü balda yaşamak zorunda değilsin, hayat şartları... Ama dosta düşmana karşıdır düğün! Özel ve güzel olmalıdır. Senin istediğin gibi olsun. Kız evi naz evidir, sen oturmuş onların nazini çekiyosun. Aptal olma. Nacizane abla tavsiyesi. Gerçi bunları sana çok nasihat eden olmuştur. Sen yine bildiğin gibi yapacaksındir. Ama ayrılmayı kafaya koydun ve vicdan rahatlatmak istiyosan vicdanın rahat olsun. Milletin nazini çekme, millet senin nazıni çeksin ;)

36 yıllık hayatımda sadece 4 senelik bir süre dünyam karardı.. Tahmin et bakalım o süre nerde geçti. Tabiki de kayinvalidemle oturduğumda. Arkadaşlar yaşayabileceğin bir sürü olayı tecrübeleriyle anlatmışlar ki hepsi sonuna kadar haklı. Ama en kötüsü ne biliyormusun. Evinden,,,pardon KAYINVALİDENiN EVİNDEN misafirler kendi evlerine giderler ya.uğurlamak için bakarsın arkalarindan......işte o zaman dersinki """Allahım ben de kendi evime böyle gidebilecekmiyim..."""""bu başkaları için gayet normal bir eylemken.. sana erişilmesi zor bir hāyāl olacak. Bunu yaşadım ve sadece bağıra bağıra içime ağlayabildim o zaman. Duygumu dışıma bile vurmaya hakkım yoktu ki..

Eklemek istedim. 4 yıllık beraberlikten sonra evi ayırmak istediğimiz de kıyameti kopardı. Ben kim oluyormuşum da bir tanecik oğlunu ondan ayırmaya kalkiyormusum. Taşınacagimiz ev de 3 sokak ilerde. Ben annemin 5 erkekten sonra olan tek kızı. Kalktım Almanya ya geldim ve bu süre içinde bir defa olsun ailemin yanına gidemedim. Verilen değeri anla artık.gelinim bi tane ...seviyorum filan lafları da köprüyü geçmeden önce söylenen şeyler.pek kaale alma.

yanlis cok sey var..cok kizdim sana ne demek begenmedigim alyansi aldim..onu bir omur takacaksin sen..hadi onu da gectim yeni gelin olarak kayinvalidenin evine gececeksin yeni bir sey almadan ve bu fedakarliginin karsiliginda evlendikten sonra yeni ev yeni esya hayalin var oyle mi? bosubosuna kurma boyle bir haysli cunku hayal olarak kalacak buyuk ihtimal..pahali diye istedigin yuzugu aldirmayan kadin sana yeni ev acacak ve bu kadar diktatör bir kadin sana kendi istedigini aldiracak oyle mi? bunun icin tek Şansın evlenmeden once ne yaparsan o ancak ve kesinlikle karistirma ben bunu istiyorum..begenmedigim esyayi bir ömür kullanamam de cik yani..sen aman o kirilmasin, aman bu kirilmasin dersen ailen daha cok hakli cikar..yine de bilinmez ama yeni kuracagin hayatin bayağı zor olacak gibi görünüyor. ..

Kaynana kısmına bişey diyemem ama düğün nişan falan bunlar çok özel şeyler. Dul karı gibi aza tamah etme bi kusurun yoksa! Ailenin sana verdiği değeri sen de kendine ver. Çoğu evlilik maddi sorunlar yüzünden bitiyo bu ülkede haberin olsun. Kiralık gelinlikmiş vay efendim el görsün diye imitaston takıymış. Bunlar seni ve aileni aşağılatmaktan başka bişey değil. Benim kızım benim gözümde prensestir. Eminimki sen de ailen için öylesin. Prensesler gibi evlenmeni isterler. Bi elin yağda öbürü balda yaşamak zorunda değilsin, hayat şartları... Ama dosta düşmana karşıdır düğün! Özel ve güzel olmalıdır. Senin istediğin gibi olsun. Kız evi naz evidir, sen oturmuş onların nazini çekiyosun. Aptal olma. Nacizane abla tavsiyesi. Gerçi bunları sana çok nasihat eden olmuştur. Sen yine bildiğin gibi yapacaksındir. Ama ayrılmayı kafaya koydun ve vicdan rahatlatmak istiyosan vicdanın rahat olsun. Milletin nazini çekme, millet senin nazıni çeksin ;)

"DUL KARİ GİBİ AZA TAMAH ETME BİR -KUSURUN- YOKSA" Ya bu cumleyi kadinlar kulubunde nasil bir kafayla kurabildiniz?
Kiziniz bosanabilir, siz de bosanabilirsiniz kusur falan nekadar cirkin kelimeler. Dikkatli konusun derim evladiniz da gormeyin sonra...

Boşanmışlık dulluk olmuyor. Dulluk eşinin vefatıyla hasıl oluyor. Toplumun hangi kesiminde yaşıyorsun bilmiyorum ama bunlar hayatın gerçekleri. Lisede bi arkadaşım vardı, ailesi yoksuldu kızın bi abisi vardı. Serebral palsi hastasıydi. Kendisi de görme engelliydi, ailesi onu liseye sadece "Belki koca bulursun" diye yollamisti. Bu engeldir. Kusur ise kendi hatandan oluşan şeylerdir, mesela türk aile yapısna uymayan şekilde vücut bütünlüğünü ya da şeklini bozmak. Dövme, jilet izi ya da daha uç olarak bekaret gibi. Şimdi istersen ne demek istediğimi yeniden değerlendir canım. Engel/kusur ve boşanmış/dul konusunda. Dul karı söz öbegi de zaten bi klişedir. Şimdi özür dilemem gereken yeri söyle özür dileyim şekerim. Nasıl bi kafa falan derken de ben senin cümleni nasıl değerlendirmeliyim? Ya da karşılıklı özür mü dileyelim?

"DUL KARİ GİBİ AZA TAMAH ETME BİR -KUSURUN- YOKSA" Ya bu cumleyi kadinlar kulubunde nasil bir kafayla kurabildiniz?
Kiziniz bosanabilir, siz de bosanabilirsiniz kusur falan nekadar cirkin kelimeler. Dikkatli konusun derim evladiniz da gormeyin sonra...
Alkollü değilim, nasıl bi kafadan kastın buysa. Uzun uzadıya anlattım ama tartışmak tarzım değil... ;)

Boşanmışlık dulluk olmuyor. Dulluk eşinin vefatıyla hasıl oluyor. Toplumun hangi kesiminde yaşıyorsun bilmiyorum ama bunlar hayatın gerçekleri. Lisede bi arkadaşım vardı, ailesi yoksuldu kızın bi abisi vardı. Serebral palsi hastasıydi. Kendisi de görme engelliydi, ailesi onu liseye sadece "Belki koca bulursun" diye yollamisti. Bu engeldir. Kusur ise kendi hatandan oluşan şeylerdir, mesela türk aile yapısna uymayan şekilde vücut bütünlüğünü ya da şeklini bozmak. Dövme, jilet izi ya da daha uç olarak bekaret gibi. Şimdi istersen ne demek istediğimi yeniden değerlendir canım. Engel/kusur ve boşanmış/dul konusunda. Dul karı söz öbegi de zaten bi klişedir. Şimdi özür dilemem gereken yeri söyle özür dileyim şekerim. Nasıl bi kafa falan derken de ben senin cümleni nasıl değerlendirmeliyim? Ya da karşılıklı özür mü dileyelim?

Uzgunum ama ozur dilemeyecegim cunku hala tepkim ayni. Dulun kime dendigini gayet biliyor, kusur derken de aslinda ne demek istediginizi bariz anliyorum. Ayrica sekerim vs hayirdir hangi ara samimi olduk?
Her neyse yazdiginiz ortada, iyi geceler.

Ben de uzatmiycam. Dediğim gibi tartışmam tarzım değil. Yarası olan gocunurmus der atalarımız. İyi geceler.

İnanılır gibi değil lafa bakk!ne kadar cahilce konuşmuş yaa..çok sinirlendim kelime bulamıyorum yazmak için:KK12:
Konu sahibine de şunları söylemek farz oldu:mahrem nedir bilmeden yaşamak istiyorsan,keyifli keyifli bacaklarını uzatarak tv izlemeyi unutmak istiyorsan,evde canın istediğinde kocanı öpememek seni üzmeyecekse, k.validenin bilumum akraba,komşusunu altın v.s günlerinde ağırlamak,onlara sürekli hizmet etmek zor gelmeyecekse,istediğin saatte yatıp kalkmayı çok ta umursamam diyorsan,arkadaşlarımı eve çağırmasam da olur gerçi onlar bana gelemiyor benim de gitmem ayıp olur deyip ilişkilerinin giderek soğumasından korkmuyorsan v.s v.s v.s ......daha çok şey yazılır ama ben tükendim buyur hiç durma hemen yaşamaya başlayın:KK14:

Not:Bu arada ben 5 senelik evliyim, ''ev ev üstüne olmaz,aynı evde hayatta kalmam,herkes kendi evinde rahat '2diyen ve beni çok seven,bana hiç karışmayan bir kayınvalideye sahibim.Evet çok şanslı olduğumu da biliyorum,ve çok şükür diyorum:KK24:

Ben de uzatmiycam. Dediğim gibi tartışmam tarzım değil. Yarası olan gocunurmus der atalarımız. İyi geceler.

Ah kiziniz var degil mi? Dilinizi/elinizi tutun diyorum dinlemiyosunuz.
Dul ve bakirelik mevsuzu yara degil ki gocunayim? Kucumser gibi yaziyosunuz ve konustukca batiyosunuz. Ayip.

Bir kadının kendi bedeni hakkında sadece kendisinin karar verebileceğini ne zaman öğrenecek bu insanlar?Kendisine değer vermeyenler,aman zara bişey olmasın da başka ne olursa olsun diyenler kalkmış burada akıl veriyorlar ne diyeyim:(

Ah kiziniz var degil mi? Dilinizi/elinizi tutun diyorum dinlemiyosunuz.
Dul ve bakirelik mevsuzu yara degil ki gocunayim? Kucumser gibi yaziyosunuz ve konustukca batiyosunuz. Ayip.
Yahu bak arkadaşım konuyu abuk subuk yerlere çekiyosun. Dediğim şeyi demişim gibi lafı ceviriyosun. Ben kusur diyorum çünkü bekaret dedin madem onun üstünden gidelim, toplumun özellikle taşra kesiminde kusurdur. Ne dediğimi bilerek konuşuyorum. Maalesef toplumun büyük kısmının düşüncesi bu. Kimseyi de aşağılamak değil amacım. Her eylem insanın kendi kararidır ve kendi hayatını etkiler. Ve bunların bi kısmı pişmanlıga sebep olur. Buradaki tek amacım konu sahibine samimiyetle fikir vermekti. Neden bu kadar reaksiyon verdin anlamadım. Kendi bedeninde kendin söz sahibisin diye bişey yok. Bekaretse bekaret kendin karar verirsin bazı kesim bunu normal karşılar bazısı kusur der. Ben de uç diye belirttim. Ama kocanı aldatirsan her kesim bunu yadirgar, sen miydin söz sahibi olan? Eylem aynı,ama statü farklı.. ya da daha güncel bi konu, benim bedenim benim kararım; küretaj. Yasaların müsade ettiği süre olan on haftaya kadar senin kararın olabilir 34 haftalık bi gebeliği kendi kararinla sonlandiramazsin. Lütfen carpitmayalim. Konuyu eksenden çıkardıysam konu sahibinden özür diliyorum. Bu konuyu burada kapatirsak sevinirim. Yok devam edeceğim diyorsanız farklı bi konu açın devam edelim...

Yahu bak arkadaşım konuyu abuk subuk yerlere çekiyosun. Dediğim şeyi demişim gibi lafı ceviriyosun. Ben kusur diyorum çünkü bekaret dedin madem onun üstünden gidelim, toplumun özellikle taşra kesiminde kusurdur. Ne dediğimi bilerek konuşuyorum. Maalesef toplumun büyük kısmının düşüncesi bu. Kimseyi de aşağılamak değil amacım. Her eylem insanın kendi kararidır ve kendi hayatını etkiler. Ve bunların bi kısmı pişmanlıga sebep olur. Buradaki tek amacım konu sahibine samimiyetle fikir vermekti. Neden bu kadar reaksiyon verdin anlamadım. Kendi bedeninde kendin söz sahibisin diye bişey yok. Bekaretse bekaret kendin karar verirsin bazı kesim bunu normal karşılar bazısı kusur der. Ben de uç diye belirttim. Ama kocanı aldatirsan her kesim bunu yadirgar, sen miydin söz sahibi olan? Eylem aynı,ama statü farklı.. ya da daha güncel bi konu, benim bedenim benim kararım; küretaj. Yasaların müsade ettiği süre olan on haftaya kadar senin kararın olabilir 34 haftalık bi gebeliği kendi kararinla sonlandiramazsin. Lütfen carpitmayalim. Konuyu eksenden çıkardıysam konu sahibinden özür diliyorum. Bu konuyu burada kapatirsak sevinirim. Yok devam edeceğim diyorsanız farklı bi konu açın devam edelim...

Kibledim zaten, iyi sabahlar.

Kiblerken de sebebine "dulun kime denildiğini gayet iyi biliyorum. Kusur derken ne demek istediğini biliyorum. Kucumser GİBİ yaziyosunuz." diye manipüle ettim de yazın o zaman. Gerçekten düz düşünen bi insanı yargilamayan, empati yapan bi insanı bu hala sokabiliyosunuz... Pes. Kendi kızım için konuşuyorum yasal çerçevede her eylemini desteklerim. Uç olarak anne ben seri katil oldum diye gelirse de desteklenmez heralde. Uç dedim bak, seri katilleri de savunacak mısınız?

Back
X