• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kayinvalide ile yaşamak. .fikirlerinize ihtiyacım var

Boşanmışlık dulluk olmuyor. Dulluk eşinin vefatıyla hasıl oluyor. Toplumun hangi kesiminde yaşıyorsun bilmiyorum ama bunlar hayatın gerçekleri. Lisede bi arkadaşım vardı, ailesi yoksuldu kızın bi abisi vardı. Serebral palsi hastasıydi. Kendisi de görme engelliydi, ailesi onu liseye sadece "Belki koca bulursun" diye yollamisti. Bu engeldir. Kusur ise kendi hatandan oluşan şeylerdir, mesela türk aile yapısna uymayan şekilde vücut bütünlüğünü ya da şeklini bozmak. Dövme, jilet izi ya da daha uç olarak bekaret gibi. Şimdi istersen ne demek istediğimi yeniden değerlendir canım. Engel/kusur ve boşanmış/dul konusunda. Dul karı söz öbegi de zaten bi klişedir. Şimdi özür dilemem gereken yeri söyle özür dileyim şekerim. Nasıl bi kafa falan derken de ben senin cümleni nasıl değerlendirmeliyim? Ya da karşılıklı özür mü dileyelim?
Bu anlattiklariniza gore bosanmak; körlük gibi, sp gibi bir engellilik durumu,
esi vefat etmek ise faca atmak gibi bir kusur(?!?)

Bence daha fazla yazmayin, cunku "dul kari" savunmasi yapacagim diye iyice batirmissiniz,

kusur tanimlarinizdaki dovme yaptirmak ve bekaret konusuna ise girmek dahi istemiyorum,

Yolun orta yerine egilip dışkınızı yapip birakiyorsaniz;
Evet bu, kusurlu hal ve davranislara ornek gosterilebilir.

canım bak hataya bile bile düşme tama büyüklerin başında olması güzel bişey ama sakın aynı evde beraber oturmayınn olmuyo yani akrabalrımdan biliyorum yapamazsın baksana san kzım falan diyomuş ama hiç birşeye de klarıstırmıyo seni baksana bence vazgec vazgec derken nişanlını kastedmiyom mutlaka ayrı ev iste:KK12::KK12:

1. Merhaba hanimlar. .yaşayan ablalarimin ve sizin Fikirlerinize çok ihtiyacım var.doğru mu yapıyorum.arasıra o kadar çok üzülüyorum ki. ben geçen agustos nisanlandim. Nisanlimla çok iyiyiz gerçekten anlasiyoruz.bize göre maddi durumları biraz sıkıntılı.en başında ilk gorusmemizde nisanlim bana durumlarını ve durumlarini duzeltseler bile annesinden asla ayrilamayacagini anlatmıştı.20 -25 yıldır birbirlerine destek olmuslar çok sıkıntılar cekmisler açıkçası kayinvalidem oğlu askere giderken bile kafayı yeme derecesine gelmiş.şuanda kayinvalidemle çok ama çok iyiyiz kızım diyor başka birşey demiyor.herkese beni anlatıyor fotograflarimizi evin duvarlarına asmis daha nice şeyler. Benim Ailem en başından beri karşılar bu duruma.ben istiyorum anlasirim dedim onların düşüncelerini dinlemedim böylece nisan oldu.sıkıntı olmasın diye benim ailemden kimseyi karistirmadim.nisanlimdanda bunu istedim.en başta alyanslar seçilirken bile kimseyi karıştırmak istemedim ama annesi yanımızda oldu ve bize müdahale etti sonuç olarak en uygun olan benim begenmedigim alyansi aldık neyse dedim bunlar maddiyatla alakali kimsenin bu durumdan dolayi üstüne gitmek olmaz dedim sustum.nisanlim üzulecek diye sustum.bu haftalarda gelecek yaz için düğün salonları araştırmaya başladık.kayinvalidem bunu öğrenince bize sormuyorsunuz kendi kafanıza göre işler yapıyorsunuz diye Nisanlimla tartismis bizi çocuk olarak görüyor hala sanırım. Biz onlarsiz hiçbir şey yapamayız diye düşünüyor bu durumdan ben bunu çıkarıyorum. Daha nisanliyken böyle sıkıntılar yaşamaya başladık kayinvalidem benim dediğim olacak biri.en basta herşeyi kabul ettim ben.kurulu bir duzenleri var suan ve ben onlara hicbir masraf olmasin diye bu eve hicbirsey yapmayalim evlendikten sonra yeni eve yapariz harcamamizi dedim onlarda kabul ettiler.evlendikten sonra (kayinvalidemde olacak ) yeni bir eve taşınıp kendi istegimize göre alicaz yapıcaz dedik ama artık benim hiçbir şey için umudum kalmadı.hiçbir konu için fikrimi alacağını sanmıyorum artik.kendi kafasına göre herseyi yapıcak alacak bende öyle bakicam gibi geliyor.nisanlimi yarı yolda bırakmakta istemiyorum napıcam ben böyle.düşünmekten hicbirsey yapamaz oldum.nolur bana yardımcı olun.Fikirlerinize çok ihtiyacım var gerçekten...

Aile sözü dinlenmezse böyle olur işte..
İnadı bırakın da biraz da ana baba lafı dinleyin..

1. Merhaba hanimlar. .yaşayan ablalarimin ve sizin Fikirlerinize çok ihtiyacım var.doğru mu yapıyorum.arasıra o kadar çok üzülüyorum ki. ben geçen agustos nisanlandim. Nisanlimla çok iyiyiz gerçekten anlasiyoruz.bize göre maddi durumları biraz sıkıntılı.en başında ilk gorusmemizde nisanlim bana durumlarını ve durumlarini duzeltseler bile annesinden asla ayrilamayacagini anlatmıştı.20 -25 yıldır birbirlerine destek olmuslar çok sıkıntılar cekmisler açıkçası kayinvalidem oğlu askere giderken bile kafayı yeme derecesine gelmiş.şuanda kayinvalidemle çok ama çok iyiyiz kızım diyor başka birşey demiyor.herkese beni anlatıyor fotograflarimizi evin duvarlarına asmis daha nice şeyler. Benim Ailem en başından beri karşılar bu duruma.ben istiyorum anlasirim dedim onların düşüncelerini dinlemedim böylece nisan oldu.sıkıntı olmasın diye benim ailemden kimseyi karistirmadim.nisanlimdanda bunu istedim.en başta alyanslar seçilirken bile kimseyi karıştırmak istemedim ama annesi yanımızda oldu ve bize müdahale etti sonuç olarak en uygun olan benim begenmedigim alyansi aldık neyse dedim bunlar maddiyatla alakali kimsenin bu durumdan dolayi üstüne gitmek olmaz dedim sustum.nisanlim üzulecek diye sustum.bu haftalarda gelecek yaz için düğün salonları araştırmaya başladık.kayinvalidem bunu öğrenince bize sormuyorsunuz kendi kafanıza göre işler yapıyorsunuz diye Nisanlimla tartismis bizi çocuk olarak görüyor hala sanırım. Biz onlarsiz hiçbir şey yapamayız diye düşünüyor bu durumdan ben bunu çıkarıyorum. Daha nisanliyken böyle sıkıntılar yaşamaya başladık kayinvalidem benim dediğim olacak biri.en basta herşeyi kabul ettim ben.kurulu bir duzenleri var suan ve ben onlara hicbir masraf olmasin diye bu eve hicbirsey yapmayalim evlendikten sonra yeni eve yapariz harcamamizi dedim onlarda kabul ettiler.evlendikten sonra (kayinvalidemde olacak ) yeni bir eve taşınıp kendi istegimize göre alicaz yapıcaz dedik ama artık benim hiçbir şey için umudum kalmadı.hiçbir konu için fikrimi alacağını sanmıyorum artik.kendi kafasına göre herseyi yapıcak alacak bende öyle bakicam gibi geliyor.nisanlimi yarı yolda bırakmakta istemiyorum napıcam ben böyle.düşünmekten hicbirsey yapamaz oldum.nolur bana yardımcı olun.Fikirlerinize çok ihtiyacım var gerçekten...
Eğer bitkere o eve girersen asla çıkamazsin ben sana onu söyliyim.böyle bir kv dede siz ayri evde bile olsaniz yediğinizden içtiğinize giydiğinizden gittiginiz yere kadar sizle olur.nişanlinla konus ama bişey değişicegini sanmam.ben 7yıl oldu evleneli kv ne ev tutmamiza nede başka bişeye karişti ama oğlu anasini bırakmadi hiç her h.sonu.kv bana hiçbir zarari yok hala sen karar ver der herşeye.kızımıda ben evde olduğum halde o büyüttü.aradan yıllar geçti şimdi yan dairesine taşindim.demem o ki eğer beraberde oturucaksan zaman geçsin birbirinizi taniyin öyle.

"DUL KARİ GİBİ AZA TAMAH ETME BİR -KUSURUN- YOKSA" Ya bu cumleyi kadinlar kulubunde nasil bir kafayla kurabildiniz?
Kiziniz bosanabilir, siz de bosanabilirsiniz kusur falan nekadar cirkin kelimeler. Dikkatli konusun derim evladiniz da gormeyin sonra...
sasirma arkadasim, daha once cok kavgasi yapildi bu tarz ifadelerin.. bu zihniyet asla degismiyor.. gecenki tartismada ordaki sahis zihniyetindeki ifadesindeki yanlisa bakmadan bana 'yeni bosandigin icin hassassin' dedi : )
sanki bosanmasam boyle zihniyete destek vericem.. hic evlenmemisken de benim bakisim buydu..
ama bu ifadeler sayesinde anlarsin ki; dul KARI, vebalı, 5nci sinif insan = bosanmis kadin..
ne denir ki..

Son düzenleme:
bence herkezin evi ayrı olmalı sorumlulukları olmalı insan yeri gelince ailesiyle kendi anne babasıyla anlaşamıyor
eşinin ailesiyle yaşamak oldukça zordur çevremde çok örnekleri var iyice düşün derim

ahh canım ya işin zor valla.ama kötü düşünme madem katlanıcaksın iyi yönde düşün herşeyi.belki yan yana dairelerde oturursunuz.ilerde ne olcağı belli olmaz.zaten 2 seçenek var önünde ya ayrılmak ya devam etmek...çok zor ama devam etçeksen polyanna gibi olcan.umarım herşey yoluna girer.

Hayırlı akşamlar bayanlar daha hiçbir şey yapamadim kafayı yemek üzereyim nisanlimla arayı açtım ne oluyor diyor niye aramiyorsun msj atmiyorsun diyor ben birsey yok diyorum yüz yüze konuşmak istiyorum ben bir sefer daha böyle bir hamle yaptım sonra geri adım attım şimdi geri adım atmamak icin herseyi düşünüyorum.bu arada kayinvalidem cuma aksami yemeğe davet etti ailemi ve beni bakalım o zaman ne olacak.bile bile lakes demek istemiyorum ama annesinide nisanlimi da gerçekten seviyorum onlarinda beni seviyorlar hissediyorum ama bu herseye peki demek için yeterli mi bilmiyorummm :(((

Hayırlı akşamlar bayanlar daha hiçbir şey yapamadim kafayı yemek üzereyim nisanlimla arayı açtım ne oluyor diyor niye aramiyorsun msj atmiyorsun diyor ben birsey yok diyorum yüz yüze konuşmak istiyorum ben bir sefer daha böyle bir hamle yaptım sonra geri adım attım şimdi geri adım atmamak icin herseyi düşünüyorum.bu arada kayinvalidem cuma aksami yemeğe davet etti ailemi ve beni bakalım o zaman ne olacak.bile bile lakes demek istemiyorum ama annesinide nisanlimi da gerçekten seviyorum onlarinda beni seviyorlar hissediyorum ama bu herseye peki demek için yeterli mi bilmiyorummm :KK43:((
Rabbim hakkinda hayirlisini versin tatlim gecen sene bu vakitlerde bende senin gibiydim seviyorum ayrilamam katlanirim anlasirim zannediyordum kadin bana melek gorunmustu ve evlendik ama noldu bu sene avukat kosusturuyorum ve cok sevdim geberdim diyen adam simdi facede baska kizlara yaziyor bu erkek milletine acimiycaksin kafasini ne kadar ezersen okadar iyi ama tabi herkez benim okuz gibi olucak diyede bisye yok benimki hayvandi yapcak bisey yok kaderimmis diycem ve Allaha siginiyorum ama sen cok iyi dusun ben sana ayrilda demiyorum evlende sadece nisanlini razi et ayri ev icin diyorum

Hayırlı akşamlar bayanlar daha hiçbir şey yapamadim kafayı yemek üzereyim nisanlimla arayı açtım ne oluyor diyor niye aramiyorsun msj atmiyorsun diyor ben birsey yok diyorum yüz yüze konuşmak istiyorum ben bir sefer daha böyle bir hamle yaptım sonra geri adım attım şimdi geri adım atmamak icin herseyi düşünüyorum.bu arada kayinvalidem cuma aksami yemeğe davet etti ailemi ve beni bakalım o zaman ne olacak.bile bile lakes demek istemiyorum ama annesinide nisanlimi da gerçekten seviyorum onlarinda beni seviyorlar hissediyorum ama bu herseye peki demek için yeterli mi bilmiyorummm :KK43:((
Biz de seviyoruz ama uzaktan :KK70:

Hala kayinvalidemle oturan bi gelin olarak yazıyorum en baştan tavrını koy ne olcak sa olsun ben pişmanım öyle yapmadigima mutfağa girip rahatça hesapsız yemek bile yapamıyorum 9 yıllık evliyim bu arada benden soylemesi

Kv. Şimdiden Başlamış karışmaya. Evlenince. Kim bilir neler yapar. Baştan koy tavrını ya ayrı ev. Tutun. Yada ayrıl. Şimdi sen onlara kıymazsan onlar sana kıyar ileride :KK43:

Yemek bile önemli evlilikte
Damak tadınız uymuosa yandım
Kendimden örnek veriyim kv salça kullanmaz bütün yemekler bembeyaz kocaman kocaman yüzen soğanlar
Bense bol salçalı severim ayda 1 kere gidiyorum Ozaman bile işkence oluo

Sen hergün napıcaksın onu düşün

Ya allasen neresini seviyorsunuz??? Senin istedigin alyansini bile almadilar ve eger belli bir yasta kizda, erkekte evlendiginde anne evinden çikmak istemiyorsa onlara resit, büyümüs gözü ile bakamam. Halen ergenustur bunlar. Üstelik kendileri karar veremeyip, herseyini annelerine birakiyorlarsa ohooo..

Yani sorun sadece herseye peki demek degil. Asil sorun senin nisanlinin uzaktan, yakindan hiç evlilige hazir olmamasi, halen kayinvalidenin emirin altinda olmasi ve bunun hiç degismiyecegi.

Asil yazik olan, burda 1000 kisi senin yaptiginin yalnis oldugunu yazsa, çok eminim bu sahis ile yine evlenirsin seviyorum diye. Onca insan kendi tecrübelerinden anlatiyor ve halen anlamiyorsun. Tabiki karar senin ama evleniyorsun diye kendini kandirma canim, sen evlenmiyorsun, sadece aile degistiriyorsun. Ve o degistigin aileye hizmetçi gidiyorsun. Ancak evlendikten sonra bizim ne demek istedigimizi anlayacaksin fakat çok geç olmus olacak. En azindan bare evlendiginde çoçuk yapma :KK14:

Canım kesinlikle kabul etme ev ev üstünde olmaz ayrı olun her şey tatlı olsun..
Sık sık gidersiniz kayınvalide size gelir nişanlımı ikna et sonra çok pişman olursun çevremde öyle Arkadaşlarım var ve pişmanlar..
Gelişimleri yazarsan sevinirim

Back
X