Kayınvalide Kayınbaba Eşim yüzünden çıldırmak üzereyim

Ona göre hava hoş yapan benim kendi hayatında yaparmı kadın işi offffffffffffffklava:

Büfe konusuna gelince katılıyorum ya birde hafif yemek yapsam üzülürüm en ağır yemekleri yapıyorum kaç saat mutfaktayım.Çünkü öyle her şeyi beğenmezler ağır abiler ya sanki hep nerede zararlı yemek var onlardan hastalar geceleri pofurdanırlar az yeseler öyle rahat uyurlarki.Ben çok yiyen biri değilim ailemde öyle istek isteme huyumuz yoktur ama bunlar bizi maddi manevi tüketir.Eşim babasına paran varmı baba der oda oğlum maaşa şu kadar kaldı yok param der bizim ki verir.Ama durumları kötü olsa ben isteyerek veririm her şeylerini yaparım ama durumları iiiken vermek yapmak enayilik kanatimce.

Öğle yemeği içinde kayınvalide evde akşamdan kalanları yiyomuş babasıda benimkinin yanına gidip öğle arasında eşimi alıp lokantada yemeğini yiyomuş bunuda arkadaşlardan duydum her öğlen geliyo eşinide alıp lokantaya götürüyo adam dediler kayınvaliden yemek yapmasını bilmiyomu adam her öğlen burada dediler güldük artık :)) Eşime gelince zannetmiyorum asla rahatsız olmuyor onları beslemek ona zevk veriyo tosuncukları aile boyu zaten hepsi aşırı şişman kardeşleride dahil sadece benimki zayıf anlayın gerisini artık.

Maaşallah bu kadar yiyen insanlar var mı, iki kişi yese yese ne kadar yiyebilir.
Bizde yiyen insanlara birşey söylemek ayıptır, eşinize çok yiyorlar falan diye söylenmeyin bence yediklerinde gözünüz olduğunu düşünebilirler.
Ben de meyveyi çok severim günboyu evdeysem bir kilo meyve yiyebilirim. Mesela dün 3 tane elmayı ara ara yedim.
İş yapmaya gelince sizi hizmetçi yerine konulması yanlış, çalışıyorsunuz bir de evde misafir işiniz zor.
Aslında eşinizin uyarması lazım .... xsevdex çalışıyor bir de siz varken yemekle temizlikle çok yoruluyor artık gidin diye.
Surat asılması hoş birşey değil ama ben asardım sanırım elimde değil.
İnsanlar çalışan gelininin yanına gider kalır ama yardımcı olur.
Emin ol bütün bunları yapıyorsun yine de memnun olmazlar, daha iyisini beklerler sanki kendileri yapıyormuş gibi.
Ben 3-4 ay oldu evleneli eşimin ailesini 2 kez yemeğe çağırdım herşeyi dört dörtlük yaptım kalabalıktılar bir de 8-9 kişi.
Kızkardeşim geldi memleketten bizi çağırdılar yemeğe, gittik önceki günden kalan yemekleri koymuşlar.
Farkımız bu işte onlarla, bir de ben çalışıyorum onlar evdeler.

Seni anlıyorum ..

Ama en baştan gerekli mesafeyi ve tavrı koymayıp snra da böyle dert yanıyosunuz..Aranızda en baştan olması gereken saygı ,mesafe olsaydı bu kadar rahat davranamazlardı..En başta yanlış yapmışsınız siz.

Bence yemek fln istedikelrinde ben yorgunum makarna yaptım deyin ya da öle hemencecik hazırlanan bişeyler yaparsanız çok yüz bulmazlar..Soğuk ve mesafeli davranın bence..O da olmadı yatak döşek yatın ki hizmet eden olmayınca belki giderler ne diyim başka:)

ALLAH yardımcın olsun insan hernekadar ailedir büyüktür saygıda kusur etmiyim desenede bunu gören büyüklerimiz malesef tepemize çıkıorlar canım anladığım kadarı ile çalışıorsun işten gelince hastayım die yat gelip yemek hazırla diyecek halleri yokya dersede anne bugünde sen ahzırla çok hastayım dersin numara olduğunu düşünsünler ne olucak bukadar iş yaptın die madalyamı takıcaklar sanki

Allah sabır versin sana ya.
Ne biçinm insanlarmış öyle.
Bence biraz kendinizi çekin derim.
Ne bu insanlar yemeye doyar, nede sizi düşünürler.
En iyisi biraz geri çekin kendinizi tabi bunu anlayabilecek insanlarsa.

zamanında fazla yüz göz oldunuz heralde..nasıl bukadar rahat ve saygısız davranabilirlerki...kesinlikle sizden cesaret aldıklarını düşünüyorum..her yaptıklarından sonra hala tavır koymuyor ve yüzlerine gülüyorsanız ve halinizden memnunmuş gibi davranıyorsanız tabiyki kendilerini eleştirmeye gerek duymazlar...ve böyle rahat davranırlar..sonrada ceremesini siz çekersiniz...
eşinizde anlamıyorsa sizi anlamak zorunda....güzellikle değilsede zorla anlayacak....
2 haftada 3 milyar harcamışsınız yazık günah...insan nelerle çalıyor nelerle kazanıyor o parayı....
sizin yerinizde olsam bir kadın tutardım..sabah sekiz gece 12 ....evdeki işlerini yemeğini yapması için...
verirdim bir milyarı eline..ama rahat ederdim hayınvalidemde kayınpederimde rahatsız olurdu evdeki yabancı birinin varlığından..
yada kayınvalidemler gittikten sonra kendi ailemi çağırırdım...iki hafta üç hafta kalmalarını isterdim..nasıl bir duyguymuş eşim görsün aynısını yaşasın diye..ve bunuda söylerdim ona...
yada eşime tavır alırdım kayınvalidemle konuşurdum açık açık..yani birşeyler mutlaka yapardım..
seninde yapman gerekir...rahatsız olduğun şeyleri hissettirmezsen tavrını koymazsan daha çokk tepene binerler...sende indermeye çalışırsın böyle..

Sızın kadar vahım olmasa da, benımde esımın aılesı ıle benzerı bır sorunum oldugu ıcın,
sızı gercekten cok ıyı anlıyorum.
Farkımız su kı, benım mısafırlerım! cok yıyıcı degıller ve de esım benım arkamda!
Esımın aılesı bır kac aydır yazlıkta.
ıkı gorumcem calıstıgı ıcın bızımle yasıyor su an.
Bır muddet bız onlarda kaldık, bır muddet onlar ablasında.
Sımdı ablada yazlıga gıdınce, onlar bızde kalmaya basladılar.
Dedıgım gıbı yemek konusunda sıkayetım yok.
Ekstradan yıyecek almıyoruz, cunku zaten maddı sıkıntılarımız tavan yapmıs durumda.
Benım sıkayetım ısten yana.
Ben calısan bır bayanım, aksam eve kosturarak gıdıyorum.
Onlar gelene kadar dınlenıyorum, belkı geldıklerınde beraber yemegı hazırlarız dıye.
Ama yok! Geldıklerı gıbı dusa gırıyorlar, sonrasında cıkan ya sacı ıle ugrasıyor
ya da uzanıp tv ızlıyor.
Ben mutfakta yorgunluktan bayılacak hale gelsem dahı yanıma ugramazlar.
Ne zaman zıl calar, esım gelır o vakıt ıkısıde mutfaga gelır!
Bır ıkı kez esım onları otururken, benı de ıs yaparken gordu.
Uyardı! Banyoyu her zaman dagınık ve pıs bırakırlar.
Bır kac kez temızledım, en sonunda esım gorsun dıye bıraktım.
Esım gordugu vakıt yıne uyardı!
Ama nafıle, uyarıyı aldıkları vakıt bırı gıttı sıldı.
Sonrasında yıne aynı.
Dunu anlatırsam sanırım gayet acıklayıcı olurum.
Kahvaltıyı hazırladım, hanımefendıler yedı, esım yıne ıse gıttı.
Bır ıkı tabak kaldırıp, tezgahın ustune dızdıler.
Aslında bırı dızdı, dıger prenses sevgılısı ıle konusmak ıcın dıger odaya gectı.
Sonrasında evı temızlemeye basladım.
Sevgılısı olan uzandı kanepeye, yemın ederım aksama kadar yattı.
Sadece elımde ıkı carsaf vardı, onları gorunce 'ver asayım' dedı, aldı astı.
Bır ara tv.nın ekranı bozuldu. Onu bıle yapmaya usendı de, bana dedı.
Bende oylesıne bır baktım, bıraktım.
Sonra ıcerı gırdım, hanımefendı uyumus, tv.nın kablosu cıktıgı ıcın goruntu yok.
Ama onu dahı kapatmamıs.
Neyse dıgerı guya yardım ettı. 5 dk. da butun evı supurdu!
Oyle bır supurmek kı, ardından baktım her kosede sacları var, kanepelerın arkasını dahı almamıs.
Kısacası aksama kadar bır basıma ıs yaptım, en sonunda oyle bır hale geldım kı,
'cok yoruldum yemek yapılacak daha' dedım, kımsenın ruhu duymadı.
Kalktım yemegı de yaptım!
Aksam ustu bırı ablası ıle telefonda konusuyor.
Herhalde ablası sordu, neler yaptınız dıye?
Bu da 'butun gun evı temızledık' demez mı!
Cıldıracaktım neredeyse!
Guya bır hafta sonra geleceklerdı, dun bayramda gelecgız demısler.
Bende gece esıme dedım kı 'ramazanda ben ne yapacagım?'
'Bakacagım caresıne, herkesı sınır dısı edecegım, dert etme' dedı, kı esım
bılmıyor boyle yaptıklarını.
Anlatmıyorum sımdılık, belkı ınanmaz dıye.
Cunku esım varken ıs yapıyorlar ama o yokken yan gelıp yatıyorlar.
Kısacası esımın aılesı kendı keyfıne oyle duskun kı benım ne yorgunlugum,
ne hastalıgım onların keyfının onune gecemıyor!
Bende onlardan her gecen gun soguyorum.
Bugun kandıl ve onları aramak ıcımden dahı gelmıyor.
Sadece vazıfe olarak goruyorum.

Son düzenleme:
tatlım eşinin açısından bak bir de olaya.. ailesi gelmiş onları en iyi şekilde yiyip içirip göndermek istiyor demekki.. seninde ailen gelse annene babana en iyi yemekleri yapmak bolluk içinde ağırlamak istemezmisin ? ha bu insanlar suyunu çıkarıyor orası ayrı...:umursamaz:
diğer konuya gelince seni kullanma olarak gördüğün kısma.. yapma. akşam yemek yedir, topla, yıka, gerisine bi karışma bakalım ne olacak. bırak sabaha kadar yesinler atsınlar. sabahta hemen hazırlan çık.. o mutfagı öle bırakacak halleri yoktur herhalde bi zahmet yıkar kayınvaliden.. zaten tabak filan bulamazlar bir süre sonra kaydirigubbakcemile3
akşamları kendine oyalanacak önemli bir iş bul , kendi hallerine bırak etraflarında pervane olma.. :içelim: eğer konuşurak halletmeye çallışırsan daha kötü olabilir.. bu zihniyetteki insanlardan medeniyet bekleme

valla güzleim konuşsanda birşey farketmez bence mahsus öyle yapıyorlar. biz eşimin ailesine gittiğimizde sürekli iğreniyorum kusuyorum eşimde kızıyor ne var bunda diye. klozet kireç taşı olmuş resmen kireç sökücüler aldık temizledik. her gidişimizde büyük abdestlerini yapmışlar sifon çekmek yok iğreniyorum eşime diyorum babam yapıyor onu diye gülüyor ama ben kusuyorum midem altüst oluyor düşünen yok. annesi desen farklı bir cins. başkalarını eleştirri durur ama kendisine hiç bakmaz. ne diyecen güzelim sabırlı olmaktan başk çaremizmi var. sabır herşeyin ilacı boşver görmemeye çalış. allah sabırlar versin

Nedir bu gelinlerin çektiği yahu, elefera onlar olduğu sürece öyle olacak emin ol. Kurtulamadın gitti.
Ya herkes kendi evinde kalsın niye insanlar gelir aylarca kalır insanı canından bezdirir anlamadım.
Ben eşimin kızkardeşi ben daha bekarken gelip bende aylarca kaldığı zaman öyleydi göstermelik yardım ederdi ama bir odayı süpürmüş çıkmış bakıyorum ortada gazete, çorap, kitap var
Artık onları kaldırıp altını süpürdü tekrar geri mi koydu yoksa etrafını mı süpürdü bilmiyorum, ki kendi kaldığı odaydı.
.

valla zor hayatım..hiç bişey sağlığından önemli değil..kesin tavrını koyacaksın böyle durumlarda,işten geliyosun git yat..ne bu yaa aşevi mi senin evin..zırt pırt yemek..hiç hoşlanmam..bende eşimle ne zaman kayınvalidemlere gitsem oturduğumu hatırlamam yemekti bulaşıktı çay faslıydı derken hiç bişey anlamam oturduğumdan ama eşime söylediğimde 2 tane tabak yıkamak ne kadar zor geliyo sana diyo.en az 1 makine doluyo neredeyse .evet hem evimde hem annenlerde 2 kere aynı şeyleri yapmak zoruma gitmiyo değil...çalışanın halinden anlamıyorlar be güzelim varsa yoksa iş.iş.iş....bende seyrek gidip geliyorum artık...sende biraz suratından tavrını belli et ki o kadar abartmasınlar...çalışan insansın...allah yardımcın olsun....

Dunden sonra ınan gozumde zerre degerlerı kalmadı.
Bır kac gun once eve gıttıgımde ıse basım donuyordu.
Bu havalar benı cok halsız yapıyor, sureklı bas donmesı yasıyorum.
O halımı gorduler, corba yapılacak dedım,
Bırı ben yaparım dedım, 'bende kalkacagım zaten bırazdan' dedım
(bıraz uzanmıstım, bas donmem gecsın dıye)
Baktım, vakıt ılerlıyor hala kalkmadı.
Gıttım ben yaptım, anlamadı mı pekı mutfaga gıttıgımı?
Anladı, ama ısıne gelmedı.
Ben onları Allah a havale edıyorum.
Rabbım karsılarına en az onlar gıbısını cıkarsın da benı anlasınlar!
ama n'oldu artık onlara hıc deger vermıyorum.
Tv.nın oldugu odada bırı yatıyor, genelde esımı uyarırım
Hadı kalk, A.. uyusun dıye.
Dun hıc oralı olmadım, aldım lap topu, gectım kendı odamıza.
Actım muzıgı basladım sarkı soylemeye.
Bu aksam da aynen oyle yapacagım.
Aslında esıme bunları anlatmak ıstıyorum ama o da sıkayetlerımden bıktı sanırım!

ne olursa olsun onalr anne ve baba onlar bizim gibi olamazlar artık yaşlandıkça değişik harekerler yapıyoralr bunu unutmayalımki bizde ilerde öyle olabiliriz ben kendi adıma konuşayım benim kayın valdem kayın pederim evime gelseler 1 yıl bile kalsalar memnuniyetle bakarım eşimin hatırına benim ailemde gelse ozaman eşimde aileme çok iyi olur ama ben onun ailesine kötüysem ister istemez o da öyle davranır bence sabredin 2 hafta fazla değil bırakın yesinler içsinler dert etmeyin dünyada ne dertler var boşu boşuna üzülmeyin

Arkadaşlar,teşekkürler inanın içimi rahatlatıyosunuz acaba banamı öyle geliyor diye düşünüyordum benmi çok kötüyüm acaba diyordum sağolun ama inanın bıktım hayatımda aile olarak görmediğim yapıdalar bana uyamayan insanlar ben onlara asla uyamam kriterlerimiz çok farklı.Şunada anladım okul okumakla adam olunmuyomuş bazen,kayınbabam okumuş insan ama bana göre koca bir 0.Birde şunuda diyem öyle yapmacıklar bana karşı yağ yakma derler ya bana öyleler ama neden se eşimle ağız tartışmamız olsa beni atarlar onu tutarlar ya bırakın o oğlunuz sizin zaten bırakın beni tutunda beni kazanın ailenize.Zaten eşimide düşündükçe çıldırıyorum gamsız adam ya anne baba olurda bu kadarına kendide pes demeli.

Arkadaşım aslında doğrusun ama şuda var ben onları evimde ağırlarken çok iiiii bir şekilde peki ben onlara gittiğimde neden ağırlayamıyolar neden onların evine biz 15 20 günlüğüne gitsek yada 2 günlük gittiğimide biliyorum neden evin her şeyini bize aldırtıyolar neden manava biz markete biz kasaba biz balıkçıya biz gidiyoruz biz orada tatile misafirliğe gitmişim neden ben ödüyorum işte benim zoruma giden bu ben en iii şekilde ağırlaerken kayınvalide önüme çorba ve 1 2 günlük yemeği koyar düşün.Durumları kötü değil bakın onuda diyeyim ama nedense her daim paraların yok şunu aldık bunu aldık koltuk takımı aldık borcumuz var diyor kadın yeni gelin evi gibi dizer ama parasızız derler onların aldığını ben almadım daha evime!!!!!!!!!!ben bir ayakkabıya 50 yada 70 m verirken onlar 400 450 den aşağı giymezler lükse gelince lüks peki neden beni iii ağırlamazlar.Ben onlara pahalı hediye ler alırken onlar neden bana 5 m lik hediye alıyor aldıklarını giymezsiniz bile ama kendilerine gelince 300 den başlar değer verene veririm vermeyene vermiş gibi olurum ama içimden asla vermem.Yapılanlar bunlarla sınırlı değil kurbanlarını bile biz keseriz düşmezmi aksine 3 kurban düşer onlara ama yazık paraları yok biz paralıyız ya ne diyeyim kurbanı kessekte içimden gelmiyor günah işte kesilende benim rızam olmadan olunca kurban olmaz ki.Benim anlatmak istediğim asla yeme içme ile değil görgüsüzlükleri ile alakalı anlamışsındır umarım :)))

allah kolaylik versin DE sen cok yüz vermissin onlara misafirlik en fazla 3 gündür 3 günden fazlasi SIKIYOR insani..kim olursa olsun kendi annen baban bile gelse olmuyor düzeni bozuluyor insanin. hep onlara göre hareket ediyorsun cok can sIkIcI bir durum.insan rahatca pirtlatamiyor bile:icecream:saka bir yana mutlaka birazda olsa tepkini belli et misafir misafirligini bilmeli bilmiyorsa bildirmeli..hic sorma ne yemek istersiniz diye kendiniz günlük ne pisiriyorsaniz onu pisirin, yiyin. asiri birsey yapma isden geldiginde yorgunlugunu belli et.artik onlar misafirlikten cikmislar kaynanacigina söyle o pisirsin yemegi günlük temizligide yapiversin artik ev ahalisi olmuslar 2 hafda dan beri sendelermis baksana..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…