• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide kayınbabadan destek gören var mı

goncammm48

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2017
1.263
999
73
kızlar bi konu var çok canımı sıkıyor..etrafımda kimi görsem erkek tarafı genelde oğullarını evlendirirken çok fazla taşın altına elini koyuyor ..mesela direk oğluna ev alan çok var.durumu müsaitse tabi..biz ev alırken kimse oralı olmadı ben 220 bin kredi çektim .tüm bilzeiklerimi sattım ..kimi gelinlerin bilezikleri komple duruyor mesela..eşimin ailesinin durumu çoooook iyi. bu durum çok canımı sıkıyor.elbette kimse kimseye para vermek zorunda değil ama maddiyat yerindeyken insan evladının borcunu az da olsa hafifletmez mi..yanlış mı düşünüyorum..elbette bi şekilde ödeniyor ama aşırı faiz ödüyoruz bireysel de var içinde hepsini konut çekemedik.bu durum benm sinirimi bozuyor güçleri çok fazla var ..yani benm evladım olsa yaparım .yanlış mı düşünüyorum..fikirlerinzi bekliyorum

Herkes kendinden sorumlu. Faiz ödemek istemiyorsanız kredi çekmeyecektiniz. Ayağınızı yorganiniza göre uzatin siz ayrı bir hanesinin artık. Size maddi destek verirlerse üzerinizde söz hakkına da sahip olurlar. Ayrıca kendinizi başkalarıyla kiyaslamayin bakın düğün gecesi tüm altınlara el koyan aileler de var.

Yanlışdüşünüyorsun .
Kimseye minnet etmem kendime güvenmiyorduysam evlenmezdim düşmez kalkmaz bir Allah her duruma hazırlıklı olarak evleniyoruz sonuçta.
Etraftaki herkes yapiyor benim eşime de ev için peşinat verilmis kredisini biz ödüyoruz zor günlerimiz de oldu ama asla git babandan destek al demedim. Almak isteddi ben kızdım. Ama kv her yerde ogluma ev aldim oturuyor diyor. Çektiğim sıkıntıyı bilmiyor kredi öderken. Her insan bir birey kendi çabanla bir yere gelmelisin. Hem de çeneleri olmaz daha iyi bence.

Yanlış düşünüyorsun çok zor durumda olsan anlarım şuan toplasan bizde ev aldık araba aldık aynı anda kredi ile çalışanlar var arabayı daha sonra aldık baya sıkıştığımız zaman oldu araba alırken eşime dedim annenden para isteyeceksin bu borcun altına girme arabayı degistirmeyelim bizim luksumuz sonuçta o mmillet benm keyfim için para harcamak zorunda değil kaç yaşına kdr çalışmış rahat bırakın şu kv kp bence bizler çok şey istiyoruz.
Ne olmuş bileziklerini sattiysan evlendim ertesi gün ev aldığımız için hepsini çıkarttım ama isteyerek bu kdr kv kp neden yapmıyor diye kafa yormanın anlamı yok

Yanlışdüşünüyorsun .
Kimseye minnet etmem kendime güvenmiyorduysam evlenmezdim düşmez kalkmaz bir Allah her duruma hazırlıklı olarak evleniyoruz sonuçta.
Etraftaki herkes yapiyor benim eşime de ev için peşinat verilmis kredisini biz ödüyoruz zor günlerimiz de oldu ama asla git babandan destek al demedim. Almak isteddi ben kızdım. Ama kv her yerde ogluma ev aldim oturuyor diyor. Çektiğim sıkıntıyı bilmiyor kredi öderken. Her insan bir birey kendi çabanla bir yere gelmelisin. Hem de çeneleri olmaz daha iyi bence.
bnde bu kısmını düşünüyorum işte yapsalardı biz yaptık biz ettik kendilerinde söz hakkı görebilirlerdi ama ben büyüklerin gençlere de kolaylık sağlamasını uygun buluyorum ne bilim kendi evladımı minimum krediyi ödetirdim herhalde hele hele maddi durumum bunca iyiyken bana tuhaf geliyor

kızlar bi konu var çok canımı sıkıyor..etrafımda kimi görsem erkek tarafı genelde oğullarını evlendirirken çok fazla taşın altına elini koyuyor ..mesela direk oğluna ev alan çok var.durumu müsaitse tabi..biz ev alırken kimse oralı olmadı ben 220 bin kredi çektim .tüm bilzeiklerimi sattım ..kimi gelinlerin bilezikleri komple duruyor mesela..eşimin ailesinin durumu çoooook iyi. bu durum çok canımı sıkıyor.elbette kimse kimseye para vermek zorunda değil ama maddiyat yerindeyken insan evladının borcunu az da olsa hafifletmez mi..yanlış mı düşünüyorum..elbette bi şekilde ödeniyor ama aşırı faiz ödüyoruz bireysel de var içinde hepsini konut çekemedik.bu durum benm sinirimi bozuyor güçleri çok fazla var ..yani benm evladım olsa yaparım .yanlış mı düşünüyorum..fikirlerinzi bekliyorum
Kendi evini kendin almış olacaksın sonuçta. Asla kayınbabanın veya kaynananın onların evini ben aldım demesine fırsat vermedin:halay: ki bende vermedim:)Bizde evimizi kendimiz aldık düğünden önce. Ama eşyalarımın hepsini kayınbabam aldı altınların yerine, iyiki de öyle yapmışım ev sahibi olduk:)Sen de altınların borca gitmediğine eve gittiğine şükret canım:dua: Millet evsiz kiralarda sürünüo:KK61:

bnde bu kısmını düşünüyorum işte yapsalardı biz yaptık biz ettik kendilerinde söz hakkı görebilirlerdi ama ben büyüklerin gençlere de kolaylık sağlamasını uygun buluyorum ne bilim kendi evladımı minimum krediyi ödetirdim herhalde hele hele maddi durumum bunca iyiyken bana tuhaf geliyor

Düşündüğün şey çok saçma gerçekten evladını ne kdr güdebilirsin ki ayrı eve cikmis demekki güveniyorsanız kendinize guvenmiyorsaniz neden bu biirca girdin asıl büyük sorun bu bence

Bizimkiler yardım etmiyorlar, edemiyorlar daha doğrusu. Biz yardım ediyoruz çoğu zaman. Evlerini bile eşim yaptı biz evlenmeden hemen önce. Başka kırgınlıklar oldu aramızda ama maddi yönden hiç kırılmadım onlara. Evlilikte maddi durumu olsada ebeveynlerden yardım beklemek mantıklı gelmiyor bana. Zorlanacaksam ev almam ama kimseye muhtaç olmayayım diye düşünüyorum. Kayınvalideme yüklü bir miras kaldı. Satıp parasını aldığımda çocuklarıma şu kadar veririm dediğinde boşver kocanla gez toz zaten ömür boyu bakmışsın bunlara. Bu yaştan sonra kendi başlarının çaresine baksınlar diye gaz veriyorum.

Kendinize guvenmissiniz ki 220 bin kredi cekmissiniz.

Helal olsun
Omur boyu ode dur.

Yardim etseler iyi tabii ama.siz cekmissiniz zaten

Yani kendinize guvenerek cektiginizi dusunmuslerdir.

Yapacak birsey yok
Kolay gelsin odemede

kızlar bi konu var çok canımı sıkıyor..etrafımda kimi görsem erkek tarafı genelde oğullarını evlendirirken çok fazla taşın altına elini koyuyor ..mesela direk oğluna ev alan çok var.durumu müsaitse tabi..biz ev alırken kimse oralı olmadı ben 220 bin kredi çektim .tüm bilzeiklerimi sattım ..kimi gelinlerin bilezikleri komple duruyor mesela..eşimin ailesinin durumu çoooook iyi. bu durum çok canımı sıkıyor.elbette kimse kimseye para vermek zorunda değil ama maddiyat yerindeyken insan evladının borcunu az da olsa hafifletmez mi..yanlış mı düşünüyorum..elbette bi şekilde ödeniyor ama aşırı faiz ödüyoruz bireysel de var içinde hepsini konut çekemedik.bu durum benm sinirimi bozuyor güçleri çok fazla var ..yani benm evladım olsa yaparım .yanlış mı düşünüyorum..fikirlerinzi bekliyorum[/QUOTEi ]

yok benim kız kardeşim evlendi kp vefat etmişti saolsun kv bişeyde yardımcı olmadı şimdi en kıymetli kv oldu

Maddi durumlari yerindeyse tabi yardim edebilirler.Ama etmiyorlar diyede kirilmak yersiz.
Iki insan evleniyorsa bunun zorluklari bilincinde olup evlenmeli.Sonucta her kes herkese yardim etmiyor.
Ne zorluklarla evlenen var bir toplu igne bilefaydasi olmayan ,ne rahatlikla evlenenlerdr var herseyi dortdortluk yapilan.
Demem o ki kimse den bir sey beklenilmemeli yardim etseler yarin obur gun yuzene vururlar biz yaptik biz ettik diye senin bir yaptigin elin bin katkisindan daha iyidir.

Bu sorduğunuz sorunun tek bir doğru cevabı olmaz ki, herkes kendi bakışıyla cevap verecektir.

Bence yardıma gerek yok, kimse kimsenin boğazına çökmüyor ev alın, onu yapın, borca girin diye.

İstemiş almışsınız, onların yardımına güvenmediniz umarım kredi çekerken?

İsterlerse hayır kurumuna bağışlarlar, herkesin evlada bakışı farklı.

Hem biliyorum zorunda değiller diyorsunuz hem de buradan şikayetleniyorsunuz milleti kıskanarak, madem biliyorsunuz mecbur değiller, neden bu sitem?

Birkaç konunuzu daha hatırlıyorum, beklentilerinizi düşürün, yetişkin bireylerin bir yerlerden medet umması çok tuhaf geliyor bana.

Çok sıkışıksanız satın evinizi geçin kiraya, onlar ölünce size düşenle alırsınız.

Ölüm hak, miras helal ama böylesi ayıp.

Aman... fazla takma. Kv kp gidince zaten sana kalacak... ozaman bol bol takarsin bileziği.
Benim nişanlımin ailesinin yarari yok. Ben zarar vermesinler diye uğraşıyorum :)

Eşim gitti Irak’ta 1 sene görev yaptı 100 bin tl ile döndü ölümden döndü üzerine 80 bin kredi çekti evimizi aldık ben o yokken hem okula hem işe gittim çalıştım araba aldım . Çok şükür kimseden birşey beklemedik evle ilgili babam şimdi 1 trilyona arsa aldı ev yaptıracak o zaman diyim ki baba kredimizi kapat paran var Yada kv ye diyim yardım et. Ben kimseden hiç birşey almıyorum evlendik kendi ayaklarımızın üzerinde durmalıyız diye düşünüyorum . Ailemizin yanına izne gittik 2000 tl kv ye para harcandı mesela. Bizimkiler istesek yaparlar ama asla tek kuruş istemiyorum

Valla durumunuz var ödeyebiliyorsanız hiçte kafana takma yardım etmiyorlar diye bugün yardım edip yarın birşey olduğunda biz şunu yaptık bunu yaptık deme hakları olmasın. Biz de eşimle evlenirken herşeyi ikimiz yaptık benim ailemin desteği oldu ama eşimin ailesinin o dönem durumu fazla müsait değildi o yüzden yardımları olmadı çok şükür ikimizde çalışıp ödedik borcu bitirdik şuanda da arabayı ödüyoruz bu sefer durumları müsait ama istemeyiz yardım filan böylesi daha iyi boşver. Bazı aileler bu konularda çok yardımcı olurken bazıları pek düşünmüyor galiba sizinkilerde düşünmeyenlerden kafana takma bence çok bunalmıyorsanız istemeyin yardım nacizane fikrim

Nişanlım da zaten ailesinin yardım edecek durumu çok yok o da kimseyi zorlamam kimseden de bir şey almam ben diyor.
Hakeza zaten eşinizi ailesi büyütüp, okutup bir meslek sahibi ettiyse bu günlere getirdiyse gerisini beklemeyiniz. Evet ev, araba alan anne babaları var ama yarın kayınvalide sana laf söyleyince eşin ses çıkarmayınca buraya yine içini dökersin kayımvalidem beni ezdi eşim ses çıkarmadı diye :KK66:

Kimseye boyun eğmeden kendi yağınızda kavrulun. Zorluğunu bugün çekin yarın eliniz güçlü eviniz mutlu olsun...

Eski konuna bakdim. 12.500 Lira geliriniz var...
Yetmiyormu??? Yani bu gelirle kredi 7 bin 7 bin ödenir...

Back
X