• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide kayınbabadan destek gören var mı

Sana soyle bir ornek verim. benim esim babadan varlikli. esim babasini cok kucukken kaybetmis. sonradan gorme bi kaynanam var yani. ama esiminde benimde isim iyi. esimin isinden dolayi ev problemimiz zaten yok. en kucuk bi ornek verim. ben bir an sinirle telefonumu atip kirdim. sonra alcaktim zaten kendim. kaynanam esime diyo iste karina telefon al diyo esimde aliyor. sanki o demese ben veya esim almicaz. sadece bu lafi dedigi icin iste ben aldim telefonunu ben dedimde alindi. bir gorsen egosunu. cok gecmeden onun aldim dedi teli hemen bi akrabama verdim. esim yenisini aldi.ev felan aldigini dusunemiyorum yani bize. sakin o islere hic bulasma.

Valla durumunuz var ödeyebiliyorsanız hiçte kafana takma yardım etmiyorlar diye bugün yardım edip yarın birşey olduğunda biz şunu yaptık bunu yaptık deme hakları olmasın. Biz de eşimle evlenirken herşeyi ikimiz yaptık benim ailemin desteği oldu ama eşimin ailesinin o dönem durumu fazla müsait değildi o yüzden yardımları olmadı çok şükür ikimizde çalışıp ödedik borcu bitirdik şuanda da arabayı ödüyoruz bu sefer durumları müsait ama istemeyiz yardım filan böylesi daha iyi boşver. Bazı aileler bu konularda çok yardımcı olurken bazıları pek düşünmüyor galiba sizinkilerde düşünmeyenlerden kafana takma bence çok bunalmıyorsanız istemeyin yardım nacizane fikrim
bir de altınmış bilezikmiş fazla önem verme onlar zaten zor zamanlar için değil mi? Sattın borcunu hafiflettin ne güzel. Benim de takı setimden başka ziynet eşyam yok şuan hiçte üzülmüyorum aksine gösteriş yapar gibi kolunu doldurup oturmalara gidenler komiğime gidiyor :KK70:bileziklerimi satmamışken de birgün takıp hava yapmadım hiç tarzım değil zaten (bilezik takmayı sevenler yanlış anlamasın sırf gösteriş yapanlardan bahsediyorum)

bir de altınmış bilezikmiş fazla önem verme onlar zaten zor zamanlar için değil mi? Sattın borcunu hafiflettin ne güzel. Benim de takı setimden başka ziynet eşyam yok şuan hiçte üzülmüyorum aksine gösteriş yapar gibi kolunu doldurup oturmalara gidenler komiğime gidiyor :KK70:bileziklerimi satmamışken de birgün takıp hava yapmadım hiç tarzım değil zaten (bilezik takmayı sevenler yanlış anlamasın sırf gösteriş yapanlardan bahsediyorum)
Bittin sen altınseverler seni çiğ çiğ yicek:KK70:

siiz onlara güvenerek mi ev aldınız.kayınvalide tarafınız ev alsa da sizden yardım istese hayatta olmaz dersiniz ama iş size gelince yardım etseler olmaz mı..
herkes ne kadar parası varsa ona göre hareket etmeli .ben düğün borçlarımı bana takılan takılardan ödedim karşılıklı beklentileri de sıfırladım ...

bizde kimseye güvenmedik.kendimiz girdik borca kendimiz ödüyoruz.200 bin ev kredisine girdik biraz peşinatla ödüyoruz allaha şükür.iikimizde çalışıyoruz.

Herşeyi eşimle yaptık .
Şimdi havamızdan geçlmiyor ..
Minnet etmeyın Allhın ıznıyle seyın ustesınden gelirnir.
Hem alsalar bir ton ben sana sunu aldım , bunu aldım , vır vırda zırzırda konusurlar

yetmiyor kardeşim yetmiyor:KK43: anlamadım bnde büyük şehirdeyim çocuk tedavileri doktorlar çok fazla gider oldu maalesef

Kuzummm, ozaman sorun başka yerde.
Sen en iyisi kalem kalem yaz giderleri.
12.500 cok güzel bir gelir.
Büyük şehir pahalıdır ama yetmesi lazim... yani LAZIM. Bundan fazlasi sabanci yani... bu devirde

kızlar bi konu var çok canımı sıkıyor..etrafımda kimi görsem erkek tarafı genelde oğullarını evlendirirken çok fazla taşın altına elini koyuyor ..mesela direk oğluna ev alan çok var.durumu müsaitse tabi..biz ev alırken kimse oralı olmadı ben 220 bin kredi çektim .tüm bilzeiklerimi sattım ..kimi gelinlerin bilezikleri komple duruyor mesela..eşimin ailesinin durumu çoooook iyi. bu durum çok canımı sıkıyor.elbette kimse kimseye para vermek zorunda değil ama maddiyat yerindeyken insan evladının borcunu az da olsa hafifletmez mi..yanlış mı düşünüyorum..elbette bi şekilde ödeniyor ama aşırı faiz ödüyoruz bireysel de var içinde hepsini konut çekemedik.bu durum benm sinirimi bozuyor güçleri çok fazla var ..yani benm evladım olsa yaparım .yanlış mı düşünüyorum..fikirlerinzi bekliyorum

Yanlış düşünüyorsun. Erkek ve kız evlat ailesi kimseye ev almak zorunda değil. Olur da alırlarsa büyük hoşluk olur. Tamam eşinin ailesi zenginmis. Ama senin ailenin durumu ne? Niye onlardan böyle bir beklentin olmuyor.

bnde bu kısmını düşünüyorum işte yapsalardı biz yaptık biz ettik kendilerinde söz hakkı görebilirlerdi ama ben büyüklerin gençlere de kolaylık sağlamasını uygun buluyorum ne bilim kendi evladımı minimum krediyi ödetirdim herhalde hele hele maddi durumum bunca iyiyken bana tuhaf geliyor
Bu kişiye kalmış tabiki düşünce yapısı.
Bende şöyle gördüm. Kvdeleri o kadar dert sıkıntı çekip gençliklerimdem heveslerinden yarım kalıp ev araba sahibi oluyor çocuklarını evlendiriyolar o binbir zorluklarla ilmek ilmek emek verdiği evi oğluna hediye veriyor gelinler begenmiyor. Kv de ne kadar sıkmış heveslerinden vazgeçmişse gelinleri o kadar savurgan oluyor rahatlık batıyor. O yüzden bende oğluma üstüme düşen görevi yapar evlendikten sonra da kendi haline bırakırım yardim etmem . Bende böyle düşünüyorum mesela.

bnmki gösteriş değil yaa haytta koluma takmam zor günler için kenarda dursun isterdim sadece

Bu sorduğunuz sorunun tek bir doğru cevabı olmaz ki, herkes kendi bakışıyla cevap verecektir.

Bence yardıma gerek yok, kimse kimsenin boğazına çökmüyor ev alın, onu yapın, borca girin diye.

İstemiş almışsınız, onların yardımına güvenmediniz umarım kredi çekerken?

İsterlerse hayır kurumuna bağışlarlar, herkesin evlada bakışı farklı.

Hem biliyorum zorunda değiller diyorsunuz hem de buradan şikayetleniyorsunuz milleti kıskanarak, madem biliyorsunuz mecbur değiller, neden bu sitem?

Birkaç konunuzu daha hatırlıyorum, beklentilerinizi düşürün, yetişkin bireylerin bir yerlerden medet umması çok tuhaf geliyor bana.

Çok sıkışıksanız satın evinizi geçin kiraya, onlar ölünce size düşenle alırsınız.

Ölüm hak, miras helal ama böylesi ayıp.
ilginç bir yorum olmuş kimseyi kıskancak bir hayatım yok çok şükür..yorumun için saol yine de

Bu kişiye kalmış tabiki düşünce yapısı.
Bende şöyle gördüm. Kvdeleri o kadar dert sıkıntı çekip gençliklerimdem heveslerinden yarım kalıp ev araba sahibi oluyor çocuklarını evlendiriyolar o binbir zorluklarla ilmek ilmek emek verdiği evi oğluna hediye veriyor gelinler begenmiyor. Kv de ne kadar sıkmış heveslerinden vazgeçmişse gelinleri o kadar savurgan oluyor rahatlık batıyor. O yüzden bende oğluma üstüme düşen görevi yapar evlendikten sonra da kendi haline bırakırım yardim etmem . Bende böyle düşünüyorum mesela.
anladım cnm seninki de doğru aslında

Yanlış düşünüyorsun. Erkek ve kız evlat ailesi kimseye ev almak zorunda değil. Olur da alırlarsa büyük hoşluk olur. Tamam eşinin ailesi zenginmis. Ama senin ailenin durumu ne? Niye onlardan böyle bir beklentin olmuyor.
ailem bir miktar vermişti zaten ilk aldığımızda ama şayet ara ödeme yapmak için para verirlerse eşim ailesi kendi ailemden de istiycem bi miktar tek taraflı değil yani..bnm ailem onlar oralı olmadığı için vermiyor

Kendi evini kendin almış olacaksın sonuçta. Asla kayınbabanın veya kaynananın onların evini ben aldım demesine fırsat vermedin:halay: ki bende vermedim:)Bizde evimizi kendimiz aldık düğünden önce. Ama eşyalarımın hepsini kayınbabam aldı altınların yerine, iyiki de öyle yapmışım ev sahibi olduk:)Sen de altınların borca gitmediğine eve gittiğine şükret canım:dua: Millet evsiz kiralarda sürünüo:KK61:
haklısın:) teşekkür ederim

Düşündüğün şey çok saçma gerçekten evladını ne kdr güdebilirsin ki ayrı eve cikmis demekki güveniyorsanız kendinize guvenmiyorsaniz neden bu biirca girdin asıl büyük sorun bu bence
nesi saçma evlat benimse ömür boyu güdebilirim ne için çalışıyoruz ne için çalışıyorlar

Kendinize guvenmissiniz ki 220 bin kredi cekmissiniz.

Helal olsun
Omur boyu ode dur.

Yardim etseler iyi tabii ama.siz cekmissiniz zaten

Yani kendinize guvenerek cektiginizi dusunmuslerdir.

Yapacak birsey yok
Kolay gelsin odemede
tam olarak öyle değil aslında vaat verdiler aslında siz alın sonra bişe satıp veririz şu kadar veririz diye rakam bile telaffuz ettiler ben vaatlere kızıyorum en çok insanı ümitlendirmiceksin o zmn

tam olarak öyle değil aslında vaat verdiler aslında siz alın sonra bişe satıp veririz şu kadar veririz diye rakam bile telaffuz ettiler ben vaatlere kızıyorum en çok insanı ümitlendirmiceksin o zmn
Veririz gibi konustularsa esin uygun bir zamanda hatirlatain o zaman.
Haklisiniz

Back
X