• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide kayınbabadan destek gören var mı

Kimseden birşey beklemedik görmedik de gerçi. Biz de ev aldık araba aldık taksit ödüyoruz yüklü miktarda hatta bu ay alyanslarimi bile bozdurmak zorunda kaldım sağlık harcaması için gerek oldu bilezik falan yok yani alyans diyorum bakın. Kimseye de kusmem kızmam destek olmuyorlar diye herkesin cebi ayrı beni ne ilgilendirir kv kp in parası?

Beklenti içerisine girme bence. Belki daha sonra biz size yardım ettik para verdik diye başının etini yiyecekler. Benim eşimin ailesinin durumu çok iyi değil benim aileminde öyle biz evlenirken kayınpederim bileziklerimi ve evimin ufak tefek ihtiyaçlarını giderdi mobilyaları falan biz kendimiz aldık. Bileziklerimi de düğünün ertesi günü bozdurup mobilya borçlarımızı ödedik. Ev almadık çünkü çok sıkışacağımızı biliyorduk neden hemen ev alma derdine giriyorsunuz ki şimdi alamazsanız seneye alırsınız boş yere kendinizi sıkıntıya sokmuşsunuz. Biz şuan hala para birikiyoruz en güzel evi alabilmek için hem sıkıntıya girmiyoruz hemde kimseden birşey beklemiyoruz.

yetmiyor kardeşim yetmiyor:KK43: anlamadım bnde büyük şehirdeyim çocuk tedavileri doktorlar çok fazla gider oldu maalesef

12500 lira yetmemesi çok ilginç.
Bizde büyük şehirlerde yaşıyoruz.
Bence biraz lüksünüzü kısmalısınız.
İstanbul'da yaşayıp o rakamın 3'de 1'ine kredi ödeyip,çocuk büyütüp, geçinen insanlar var.

kızlar bi konu var çok canımı sıkıyor..etrafımda kimi görsem erkek tarafı genelde oğullarını evlendirirken çok fazla taşın altına elini koyuyor ..mesela direk oğluna ev alan çok var.durumu müsaitse tabi..biz ev alırken kimse oralı olmadı ben 220 bin kredi çektim .tüm bilzeiklerimi sattım ..kimi gelinlerin bilezikleri komple duruyor mesela..eşimin ailesinin durumu çoooook iyi. bu durum çok canımı sıkıyor.elbette kimse kimseye para vermek zorunda değil ama maddiyat yerindeyken insan evladının borcunu az da olsa hafifletmez mi..yanlış mı düşünüyorum..elbette bi şekilde ödeniyor ama aşırı faiz ödüyoruz bireysel de var içinde hepsini konut çekemedik.bu durum benm sinirimi bozuyor güçleri çok fazla var ..yani benm evladım olsa yaparım .yanlış mı düşünüyorum..fikirlerinzi bekliyorum
Yanlis dusunuyorsun tabi. Ev alirken esinin ailesine guvenerekten mi aldin? Bizde kredi cektik . Tum altinlarimi sattik. Kendimiz oduyoruz kimsedende ne para istedik, nede umduk, nede onlara guvenerek bu yola ciktik. Esimin ailesinin durumlarida cok cok iyi. Ama onlardan asla para alarak ev sahibi olmak istemezdim. Ne esim nede ben. Biz para vermeseydik bir ev bile alamiyordunuz olur adi. Ne um, ne küs. Kimse mecbur degil para yardimi yapmaya.

Etmek zorunda değil beklentiniz yanlış bi kere.
Biz İzmirde yaşıyoruz sonuçta nüfusa göre büyükşehir! burası da.
Toplamda 3000-3300 civarı bi gelirimiz var.
1000 lira kira+900 lira kredi ödüyoruz.
Kalanıyla da gül gibi geçinip gidiyoruz.
12.500 TL geliriniz var ve siz hala başkalarından yardım bekliyorsunuz!
İnsaf ya el insaf !!!

kızlar bi konu var çok canımı sıkıyor..etrafımda kimi görsem erkek tarafı genelde oğullarını evlendirirken çok fazla taşın altına elini koyuyor ..mesela direk oğluna ev alan çok var.durumu müsaitse tabi..biz ev alırken kimse oralı olmadı ben 220 bin kredi çektim .tüm bilzeiklerimi sattım ..kimi gelinlerin bilezikleri komple duruyor mesela..eşimin ailesinin durumu çoooook iyi. bu durum çok canımı sıkıyor.elbette kimse kimseye para vermek zorunda değil ama maddiyat yerindeyken insan evladının borcunu az da olsa hafifletmez mi..yanlış mı düşünüyorum..elbette bi şekilde ödeniyor ama aşırı faiz ödüyoruz bireysel de var içinde hepsini konut çekemedik.bu durum benm sinirimi bozuyor güçleri çok fazla var ..yani benm evladım olsa yaparım .yanlış mı düşünüyorum..fikirlerinzi bekliyorum

Benim gördüğüm yardım eden aileler parasını biz veriyoruz mantığı ile kendi istediklerini yaptırtıyor istediği evi istediği eşyayı aldırıyor ve sonuç gelin gene mutsuz oluyor. Ben kimseden yardım beklemem, kimse ben ev aldım oturttum desin istemem, zorlanıyorsanız keşke daha uygun bir ev alsaydınız.

Ben takılarımi vermistim ellibin kadar geri kalanını da kayinpederim tamamladi.Evi eşimle benim üzerime ortak tapu yaptık.Benim şanslı yanım asla evi biz aldık şöyle böyle yaptık diye laf gecirmemeleri.Dugun masraflarını da ortak iki aile bolustuler ve ödediler.Ama benim eşim evlenene kadar babasının yanında aile işinde çalışmış ayrı bir birikimi zaten yoktu.Evlendikten sonra ayri bir işe girdi,şuan kendi maasimizla geçiniyoruz ama ben tek çocuk olduğum için kendi ailem her daim maddi destek veriyor elinde olduğu sürece kayinpederim de veriyor, esimin çocukluktan ciddi bir sağlık süreci geçirdiği için eşime çok duskunler ama yardım edin yapın edin demedik demeyiz zaten içlerinden geldiği için ve karakter olarak diye dusunuyorum.

İstediniz demi vermediler? Yoksa direk teklif etmelerini mi beklediniz?
kendileri demişti zaten 5 sene önce nişanlıyken biz ev alırız demişlerdi ev alcaz olduk para denkelşmedi dile getirdik şu an veremicez traktör alıcaz dediler siz alın daha sonra göndercez dediler bi kaç kere biz istemedik başka vaatleri de söylemeselerdi iyiydi..sadece torun istediler bi dönem borcumuz çok şu an istemiyoruz diye dokundurduk sadece

Bize dededen ev kaldı kaldı da ne oldu onların gönlü olmadıkça eve çivi çakamıyoruz karşındakiler gerçekten insan gibi insansa buna takılma derim kimse kimsenin nasibini yiyemez.

kendileri demişti zaten 5 sene önce nişanlıyken biz ev alırız demişlerdi ev alcaz olduk para denkelşmedi dile getirdik şu an veremicez traktör alıcaz dediler siz alın daha sonra göndercez dediler bi kaç kere biz istemedik başka vaatleri de söylemeselerdi iyiydi..sadece torun istediler bi dönem borcumuz çok şu an istemiyoruz diye dokundurduk sadece

Önümüzdeki seçimlerde vaatlerini yerine getirmeyen bu insanlara oy vermezsiniz böylece ödeşmiş olursunuz ;)
Ay ne ayıp yaptıkları. 3 kuruş para ile ortada kalmışsınız resmen.

Ben de oğluma yaparım elimden 5 geliyorsa 3 yaparım ama, rahata alışsın sorumluluğunu ayrı ev olduğunu unutmasın isterim,ortası bu bence

Önümüzdeki seçimlerde vaatlerini yerine getirmeyen bu insanlara oy vermezsiniz böylece ödeşmiş olursunuz :KK66:
Ay ne ayıp yaptıkları. 3 kuruş para ile ortada kalmışsınız resmen.
düşünce yapım yanlış mı değil mi diye sormaya geldim ben değiştirmeye çalışırım bakış açımı gerekirse diye..ama siizn gibiler lütfen yorum yapmasın eleştir ama bu şekilde değil sayfamdan çekil ok..

Evet benimde var öyle tanıdığım gelinin takısı tokası seyi herseyi duruyor evde erkek tarafı almış . Ama içten içe düşünüp bunları yapmadıkları için kızmıyorum Kv ye yapmak sorunda değiller sonuçta

Yapmasınlar da konuşmasınlar da bence cok şanslisin ödeyecek gücün var.

aslında destek görsen bi türlü görmesen bi türlü oluyor.biri bişey için destek verse de maalesef anne baba da dahil.destek verdiğini malı gibi görmeye başlıyor sonra ortalık karışıyor.ha bi de hiç destek vermemesine rağmen elindekine göz diken anne babalarda var.

Back
X