kayınvalide mi kreş mi

açtığım konuda da görüldüğü gibi eşim ısrar ediyor bende kv anşamadığım için fikir istedim burda sağolsunlar yorum yapanların düşüncelerinide eşime karşı kullanmak için hafızama atıyorum

esiniz israrinda hakli.
bakiciyi bence ilk etapta dusunmeyin.
kv torununa cani gibi bakar.
zaten ondan evi isi beklemeyeceksiniz
yavrunuz guvende huzurlu olsun yeter.
neler duyuyoruz,kv gibi bi seceneginiz var,bunu tabiki degerlendirin.
esinize neyi kullanacaksiniz ki? cocuk baktirma isi ego savasi degildir kusura bakmayin.

Gerçekten zor bir durum ama bebeğinize kv bakması daha mantıklı 1 yıl sonuçta...önce deneyin götürün birlikte gidin bir süre...yeni görev yerinizde bu süre içinde çevre edinin bakıcı araştırın bence, belkide çok iyi insanlarla karşılaşacaksınız...aklınızda biri olsun mutlaka, baktınız kv ile aranız kötü gidiyor bakıcıyı devreye sokarsınız...en azından kv ile denedim olmadı dersiniz eşiniz de anlar...ama 1 yaş kreş için çok erken derim ben

esiniz israrinda hakli.
bakiciyi bence ilk etapta dusunmeyin.
kv torununa cani gibi bakar.
zaten ondan evi isi beklemeyeceksiniz
yavrunuz guvende huzurlu olsun yeter.
neler duyuyoruz,kv gibi bi seceneginiz var,bunu tabiki degerlendirin.
esinize neyi kullanacaksiniz ki? cocuk baktirma isi ego savasi degildir kusura bakmayin.
evet ego savaşı değil ama bende sabırlı bir insan değilim

damdan zaten bu kv kalmaz bence bir yıl uzak memlekette,
hiç olmadı arada bir bir hafta kaçmak ister.
o zaman ne yapmayı düşünüyormuş konu sahibinin eşi.

biz hiç beklemezdik, bir gün kv dedi ki ben gidicem, kim bakarsa baksın çocuğunuza, bir şeye alınmış gene.
hoppala, ne yapacağız?!

bir kez de evindeki bir problem dolayısıyla gitti bir kaç haftalığına, benim akrabalarımdan biri geldi bakmaya mecburen, ki o kadar zor durumda kaldık ki anlatamam.

burada konu sahibinin eşi de yanında olmayacak.
ben olsam kv gelse bile her ihtimale karşı bir bakıcı ayarlarım yani.

Katılıyorum bir de bu saksı çiçeği değil çocuk

Tanımadığı kişi birden gelse bile nasıl bakacak Kv küstü annemi çağırdım desen bile o huyunu bilmez çocuk onu bilmez

Tek çözüm eşe bunu idrak ettirmelerinde ya da Kv nin zînhar olmaz demesinde ama adam beni yok bildin deyip Kv ye vicdan yaptıracak o nedenle onu demeden sorup hayır cevabını almak lazım

Ben bakıcı, kreş ve babaanneyi denemiş bir anne olarak bakıcıyı kesinlikle tavsiye etmiyorum (mutlaka her bakıcı aynı değildir ama benim yaşadığım tecrübeler bana bakıcı konusunda hayır dedirtiyor). Kreş konusuna gelince evet kreşe mutlaka gitmeli çocuk ama belli bir yaştan sonra. Örneğin benim kızıma babaannesi baktı 2 yıl daha sonra kreşe verdim. Çünkü 2,5-3 yaşından sonra çocukta sıkılıyor babanneyle evde kreşte kendi yaşıtlarıyla zaman geçirmek ona çok daha iyi geliyor, aynı zamanda da sosyalleşiyor çocuk. Oğlumu ise bakıcılarla büyüttüm 3 yaşına kadar sonra kreşe verdim. Ve ben o dönemde yaşadığım üzüntülerden dolayı hala oğluma baktıkça üzüntüsünü içimde hissediyorum. Sizin çocuğun henüz 1 yaşındaymış kreş için daha çok erken bana göre. Kayınvalidenizle sorunlar yaşamışsınız öncesinde o yüzden tereddütleriniz var sizi anlayabiliyorum. Ben mutsuz olursam çocukta mutsuz olur diyorsunuz haklısınız fakat bir de şu acıdan düşünün. Bakıcıyla da sorun yaşanabiliyor ve çocuğunuz ciddi anlamda mutsuz olabilir o zaman sizde doğal olarak mutlu anne olamıyorsunuz. Kayınvalidenizin bakması en azından 1 yıl daha uygun görünüyor şu durumda. En azından çocuğunuz onunda bir parçası gözünüz arkada kalmadan gidersiniz işe kayınvalidenin söylediği şeyleri ya da yaptığı size ters gelen bazı davranışları görmemezlikten duymamazlıktan gelin. Çocuğunuz için 1 yıl bu şekilde idare etmeniz sizin için şu durumda daha iyi olur.

Sevmek ve çocuk bakmak, terbiye etmek, eğitmek çok farklı şeyler
Benim kv de sever torunlarını ama televizyon kumandası için 1,5 yaşındaki torunun kafasına vurur, kendi istediği izlensin diye
Habire şekerli, bol tuzlu, sağlıksız şeyler alır, yedirmeye çalışır. Kahvaltıda çay içirmeye çalışır.

Hadi bunları geçtim diyelim, yalancıdır. Çocuğumun gözü önünde yalan söyler. Ona kötü örnek olur. Çocukla oyun oynamayı bilmez. Çocuğu tv karşısına oturtunca çocuk oyalanır, hem de bir sürü şey öğrenir zanneder. Çocuğuma kitap okumaz, zaten okuma yazması yok, ama yanıma oturtayım da bari bir masal anlatayım demez.

Bilmem anlatabildim mi?
Sadece sevmek yetmiyor.

Bakıcı dehşeti demişsiniz ama istisnaları örnek göstererek bakıcıları kötülemeniz hoşuma gitmedi. O zaman ben de "anne dehşeti" diyeyim size. Son günlerde haber izliyorsanız, gazete okuyorsanız anlarsınız hemen. Kendi öz çocuğunu boğdurtan anneden bahsediyorum. O zaman tüm anneler canidir diyebilir miyiz?

100 anneden 1 i vicdansız çıkıyorsa 100 bakicidan 70 i vicdansız çıkıyor bence kuyaslanamaz. Ben bakıcılara para kısıtlaması bile getirmedim yeterki ogluma iyi baksınlar dedim. En son çok kulturlu! Bakicim isten eve tesadüfen geldiğimde telefonda birileriyle sohpet ediyordu oğlum bir kosede korkmuş ağlıyordu. Benim kayinvaldemde kültürlü bir kadın değil. Bana da laf sokup duruyor her fırsatta. Ama oğluma tapiyor allahtan sonra. Kesinlikle bu benim fikrim bakici ile kıyaslanamaz bile.

merhaba benim sorunum şu bebeğim 12 aylıkken işe başlıcam. çalışıcağım yer şehir dışında eşim yanımda olmayacak. bebeğimi kreşe veririz diye düşünmüştük ama eşim kayınvalidemi bizimle göndermek istiyor ne olursa olsun kreşten iyidir diyor hem sen bebeği kreşe götürücen işe geç kalabilirsin diyor.iş dönüşü yorgun olursan nasıl baş edicen diyor hem kreşte cocuga nasıl davranıldığını bilemeyiz diyor.benim tarafıma gelince logusayken kayınvalidem yanımdaydı problemler yaşadık ben baya bunalımdan çıkamadım.o zaman eşimde vardı ama yinede delirme noktasına gelmiştim yine aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. özellikle bebeğine kayınvalidesi bakan hanımlar yardım edin ne yapmalıyım :KK14:

Güvenlik açısından kv
Eğitim açısından kreş
Yaşadığımız dünyanın iğrençliğine bakarak kv diyorum
Ayrıca 1 yaş kreş için çok erken değil mi, çocuğum yok ama bana sanki küçük gibi geldi

Kayınvaliden bakıpda sende rahat edeceksen kayınvalide baksın ama burnundan getirecekse bakıcı tut daha erken kreşe

Kizim 20 aylikken ise basladim. 30 aylik olana kadar kayinvalidem bakti kendi evinde, sabah goturduk oglen aldik.
Her gelin gibi hic begenmedim tabi bakim seklini, 30 aylikken krese verdim
3 aylik kres deneyiminden sonra neredeyse kayinvalidemin kapisinda yatacaktim tekrar baksin diye
Hastalıktan gozunu acamadi, yemedi kimsenin umrunda olmadi.
Ne olursa olsun bence o kadar kucuk bebekler krese verilmemeli.
Bir kere cok hastalaniyorlar, her hastaliginda isten izin alamazsin, o halde krese de yollayamazsin.
Ya kayinvalideni gotur ya da bir bakici bul, ama evde baktir kesinlikle.

kv nizin huyları çok önemli.benimki gibiyse düşman başına. bi kaç ay baktı çocuğuma. resmen mahvetti psikolojimi.evliliğimi bozdu.zor toparladık.

Bunu bende düşünüyorum oğlumu valideme emanet ederken kafamda deli sorular dönüp dururdu sanırım. Kendisi çocuk büyütmemiş çünkü onun kayınvalidesi büyütmüş işe gidip gelmiş hep. Kendi yediği kaşıktan ısırdığı meyveden yedireceğini düşününce ona bırakmaya soğuyorum bende açıkcası.. Ayrıca yemek konusunda benim kadar titiz özene bözene dikkat ederek mama hazırlayacağınıda zannetmiyorum. Sigaradan tiksiniyorum ve apartmancak kadınlı erkekli hepsi sigaracı validem içmiyor ama apartman tiryaki buda beni geri çekiyor. Validem atik değil çocuklu insan dört göz ile bakması lazım sağına soluna hiç ummadığın anda tehlikeli bir şey yapabiliyor çocuklar. Yaş olarak biraz genç valideler daha şanslı peşlerinde koşturabilir. Ama benimki genç olsada yapmazdı sanırım bir bakar iki bakar üçüncüsünde bıkardı sıkıya gelmiyor bi tarafı çünkü ne yaparsa baştan savma yapar. Terbiye ve eğitim konusuda cabası sürekli çatışma yaşardım heleki çocuklarda mahremiyet konusunda çünkü oğlumun pipi odaklı sevilmesinden hoşlanmıyorum

Back
X