• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınvalide' nin olayları anneme yansıtması

Tiryandafila

Çok ŞÜKÜR.
Pro Üye
6 Aralık 2009
6.224
2.940
723
Kayınvalideniz sizinle aranızda ki sıkıntıyı kendi annenize yansıttığı, telefonla aradığı ya da yüzyüze görüştüğü oldu mu hiç, mevzusunda haklı ya da haksız, kayınvalide tarafından kendi annenize sizinle arasında ki olayların yansıtılmasını nasıl karşılardınız?

Kayınvalidemle en başından beri ufak ve de bana göre büyük sıkıntılarımız oldu. Bir zaman sonra da bu olaylar kayınvalideme yansıdı, oturup konuştuğumuz zamanlarda oldu, bir süre görüşmek istemediğim zamanlarda oldu. Kendi annemler, kayınvalidemler ve biz, hepimiz ayrı şehirlerde oturuyoruz, benim bir süre görüşmek istemediğim bu zaman da kayınvalidem hemen annemi aramış, olayları anlatmış. Bana göre şikayet etmiş, ona sorarsanız dertleşmek için aramış, benim annemden başka dertleşecek kimsesi yok ya. ( Bu arada kendisi bu tarz sorunlar olduğunda bana aman kızım annene yansıtma kadın üzülmesin , benim babam da yaşamıyor bu arada, işte kadının başında kimsesi de yok filan diyordu) Ayrı şehirlerde yaşadıkları için annemle araları öyle ahım şahım dertleşecek kadar iyi de değil.

Bu arada bütün bunlar yaşanırken ben daha yeni hamileydim, hamile olduğuma bile sevinemedim bu zamanlarda, ister istemez eşimle arama yansıyordu. Bayağı sinirlendim, aradım telefonla, bir daha bu tarz olayların annemle konuşulmaması gerektiğini, olayların muhatapının ben olduğumu söyledim. Belki benim annemin haberi yok birşeyden, onun mu haber vermesi gerekiyor, ben vermek istesem kendim ararım heralde değil mi? Bu stresli zamanlarda ve hamile olduğum için , annemler benim morelim düzelsin diye 10 saatlik yoldan kalktılar geldiler. Tabi hemen kayınvalide ben de geleceğim , gelince de bu konuları konuşacağım diye tutturdu. Ben de gelmemesini söyledim, hala benim annemin onun muhatabı olmadığını öğretemedim kadına. İnsanlar sanki o kadar yolu onun saçmalıklarını dinlemeye geldiler. Sonuç olarak gelemedi bize.

Birkaç hafta önce de, evimizi taşıdık, ben hamile olduğum için tek başıma bu işlerin altından kalkamayacağım için annemler ve kayınvalidemler geldi, sağolsunlar hallettiler bütün işlerimi. Ben ablamla 2 saatliğine dışarı çıkmıştım, kayınvalide ve annem evdeydiler. Kayınvalide bu fırsatı kaçırmamış, annemle konuşmayı başarmış sonuçta. Gittikten sonra öğrendim bunu ve artık kendisi ile görüşmüyorum, nereye kadar da görüşmeyeceğim bilmiyorum, yakında Allah izin verirse torunları da olacak. Bu mevzular yüzünden annemle de tartışma aşamasına geldik neredeyse.

Bu arada o stresli zamanlarımda hamileliğimin ilk zamanları rezil geçti, mide ülseri oldum, 6. aya kadar yataklara düştüm, hiç birşey yiyemedim, hastanalerde geçti ve ben bu durumumun hamileliğimden kaynaklandığı kadar ufakta olsa onların payı olduğunu düşünüyorum. Ve kadın hala bu kız hamile aman strese girmesin demiyor, hala anneme eski mevzuları açıyor.

Sonuç olarak şuan görüşmüyorum, olanları da pek unutacak değilim açıkçası, hamileliğimi bile rezil ettiler bana. Görüşmemekte ben kendimce haklıyım diye düşünüyorum, siz ne düşünürdünüz bu durumda?

Sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi inşallah.
Anneniz halledecek bu sorunu. sizi savunacak. O da bir süre daha anlatıp amacına ulaşamayınca susacak.

Sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi inşallah.
Anneniz halledecek bu sorunu. sizi savunacak. O da bir süre daha anlatıp amacına ulaşamayınca susacak.

Teşekkür ederim.
Benim bildiğim küçük yaşlarda ki çocukları gider annesine şikayet edersiniz, ben o yaşları çoktan geçtim, annemin savunmasına da ihtiyacım yok ki, annem neden bu kadınla muhatap olmak zorunda ki, annem mi çözecekmiş bizim sıkıntılarımızı. İnş anlayacak bir gün.

Seni okadar iyi anlıyorum ki..

Benim ewlendiğim ilk zamanlarda eşimin ailesiyle hiç bi problemim olmadı.Kendi annem kadar sevdiğimi söylerdim hatta.Ama fısır fısır arkamdan konuştuklarını yüzüme gülp arkamdan söylediklerini anlayana kadar tabii.Ama öyle oldugunu anlasamda saygımı hiç bozmamıştım..

Benim eşimle sorunlarım vardı.Aslındaonun ailesiyle de varsornları yani biraz ters bi insan .Hepsi de kabul ederler bu durumu bana hak verirler gibi görünüyodu.Ama eşim çok kötü bişey yaptı ben aileme anlatmamıştım.Ama arayıp beni şikayet etmiş.Ben suçluymuşum.Alaha havale ediyorum onu.

Aramız normal şu an .Yani görüşüyoruz bi problem yok ama o yaptıgını asla unutmam.Annemi arayıp şikayet etmek ne demek ya.Hemde oğlunun suçlu oldugunu bile bile...

Off neyse aklıma geldi sinirlerim depreşti yine...

Tiryandafila diyince aklımda kendinden emin, ne yaptığını bilen, şurda da böyle davrandıysa kesin bir bildiği var dediğim bir kadın canlanıyor...

Henüz bu işlere tam manasıyla girişmediğim için çok yorum yapamayacağım ama sen ayakları yere çok sağlam basan, keskin bir arkadaşımız olduğun için araya mesafe koyulması gerekiyor diyorsan eminim doğrudur...

Yavrunu bunca sıkıntının ardından sağlıcakla kucağına alırsın inşallah...

evet dertleşecek kimse bulamamış... valla canım annenle konuş biraz sert çıksın bidaha annene açılacak cesareti kendinde bulamasın bir sıkıntısı varsa otursun seninle konussun cocukmusun sen annene şikayet edince susacak :20: ya bu kayınvalidelerin uyanıklıklarını hiç aklım almıyor güya kendi huzursuz ya annenide huzursuz ediyor tabi canını yakıcak illa iğneliyecek duramaz çünkü eşine dese hamilesin üzülmesin diye birşey diyemeyecek
amannn takma annenede ben cok mutluyum de kadın üzülmesin kıyamam hatta eşinle hamileliğin tadını cıkar günler geri gelmiyor oda karsıdan izlesin dursun herkes yerini bilsin iyi davranırsa bizlerde el üstünde tutarız surat asıp laf söylemeye gelecekse kimse kusura bakmasın

Çok can sıkıcı bir şey, ne gibi açıklaması olabilir ki gidip annenizle konuşmasının. Şikayet yaşını geçmişsiniz, dertleşmek için annen en son insan, kim kızının kayınvalidesinin kızından dert yanmasına sessiz kalır ki.

Bencede çok can sıkıcı bir durum. Verdiğiniz kararda sonuna kadar katılıyorum size bir süre görüşmemeniz bencede daha hayırlı olur...

böyle bir durum yaşamadım ama aklıma ilk gelen şu oldu.:44:
bence eşin annesiyle konuşmalı.sorunlarımızı eşimin annesiyle konuşma.biz çocuk değiliz desin.gerekirse biraz sert çıkıp bunu söylesin ki kayınvaliden aynı şeyi tekrarlamasın:19:
birde annen kaynananın ağzını kapatabilir.o çocuk değil bir sıkıntınız varsa git kızımla konuş diyebilir yani kaynananın konuşmasına izin vermesin:20:

eşinin haberi varmı annesinin böyle yaptığından? hersey eşe anlatılmıyor sonra onlar annelerını haklı goruyorlar bence eşine anlat kayınvaliden cok yanlıs yapmıs gorusme bencede bosver gıttıgı yere kadar gıtsın en azından kafan rahat olur cooook sanslısınkı ayrı sehırlerdesınız onu dusun bır nebze olsun rahatlarsın..

ayyyy zaten iyi bisey olunca degil de ne zaman bi sorun olursa anneleri hatirlrlar bu kaynana kismi.sinir seyler.. benim kaynanam da yeltendi ama annemler uzaktalar benim de dediki ben; o kadar bayram geciyo günler geciyo hatir sormaya aramiyosun da sikayet etmeye mi ayriyosun? ara hadi ara anlat olan biteni, oldugu gibi, ama duyacaklarina da razi ol simdiden dedim... oooooohhhhhhhhhhh iyi dedim hem de, oturdu kaldi.. canim sen de annene söyle onu muattap almasin bence ben anneme öyle dedim eger haddini asarsa zaten annen seni taniyo onun kötülemesine mi bakacak sanki ve annecin verecegi cevabi da iyi bilir... sanki bizim annemiz ogullarini sikayet etse onlar bize hak verecek. peehhhh.... matiksizlar.. sinir oldum yine..

ben yakın zamanda katıldım. ben de görüşmüyorum ama bu tür bişey yaşamak beni de rahatsız ederdi bazen annemi arayabiceğini düşünüyorum.ben hamileyken yaşamıştım kayınvalide problemini.Üstelik bebeği de kaybetmiştik.6-7 aydır görüşmüyorum, çok rahatım. ancak annemi ararsa zannediyorum ki haddini annem bildirir.Anneye görev düşüyo burada muhatap olmamayı seçmesi gerekiyor.

Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim.
Eşimin tabi ki herşeyden haberi var, ben annesini bu konuda defalarca uyardığımı ve madem böyle annemle muhatap olacak, buyursun artık annemi arasın, beni aramasın dedim. Ben artık görüşmüyorum, sen de bu konuda arayıp birşey söyleme annene artık, benim kararımı bil yeter dedim. Oda aramış konuşmuş , artık bu konuları açma bir daha demiş. Eşim şükür illa arayacaksın anlayışında değil ama hiç görüşmemek ona tabi ki biraz ters geliyor, ters gelse de şuan görüşmediğimi bildiği halde o günden beri sesini çıkarmıyor bana.

Kayınvalide hemen oğluna kendini savunuyor, ben şikayet etmeye aramadım, dertleşmeye aradım diye, hayatta dertleşebileceği bir benim annem var heralde.

Annem le beni karşı karşıya getirdikleri için ayrıca kızıyorum zaten, çünkü annemi de uyardım defalarca, bu konulara sen girme diye, o açıyorsa beni ilgilendirmiyor de kapat diye. Ama annem sevgili kayınvalideme de üzülüyor, o büyük işte diye.

Bundan sonra bir derdi varsa, seve seve annemi arasın, beni aramasın da artık.

Yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim.
Eşimin tabi ki herşeyden haberi var, ben annesini bu konuda defalarca uyardığımı ve madem böyle annemle muhatap olacak, buyursun artık annemi arasın, beni aramasın dedim. Ben artık görüşmüyorum, sen de bu konuda arayıp birşey söyleme annene artık, benim kararımı bil yeter dedim. Oda aramış konuşmuş , artık bu konuları açma bir daha demiş. Eşim şükür illa arayacaksın anlayışında değil ama hiç görüşmemek ona tabi ki biraz ters geliyor, ters gelse de şuan görüşmediğimi bildiği halde o günden beri sesini çıkarmıyor bana.

Kayınvalide hemen oğluna kendini savunuyor, ben şikayet etmeye aramadım, dertleşmeye aradım diye, hayatta dertleşebileceği bir benim annem var heralde.

Annem le beni karşı karşıya getirdikleri için ayrıca kızıyorum zaten, çünkü annemi de uyardım defalarca, bu konulara sen girme diye, o açıyorsa beni ilgilendirmiyor de kapat diye. Ama annem sevgili kayınvalideme de üzülüyor, o büyük işte diye.

Bundan sonra bir derdi varsa, seve seve annemi arasın, beni aramasın da artık.

benimkide aramış şikayet etmiş anneme annemde vermiş cevabını biz kıyamıyoruz evladımıza size ne oluyo üzemezsiniz benim kızımı demiş almış cevabını oturmuş

kızlar bende 4 senelik evli 3 senede nişanlı kalmıs bir kadınım kayın validenizle yasadıgınız sorunları okuyunca hayretler içinde kaldım etrafımdada var böyle örnekler ama allaha çok şükür benim annem ne ise kayın validem de o simdiye kadar bir veya iki kere kırgınlık olmustur aramızda ama çok ufak sonra ya o beni arardı ya ben onu dayanamayız kırgınlıga kendi kızın dan önce tutar beni ikimize bişey alır önce bana seçtirir eşimle ufak bişey olsa beni tutar ama allah için bunda canım kayın validemşn etki çok büyük şimdiye kadar hibir seyde büyüklük taslamadı evim ayrı ne çocugumu büyüttügüme ne eşimle ilişkime karıstı evime gelirken arar kızım müsaitmisin diye hep olumlu yaklastı bana canım annem benim o.gelinlerine ön yargı ve bilmişlik taslayıp herşeyine karısan kayın valideler de nefret dolu anılıyo yani ektiklerini biçiyolar ne var sanki 3 günlük dünyada güzel güzel geçim olsa allah kayın validesinden çekemlerin yardımcısı olsun

benimki de her şeyi anneme sorar, annemden öğrenmek ister. nerdeler naptılar? sanane be kadın. biz sana bilmen gerekeni söylüyoruz, annemi ne diye sıkıştırırsın? bu konuda zaten dertliyim güncel bi konum da var. tatil planlarını bile anneme söyler bize söylesin diye. annem de ayrı bi saf,bak kadın senden çekiniyor ancak bana anlatabiliyor demez mi:47:
çok haklısın, keşke ben de görüşmeyebilsem ama eşimin hatrı için bugüne kadar hiç en ufak bi tartışma bile yaşamadım. eşim halletsin istiyorum bi sroun varsa da. ben anneni üzmek istemiyorum sen uygun bir dille söyle diyorum.

benim kayınvalidem aramızda yaşananları anneme anlatmaz! sağolsun...
kayınpederime babamı aratıp ona anlattırır!!!!
bilmem bukadar ayaklara düşebilen, karaktersiz ve kendi sorununu halledemeyip çocuk gibi beni babama şikayet eden 55 yaşındaki büyüklerime ne demeli... nasıl görüşüp yüzlerine bakmalı....
buarada annem bir kanser hastasıydı. (iyileşti çok şükür.) hiçbirşeye üzülmesin diye ben başım ağrıyo bile dememye çalışırım..

Son düzenleme:
Geçen gün amcam babamı arayıp onları aramadığımdan, ziyaret etmediğimden şikayetçi olmuş.Bu arada ben 30 yaşında, evli barklı, çalışan, onlara uzak oturan ve altında arabası olmayan birisiyim.Neyse açtı babam telefonu, bik bik yarım saat konuştu.Baba dedim madem benle sorunları var, bir zahmet beni arasınlar, 30 yaşındayım ben, benimi sana şikayet etmişler ! Babam uzattıkça uzattı.

Annem babam ayrı benim.Annemi aradım, amcamlar beni babama şikayet etmiş dedim.Annem keşke beni arayıp, bana şikayet etselerdi ben de "Bundan sonra 3 gün yaş mamasını vermeyeceğim, poposuna gazete ile vurup onu adam edeceğim ve parka tuvaletin yapmaya göndermeyeceğim, ayıp etmiş benim 30 yaşındaki yavrum derdim" dedi.

Yani özetle şikayet eden zaten ahmaklık ediyor ama şikayete tanık olan da tavrını koymalı.Babam beni arayıp bik bik bu yaşta beni azarlarken, annem sizin aranızdaki mesele, ayrıca sen yavru köpek misin de ben seni bu yaştan sonra eğiteceğim, senin bir kişiliğin var, nasıl istersen öyle davranırsın deyip geçti.

Annenize "aranıza girmek istemem, bu kızımla sizin aranızdaki bir mevzu" demesinin terbiyesizlik olmadığını, tam da gereken şeyin bu olduğunu bence ikna yolu ile aşılamalısınız.

Keşke sihirli bir deynek olsa da yetişkin kişileri hala anne babasına şikayet ederek birşey elde edebileceklerini sanan kişileri eğitebilsek!

Benim kayınvalidemde bikaç kere annemi aramış,tabi annem bana bişey söylemedi
kayınvalidem dedi,anneni arayp seni şikayet ettim:55:
bende,valla yanlış yapmışsın anne,sonuçta şikayet ettiğin kişi benim annem

seni mi tutacak beni mi dedim:61:bi şaşırıp kaldı,haklısın dedi:)
bi dahada aramamış annemi.
anneme sordum,evt aradı kötü bişey demedi falan filan kem kum ediyo,aramız bozulmasın diye:))
annemde bişey dememiş ona,o sizin aranızdaki olay beni karıştırmayın demiş,kimseyi kırmak istemez annem...

Teşekkür ederim.
Benim bildiğim küçük yaşlarda ki çocukları gider annesine şikayet edersiniz, ben o yaşları çoktan geçtim, annemin savunmasına da ihtiyacım yok ki, annem neden bu kadınla muhatap olmak zorunda ki, annem mi çözecekmiş bizim sıkıntılarımızı. İnş anlayacak bir gün.

Ama işte anneniz izin veriyor ki annenizle muhatap oluyor. Anneniz tavrını koyarsa bir daha çözüm ya da başka bir şey için annenizi aramaşa cesaret edemez.
Onunla konuştuktan sonra annenizin sizinle aranızın açılmasının sebebi anneniz olabilir diye düşündüm. Demek ki anneniz onun söylediklerine prim veriyor. Kayınvalideniz de bu fırsatı değerlendiriyor

Back
X