Kayınvalide Okul dersi

85ophelia85

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2012
4.168
326
123
..................................................................................................................................

Son düzenleyen: Moderatör:
Kırılgan tipler: Bu tipler alıngandır, her sözden nem kaparlar, küserler. Hep ilgi beklerler. Küçücük hastalıkları abartır, ilgi görmek için yataklara düşerler. Çocuk gibidirler. İlgi gördüklerinde çabuk mutlu olurlar.
sanırım benim ki ben onu öyle kabul ettim :))artık
hastalnmayı seven insanı ilk kez gördüm doktor hastalık bulamayınca beceriksiz oluyor hatta bizi de hep doktora göndermeye çalışır başımız ağrısa doktora
ama en hasta o dur hep
:)))

Kırılgan tipler: Bu tipler alıngandır, her sözden nem kaparlar, küserler. Hep ilgi beklerler. Küçücük hastalıkları abartır, ilgi görmek için yataklara düşerler. Çocuk gibidirler. İlgi gördüklerinde çabuk mutlu olurlar.
sanırım benim ki ben onu öyle kabul ettim :))artık
hastalnmayı seven insanı ilk kez gördüm doktor hastalık bulamayınca beceriksiz oluyor hatta bizi de hep doktora göndermeye çalışır başımız ağrısa doktora
ama en hasta o dur hep
:)))

Gozu donemezsinden iyi:) ben olsam bende kabulenirdim.. benimkilerine baksana hepzi mevcut:(

Şu dikkatimi çekti, şöyle empati yeteneği gelişmiş, hakkaniyetli kaynana modeli yok mu yani? Ütopik bir şey mi cidden?:44:

Şu dikkatimi çekti, şöyle empati yeteneği gelişmiş, hakkaniyetli kaynana modeli yok mu yani? Ütopik bir şey mi cidden?:44:

Hayir kezinlikle sanmiyorum:( benimkisi ilk beni istemeye gelmeden once herzaman oyle bir hava veriyordu.. kalesss kayin valide, meyersem hepzi mevcutmus:27: bende saftirik saftrik inaniyordum..:)

Benim ki sanırım takdir bekleyen kısmından ama cidden hakediyor ya:) Ben iler de onun gibi kayınvalide olamam maşşallah diyeyim de bozulmasın aramız valla kocamdan çok seviyorum.Biraz da hiç kızı olmamasına bağlıyorum ,sanırım beni kızı yerine koyuyor.Bir insan hiç mi dedikodu yapmaz kötü söz söylemez .Yıllarca kayınvalidesine bakmış bir yandan da her gün annesine gidiyor.Allahım ne sevap işledim de böyle bir insan çıkardı karşıma bilmiyorum ama o böyle oldukça rabbim muhtaç etmesin diyorum.Ben ondan razıyım oda bende razı olur inşallah.

Hayir kezinlikle sanmiyorum:( benimkisi ilk beni istemeye gelmeden once herzaman oyle bir hava veriyordu.. kalesss kayin valide, meyersem hepzi mevcutmus:27: bende saftirik saftrik inaniyordum..:)

Anlaşıldı yok öyle bir şey, feminist kaynana aramaya devam, elimizde ondan iyi seçenek yok demek ki:10:

Benim ki sanırım takdir bekleyen kısmından ama cidden hakediyor ya:) Ben iler de onun gibi kayınvalide olamam maşşallah diyeyim de bozulmasın aramız valla kocamdan çok seviyorum.Biraz da hiç kızı olmamasına bağlıyorum ,sanırım beni kızı yerine koyuyor.Bir insan hiç mi dedikodu yapmaz kötü söz söylemez .Yıllarca kayınvalidesine bakmış bir yandan da her gün annesine gidiyor.Allahım ne sevap işledim de böyle bir insan çıkardı karşıma bilmiyorum ama o böyle oldukça rabbim muhtaç etmesin diyorum.Ben ondan razıyım oda bende razı olur inşallah.

Ne kadar sanslisiniz!
Allah yuzunuse bakmis:)
Insallah bizimkinede bakar!

Benim annemde kendi kayin validesine yilarca bakdi.. okadar ici saf temiz bir annem varki, ona bakinca bende bu hep iyi bir kayin valide olacak derdim. Nisanlimda bu yuzden cok sansli! ama cogu erkekler sansli kadinlara gore..
insanin ici temiz olmaliymis demek, cozemedimki bu kayin valideligi...
ben ilerde sanirim boyle cekdigim icin, cok iyi bir kayinvalide olacagim:27:

Canım karşımızda ki kişinin insan ama gerçek mana da insan olduğunu hatırlarsak çoğu durum da kızdığımız şeyler çok önemsiz gelecektir.
Benim kayınvalidem hiç mi pot kırmıyor yaptığı çoktur.Ancak insanın o an verdiği tepkiler bir sonraki sorunun temelini oluşturacaktır.
Hiç bir kavga genelde çözülemez ,ortada bir ton laf söylenir kızgınlıklar geçer öyle barışılır başka bir sorun yaşandığında ise önce ki söylenenler su yüzüne çıkar.Böyle bir kısır döngü oluşur.
Ben yazılarım da kk da hep söylüyorum konusu geçtikçe de yazmaya devam edeceğim.Siz iyi insan olursanız karşınızdaki de size karşı iyi olmaya mahkumdur.
Size sürekli iyi davranan birisine siz nasıl olurdunuz ?

Canım karşımızda ki kişinin insan ama gerçek mana da insan olduğunu hatırlarsak çoğu durum da kızdığımız şeyler çok önemsiz gelecektir.
Benim kayınvalidem hiç mi pot kırmıyor yaptığı çoktur.Ancak insanın o an verdiği tepkiler bir sonraki sorunun temelini oluşturacaktır.
Hiç bir kavga genelde çözülemez ,ortada bir ton laf söylenir kızgınlıklar geçer öyle barışılır başka bir sorun yaşandığında ise önce ki söylenenler su yüzüne çıkar.Böyle bir kısır döngü oluşur.
Ben yazılarım da kk da hep söylüyorum konusu geçtikçe de yazmaya devam edeceğim.Siz iyi insan olursanız karşınızdaki de size karşı iyi olmaya mahkumdur.

ben okadar iyi niyetli biriydimki:) hala oyleyim ama artik tahamul edemiyorum...
eskiden bana seni Allah karsimisa cikartti derdi( ogluna bir konuda iyi geldigim icin)
hayatimizi degisdirdin ( iyi anlamda) simdi bizi ayirma pilanlari yapiyor. oglunu paylasamiyor, kabulenemiyor, engeliyor...
bu durumda artik ne kadar daha iyi niyetli olabilirsinki?

ne kadar tehlikeli olsada ben saf gibi iste, insan oldugu icin, nisanlima cok bagli oldugu icin ve haksizda olsa uzuldugunu dusununce visdanim sizliyor...oysa o kafasinda tilkiler dolasiyor..
ama ben bir gun bizi kaybeder ve uzulecek diye dusunuyorum, ve simdiden buna uzuluyorum:)
gerci kazananda o olabilir, bizi bir gun ayirada bilir..

herkez keske INSAN olmasini bilseymis degilmi:)

Son düzenleyen: Moderatör:

kisacasi onlarinki canda bizimki patlicanmi:ssz:

Canım bazı kimseler kötü olduğu için bizler iyi oluruz.İyi niyetini hiç bozma asla kötü düşünme,sevdiğin senin iyi düşündüğünü gördükçe senin yanın da olacaktır.
Senin için önemli olan bu değil mi sevdiğinin yanında olması ? İstisnai durumlar olmaz mı elbette ki olur sabrının sonuna kadar zorlar seni.
İnsan neden cevap verme gereği duyar bunu hiç anlamamışımdır bunu bende yapıyorum.En güzeli kayıtsız kalmak bazı şeylere.
Yaşadıklarını tam olarak bilmiyorum ama şu yirmibeş yıllık hayatım da öğrendim bir şey var asla doğru olandan şaşmamak.O an doğru ne ise onu yapmalı insan.Senin ki can benim ki patlıcan mı derken koca bir saygısızlığın için de buluyor kendini insan..

Canım bazı kimseler kötü olduğu için bizler iyi oluruz.İyi niyetini hiç bozma asla kötü düşünme,sevdiğin senin iyi düşündüğünü gördükçe senin yanın da olacaktır.
Senin için önemli olan bu değil mi sevdiğinin yanında olması ? İstisnai durumlar olmaz mı elbette ki olur sabrının sonuna kadar zorlar seni.
İnsan neden cevap verme gereği duyar bunu hiç anlamamışımdır bunu bende yapıyorum.En güzeli kayıtsız kalmak bazı şeylere.
Yaşadıklarını tam olarak bilmiyorum ama şu yirmibeş yıllık hayatım da öğrendim bir şey var asla doğru olandan şaşmamak.O an doğru ne ise onu yapmalı insan.Senin ki can benim ki patlıcan mı derken koca bir saygısızlığın için de buluyor kendini insan..

Daha once senin baska bir konuda'daki fikirlerini okudugumda, ne guzel dusunuyor diye dusunmusdum. Yine cok guzel aciklamissin. Ama ben artik su durumda, kendimi korumam gerekdigini dusunuyorum.
Elimi verdigimde, kolumu aliyor. Ne zaman guvenip, guvenmeyecegimden emin olamiyorum. Daha dogrusu aslinda nasil davranmam gerekdiginide..
cok iyi niyetli oldugum icin, bundan cok yararlaniyor bu yuzden cevremdekiler ve burdakilerin onerileri dikat'de almak iyi diye dusunuyorum. Cunku insan bazen kendisi icin dogru karari veremiyor, hele boyle hasas bir konuda.

sen cok tatli ve herkezle gecinecek kadar olumlu bir insansin, ama inaniyorumki benim kayin validemle asla bas edemezsin..:)
ben onunla ayni evde yasamayi bile dusundum yani..:) simdi sorarsaniz ayni sehirde bile oturmam artik.

suan sinirliyim ama kezinlikle yaptiklarini afedecegimdir, hata iki guzel laf desin tamam ben yine kanarim. Ama bundan sonra yuzgoz olmak, pekde gerekmedigini bana ogretti.

Herşeyin bir sınırı var canım.Sezarın hakkını sezara vericeksin o ayrı.
Ama bunu yaparken ne yapıyoruz sevgilimizle, eşimizle aramızı bozmuyoruzz.Politik olmak bazen iyidir .Benim anlatmak istediğim bu aslın da :34:

Herşeyin bir sınırı var canım.Sezarın hakkını sezara vericeksin o ayrı.
Ama bunu yaparken ne yapıyoruz sevgilimizle, eşimizle aramızı bozmuyoruzz.Politik olmak bazen iyidir .Benim anlatmak istediğim bu aslın da :34:

Haklisin.. iyi niyetimizi herzaman korumak sorundayiz ve daha once dedigin gibi boylece, iyi niyetini esin, nisanlin yada sevgilimiz gordugunde yanimizda olacakdir. Belki ben bu iyi niyetimi simdiye kadar koruya bildigim icin, benimki yanimda.
senin bir cok yorumun cok hosuma gidiyor cunku, hic gaz vermiyorsun ve ne olursa olsun iyi tarafindan bakmaya calisiyorsun.

iyi niyetimi sanirim zadece susarak koruya bilirim, cunku benim kayin validem iliskimizi bitirmek icin elinden geleni yapiyor. Aksi takdirde kendime hakim olamaz, duygularima yenilirsem.. kayin validemi nisanlima sikayet edebilirim. Buda hos degil onun icin.
Bunun disinda nisanlimda benim iyi niyetimden yararlanmamali, cunku ben hakli iken ozurlerde diledim sirf huyuna gitmek icin.

Allah insallah yuzumuse bakar.

Feminist ve korkak hariç tüm tanımlar uyuyor, ne güzel değil mi :)

Böyle bir konumda varsa eğer; politik olmayı başarabilen veya idare edebilen, uyum gösterebilen yada hiiç karşılık vermeyen veyahut görüşmeyi sürdürebilen gerçekten çok takdir ederim :)

Gelinden ilgi bekleyenler: Onlar kayınvalide olma konusunda ağır takılırlar. Oğullarına gelinlerine hiçbir şekilde müdahale etmezler. Onları evlendirerek bütün görevlerini yapmış gibi dururlar. “Biz geline hiç karışmayız, anlayışlı, akıllı kayınvalideleriz.” havasındadırlar. Koca bir yalan. Gelinleri, oğulları, gelip gitsin diye can atarlar; fakat gelmezlerse de “niye gelmiyorsunuz?” demeye de tenezzül etmezler. İyi kayınvalide olacağız diye kendilerini fazlasıyla kasarlar. Bakmayın siz onların “Evladım siz yuvanızda mutlu olun, bu bize yeter” demelerine. Yolunuzu gözlerler; fakat söyleyemezler. Onları kendi hallerine bırakmayın, irtibatınızı kesmeyin.

aynen budur!!

Back
X