Kayınvalide Okul dersi

Yeri geliyor insan kendi annesiyle bile anlaşmazlığa düşerken kayınvalideyle sorun yaşamamak imkansız zaten.

İletişim ve mesafe önemli bence,arada sınırlar olmalı.

Konu sahibi arkadaşım Türk değil misiniz?
İmla hatalarınız oldukça fazla yani dikkatimi çekti
Türkçe'de hepzi(hepsi),kalesss( sanırım kalleş demek istediniz),kezinlikle(kesinlikle),nefi (nevi),meyersem (meğersem),pilan(plan),visdan(vicdan),herkez (herkes ),diyer(diğer) gibi kelimeler yok. Sanırım parantez içindekileri söylemek istediniz.

Son düzenleme:
Benimki hepsinin karışımı :)çözemedim..
başa da çıkamıyorum,bıraktım kendi haline.Görümceler için de yok mu böyle bir yazı?
Benimkilerin üzerine yokkk,,Allah düşmanıma vermesin.
En iyisi uzak durmak..
Ne diyim ,,, Allah kocamdan razı olsun ;)

Feminist ve korkak hariç tüm tanımlar uyuyor, ne güzel değil mi :)

Böyle bir konumda varsa eğer; politik olmayı başarabilen veya idare edebilen, uyum gösterebilen yada hiiç karşılık vermeyen veyahut görüşmeyi sürdürebilen gerçekten çok takdir ederim :)

ayni kaderi paylasiyoruz desene..:) o ikisi haric benim icinde gecerli ve ben onun gibi oyun oynamasini beceremedim:(

Benimki hepsinin karışımı :)çözemedim..
başa da çıkamıyorum,bıraktım kendi haline.Görümceler için de yok mu böyle bir yazı?
Benimkilerin üzerine yokkk,,Allah düşmanıma vermesin.
En iyisi uzak durmak..
Ne diyim ,,, Allah kocamdan razı olsun ;)

olmazmi? tabiki var..... off offf

Konu sahibi arkadaşım Türk değil misiniz?
İmla hatalarınız oldukça fazla yani dikkatimi çekti
Türkçe'de hepzi(hepsi),kalesss( sanırım kalleş demek istediniz),kezinlikle(kesinlikle),nefi (nevi),meyersem (meğersem),pilan(plan),visdan(vicdan),herkez (herkes ),diyer(diğer) gibi kelimeler yok. Sanırım parantez içindekileri söylemek istediniz.

Turkumde, turkiyede yasamiyorum, bu yuzden turkce klavyesi ile yazamiyorum. Haklisin hic dikat etmemisim... turkceyi burdaki dille karisdirmisim..

arap corbasina benzemis

Güzel paylaşım olmuş teşekkürler :) benim sevgilimin ailesinde pek kıymeti bilinmez, düşkündeğillerdir ama biz evlenince kesinlikle çok kıymete biner öyle değil mi? :))

benim cadoloz, ne feminist ne korkak :52:
dominantlığını onun burnundan getirdim... he benimde geldi ama o ayrıi mesele tabi

benim kayin validemde dominant! sen nasil bas ede bildin?yani nasil burnundan getirdin?
ben beceremedim:( iyi niyetimin kurbani olacagim.. icime sinerek aldigim gelinligi bile artik belki giyemecigim onun yuzunden:43:

cok kotu kalpli coooookkk!!!:43:birde benim iki kayin validem var.. ikisi bir olmus :18:taki icin butun ipleri kopardilar........

Güzel paylaşım olmuş teşekkürler :) benim sevgilimin ailesinde pek kıymeti bilinmez, düşkündeğillerdir ama biz evlenince kesinlikle çok kıymete biner öyle değil mi? :))

Bende tesekkur ederim..
ben politik olamadim, bari yeni gelinler uyanik olsun..:5:

sanamai kiymet vermiyorlar suan?

benim kayin validemde dominant! sen nasil bas ede bildin?yani nasil burnundan getirdin?
ben beceremedim:( iyi niyetimin kurbani olacagim.. icime sinerek aldigim gelinligi bile artik belki giyemecigim onun yuzunden:43:

cok kotu kalpli coooookkk!!!:43:birde benim iki kayin validem var.. ikisi bir olmus :18:taki icin butun ipleri kopardilar........
benimde 2 kayınvalidem var... biri malum annesi, biride babası.. inanki kadından daha beter karı ağızlı ya :52:
valla bende dominantım... kavga etmeyelim diye sürekli politik bir yaklaşımda bulundum... kadın benim sert oldugumu biliyordu, o yüzden kendisine rakip olarak gördü... hareketleri, o suratının asıklıgını gördükçe ondan nefret ettim..ama saygısızlık yineden etmedim... beni sinir eden bişey oldugu zaman bende tepkimi verdim.. lafımı söylerdim ama çok fazlada uzatmazdım..kadın benim evime gelipte yemekli misafir cagırınca bile daha yeni evliyken mutfak kapısından basını uzatıpta kolay gelsii diyen bir bayan bile değil.. misafir gelir baş köşeye oturur.. demezdiki bu yeni gelin belki cekinir sormak istedigi bişey olur bir bahaneyle mutfaga gideyim,, ama yok onun amacı yemekli misafirde benim elime yüzüme bulaştırıp beceriksiz bir insanmısım gibi lanse etmekti amacı.. allaha şükür hep güzel ilerim yolunda giderdi..neyse
derken biz bunlara kalmaya gittik, birden başladı kavgaya, sen böylesin şöylesin, oğlumu benden kıskanıyorsun, sarılmamı istemiyorsun, seni sevmedim en baştan , hep akif istedi oyüzden evlendirmek zorunda kaldık falan vss diyincebenim tepem attı. kusura bakmayın ama sizde beni gelin olarak görmediniz, bana ne annelik yaptın, bir daha bu eve ayak basmayacam vs diyip resti çekip evden çıktım... çok yıprandım, gecelerce kabus gördüm,resmen bildigin takıntılı, deliye cevirdiler karı koca beni...
şuan görüşmüyorum... farklı meleketlerdeyiz... eşimi hergün arayıp bu kız aramızı bozacak, farklı meleketlerdeyiz aramıza çomak sokacak.. bizi ayıracak en sonunda gibi bir sürü safsatayla eşimin başını etini yiyor...
yada eşim mutlu oldugu zaman taaaa 1000 lerce km ötededen sürekli moral bozacak seyler söylüyor, çok hastayım, baban cok hasta, ablan mutsuz...baban bana eziyet ediyor, baban agresif.... yani bütün stresini herşeyini hiç bir kızıyla ğpaylaşmaz aman onlar üzülmesin der, fakat eşime deşarj olur hep... sorun o değil ama bu kadarda abartmaz.. doğumgünümde bile telde eşimle kavga ediyorki moralimiz bozulsun o gün...
2 tane kaynanan varsa,fırsata cevirebilirsin bu durumu, birine yakınlaşmanı tavsiye ederim sana... birine yaklaşırsan en azından destegini alırsın. 2 kayınvaliden birbirleriyle anlaşabiliyorlarmı??

Bende tesekkur ederim..
ben politik olamadim, bari yeni gelinler uyanik olsun..:5:

sanamai kiymet vermiyorlar suan?

Yok tatlim kendi ogullarina kiymet vermiyorlar. Ben de kk dan okudugum tecrubelere dayanarak deger vermedikleri ogullarinin evlenince kiymete binecegini dusunuyorum :27: eyvah oglan gitti gitti diye :)

Yok tatlim kendi ogullarina kiymet vermiyorlar. Ben de kk dan okudugum tecrubelere dayanarak deger vermedikleri ogullarinin evlenince kiymete binecegini dusunuyorum :27: eyvah oglan gitti gitti diye :)
sen oylelerinden kork! herseyin en kotusunu dusun..
hic bir zaman iyi dusunme.. yoksa sonun benim gibi olur:(
simdiden kendisniz icin birikim yapin, bir sey olursa simdiden onlara muhtac kalmamis olursunuz.

oyle insanlar varmiski meyersem, ben yeni yeni ogreniyorum.
karpuz degillerki, kezip icine bakalim:):1:

benimde 2 kayınvalidem var... biri malum annesi, biride babası.. inanki kadından daha beter karı ağızlı ya :52:
valla bende dominantım... kavga etmeyelim diye sürekli politik bir yaklaşımda bulundum... kadın benim sert oldugumu biliyordu, o yüzden kendisine rakip olarak gördü... hareketleri, o suratının asıklıgını gördükçe ondan nefret ettim..ama saygısızlık yineden etmedim... beni sinir eden bişey oldugu zaman bende tepkimi verdim.. lafımı söylerdim ama çok fazlada uzatmazdım..kadın benim evime gelipte yemekli misafir cagırınca bile daha yeni evliyken mutfak kapısından basını uzatıpta kolay gelsii diyen bir bayan bile değil.. misafir gelir baş köşeye oturur.. demezdiki bu yeni gelin belki cekinir sormak istedigi bişey olur bir bahaneyle mutfaga gideyim,, ama yok onun amacı yemekli misafirde benim elime yüzüme bulaştırıp beceriksiz bir insanmısım gibi lanse etmekti amacı.. allaha şükür hep güzel ilerim yolunda giderdi..neyse
derken biz bunlara kalmaya gittik, birden başladı kavgaya, sen böylesin şöylesin, oğlumu benden kıskanıyorsun, sarılmamı istemiyorsun, seni sevmedim en baştan , hep akif istedi oyüzden evlendirmek zorunda kaldık falan vss diyincebenim tepem attı. kusura bakmayın ama sizde beni gelin olarak görmediniz, bana ne annelik yaptın, bir daha bu eve ayak basmayacam vs diyip resti çekip evden çıktım... çok yıprandım, gecelerce kabus gördüm,resmen bildigin takıntılı, deliye cevirdiler karı koca beni...
şuan görüşmüyorum... farklı meleketlerdeyiz... eşimi hergün arayıp bu kız aramızı bozacak, farklı meleketlerdeyiz aramıza çomak sokacak.. bizi ayıracak en sonunda gibi bir sürü safsatayla eşimin başını etini yiyor...
yada eşim mutlu oldugu zaman taaaa 1000 lerce km ötededen sürekli moral bozacak seyler söylüyor, çok hastayım, baban cok hasta, ablan mutsuz...baban bana eziyet ediyor, baban agresif.... yani bütün stresini herşeyini hiç bir kızıyla ğpaylaşmaz aman onlar üzülmesin der, fakat eşime deşarj olur hep... sorun o değil ama bu kadarda abartmaz.. doğumgünümde bile telde eşimle kavga ediyorki moralimiz bozulsun o gün...
2 tane kaynanan varsa,fırsata cevirebilirsin bu durumu, birine yakınlaşmanı tavsiye ederim sana... birine yaklaşırsan en azından destegini alırsın. 2 kayınvaliden birbirleriyle anlaşabiliyorlarmı??

isin varmis bunlarla desene:)
ne cezaretle oyle bir sey sana soyluyor..sok oldum inan.. benim kayin validemede cok benziyormus.. masallah!
ama sende en dogrusunu yapmissin! bu durumda ne desen , ne yapsan yeriymis! altinda kalmamissin.:46:

ikiside uzun sure kuslerdi bir birileriyle, diyer oz annesi ile zadece bir kez gorusdum oda bir ay once! .Dun kayin validem nisanlimin oz annesine telefoon acip herseyin tam terzini anlatmis. Kadin bugun babami arayip bu isi iptal etmek istedigini soylemis.
bu durumda yapacak pek bir seyim yok gibi:50:. Tek tarafi dinlemek onlar icin yeterli olmus. ikiside bir birinden fena zaten, nisanlim oz annesinin normal olmadigini soylemisdi.

nisanlim kayin validemden biraz korkuyor sanki... ama beni burakmayacagini ve bu dugunun gerceklesecegini soylemisdi. Inan buyuk bir korku ve merakla olacaklari bekliyorum. Iki kayin validemde cok kafgaci, edepsiz, ( kufur bile ediyorlar), en kotusude asiri tehlikeliler, bizimkiler benim basima bir sey getirler diye artik korkmaya basladilar:5:
Ben neye bulasdim, dizimi dovuyorum! ama sirf anneleri deli diyede, nisanlimi terketmeyecegim. O simdi benden daha uzgundur:5:

Cok korkunc bu olanlar, keske bunlar hic olmasaydi..:43:

aman allahım benimki ahlakı kötü olanlardan. rabbim düşmanımın başına vermesin vallahi. her an bir kavga çıkabilir oturduğun anda taşalrı yersin kafana zaten sinirleirni bozar bir daha gitmek istemezsin ama mecbur. dili fazla çıkmaya başladımı hemen kalkarız kavga çıkmadan kaçalım demi :)))

Gelinden ilgi bekleyenler: Onlar kayınvalide olma konusunda ağır takılırlar. Oğullarına gelinlerine hiçbir şekilde müdahale etmezler. Onları evlendirerek bütün görevlerini yapmış gibi dururlar. “Biz geline hiç karışmayız, anlayışlı, akıllı kayınvalideleriz.” havasındadırlar. Koca bir yalan. Gelinleri, oğulları, gelip gitsin diye can atarlar; fakat gelmezlerse de “niye gelmiyorsunuz?” demeye de tenezzül etmezler. İyi kayınvalide olacağız diye kendilerini fazlasıyla kasarlar. Bakmayın siz onların “Evladım siz yuvanızda mutlu olun, bu bize yeter” demelerine. Yolunuzu gözlerler; fakat söyleyemezler. Onları kendi hallerine bırakmayın, irtibatınızı kesmeyin.

benimki bu sanırım

aman allahım benimki ahlakı kötü olanlardan. rabbim düşmanımın başına vermesin vallahi. her an bir kavga çıkabilir oturduğun anda taşalrı yersin kafana zaten sinirleirni bozar bir daha gitmek istemezsin ama mecbur. dili fazla çıkmaya başladımı hemen kalkarız kavga çıkmadan kaçalım demi :)))

hemen kalkip gitmek cok zekice. En azindan ne duymak istemediklerinizi duymaz nede kotu olursunuz. Allah hepimizin yardimcisi olsun!

çok politiğimdir, nitekim eşimin ailesi benden çok memnun, ben de onlardan şikayetçi değilim. :49:

Back
X