Kayınvalide Okul dersi

Gelinden ilgi bekleyenler: Onlar kayınvalide olma konusunda ağır takılırlar. Oğullarına gelinlerine hiçbir şekilde müdahale etmezler. Onları evlendirerek bütün görevlerini yapmış gibi dururlar. “Biz geline hiç karışmayız, anlayışlı, akıllı kayınvalideleriz.” havasındadırlar. Koca bir yalan. Gelinleri, oğulları, gelip gitsin diye can atarlar; fakat gelmezlerse de “niye gelmiyorsunuz?” demeye de tenezzül etmezler. İyi kayınvalide olacağız diye kendilerini fazlasıyla kasarlar. Bakmayın siz onların “Evladım siz yuvanızda mutlu olun, bu bize yeter” demelerine. Yolunuzu gözlerler; fakat söyleyemezler. Onları kendi hallerine bırakmayın, irtibatınızı kesmeyin.

benimki bu sanırım

Kulaga diyerleri ile kiyaslarsak yine iyi geliyor ya..
keske benimkilerde boyle olsa.. buna bile raziyim yani :26:

başka bir gurup da ben diyim..duygusal yaklaşanlar..sömürü haline getirenler..göz yaşını alet edenler.."seni ne zorluklarla büyüttüm, sırtımda taşıdım tarlalarda, ne zorluklarla okuttum, kilim dokudum, öyle öyle büyüttüm." arkasından bir dizi göz yaşı. eski anılar... analara ait ata sözleri.cennetin anaların ayakları altında olduğu vs. duruma göre yön verir işte.. bu da problemli diğer tipler..

isin varmis bunlarla desene:)
ne cezaretle oyle bir sey sana soyluyor..sok oldum inan.. benim kayin validemede cok benziyormus.. masallah!
ama sende en dogrusunu yapmissin! bu durumda ne desen , ne yapsan yeriymis! altinda kalmamissin.:46:

ikiside uzun sure kuslerdi bir birileriyle, diyer oz annesi ile zadece bir kez gorusdum oda bir ay once! .Dun kayin validem nisanlimin oz annesine telefoon acip herseyin tam terzini anlatmis. Kadin bugun babami arayip bu isi iptal etmek istedigini soylemis.
bu durumda yapacak pek bir seyim yok gibi:50:. Tek tarafi dinlemek onlar icin yeterli olmus. ikiside bir birinden fena zaten, nisanlim oz annesinin normal olmadigini soylemisdi.

nisanlim kayin validemden biraz korkuyor sanki... ama beni burakmayacagini ve bu dugunun gerceklesecegini soylemisdi. Inan buyuk bir korku ve merakla olacaklari bekliyorum. Iki kayin validemde cok kafgaci, edepsiz, ( kufur bile ediyorlar), en kotusude asiri tehlikeliler, bizimkiler benim basima bir sey getirler diye artik korkmaya basladilar:5:
Ben neye bulasdim, dizimi dovuyorum! ama sirf anneleri deli diyede, nisanlimi terketmeyecegim. O simdi benden daha uzgundur:5:

Cok korkunc bu olanlar, keske bunlar hic olmasaydi..:43:

üvey kayınvalidenin derdi ne?? sanırım ailenin tüm iplerini eline almış

üvey kayınvalidenin derdi ne?? sanırım ailenin tüm iplerini eline almış

derdi iste, sahte altin takmak istiyordu gozteris sonra sayibine gidip tekrar verecekdi. Bendende bunu sir saklami ve ailemin bilmemezsini istedi bende ailemden bu cirkin teklifi saklamayacagimi soyledim.. o yuzden oz evladini sokakda gorse tanimayan anneye arayip.. kiz terbiyesiz, soyle boyle demis. Anneside telefoon acip ben gelip bu isi bitirecegim demis. Bu dugun olmayacak demis.....

buda benim kaderimmis artik.. ne diyeyim:)

Son düzenleyen: Moderatör:
derdi iste, sahte altin takmak istiyordu gozteris sonra sayibine gidip tekrar verecekdi. Bendende bunu sir saklami ve ailemin bilmemezsini istedi bende ailemden bu cirkin teklifi saklamayacagimi soyledim.. o yuzden oz evladini sokakda gorse tanimayan anneye arayip.. kiz terbiyesiz, soyle boyle demis. Anneside telefoon acip ben gelip bu isi bitirecegim demis. Bu dugun olmayacak demis.....

buda benim kaderimmis artik.. ne diyeyim:)

nişanlıyken daha bunları çektiriyorlar sana.. Evlenince Allah bilir neler yaparlar... Allah yardımcın olsun..

Yani hep biz gideceğiz. Karşı taraf ne yaparsa yapsın aman aramız bozulmasın diye hep alttan alacağız :/ Walla sıkıntı geldi bu kaynanalardan yaa. Bır rahat bıraksalar herkes mutlu huzurlu yasayacak zaten.Hep köstek hep köstek. Var cevremde gelınıyle cok ıyı anlasan ıkı tatlı lafı esırgemeyen kayınvalıdeler. Imrenerek bakıyorum walla. Benımde bır erkek cocugum var. Onun mutlulugu ıcın elımden gelenı yapacagım.

Feminist ve korkak hariç tüm tanımlar uyuyor, ne güzel değil mi :)

Böyle bir konumda varsa eğer; politik olmayı başarabilen veya idare edebilen, uyum gösterebilen yada hiiç karşılık vermeyen veyahut görüşmeyi sürdürebilen gerçekten çok takdir ederim :)

tam benim yazacağımı yazmışsın. korkak ve feminist hariç hepsinden var benimkinde:31::31::31:

amaben kaynanamı burada bulamadım.yanılmıyorum demekki benım kayınvalıdem türünün son örneği.mesela para harcamıyorsa gelin o zaman iyidir.oğluna birşey soramaz geline sorar ,iyi bir şey yaptığını zanneder oysa yaptığı büyük terbıyesızlık olur.gelinini arar sözde nasılsın diye bahaneyle gelin oğluna neler aldırıcak düğünde neler yaptırıcak masraflar çok olucak mı diy sorar akıllıya caktırmadığını zanneder.gelin birşey beğenır ona pahalı gelır alınmaz der ama alınmz dediği şeye ayy yok yok bu olsun bu çok güzel der ama alınmıcak ya nasıl bu olucak kısmını akıl edemez .işte benımkı bu hangi kategorıde kızlar benım kayınvalıdeciğim....

amaben kaynanamı burada bulamadım.yanılmıyorum demekki benım kayınvalıdem türünün son örneği.mesela para harcamıyorsa gelin o zaman iyidir.oğluna birşey soramaz geline sorar ,iyi bir şey yaptığını zanneder oysa yaptığı büyük terbıyesızlık olur.gelinini arar sözde nasılsın diye bahaneyle gelin oğluna neler aldırıcak düğünde neler yaptırıcak masraflar çok olucak mı diy sorar akıllıya caktırmadığını zanneder.gelin birşey beğenır ona pahalı gelır alınmaz der ama alınmz dediği şeye ayy yok yok bu olsun bu çok güzel der ama alınmıcak ya nasıl bu olucak kısmını akıl edemez .işte benımkı bu hangi kategorıde kızlar benım kayınvalıdeciğim....

"Ahlakı kötü olanlari ile Gelinden ilgi bekleyenler" benziyor "sanki.. ama senin kaynananin yaptiklarini benimkinde cok gordum... siz daha yeni gelinlerdenmisini? hic yuzgoz olma canim! aramazsin seni sirt birt benim kaynanam gibi:27:

nişanlıyken daha bunları çektiriyorlar sana.. Evlenince Allah bilir neler yaparlar... Allah yardımcın olsun..

sagol canim:)Allah hepimizin yardimcisi olsun! ama artik ailesi ile hic bir sekilde gorusmeyecegiz.. nisanlim gorusuyorsa onun bilecegi bir sey ama, yeterki benden uzak tutsun. Cunku cok tehlikeli cok!

İyi anlamda söyledim :)

Ogluna çok düşkün degil, gelinini kıskanmaz, feminist degil, korkak degil vs vs :)

Ama sanki birazcık korkak :)
O da benden degil, oglundan :DDD

Son düzenleme:
kaynanalar çoğunlukta olsaydı bu forumda,
kimbilir ne konular açılırdı.
-oğlumu elimden aldı
-oğluşumla aramıza girdi kara kedi
-oğluma yemek bile yapamıyor
-torunlarıma doğru düzgün bakamıyor
-ne zaman gitsem surat asıyor

uzaar gider

İyi anlamda söyledim :)

Ogluna çok düşkün degil, gelinini kıskanmaz, feminist degil, korkak degil vs vs :)

Ama sanki birazcık korkak :)
O da benden degil, oglundan :DDD

oyleyse keske, herkez kayin valideniz gibi olsa, butun erkeklerde kocaniz gibi olsaymis:46:

Allah mutlu yuvanizi hic bozmasin!

-oğlumu elimden aldı

uzaar gider
boyle bir sey mumkun olsaydi, burda savas cikardi:)

-oğlumu elimden aldı

uzaar gider

aman canım bari buraya o ''küçük'' burunlarını sokmasınlar:))

Back
X