Kayınvalide Sendromu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Selamlar sadece fikir almak dertleşmek amacıyla yazıyorum size .
benim kayınpederim cezaevinde ve kayınvalidem de on yıldır onu bekliyor kendisinin psikolojik olarak yıprandığını hem görüyor hem de anlıyorum ancak ilk etaplarda biz eşimle evlenirken bana çok fazla vaat verdi hiç birisini yerine getirmedi iş ciddiye binince kendini geri çekti benim kocam başımda yok diyerek beni istemeye bile gelmedi ve eşim beni tek başına istedi ben de eşimle tek başıma bir hayat kurdum .
maddi durumlardan dolayı da sadece nikah yaptım eşimi de zora sokmak istemedim ancak kayınvalidem bir misafir gibi geldi gitti verdiği vaatlerin hepsi boş çıktı. Ben evliligim için tarlamı sattım birikimlerimi harcadım
Bana söz vermesi de aslında çok önemli değil ama o öyle söyleyince her şeyi yapabileceğini söyleyince ben de elimden gelenin daha iyisini yapmak istediğim için böyle bir adım attım gelinliğime kadar kendim aldım biz eşimle nişanlanırken yine tek başımaydım ve eşimin akrabaları kayınvalidemin telefonundan benim gizlice numaramı alarak bana ulaştılar ve ben onların memleketinden olmadığım için ayrılmamı söylediler telefon numaram dağıtıldı bunun gibi bir çok şeyle karşı karşıya kaldım yıl sonunda iki yıllık evliyim eşimle beraber sigarayı bıraktık en son iki hafta görüşmemizde kayınvalidem bana şu kelimeyi kullandı hayat çok garip sen oğluma sigarayı bıraktırdın oysa senden önce oğlumun gorustugu kız arkadaşları ona sigarayı başlatmıştı seni canı gönülden tebrik ediyorum kızım dedi bunun gibi bir çok imalı kelimelerle bana sözler söylüyordu ve her seferinde istemeden oldu psikolojim yerinde değil sağlıklı düşünemiyorum diyerek iğneli laflar söylüyordu artık onunla olan bağlarımı tamamen kestim hala içimde acaba ben mi yanlış anlıyorum diyorum ama burada size anlatmadığım bile bir çok böyle durumlar var ne yapmalıyım
Kv yi geç, babası hapiste olan biriyle evlenerek hata etmişsin.

Kv nin istemeye mutlaka gelmesi gerekirdi, ama demek ki seni baştan beri istemiyormuş, üstüne kocanın akrabaları arayıp " evlenme" demiş. Maailenin seni istemediği yere neden gelin gittin?

Nişanımda tektim, şunu ben yaptım derken senin ailen yok muydu? Destek olmadılar mı? Evlenmeden önce her şey belliymiş işte, bile bile evlenmişsin.

Kv nin istemeye mutlaka gelmesi gerekirdi, ama demek ki seni baştan beri istemiyormuş, üstüne kocanın akrabaları arayıp " evlenme" demiş. Maailenin seni istemediği yere neden gelin gittin?

Nişanımda tektim, şunu ben yaptım derken senin ailen yok muydu? Destek olmadılar mı? Evlenmeden önce her şey belliymiş işte, bile bile

neyi yanlış anlayacaksın, eşinin saçma sapan bir ailesi ve sorunlu bir annesi var. görüşme tabii ki. inş eşin düzgün biridir de bir süre sonra anam da anam diye sayıklamaya başlamaz
Çok şükür Eşim oldukça iyi birisi

Nişanımda tektim, şunu ben yaptım derken senin ailen yok muydu? Destek olmadılar mı? Evlenmeden önce her şey belliymiş işte, bile bile evlenmişsin.
Sadece benim ailem destek oldu zaten . Kız tarafı olarak ancak erkek tarafina düşeni de üstlenmiş olduk

Çok şükür Eşim oldukça iyi birisi
Düğün, nişan, ev eşyası satın alma işlerinde elini cebine attı mı? Umarım atmıştır ama yazdıklarından pek öyle gelmedi.

Eşinle aran iyiyse kv yi kafana takma, konuda yazdıklarını o zaman dert edip evlenmemeliydin. Evlenmişsin, o zaman hr şey geçmişte kalsın.

Düğün, nişan, ev eşyası satın alma işlerinde elini cebine attı mı? Umarım atmıştır ama yazdıklarından pek öyle gelmedi.

Eşinle aran iyiyse kv yi kafana takma, konuda yazdıklarını o zaman dert edip evlenmemeliydin. Evlenmişsin, o zaman hr şey geçmişte kalsın.

Bir birikimi yoktu sıfırdan kiraya çıktık ikimizde bir evimiz olmadığı için ancak direkt ise girip çalıştı yani sorumsuz birisi değildi
Aslında ben de geçmişte bırakmak istiyorum ancak hal ve hareketleri davranışları rahatsız ediyor sanki beni gelini gibi görmüyor

Bir birikimi yoktu sıfırdan kiraya çıktık ikimizde bir evimiz olmadığı için ancak direkt ise girip çalıştı yani sorumsuz birisi değildi
Aslında ben de geçmişte bırakmak istiyorum ancak hal ve hareketleri davranışları rahatsız ediyor sanki beni gelini gibi görmüyor
İstemeye gelmemiş, hala gelini gibi görmüyor yazıyorsunuz. Kadının başka çocukları var, kocası hapiste, düşsenize yakasından? Size sözler vermesini bile kabul etmemeliydiniz. O mükemmel eşiniz evlenirken bilmiyor muydu, ailemin durumu yok, babam başlarında değil, ne yaparsak ikimiz yapacağız demedi mi? Hadi kapışın iyi olan kazansın mı yaptı? Adamlara gram laf yok annelerine ailelerine kin nefret. Artık ne kadar baskı kurduysanız yaparım ederim demiştir ama diğer çocukların masrafı ihtiyacı çıkmıştır. Alacaklı mısınız kadının tepesinde kara bulut mu? Bu adamla evlenmemek de bir seçenekmiş ama bilerek isteyerek üstüne para sayarak evlenmişsiniz. Keşke ailesi varlıklı zengin biriyle evlendeydiniz. Siz böyle kağıt kalem hesap peşindeyken kocanız iste aşkım daha fazla iste, söz verdiyse tutacak mı yapıyor, korumuyor mu annesini?

Son düzenleme:
İstemeye gelmemiş, hala gelini gibi görmüyor yazıyorsunuz. Kadının başka çocukları var, kocası hapiste, düşsenize yakasından? Size sözler vermesini bile kabul etmemeliydiniz. O mükemmel eşiniz evlenirken bilmiyor muydu, ailemin durumu yok, babam başlarında değil, ne yaparsak ikimiz yapacağız demedi mi? Hadi kapışın iyi olan kazansın mı yaptı? Adamlara gram laf yok annelerine ailelerine kin nefret. Artık ne kadar baskı kurduysanız yaparım ederim demiştir ama diğer çocukların masrafı ihtiyacı çıkmıştır. Alacaklı mısınız kadının tepesinde kara bulut mu? Bu adamla evlenmemek de bir seçenkmiş ama bilerek isteyerek üstüne oara sayarak evlenmişsiniz. Keşke ailesi varlıklı zengin biriyle evlendeydiniz. Siz böyle kağıt kalem hesap peşindeyken kocanız iste aşkım daha fazla iste, söz verdiyse tutacak mı yapıyor, korumuyor mu annesini?
Bakın dürüstlük her zaman için hayat kurtarır ancak bana ilk etapta bu şekilde olunulmadi ben bana ne takacaksınız ne yapacaksınız gibi bir konuda konuşmadım aksine durduk yerde bunlar söylenildi ve beklentiye sözler verildiği için girdim .
Başta kayinvalidem herseyi doğru olarak söyleyebilirdi ama çok sonradan öğrendim .
Zaten paraya değer veren birisi olsaydım çoğu şeyi kendi imkanlarımla yapmaz onları alacakları yonunde diretme yapardım .
Ancak benim demek istediğimi sanırım anlamadınız ? Yaranimiz mi var anlayamadım savunmaya geçtiniz

Bakın dürüstlük her zaman için hayat kurtarır ancak bana ilk etapta bu şekilde olunulmadi ben bana ne takacaksınız ne yapacaksınız gibi bir konuda konuşmadım aksine durduk yerde bunlar söylenildi ve beklentiye sözler verildiği için girdim .
Başta kayinvalidem herseyi doğru olarak söyleyebilirdi ama çok sonradan öğrendim .
Zaten paraya değer veren birisi olsaydım çoğu şeyi kendi imkanlarımla yapmaz onları alacakları yonunde diretme yapardım .
Ancak benim demek istediğimi sanırım anlamadınız ? Yaranimiz mi var anlayamadım savunmaya geçtiniz
Siz olayı anlamamışsınız,kadın sizi en başta istememiş istemeye bile gelmeye layık görmemiş.Bakmış karşı taraf evlenmeye dünden razı gözü bir şey görmüyor her borcu ödemeye istekli tarla bile satılıyor bundan daha kerizini bulamam diye üfürmüş ,sallamış işte yersen ..... yemişsiniz beklentiye girmişsiniz

Siz olayı anlamamışsınız,kadın sizi en başta istememiş istemeye bile gelmeye layık görmemiş.Bakmış karşı taraf evlenmeye dünden razı gözü bir şey görmüyor her borcu ödemeye istekli tarla bile satılıyor bundan daha kerizini bulamam diye üfürmüş ,sallamış işte yersen ..... yemişsiniz beklentiye girmişsiniz

Bu da bir görüş tabiki saygı duyuyorum ama evlenmeye beni ikna eden kişi esimdi kayınvalidem ilk etapta çok istekliydi yani ben öyle zannediyorum , iş ciddiye binince kendini geri çekti köyden büyüklerimiz bile gelmişti nitekim eşimle sorunum yoktu esimde benimle evleniyorsun ailemle değil dedi . Ama işte bu sefer ben mesafe koyduğumda özürler diliyor görüşmek istiyor halen daha pişman olduğunu söylüyor ancak sözlere çok inanmıyorum eylemleri tam tersi …
Sadece burada eşim arada kaliyor gibi hissediyorum onu da bu denli üzmek istemediğim için bu şekilde bir konu açtım . Belki bir yön gösterilir bir çare bulunur diye .

Bazı erkeklerin şeyi altından mı. İnsan niye kocaya gştmek için tarla satar gelinlik alır falan aklım almadı. Sorun onlarda değil sende..
Bu yorum beni güldürdü 😁😁 farklı bir bakış açısı ben de istemezdim ama çalışan bir gelinim yine bir tarla daha alabilirim nasibimde varsa .. para yerine koyulabilir ama söylenilen yalanlar maalesef güven eksikliğine neden oluyor insan o kişiye bir daha aynı gözle bakamıyor … aslında bir bakıma iyi tarafida var kimse üstünlük kuramıyor yalnız bırakıldığım için eşimden başka kimseye sorumlulugumda yok

Bu da bir görüş tabiki saygı duyuyorum ama evlenmeye beni ikna eden kişi esimdi kayınvalidem ilk etapta çok istekliydi yani ben öyle zannediyorum , iş ciddiye binince kendini geri çekti köyden büyüklerimiz bile gelmişti nitekim eşimle sorunum yoktu esimde benimle evleniyorsun ailemle değil dedi . Ama işte bu sefer ben mesafe koyduğumda özürler diliyor görüşmek istiyor halen daha pişman olduğunu söylüyor ancak sözlere çok inanmıyorum eylemleri tam tersi …
Sadece burada eşim arada kaliyor gibi hissediyorum onu da bu denli üzmek istemediğim için bu şekilde bir konu açtım . Belki bir yön gösterilir bir çare bulunur diye .
Bana bir anlatırmısınız, evlenme teklif eden istekli adamın nasıl cebinde beş kuruş olmaz, utanmadan nasıl düğün yükünü geline yükler?? Yeni işe girdiyse sizden mühlet isterdi biraz birikim yapardı .Gelinin düğün için tarla satması ne demek görülmüş duyulmuş şey değil,benim memlekette olsa o gelini ve ailesini tefe koyarlar aylarca çalarlardı,kesin gelinin bir kusuru var diye....

Beni ilk başta çok istiyormuş gibi davrandı çok samimi gibiydi ama yalnız bıraktı …
Kayinvalidemin güya şifresi yokmuş oradan gidip almışlar …
En başta hep öyle olurlar, sen benim kızım gibisin derler yok şunu alıcam yok böyle yapıcam diye vaatlerde bulunurlar ama gerisi gelmez o yüzden çok takılma, eşin de görüşmüyorsa görüşmesin sen de kendi evinle ilgilen burda üstten konuşanlara da pek itimat etme kimse kimsenin ne çektiğini ne durumda seçim yapmak zorunda kaldığını bilemez.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X