Kayınvalide Sendromu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Onegelini

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
16
Puanlar
3
Selamlar sadece fikir almak dertleşmek amacıyla yazıyorum size benim kayınpederim cezaevinde ve kayınvalidem de on yıldır onu bekliyor kendisinin psikolojik olarak yıprandığını hem görüyor hem de anlıyorum ancak ilk etaplarda biz eşimle evlenirken bana çok fazla vaat verdi hiç birisini yerine getirmedi iş ciddiye binince kendini geri çekti benim kocam başımda yok diyerek beni istemeye bile gelmedi ve eşim beni tek başına istedi ben de eşimle tek başıma bir hayat kurdum .
maddi durumlardan dolayı da sadece nikah yaptım eşimi de zora sokmak istemedim ancak kayınvalidem bir misafir gibi geldi gitti verdiği vaatlerin hepsi boş çıktı. Ben evliligim için tarlamı sattım birikimlerimi harcadım
Sana söz vermesi de aslında çok önemli değil ama o öyle söyleyince her şeyi yapabileceğini söyleyince ben de elimden gelenin daha iyisini yapmak istediğim için böyle bir adım attım gelinliğime kadar kendim aldım biz eşimle nişanlanırken yine tek başımaydı ve eşimin akrabaları kayınvalidemin telefonundan benim gizlice numaramı alarak bana ulaştılar ve ben dolu olmadığım için ayrılmamı söylediler telefon numaram dağıtıldı bunun gibi bir çok şeyle karşı karşıya kaldım yıl sonunda iki yıllık evliyim eşimle beraber sigarayı bıraktık en son iki hafta görüşmemizde kayınvalidem bana şu kelimeyi kullandı hayat çok garip sen oğluma sigarayı bıraktırdın oysa senden önce oğlumun gorustugu kız arkadaşları ona sigarayı başlatmıştı seni canı gönülden tebrik ediyorum kızım dedi bunun gibi bir çok imalı kelimelerle bana sözler söylüyordu ve her seferinde istemeden oldu psikolojim yerinde değil sağlıklı düşünemiyorum diyerek iğneli laflar söylüyordu artık onunla olan bağlarımı tamamen kestim hala içimde acaba ben mi yanlış anlıyorum diyorum ama burada size anlatmadığım bile bir çok böyle durumlar var ne yapmalıyım

Kocası cezaevinde olabilir bir anne olarak oğlunun istemesinde olabilirdi sizi mi istemiyordu acaba? Kayınvalidenden nasıl gizli numaranı alabiliyorlar ya ben pek inanmadım haberi vardır diye düşünüyorum. Çok hadsizlik yapmışlar. Görüşme zaten çok da alınma hayatına bak gitsin

Selamlar sadece fikir almak dertleşmek amacıyla yazıyorum size .
benim kayınpederim cezaevinde ve kayınvalidem de on yıldır onu bekliyor kendisinin psikolojik olarak yıprandığını hem görüyor hem de anlıyorum ancak ilk etaplarda biz eşimle evlenirken bana çok fazla vaat verdi hiç birisini yerine getirmedi iş ciddiye binince kendini geri çekti benim kocam başımda yok diyerek beni istemeye bile gelmedi ve eşim beni tek başına istedi ben de eşimle tek başıma bir hayat kurdum .
maddi durumlardan dolayı da sadece nikah yaptım eşimi de zora sokmak istemedim ancak kayınvalidem bir misafir gibi geldi gitti verdiği vaatlerin hepsi boş çıktı. Ben evliligim için tarlamı sattım birikimlerimi harcadım
Bana söz vermesi de aslında çok önemli değil ama o öyle söyleyince her şeyi yapabileceğini söyleyince ben de elimden gelenin daha iyisini yapmak istediğim için böyle bir adım attım gelinliğime kadar kendim aldım biz eşimle nişanlanırken yine tek başımaydım ve eşimin akrabaları kayınvalidemin telefonundan benim gizlice numaramı alarak bana ulaştılar ve ben onların memleketinden olmadığım için ayrılmamı söylediler telefon numaram dağıtıldı bunun gibi bir çok şeyle karşı karşıya kaldım yıl sonunda iki yıllık evliyim eşimle beraber sigarayı bıraktık en son iki hafta görüşmemizde kayınvalidem bana şu kelimeyi kullandı hayat çok garip sen oğluma sigarayı bıraktırdın oysa senden önce oğlumun gorustugu kız arkadaşları ona sigarayı başlatmıştı seni canı gönülden tebrik ediyorum kızım dedi bunun gibi bir çok imalı kelimelerle bana sözler söylüyordu ve her seferinde istemeden oldu psikolojim yerinde değil sağlıklı düşünemiyorum diyerek iğneli laflar söylüyordu artık onunla olan bağlarımı tamamen kestim hala içimde acaba ben mi yanlış anlıyorum diyorum ama burada size anlatmadığım bile bir çok böyle durumlar var ne yapmalıyım
Sizin aileniz yokmu? Yaşınız kaç? Evlenmenizdeki amaç neydi?
Evde beslemeye adam arıyorsanız başka bir hayır işleseydiniz.

Ben evliligim için tarlamı sattım birikimlerimi harcadım
Yani ya siz ya kayınvalide masraf yapacaktı, evlendiğiniz kişinin vasfı ne? Kayınvalide gelmedi istemedi vermedi etmedi evlendirmedi... Size tarlayı kocanız sattırmış kayınvalide değil. Aileniz anne babanız yok mu, bunlar olurken aileniz niye ses etmedi, sana tarla sattıran biriyle evlenme demediler mi? Kocası hapiste, geliri olmadığı gibi kadin bir de hapishanedekini besliyor. Kendi karnını mı doyursun sizin düğün listenize mi çalışsın? Konuştum sözler aldım, o yapılacak bu ödenecek anlaştım sanki kurbanlık pazarlığı. Niye cebinde evlenecek parası olmayan biriyle evlendiniz? Eşiniz babam yok, annem zorlanıyor, masraf çıkarmayalım kıt kanaat kendimiz yapalım demedi mi?

Yani ya siz ya kayınvalide masraf yapacaktı, evlendiğiniz kişinin vasfı ne? Kayınvalide gelmedi istemedi vermedi etmedi evlendirmedi... Size tarlayı kocanız sattırmış kayınvalide değil. Aileniz anne babanız yok mu, bunlar olurken aileniz niye ses etmedi, sana tarla sattıran biriyle evlenme demediler mi? Kocası hapiste, geliri olmadığı gibi kadin bir de hapishanedekini besliyor. Kendi karnını mı doyursun sizin düğün listenize mi çalışsın? Konuştum sözler aldım, o yapılacak bu ödenecek anlaştım sanki kurbanlık pazarlığı. Niye cebinde evlenecek parası olmayan biriyle evlendiniz? Eşiniz babam yok, annem zorlanıyor, masraf çıkarmayalım kıt kanaat kendimiz

evlenmek için tarla satmak mı? hiç mi çevrende eş dost yok
Düğün istemedim sade bir nikahla da ne gelir toplanılabilir ? Allah anne babamdan razı olsun onlar da çok destek oldular

Düğün istemedim sade bir nikahla da ne gelir toplanılabilir ? Allah anne babamdan razı olsun onlar da çok destek oldular
yazık üzüldüm gerçekten bi kadın kendini neden bu duruma düşürür? kaynanaya ekonomik destek sağlıyor musunuz? evine bakamayacak adamla evlenmezdim ben

böyle bir aileye neden gelin gittiniz?

şimdi sorun ne anlamadım ne bekliyorsun?
İlk sorunuzu ben de kendime soruyorum .
Sorun şu ben mesafe koyduğum için eşim sen aileme gitmezsen ben de gitmem diyor ve bu durum beni uzuyor sonuç olarak ne olursa olsun ailesi ne yapabilirim bilmiyorum

Niye tarla satıp evlendiniz? Kayınpeder 10 senedir cezaevindeymiş, bu kadın çalışıyor mu, bir geliri var mı? Millet hangi hadle sizi arıyor? Detayların hepsi

Niye tarla satıp evlendiniz? Kayınpeder 10 senedir cezaevindeymiş, bu kadın çalışıyor mu, bir geliri var mı? Millet hangi hadle sizi arıyor? Detayların hepsi birbirinden tuhaf.

Evet

29 yaşındasın. Kendi kararın ve aklınla evlenmişsin. Olan olmuş. Kaynananın söylediği şeyde bişey yok bence tek örnek buysa. Eşinin başka kardeşi var mı?
Evet daha 18 yaşında erkek kardeş ve bir de ondan küçük kız kardeşi var

Kocası cezaevinde olabilir bir anne olarak oğlunun istemesinde olabilirdi sizi mi istemiyordu acaba? Kayınvalidenden nasıl gizli numaranı alabiliyorlar ya ben pek inanmadım haberi vardır diye düşünüyorum. Çok hadsizlik yapmışlar. Görüşme zaten çok da alınma hayatına bak gitsin
Beni ilk başta çok istiyormuş gibi davrandı çok samimi gibiydi ama yalnız bıraktı …
Kayinvalidemin güya şifresi yokmuş oradan gidip almışlar …

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X