- 28 Mart 2012
- 837
- 714
- 123
- Konu Sahibi sersemsinem
-
Arkadaşlar Merhaba;
Kayınvalidesinden yana sürekli sorun yaşayanlardanım.Üstelik laf sokulmasına, sürekli trip atılmasına karşın mümkün olduğunca susmayı tercih edenlerdenim.
Son 2 aydır çalışıyorum ve çalıştığım yer kayınvalideme çok yakın olduğu için nerdeyse her akşam uğrayıp 1/2 saat takılıyorduk.Bu ben de buhranlar yarattı fakat sesimi çıkarmak istemedim.Bi de eşim annesine gittiğinde eski mahallesine gittiği için 3 saat oturuyorsak bunun 2 saatini dışarıda arkadaşlarıyla falan geçirir.Neyse geçtiğimiz bayram eşimle kayınvalidem tartıştı.Konu teyzenlere gittiniz mi?(9 tane teyze var!) ablana gidin, yengene niye gitmiyosunuz.. falan falan..
Bu tartışma üzerine eşim bayramdan beri annesiyle konusmuyodu e doğal olarak ben de gitmiyordum.En son gecenlerde bi aradım birsürü laf soktu beni sinir etti.Şimdi eşimle barışmışlar (eşim işi dolayısıyla hergün annesinin yanında çünkü dükkanı evinin altında) fakat barıştıktan sonra da ben hiç gitmedim kayınvalideme, eşim de hiç gidelim demedi açıkçası birazda o yüzden gitmedim.
Şimdi bugün arıyorum ve kayınvalidem telefonlarıoma bakmıyor.Triplere girdi anlaşılan hiç bi suçum olmadığı halde..
Sizce gidip gönlünümü alayım yoksa üzerine fazla düşüp şımartmamak daha mı mantıklı?
fikirlerinize ihtiyacım var kızlar.
Keşke eşin küs olsa bile,sen en azından haftada 1-2 kere arasaydın.
Annesi sonuçta,elbet barışacaktı.
İş çıkışı her gün uğraman fazla olmuş.Eşin küsünce bütün iletişimi kesmen de fazla olmuş.
Bence sen diyaloğunu kendine göre belirle.Yani ne her gün ne hiç şeklinde.
Kayınvalidene haftaiçi uğruyorsan,haftasonu gitmek zorunda değilsin.Böylece eşin seni orada bırakıp arkadaşlarıyla gitmez.
Eşinin işyerinin annesinin yanında olduğunu söylediğin için yazıyorum zira nasılsa annesini her gün görüyormuş.
Eger kayinvalideniz, ilerde ogluna " bak karin hic gelip gitmiyor, seninle aramizin bozulmasini bekliyormus ayagini kesmek icin" gibi seyler söyleyebilecek ve esinle huzurunuzu kacirabilecek bir insansa, esinize " annen telefonlarimi acmiyor, aceba gidip bi konussam mi" deyin ve ve sizin aradiniginizi ama onun cevap vermedigini esinize bildirmis olun.
Yok eger sadece size trip atiyor ve esinize bu olayi kullanarak sizi kötülemez ise, birakin atsin tribini hiccc umursamayin.
Lütfen esinizle hatta kimle olursa olsun, bir konusmaya baslarken böylesine agresif cümlelerle baslamayin.çok daha fazlasını yapabilecek biri inan :))
Bu akşam eşime söylicem annenin dakikası mı yok, aradım açmadı.Sonra da geri dönmedi dicem.
trip atıyo demicem de bu şekilde belirticem trip attığını.
aslında çok haklısın.
Bayramda yaşanan tartışmadan önce kayınvalidem herşeye surat asardı hergün uğramamıza rağmen, ben onu gıdıklar, sarılır gönlünü alırdım.Çalıştığım için temizliğine falan yardım edemiyorum bunun için surat astığında "annecim yardım edemedim ama gel sana azıcık masaj yapıyım" deyip gönlünü almaya çalışırdım.Biraz sıcak kanlı yapım var hep cim/cım lı konuşurum.Bunun için sürekli şakayla karışık laf sokardı bana falan..
En son görümcem eşime demiş ki çok üzerine düşüyorsunuz, siz alttan aldıkça o daha da müdahaleci oluyor.Ben bunu eşime söylediğimde anlamıyordu ama ablası söyleyince dank etti. (görümcem bitanedir sağolsun)
Zaten uğraşmaktan yorulan biri olarak inan aramak dahi hiç içimden gelmedi.O yüzden aramak istemedim.Bi de eşim de hiç bişey demeyince bende kendi haline bırakmıştım.
ama ne kadarda olsa içim rahat etmedi sizlere bi danışayım dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?