Kendisine yapılmayanlara ses çıkarması gereken kişi kocanız. Ya çağıracaksınız annenize yıllık izin kullanacak gelip bakacak, ya vereceksiniz parasını birisini tutacaksınız. Bir ay hizmet ettirip ama benim tahammülüm yok diyemezsinizErken doğum riskim olduğu için doktor rapor verdi asla çalışmayacaksın ve ev işi yapmayacaksın biri eve bakacak dedi. Ailelerimizden uzakta yaşıyoruz annem çalışıyor mecbur kayınvalidemi çağırdık koşa koşa geldi. Ev işleri ve yemeği yapıyor sağolsun. Ama benim tahammülüm sıfır. O kadar çok konuşuyor ki sabahtan akşama kadar başım şişiyor artık. Asla peşimi bırakmıyor kalkıp bir odaya gitsem benle geliyor. Eline telefonu alıyor gördüğü her şeyi bana sesli okuyor misal “ 2026 yılında boya badana fiyatı şu kadar olacakmış bak Ayşe, ya da bak çocuklar nasıl dans ediyor” gibisinden. Eee banane de diyemiyorsun. Akşam eşim geliyor 2 dk sohbet edemiyoruz her konuya her lafa dahil olmak istiyor. Otururken “oturuyorum” kalkarken “kalkıyorum” gibi her hareketini sesli söylüyor. Ben iyi niyetli olduğunu biliyorum ama bu tür davranışların bana batmaması için ne yapabilirim bilmiyorum. Bu biraz eskiye dayanıyor sanırım. Evlilik zamanı bana şu kadar altın takıcaz şu eşyaları alacaz diye kendileri söylediler. Düğün günü Hiçbişey takmadılar sonra vericez dediler vermediler eşime söyledim. Ben anne babamdan para isteyemem dedi konu kapandı. 1 kuruş para harcamadan gelin aldılar her şeyi eşimle ben yaptık. Durumları da vardı ama kaynıma eşine ve çocuklarına bakıyolar. Kaynım bir işe giriyor 6 ay sonra kavga edip çıkıyor diğer 6 ay kayınbabam bakıyor onlara borcunu kirasını faturalarını ödüyor. Düğün vakti de kaynımın büyük bir borcunu ödediler düğüne ayırdıkları para oraya gitti. Sonrada vermediler hiç. Artık diyorum 1 kuruş vermesinler ama bizden de istemesinler. Hep mesafeli fakat saygılıydım onlara karşı zaten senede 20 gün anca görüşüyoruz. Ama şuan kayınvalideme tahammülüm yok. Onu göndersem eşim işten çıkıp yemek temizlikle uğraşacak çok yorulacak yetişemeyecek. 1 ay gibi bir süre kayınvalidemin bizle kalması gerek. Hareketlerini nasıl görmezden gelebilirim?
Kayınvalidem de geçen seneye kadar çalışıyordu yeni emekli oldu yani. Denkleminiz yanlış. Ayrıca suçlu yok ortada. Ve bu rahatsızlık hissinden ben de memnun değilim. Demek istediğim şey zaten bunu nasıl aşabileceğim. İnsan her zaman duygularını kontrol edemiyor. Ben de istiyorum ki bu davranışlardan rahatsız olmayayım.kocanin ailesinde parayi kazanan: kayinpeder
Obur ogluna harcayan: kayinpeder
Ezik ezik ses etmeyen:kocan
Suçlu: KAYNANA
hanimefendi cok rahatsiz olduysaniz tutarsiniz bir yatili hizmetci 45-50 bin verirsiniz maaşını kendinize baktirirsiniz. Bu kadar nankorluk bunyeye fazla.
Kayınvalidem de geçen seneye kadar çalışıyordu yeni emekli oldu yani. Denkleminiz yanlış. Ayrıca suçlu yok ortada. Ve bu rahatsızlık hissinden ben de memnun değilim. Demek istediğim şey zaten bunu nasıl aşabileceğim. İnsan her zaman duygularını kontrol edemiyor. Ben de istiyorum ki bu davranışlardan rahatsız olmayayım.
Yok çok şükür öyle birisi değil iyi niyetlidir. Benim hiç akrabam yok annem babam dışında. Onlarınsa çok akrabaları var ve hep iç içeler. Ailelerimiz çok farklı bu konuda. Ben sessizlikte ve yalnız kalınca rahatlarken kayınvalidem konuşarak rahatlıyor. İhtiyaçlarımız birbirine uymuyor. Burdan çıkıyor problemde. Bir de kardeşler arasındaki eşitsizlikler ister istemez canımı sıkıyor o da bir ön yargı oluşturuyor. Uzaktayken bunlar aklıma gelmiyordu normal telefonda halini hatrını sorup geçiyordu ama yan yana olunca çok tetiklendim bile isteye değil. İnşallah geçecek. Erken doğumun stresi de var zaten normalden çok daha hassasımbaktığınız pencereyi değiştirin , offf çok sıkıcı off çok muhtaç oldum , off çok konuşuyor, of peşii bırakmıyor yerine
Allah razı olsunn o olmasaydı ne yapardım,
bak görüyor musun benimle olmak için hep yanımda
benimle konuşmak için ne güzel her şeyi bahane ediyor.
fesat değilse, kocanla aranı bozmuyorsa, seni kocana kötülemiyorsa
sürekli laf sokmuyorsa , şükür sebebi
Size hizmet etmesi için ayağınıza çağırdığınız kadına tahammül edemiyorsanız evine gönderin hizmetçi tutun kendinize.Yok çok şükür öyle birisi değil iyi niyetlidir. Benim hiç akrabam yok annem babam dışında. Onlarınsa çok akrabaları var ve hep iç içeler. Ailelerimiz çok farklı bu konuda. Ben sessizlikte ve yalnız kalınca rahatlarken kayınvalidem konuşarak rahatlıyor. İhtiyaçlarımız birbirine uymuyor. Burdan çıkıyor problemde. Bir de kardeşler arasındaki eşitsizlikler ister istemez canımı sıkıyor o da bir ön yargı oluşturuyor. Uzaktayken bunlar aklıma gelmiyordu normal telefonda halini hatrını sorup geçiyordu ama yan yana olunca çok tetiklendim bile isteye değil. İnşallah geçecek. Erken doğumun stresi de var zaten normalden çok daha hassasım
Eve gelen kadınlar daha da nazlı.onalra hiç sabredemezSize hizmet etmesi için ayağınıza çağırdığınız kadına tahammül edemiyorsanız evine gönderin hizmetçi tutun kendinize.
Ailelerimizden uzakta yaşıyoruz annem çalışıyor mecbur kayınvalidemi çağırdık koşa koşa geldi. Ev işleri ve yemeği yapıyor sağolsun.
Kayınvalidenizi yardıma çağırmamanız gerekirdi. Bende kayınvalidemi sevmiyorum (oda benden hoşlanmıyor), ihtiyaç halinde aklıma gelmez onu çağırmak, oda gelmez zaten.Erken doğum riskim olduğu için doktor rapor verdi asla çalışmayacaksın ve ev işi yapmayacaksın biri eve bakacak dedi. Ailelerimizden uzakta yaşıyoruz annem çalışıyor mecbur kayınvalidemi çağırdık koşa koşa geldi. Ev işleri ve yemeği yapıyor sağolsun. Ama benim tahammülüm sıfır. O kadar çok konuşuyor ki sabahtan akşama kadar başım şişiyor artık. Asla peşimi bırakmıyor kalkıp bir odaya gitsem benle geliyor. Eline telefonu alıyor gördüğü her şeyi bana sesli okuyor misal “ 2026 yılında boya badana fiyatı şu kadar olacakmış bak Ayşe, ya da bak çocuklar nasıl dans ediyor” gibisinden. Eee banane de diyemiyorsun. Akşam eşim geliyor 2 dk sohbet edemiyoruz her konuya her lafa dahil olmak istiyor. Otururken “oturuyorum” kalkarken “kalkıyorum” gibi her hareketini sesli söylüyor. Ben iyi niyetli olduğunu biliyorum ama bu tür davranışların bana batmaması için ne yapabilirim bilmiyorum. Bu biraz eskiye dayanıyor sanırım. Evlilik zamanı bana şu kadar altın takıcaz şu eşyaları alacaz diye kendileri söylediler. Düğün günü Hiçbişey takmadılar sonra vericez dediler vermediler eşime söyledim. Ben anne babamdan para isteyemem dedi konu kapandı. 1 kuruş para harcamadan gelin aldılar her şeyi eşimle ben yaptık. Durumları da vardı ama kaynıma eşine ve çocuklarına bakıyolar. Kaynım bir işe giriyor 6 ay sonra kavga edip çıkıyor diğer 6 ay kayınbabam bakıyor onlara borcunu kirasını faturalarını ödüyor. Düğün vakti de kaynımın büyük bir borcunu ödediler düğüne ayırdıkları para oraya gitti. Sonrada vermediler hiç. Artık diyorum 1 kuruş vermesinler ama bizden de istemesinler. Hep mesafeli fakat saygılıydım onlara karşı zaten senede 20 gün anca görüşüyoruz. Ama şuan kayınvalideme tahammülüm yok. Onu göndersem eşim işten çıkıp yemek temizlikle uğraşacak çok yorulacak yetişemeyecek. 1 ay gibi bir süre kayınvalidemin bizle kalması gerek. Hareketlerini nasıl görmezden gelebilirim?
Düzeltme: ben de bu şekilde hissetmekten memnun değilim fakat şuan için bunu aşamıyorum. Kendime telkin ediyorum sana yardım etmek için burda o diyorum fakat bu rahatsızlık duygusundan kurtulamıyorum. Buna çare arıyorum zaten. Bunun için yazdım buraya yoksa kimseyi suçlamak gibi bir derdim yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?