Kayınvalide Sorunsalı

Verilen söz tutulmamış diye içinde yer etmiş, şu an bu yüzden batıyor her şey birazda. Bende sürekli her an konuşan, her an dikkatimin kendisinde olmasını isteyen biriyle 7/24 geçirince daralırım fakat şu an orada bulunma sebebi size yardım etmek. Evet bunaltıcı ama oraya emrivaki şekilde keyif çatmaya gelip, böyle yapsaydı hak verirdim size fakat SİZİN için orada bu sebeple tahammül etmeniz gerekiyor ne yazık ki. Farklı şekilde yönlendirebilirsiniz. Mesela “film izleyelim mi” gibi konuşmasını azaltacak şeyler yapabilirsiniz. Kitap okuyun mesela, o okumuyorsa bile siz okurken araya çok fazla giremez diye düşünüyorum. Belki oda sıkılıyordur yada huyu budur bilmiyorum. Rahatsızlığını nasıl yönlendirebilirsin bunu düşünmeye çalış. Ortada bir sorun var ve şu an bunu kafanda büyütmek yerine alternatifler düşünmeye çalış. Allah razı olsun gerçekten ilgileniyor diye düşün biraz içine ferahlatmaya çalış.

Anneniz zahmet edip de gelseydi
İşten izin almak olmayacak bir eylem değil

Ayrıca Cok gecmıs olsun neyiniz var bu kadar aman işi bırak aman ayaga bıle kalkma'lık?
Alay etmiyorum merak ettim ne olabılır ki

Vallahi bende riskli gebeyim ve bir yaşında bir bebeğim var benimle. Ailelerimiz farklı şehirlerde bizimde serklajlıyım rahim ağzı yetmezliği var bende de. Yatarak geçiriliyor bu durumdan dolayı. Ama ben ne kimseyi çağırıp işimi yaptırıyorum nede böyle nankörlük etmiyorum. Kadını çağırıp hizmetçilik yaptırıyorsunuz birde rahatsız oluyorsunuz derdiniz nedir anlamıyorum. Geçmiş geçmişte kalmış gitmiş yani tahammül edemiyorsanız kendi başınızın çaresine bakacaksınız.

Çalışan kadınlar var ev işlerini hallediyor eşin yapsın gitmeden kahvaltını hazırlasın gelince yemek yapsın kayınvalideyi sal
Hay ağzınızla bin yaşayın tam bunu yazmaya gelmiştim ki siz yazmışsınız. Ülkede milyonlarca kadın hem işte çalışıp hem ev işlerine yetişip hem de çocuk büyüttüğüne göre hiçbir mental ve bedensel eksikliği olmayan konu sahibinin kocası da haftada bir iki kap yemek yapıp işine gidip gelebilir. O arada bir robot süpürge edinip evi de derleyip toplarsa oh mis..

Valla benim eşim yaptı bunu eksilmedi bir de dırdır da çekmez stress yapmaz

İyide şu an evde gelinine yardım eden kayinvalide büyüttü o erkeği evde oğlunun elini sıcak sudan soğuk suya sokrurmamis belli.Cunku aksi olsa kendi gelmez oğluna sen yap derdi eşine yardımcı ol derdi.Belliki kayınvalide hizmet kadının görevi fikrinde.Yani konu sahibi böyle alışmış adama nasıl ev işi yaptırsın yemek hazırlatsin.Kayinvalide yanlış yetiştirme sonucunu çekiyor bence.Kiyamiyor oğluna gene gelinle alakası yok iş yapmasının belkide böyle.

Koca kadın gelip size hizmet etmeye mecbur muydu? Hayır değil tabi ki, sırf size bir faydası dokunsun diye gelmiş ama gördüğü değere bak. O zaman paraya kıyıp hizmetçi tutacaksınız hanımefendi, ayrıca onu yapmadı bunu yapmadı diye doldurup durmuşsunuz kendinizi. Kimse bir şey yapmak zorunda değil, anlayın artık şunu. Paralarını istedikleri gibi kullanırlar, onların parasının hesabını tutmak size kalmadı.

Ay konu sahibi he de geç oğluna yapıyor zaten hizmeti .Öyle alistirmis iş yapmaya alışık değil oğlu ondan gelmiştir oğluna kiyamamistir .Boşver he de biraz .Tek siz yoksunuz o evde . Oğlu aç kalır pis olur ev diye dayanamaz.Valla koca kadın oğlunu evde iki işin ucundan tutmaya alıştırmadıysa gelip iş yapabilir itiraz etmem yani.Bu tarafıda var bu işin yokmu ? ??? Oğluda yapmiyordur alışık tır öyle büyümüştür işi kadınlar yapar diye .O nedenle normal o eş içinde kayınvalide içinde .Sizde iyi olmaya bakın bırakın ya yapsın yani .

Bide stress olmayın bak okuyup okuyup riskli gebelik şakaya gelmez siz iyi olmaya bakın gereksiz üzüntü bebeğe iyi gelmez Allah korusun takmayın kafaya bu aralar pek birşey hayırlı doğumlar olsun inşallah .Önemli olan bebek şimdi .İyi şeyler düşünün iyide olsun hamilelikte olur öyle hormonlar insanı komple bı sallar .Güzel şeylere odaklanın

Yeni evlendiğimde tutuğumuz evin içi boşken firmadan 2 tane temizlik elemanı gelecekti. Kendi annemin işi çıktığından gidip onların başında duramadı. Ex-kavınvalide hanım onların başında birkaç saat durdu diye oğlundan boşanana kadar sürekli "Ben temizlikçilerin başında durdum ama bu kız annesinin işidir." diye söyledi. Yaptığı en büyük iyilik buydu bana.

Bence hiç kadınla uğraşmayın çünkü kadının emeğine yazık. Verin 50k birini tutun. Hem doğuma kadar birbirinizi tanırsınız, çalışıyorsanız da sonrasında bebeğinize bakar evi de çekip çevirir. Hayırlı forumlar.

Yani işten çıkacak ev işi yapacak yemek yapacak dediğiniz olay çoğu kadının rutini farkında mısınız ?
Üstelik çoğu çocukta bakıyor.
Eşiniz de bir zahmet yoruluversin sizden ve bebekten daha önemli değil herhalde.
Hem ev sürekli temiz olmayıversin haftada bir süpürülsün ne olacak?
Bazı şeyleri de görmezden gelin.
Eşiniz de yemekleri fazla fazla yapsın buzluğa atın çıkarın yiyin gerekirse.

Yok mu muhabbet seven bir komsu teyze
Tanistirin kaynananizla oturup konusurlar
Kadin evini birakmis gelmis konusmak istiyor sizde kafam kaldirmiyor diyorsunuz
Benim kaynanam 1 bardak kaldirmazdi o yuzden sizi fazla memnuniyetsiz buldum
Annenize soyleyin 15 gun izin alsin biraz da o kalsin yaninizda madem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…