Erken doğum riskim olduğu için doktor rapor verdi asla çalışmayacaksın ve ev işi yapmayacaksın biri eve bakacak dedi. Ailelerimizden uzakta yaşıyoruz annem çalışıyor mecbur kayınvalidemi çağırdık koşa koşa geldi. Ev işleri ve yemeği yapıyor sağolsun. Ama benim tahammülüm sıfır. O kadar çok konuşuyor ki sabahtan akşama kadar başım şişiyor artık. Asla peşimi bırakmıyor kalkıp bir odaya gitsem benle geliyor. Eline telefonu alıyor gördüğü her şeyi bana sesli okuyor misal “ 2026 yılında boya badana fiyatı şu kadar olacakmış bak Ayşe, ya da bak çocuklar nasıl dans ediyor” gibisinden. Eee banane de diyemiyorsun. Akşam eşim geliyor 2 dk sohbet edemiyoruz her konuya her lafa dahil olmak istiyor. Otururken “oturuyorum” kalkarken “kalkıyorum” gibi her hareketini sesli söylüyor. Ben iyi niyetli olduğunu biliyorum ama bu tür davranışların bana batmaması için ne yapabilirim bilmiyorum. Bu biraz eskiye dayanıyor sanırım. Evlilik zamanı bana şu kadar altın takıcaz şu eşyaları alacaz diye kendileri söylediler. Düğün günü Hiçbişey takmadılar sonra vericez dediler vermediler eşime söyledim. Ben anne babamdan para isteyemem dedi konu kapandı. 1 kuruş para harcamadan gelin aldılar her şeyi eşimle ben yaptık. Durumları da vardı ama kaynıma eşine ve çocuklarına bakıyolar. Kaynım bir işe giriyor 6 ay sonra kavga edip çıkıyor diğer 6 ay kayınbabam bakıyor onlara borcunu kirasını faturalarını ödüyor. Düğün vakti de kaynımın büyük bir borcunu ödediler düğüne ayırdıkları para oraya gitti. Sonrada vermediler hiç. Artık diyorum 1 kuruş vermesinler ama bizden de istemesinler. Hep mesafeli fakat saygılıydım onlara karşı zaten senede 20 gün anca görüşüyoruz. Ama şuan kayınvalideme tahammülüm yok. Onu göndersem eşim işten çıkıp yemek temizlikle uğraşacak çok yorulacak yetişemeyecek. 1 ay gibi bir süre kayınvalidemin bizle kalması gerek. Hareketlerini nasıl görmezden gelebilirim?
Düzeltme: ben de bu şekilde hissetmekten memnun değilim fakat şuan için bunu aşamıyorum. Kendime telkin ediyorum sana yardım etmek için burda o diyorum fakat bu rahatsızlık duygusundan kurtulamıyorum. Buna çare arıyorum zaten. Bunun için yazdım buraya yoksa kimseyi suçlamak gibi bir derdim yok.