Kayınvalide ve dedikoduları

İyi de çocuğunuz 3 yaşında ise ; evleneli en az 4yıl olmuş.
Öğrenemediniz mi kayınvalidenizin huyunu ?
Demek ki kadın çocuk sevmiyor ,
Ya da sizin iş yapmanızı bekliyor vs vs.
Eğer bunlar sizlik değilse de , 10 gün değil 3 gün gidin.
Kavga gürültü , gece 12de evi terkediş yerine arkanızda huzurlu bi anne bırakın.
Çok mu zor ?

Mrb arkadaşlar tatilde kayınvalidemin yanına gittik.3 ve 1 yaşında cocuklarım var.Malum oyuncak getirdim yanımda oyalanırlar diye.İster istemez ev dağıldı kirlendi.Evi süpüreyim sileyim dediğimde hayır ben yaparım sen cocuklara bak ben bakamıyorum dedi.Eşime çocuklara sen bak ben temizleyeyim dediğimde oğluna üzüldü cok yoruluyormuş.Çocuklarımı 1dk yanlız bırakamadım büyük olanın kıskanclık krizleri oluyor kardeşine zarar veriyor diğeride emekliyor cok meraklı herşeyi karıştırmak istiyor.Ama elimden geldiğince sofra kurmada kaldırmada yardım ettim.Eşime başlamış anlatmaya ben yaşlıyım yapamamıyorum.Oyuncakları hep dağıtıyor çocuklar annesi toplamıyor.Çok çamaşır değiştiyor(kücük cocukları olanlar bilir)Sürekli çocuklarıyla ilgileniyor.Ben tek kolumda gerekiyorsa kucağımda çocuğumla sürekli yemek,bulaşık,temizlik yapacakmışım.Bugün sabah dedim eşime sen çocukları parka indir bende silip süpüreyim kayınvalidem dedi ki yarım yapacağız bugün yapma.Bu arada dışarıya çıkacaktık kuzenimin düğünü için abiye bakacaktık.EŞim dedi hemen cıkmamız gerek trafik yoğunlaşıyor.Hemen hazırlan bende hemen oyuncakları toplayayım diye yeltendim eşim dediki bırak onları şimdi çocukları hazırla dedi bende bıraktım.Bu da sorun oldu evi bu şekilde bırakıp nasıl gidermişim.NEyse biz çıktık.Eve temizlikçi çağırmış temizletmiş.Surat bir karış geldik baktım konuşmadı bende bir şey demedim.Eşimde demişki anne çocuklar kücük yapamıyor istemiyorsan gidelim demiş.Ses çıkarmamış.Daha fazla bir sürü ağır sözler etmiş.Eşim de gece 12de hadi gidiyoruz dedi.Ve çıktık evden giderken yine eşime ben seni zaten karın ve kayınvaliden için doğurdum.Git onların işine yara.Beni arama bir daha.Hem istemedi bizi şuanda diğer kaynımlara gitmiş sabaha kadar ağlamış ne yapamaya çalışıyor anlamadım.senede 10 gün kalıyoruz en fazla.Bana bir günden bir güne kızım yoruluyorum ver çocuklarına ben bakayım sen hallet şu işi demedi.Ver anne ben yapayım yok sen bırak hallederim hep tarzı.Varsa yoksa arkadan dedikodu bana bunu dedi şunu demek istedi.5tane gelini var hepsiyle kötü.2oğluyla görüşmüyor.Eşim de bugün aramış açmıyor.Diyor ki yanlış yapıyoruz.Şimdi ne yaparsam yapayım yaranamıyorum beni ve çocuklarımıda istemiyor bende en iyisi ben görüşmeyeyim eşime sen görüş annendir dedim.Daha öncesinde de bir sürü dedikodular yenilen içilen annem babam kardeşim hakkı da yorumlar artık yoruldum görüşmemeyi düşünüyorum

doğru olanı en sonda söylemişsin bence de sen görüşme eşin çok istiyorsa gitsin annesine bu kadar basit.

Eşim yapacak ama eşimin cocuk bakması ve yardımcı olmasından rahatsız kv oğlunu cok yoruyormuşum eskiden onlar yapmıyorlarmış böyle doğu kökenliler erkekler iş yapmaz diye düşünenlerden eşim hayatta toplayamaz kızar evdeyken sorun yok herşeye yardımcı oluyor

Olması da gerekiyor ama siz de çalışıyormuşsunuz. Yorulsun bir zahmet o çocukları baba evinden getirmediniz. Kaynana kendi kuyusunu kazmış. Oğlunu bile küstürmüş. En iyisi gitmeyin artık. Belli ki kadın tahammül edemiyor. Oğluşa kıyamıyor. Hiç huzur bozmaya değmez.

Ya insan kurban olur o torununun oyuncağına.

Bu tatil değil ki hem hepten stres olmussunuz

Ogretmen-ogretmen evliliklerinin klasik sorunu bu tatil meselesi. Tabi ozerkligini kazanmislari saymazsak.
Daha cok kayinvalideler kabulenemiyor cocugunun buyudugunu ayri bir birey oldugunu birincil sorumluluklarinin ailesine karsi oldugunu. Gelini de kabullenemiyor ve hatta kiskaniyor. Kendisine ait bir sey nasil olur da baskasininmis gibi hareket eder. Sagliksiz iliskiler iste. Halbuki anaya babaya sevgi ve saygi minvalinde bagli kalip kendi kendisini yonetmeli, bagimsiz kararlar alabilmeli insan. Ama olmuyor canim iste. Ben gormedim daha olani. İstiyor ki kadin sen cocuklara bak yemek yap temizlik yap ama onu tatmin edecek derecede. Halayik ol bir nevi. O cocuguyla vakit gecirsin. Cocugu onu pispislasin. Eskiden oyleymis.
Kayinvalidemin sozu: Artik devir degisti kaynanalar gelinlere hizmet ediyor.( sair burda sitemli ve asabi)

Onun derdi aslında oğluna kendi kaldigi yere getirmek. Onun icin o yaslandim laflari. Sizi beceriksiz olarak gösterme cabalari da ondan bence. Annedir, kirmamaya gayret göstermek lazım, ama cocuklari bu kadar katmasi acayip ayip olmus

Çocuklar çok ufakmış. Oyuncak dökülmesi, kıyafet değişimi filan bana normal geldi. Yine de her şeyin sınırı var. Biraz sizde de suç gördüm. Siz çocukları filan hazırlarken niye ortalığı eşiniz toplamadı? Kadın haklı arkanız dağınık gitmeniz çok çirkin bir davranış. Aciliyet de yokmuş kıyafet bakacakmışsınız. Başka zaman da 1 saat oyalasa evi süpürürsünüz. Babası değil mi ne var yorulacak tabii ki. Olmadı eşiniz süpürsün. Biz de 2 kolla yapıyoruz onların da 2 kolu var. Bazı şeyleri misafirlikte ince düşünmek lazım.
Aynen katılıyorum misafirlikte ne olursa olsun kıyafet bakmak için ev dağınık bırakılıp gidilmez .

Mrb arkadaşlar tatilde kayınvalidemin yanına gittik.3 ve 1 yaşında cocuklarım var.Malum oyuncak getirdim yanımda oyalanırlar diye.İster istemez ev dağıldı kirlendi.Evi süpüreyim sileyim dediğimde hayır ben yaparım sen cocuklara bak ben bakamıyorum dedi.Eşime çocuklara sen bak ben temizleyeyim dediğimde oğluna üzüldü cok yoruluyormuş.Çocuklarımı 1dk yanlız bırakamadım büyük olanın kıskanclık krizleri oluyor kardeşine zarar veriyor diğeride emekliyor cok meraklı herşeyi karıştırmak istiyor.Ama elimden geldiğince sofra kurmada kaldırmada yardım ettim.Eşime başlamış anlatmaya ben yaşlıyım yapamamıyorum.Oyuncakları hep dağıtıyor çocuklar annesi toplamıyor.Çok çamaşır değiştiyor(kücük cocukları olanlar bilir)Sürekli çocuklarıyla ilgileniyor.Ben tek kolumda gerekiyorsa kucağımda çocuğumla sürekli yemek,bulaşık,temizlik yapacakmışım.Bugün sabah dedim eşime sen çocukları parka indir bende silip süpüreyim kayınvalidem dedi ki yarım yapacağız bugün yapma.Bu arada dışarıya çıkacaktık kuzenimin düğünü için abiye bakacaktık.EŞim dedi hemen cıkmamız gerek trafik yoğunlaşıyor.Hemen hazırlan bende hemen oyuncakları toplayayım diye yeltendim eşim dediki bırak onları şimdi çocukları hazırla dedi bende bıraktım.Bu da sorun oldu evi bu şekilde bırakıp nasıl gidermişim.NEyse biz çıktık.Eve temizlikçi çağırmış temizletmiş.Surat bir karış geldik baktım konuşmadı bende bir şey demedim.Eşimde demişki anne çocuklar kücük yapamıyor istemiyorsan gidelim demiş.Ses çıkarmamış.Daha fazla bir sürü ağır sözler etmiş.Eşim de gece 12de hadi gidiyoruz dedi.Ve çıktık evden giderken yine eşime ben seni zaten karın ve kayınvaliden için doğurdum.Git onların işine yara.Beni arama bir daha.Hem istemedi bizi şuanda diğer kaynımlara gitmiş sabaha kadar ağlamış ne yapamaya çalışıyor anlamadım.senede 10 gün kalıyoruz en fazla.Bana bir günden bir güne kızım yoruluyorum ver çocuklarına ben bakayım sen hallet şu işi demedi.Ver anne ben yapayım yok sen bırak hallederim hep tarzı.Varsa yoksa arkadan dedikodu bana bunu dedi şunu demek istedi.5tane gelini var hepsiyle kötü.2oğluyla görüşmüyor.Eşim de bugün aramış açmıyor.Diyor ki yanlış yapıyoruz.Şimdi ne yaparsam yapayım yaranamıyorum beni ve çocuklarımıda istemiyor bende en iyisi ben görüşmeyeyim eşime sen görüş annendir dedim.Daha öncesinde de bir sürü dedikodular yenilen içilen annem babam kardeşim hakkı da yorumlar artık yoruldum görüşmemeyi düşünüyorum
Gitmemekte haklısın.

Son düzenleme:
Yılda sadece 10 gün gidiyorsunuz ama burnunuzdan getirdi demek rezillik yapmış resmen benim kv böyle olsa bir daha yüzümü göremez

İyi de çocuğunuz 3 yaşında ise ; evleneli en az 4yıl olmuş.
Öğrenemediniz mi kayınvalidenizin huyunu ?
Demek ki kadın çocuk sevmiyor ,
Ya da sizin iş yapmanızı bekliyor vs vs.
Eğer bunlar sizlik değilse de , 10 gün değil 3 gün gidin.
Kavga gürültü , gece 12de evi terkediş yerine arkanızda huzurlu bi anne bırakın.
Çok mu zor ?
5 yıllık evliyiz zaten 2sene hamilelik doğum derken gitmedik genel olarak sorunlu biri zaten eşimde annemdir diye gidiyor yani kısacası heryıl başka bir olay oluyordu ama bu sefer ileri gitti biraz

Peki kendiniz çocuklarla tek başınıza evdeyken nasıl evinizi temizliyorsunuz? nasıl idare ediyorsunuz eşinizde çalışıyor sonuçta o ev hiç toplanmıyor mu? çamaşır yıkanmıyor yemek yapılmıyor mı evinizde de orada yapamıyorsunuz

uykuda mı uyumuyor bu çocuklar ya da eşinize ilgilen ben evi toparlayayım dediğinizde eşiniz neden ilgilenmiyor? Saatle trafiğin ne alakası var trafik bir sabah mesai saatinde bir de akşam iş çıkışlarında yoğun olur hemen o dakika çıkınca mı trafik olmuyor? Sabah erkenden gidip halletseydiniz daha uygun zamanda işinizi ya da siz hazırlanırken eşiniz oyuncakları toplayabilirdi. İki çocukla kaynana baş edemeyebilir.

Peki kendiniz çocuklarla tek başınıza evdeyken nasıl evinizi temizliyorsunuz? nasıl idare ediyorsunuz eşinizde çalışıyor sonuçta o ev hiç toplanmıyor mu? çamaşır yıkanmıyor yemek yapılmıyor mı evinizde de orada yapamıyorsunuz

uykuda mı uyumuyor bu çocuklar ya da eşinize ilgilen ben evi toparlayayım dediğinizde eşiniz neden ilgilenmiyor? Saatle trafiğin ne alakası var trafik bir sabah mesai saatinde bir de akşam iş çıkışlarında yoğun olur hemen o dakika çıkınca mı trafik olmuyor? Sabah erkenden gidip halletseydiniz daha uygun zamanda işinizi ya da siz hazırlanırken eşiniz oyuncakları toplayabilirdi. İki çocukla kaynana baş edemeyebilir.
Evde yapıyor zaten eşim cocuklarada bakıyor yardımda ediyor annenin yanında sürekli laf ettiği için evinde gibi olmuyor.Gideceğimiz yer uzak ve yogun bir yer bazen trafiğe girdinmi 3saatte cıkamıyorsun bulundugumuz ilde.Sabah erkenden gidemezdim çocuklar uyuyorlar kv de bırakamıyorum.Ev sıcak hiç uyuyamıyorlardı gündüzler en fazla 30dk oda kücük olan büyük olan zaten hiç uyumuyor gündüZleri.Yani kesşnlikle cocukları bahane edip kasti bir şekilde dağınık bırakmak iş yapmamak değil mesele tabikide elimden geldiğince yardım ettim.Kv benim sabah kahvaltı hazırlayacağım erkenden uyanıp sonrasında öğlen yemeği sonrasında çay kahve dip köşe temizlik bir yere giderken ona soracağım gidebilirmiyim diye çocuklara herşey yedirecek karışmayacağım(çikolata kahve abur cubur vb ) arası bozuk olan gelinlerle bende mesafeli olacağım akrabalarına gidip saatlerce konuşacak ben cocuklarla ne yaptığım önemli değil uyuyacaklarmı aç mı tokmu onunda önemi yok

Yilda bir on gun gelmis torunu gelini gormesin o kadar kusuru derdi baska onun. Otursun temiz temiz yalniz.
Bugün anlaşıldı sebebi bir gün önce çocuklarınparka götürmüştüm dönüşte eltime ugradım(kv küs bu aralar onunla) sanırım bu yüZden böyle davranmış ben gelin olsaydım kv eltime gittiğimi söylermişim yani izin alacakmışım

Back
X