Kayınvalide ve görümceyi göndermek istiyor

leylosvemecnun

Son günüme kadar, kalp durana kadar❤
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2014
5.267
7.054
398
Yakın olduğum bir arkadaşım var 10 gün önce doğum yaptı sezaryen oldu plesenta previa idi rahmi işlem gördüğü için biraz zor geçmiş plesenta rahime kısmen yapışıkmış.Evladına 6 yılda 4 düşük yaparak kavuşmuş bir anne kendisi.Arkadaşım normalde kayınvalidesi ve görümcesiyle anlaşan biri sorun yaşadıklarından hiç bahsetmedi neyse konuya geleyim bizler sobalı evlerde yaşayan insanlarız bilirsiniz tek bir yerde soba yanar bir oda sıcak olur hastaneden geldiği günden beri oturma odasında yatıyor oraya yatak yapmışlar.Arkadaşımın annesi yok arka sokağındaki kayınvalidesi ve görümcesi geliyormuş yanına yeni doğum yapınca emzirme sıkıntısıydı gazdı tuzdu derken insan yorgun düşüyor başından geçen bilir 2 saatte bir emziriliyor bir de malum arkadaşım az dinlenip uyumak istiyormuş kayınvalidesi ve görümcesi yüksek sesle tv izliyormuş oturup gece 4 lere kadar dizi izliyorlar uyuyamıyorum diyor. Rica edip sesini kıstırıyormuş bu sefer de kikir kikir gülüp muhabbet ediyorlar tangır tungur çay karıştırıyorlar azıcık dalsam anında sesi açıyorlar dinlenemiyorum diyor.4 5 lere kadar uyanık kalıp gündüzleri kendi evlerine uyumaya gidiyorlarmış.Eşi çok mesaili bir işte çalışıyormuş ben işten fırsat bulup sizinle ilgilenemiyorum sana da çocuğa da vakit ayıramam lütfen idare et 40 ı çıkana kadar sonra gelmezler diyormuş ama kızın psikolojisi iyice bozulmuş ne zaman emzirmeye kalksam emzir emzir doysun bebek diyorlar ama önüme bir çorba bile getirmiyorlar meyve koyuyorlar madem bir faydaları olmayacak o zaman gitsinler diyor onları kırmadan incitmeden nasıl söyleyebilir ? Aynılarını yaşamış ve şu an kavgalı biri olarak ben ne diyeceğimi bilemedim...Yorumlarınızı tek tek okuyacak teşekkür ederiz şimdiden

Madem başka yardımcısı yok, toparlanana kadar kullansın onları.
Meyve bebeğe gaz yapıyor çorba yapabilir misiniz desin, ne var bunda.
Gece yoruluyorsunuz yazik, siz aksam olubca evinize gidin uyuyup dinlenin, sabah gelirsiniz desin
40 lı kadın gece yalnız bırakılmazmış 🙄

Yakın olduğum bir arkadaşım var 10 gün önce doğum yaptı sezaryen oldu plesenta previa idi rahmi işlem gördüğü için biraz zor geçmiş plesenta rahime kısmen yapışıkmış.Evladına 6 yılda 4 düşük yaparak kavuşmuş bir anne kendisi.Arkadaşım normalde kayınvalidesi ve görümcesiyle anlaşan biri sorun yaşadıklarından hiç bahsetmedi neyse konuya geleyim bizler sobalı evlerde yaşayan insanlarız bilirsiniz tek bir yerde soba yanar bir oda sıcak olur hastaneden geldiği günden beri oturma odasında yatıyor oraya yatak yapmışlar.Arkadaşımın annesi yok arka sokağındaki kayınvalidesi ve görümcesi geliyormuş yanına yeni doğum yapınca emzirme sıkıntısıydı gazdı tuzdu derken insan yorgun düşüyor başından geçen bilir 2 saatte bir emziriliyor bir de malum arkadaşım az dinlenip uyumak istiyormuş kayınvalidesi ve görümcesi yüksek sesle tv izliyormuş oturup gece 4 lere kadar dizi izliyorlar uyuyamıyorum diyor. Rica edip sesini kıstırıyormuş bu sefer de kikir kikir gülüp muhabbet ediyorlar tangır tungur çay karıştırıyorlar azıcık dalsam anında sesi açıyorlar dinlenemiyorum diyor.4 5 lere kadar uyanık kalıp gündüzleri kendi evlerine uyumaya gidiyorlarmış.Eşi çok mesaili bir işte çalışıyormuş ben işten fırsat bulup sizinle ilgilenemiyorum sana da çocuğa da vakit ayıramam lütfen idare et 40 ı çıkana kadar sonra gelmezler diyormuş ama kızın psikolojisi iyice bozulmuş ne zaman emzirmeye kalksam emzir emzir doysun bebek diyorlar ama önüme bir çorba bile getirmiyorlar meyve koyuyorlar madem bir faydaları olmayacak o zaman gitsinler diyor onları kırmadan incitmeden nasıl söyleyebilir ? Aynılarını yaşamış ve şu an kavgalı biri olarak ben ne diyeceğimi bilemedim...Yorumlarınızı tek tek okuyacak teşekkür ederiz şimdiden
40 ı çıkana kadar ya sabır, kendisi halledebiliyorsa eve yollasın desin iyiyim ama iyi değilse ve kimsede yoksa idare edecek

Valla ben anneme gelme dedim.
Çünkü bize yardım etmemek resmen ekstra yük demek.
Yemekte yapmak istemedi son zamanlar.
(Sadece yemek yapıyordu bu arada)
Oğlumu da iyice zıvanadan çıkarıyordu.

Şimdi ciddi ciddi hastayım. Doktora gitmem gerek.
Ama gel demem.

Arkadaşınız da başının çaresine bakabilecek ise kibarca gidin desin.
Bakamayacaksa çekecek.

Faydası olmayan gölge etmesin.
Amaç yardımsa, evlerinde yapar getirirler bir kap yemek, bırakıp hal hatır sorup giderler.
Aynı alan içinde bebek, anne, kv ve görümce yaşanır mı yahu?
O bebeğin sessizlik ve karanlıkta uykuya ihtiyacı var, keza annenin de öyle.

Arkadaşınız ‘ben artık iyiyim, gelmenize gerek yok çok yoruldunuz ama kendi kendime kalıp alışayım bu sürece, idare ederim edemediğimde yardım isterim’ deyip göndersin.

Ne anlayışsınız insanlar var, sorsanız her yerde ‘geline toruna bakıyorum’ derler...

Böyle bir durum başıma gelse başka bir arkadasımı yanmda kalmadı için ikna ederdim arkadasmda onlara gidebilirsinz ben burada kalacagımm dedirtirdim gerekirse arkadasm gitsin evne önemli degl böylece kmse kötü olmaz en fazla arkadsmla kaynvaldem kötü olr onlarda olursa olsn yani aklma başkada bsey gelmedi

Gelip kalmalarina gerek var mı her gun yemek yapip, sut olsun diye hosaf kaynatıp getirsinler ve gitsinler.
Arkadasiniz da banyo gibi ihtiyaclarini kocasi gelince halletsin. Dışardan alışverişi varsa rica etsin kayinvalide gorumce yapsin gelsin. Butun gece neden kızın başında nöbet bekliyorlar ne gerek var,

benım annem 3 gun ,gun ıcınde bır kac gun ugrayarak geldı
kayınvalıdem de 1 hafta sadece aksam yemegı gonderdı esım eve gelmeden oraya ugradı yemegı aldı getırdı o kadar
kımsem yok tek basıma ve sezeryanlıydım sag yumurtalıgımda alındı dogumda ekstra amelıyatda oldum
annem arka sokagımda kayınvalıdem 1 mahalle ılerıde oturuyordu
hanı 40 lı kadın tek bırakılmaz denılıyor ya :KK70: esım de aksam 9 a kadar calısıyordu valla bayagı tek kaldım hala sag yasıyorum gordugunuz gıbı :KK70:
acık soyleyeyım annem bır kac gun arada ugramasına ragmen sinirimi bozdu duzenımı bozdu o mu lohusa ben mı bellı degıldı
bence bebege en ıyı annesı bakar ,bakın arkadasınız dınlenemıyormus bıle kımse olmasa ınanın daha rahat eder

bence artık daha ıyıyım cok tesekkur ederım yardımlarınız ıcın desın ve herkes evıne gıtsın anne cocuk baba bunlar bır arada bırbırlerıne emek verırlerse hersey daha guzel olur daha cabuk toparlanırlar farzetsınler kı baska ulkede tek baslarına kalıyorlar oyle dusunsunler arkadasınızın dedıgı gıbı fayda gormuyorsa kalmalarının anlamı yok ve en uygunu ben ıyıyım kendı basımın caresıne artık bakabılırım ıhtıyacım olursa sızı zaten ararım demek en guzelı de bu zaten

Evde kayınvalideyken de uykusuz ve zorluk içindeyse bence bebeğiyle kendi başına kalmalı. Artık yardıma gerek kalmadığını söyleyebilir. Kendi söyleyemiyorsa eşine söyletsin. Evde tuvalete banyoya rahat giremezsin, bir yemek yapma içinde evde kalabalığa gerek yok. Eşi yemek yapamıyorsa dışarıdan bişiler söylerler. Yada pratik olacak malzemeler bulundursun buzdolabında ısıt ye cinsi.

Gelip kalmalarina gerek var mı her gun yemek yapip, sut olsun diye hosaf kaynatıp getirsinler ve gitsinler.
Arkadasiniz da banyo gibi ihtiyaclarini kocasi gelince halletsin. Dışardan alışverişi varsa rica etsin kayinvalide gorumce yapsin gelsin. Butun gece neden kızın başında nöbet bekliyorlar ne gerek var,
Galiba herseye karışan cinsten insanlar.. üzücü

Uzuluyorum boyle kizcagizlara. Ama bebehi olmus kac yil sonradan bence adla takmasin tadina baksin ne guzel dunyasina kavusmus o. 20 gun toplanana kadar dayansin ondan sonra yavastan belli etsin bence tavrini. Net olsun yani kizlar demis zaten yukarida. Yani corba yaptrsin evi temizletsin. Corabina kadar giydirsin vallahi. Oyle dgil boyle olur. Nefret ediyorum yani oglumun evi kizimin evi diyip bi yerlerini yaya yaya oturana. Dgil kardesim senin evin degil orasi ya. Ben bir ust kattaki abimin evine yengemi elli kere arayarak gidiyorum. Lohusayken ne olur tum aileni cagir ablalarini cagir seni en iyi onlar anlar dedim hicbir aile ferrdimi yardim disinda gondermedim. Ben boyle ince dusunrken boyle insanlari gorunce cildiriyorum

Galiba herseye karışan cinsten insanlar.. üzücü
Sabaha kadar tek odada olundugu ve anne uyuduğu halde TV izlemeleri ne kadar saygısız olduklarını gosteriyor.
Sadece kendi rahatlarini düşünüp "logusa yalniz birakilmax" misyonunu tamamlamaya çalışıyorlar,o da bence gosteris için. Gelininin iyiliğini düşünen böyle yapmaz

Sabaha kadar tek odada olundugu ve anne uyuduğu halde TV izlemeleri ne kadar saygısız olduklarını gosteriyor.
Sadece kendi rahatlarini düşünüp "logusa yalniz birakilmax" misyonunu tamamlamaya çalışıyorlar,o da bence gosteris için. Gelininin iyiliğini düşünen böyle yapmaz
En güzeli evden göndermek ama yapamıyor galiba bence eşi devreye girmeli ona söyletmeli kendi diyemiyorsa

Hapşırsın dursun. Çil yavrusu gibi dağılırlar. 😁

Yok mu gıcık bir komşusu, arada lafını açsın; hani yasak ya misafir, 3000 küsur TL cezası var ya, '' Ay falanca duymasa görmese bari, koşa koşa şikayet eder. '' desin laf arasında.

40 lı kadın gece yalnız bırakılmazmış 🙄
İlk gunumden beri yalnız baktım. Çokta kolay oldu inanın kafa rahat oluyor. Arkadaşınıza da Allah yardım eder inşallah bol bol dua etsin batıl inançlara da çok kulak asmasin. Benim kaynana da öyleydi geldi mutfakta yedi bana sen ne yersin falan demedi bile 10 günlük lohusa iken kavga çıkartıp gitti iyikide gitti bebeğimle bol bol vakit geçirdim. Eşim gece calisiyordu o zaman. Arkadaşınız ayağa kalkabiliyorsa kalksın ben işimi yapabiliyorum mesajı versin.

Back
X