Kayınvalide ve görümceyi göndermek istiyor

Artık kendim idare edebilirim hepimiz birden yorulmayalım desin. Eğer laftan anlamıyorlar ise çorba yapabilir misiniz gibi gibi istekler de bulunsun. Gece de sesini kısar mısınız ben gündüz uyuyamıyorum bebeğe bakamıyorum o zaman diye söylesin.

Canı devamlı birşeyler istesin
sade çorba değil değişik değişik yemekler çeksin canı
tatlı çok süt yapiyormuş, yaparmısınız desin 2 günde 1 başka bir tatlı çeksin canı
Lohusa bunalımına girsin kalksın tv nin fişini çeksin
Arada ağrım, sızım çok, uykum var çok yorgunum siz çocuğa bakın ben duş alıp dinlencem biraz desin
Zor değilki
Bakalım 40 gün dayancaklarmı gerçekten

Gece sizinle ayni odada uyuyamiyorum siz aksam eve gecin gunduz ugrasaniz yeter cok sagolun ama uyumam lazim desin bunda bisey yok eside bir garip 40 gun dayanilirmi dinlenip uyuyacakki sutu olsun kadinin

insanlar durup iki saniye dusunse komik duruma dusmeyecek. burada gulup gecmisler ama lohusa kadinin yanliz birakilmamasinin altinda batil inanctan cok annenin dogum sonrasi depresyona girmesini engellemek vardir. ne yaptigini bilmeyerek bebegi öldüren mi dersin, dusman gibi gorup emzirmek istemeyen mi.. her turlu destege ihtiyaci var dogum yapmis bir kadinin.

insanlar durup iki saniye dusunse komik duruma dusmeyecek. burada gulup gecmisler ama lohusa kadinin yanliz birakilmamasinin altinda batil inanctan cok annenin dogum sonrasi depresyona girmesini engellemek vardir. ne yaptigini bilmeyerek bebegi öldüren mi dersin, dusman gibi gorup emzirmek istemeyen mi.. her turlu destege ihtiyaci var dogum yapmis bir kadinin.
Dogru dediniz, destege ihtiyacı var. Gercekten destek olsalar kim istemez ki?

Bunların hepsi çok az görülen ve büyük olaylar. Bu olayları gerçekleştirecek insan birden bire böyle olmaz, zira doğum öncesinde de psikolojik sorunları vardır.
40 gün yalnız bırakılmaz sözü lohusa depresyonu için değil hurafeler için söylenen bir sözdür. (Al karısı, karabasan) yani üzgünüm ama kimse komik duruma düşmedi yanlış bilen sizsiniz, biz farklı bir olaydan bahsediyoruz siz doğum sonrası annenin bebeğe zarar vermesinden falan. 40 gün kalma olayı hurafelere dayanan bir olay sizin söylediklerinize dayanan bir olay değil. kaldı ki, bu dediğiniz durumlarda sadece 40 gün değil kişinin yanında sürekli durulması ve tedavi edilmesi gerekir. Bu söylediklerinize sahip bir annenin duygu durumu mucizevi bir şekilde 41.gün geçmiyor değil mi?
Öte yandan bazı hamileler doğum sonrası çabuk toparlanırken bazılarının desteğe ihtiyacı olur. Desteğe ihtiyacı olana KÖSTEK OLMADAN tabiki yardımcı olunur ama bu yine kalma ile değil, evine bir kap yemek götürmek ile ya da yardıma gelip onun uyumasını, duş almasını, yemek yemesini hatta biraz nefes almasını sağlamak ile yapılır. Çevremde doğum yapan yapana, kimi destek istersen kimi sadece tek başına halletmek istiyor. Destek istemeyeni yanında biri zorla kalırsa ne o kişi, ne anne, ne bebek rahat olur. Destek istemeyenin yanında "ama lohusa kadın 40 gün tek kalınmaz" diye hurafelerle zorla kalınmaz.

kafa 1950 lerde işte benim eşimin ailesi de öyle amaaan uzak olsunlar uzak
Ya 40 gün muhabbeti çok öncede kaldı.
Bu zamanlardan önce rivayetlere ve efsanelere dayanılıyordu ve bunlardan korkuluyordu. Şimdi böyle bir durum yok, bazıları annenin psikolojisi için yanında kalınması destek verilmeli demiş ama annenin psikolojik bir sorunu yoksa, bebeğine gayet iyi bir şekilde desteksiz bakabiliyorsa 40 gün milletin köstek olmasının anlamı yok. Arkadaşının ya canı bol bol börek baklava türü şeyler çeksin ya da direkt yüzüne karşı istemiyorum, kendi bebeğime kendim bakmak istiyorum desin. Zaten bebeğin babası lohusa eşinin yanında olucak, başkasının evde yan gelip yatmasına gerek yok. Eşinin ailesi ne durumda, umarım ayaklarını kesebilmişsindir.

Esine söylemeli, o halledecek konuyu. Gürültüden o rahatsiz olmuyor mu? Söylesin gece uyuyamiyoruz diye. Herkesin nazi kendi ailesine gecer. Baktiki hic olmadi kendi göndersin..

Ya 40 gün muhabbeti çok öncede kaldı.
Bu zamanlardan önce rivayetlere ve efsanelere dayanılıyordu ve bunlardan korkuluyordu. Şimdi böyle bir durum yok, bazıları annenin psikolojisi için yanında kalınması destek verilmeli demiş ama annenin psikolojik bir sorunu yoksa, bebeğine gayet iyi bir şekilde desteksiz bakabiliyorsa 40 gün milletin köstek olmasının anlamı yok. Arkadaşının ya canı bol bol börek baklava türü şeyler çeksin ya da direkt yüzüne karşı istemiyorum, kendi bebeğime kendim bakmak istiyorum desin. Zaten bebeğin babası lohusa eşinin yanında olucak, başkasının evde yan gelip yatmasına gerek yok. Eşinin ailesi ne durumda, umarım ayaklarını kesebilmişsindir.
benım esım vardı sadece oda gunduz calısıyordu sezeryanla olmustu bebegım..yanlız baktım ben..gaz sorunu vardı sadece onada kımse care olamıyorkı..bellı bır sure sonra gecıyor zaten

benım esım vardı sadece oda gunduz calısıyordu sezeryanla olmustu bebegım..yanlız baktım ben..gaz sorunu vardı sadece onada kımse care olamıyorkı..bellı bır sure sonra gecıyor zaten
Yalnız bakmak daha iyi bana göre. Bir kere kafan rahat oluyor, doğum yapmış bile olsa misafir varken rahat rahat yaramıyor insan. Onlarda yatırmıyor zaten, hep köstek oluyor çoğu aile. O yüzden tek bakmak kafanın rahat olması anne psikolojisi açısından daha iyi. Umarım iyisinizdir şuan. 🌸

Öyle kv gidin denilmez artık gidin demenin de kibarcasıda olmaz o zaman kocayla papaz olunur , erkeğin annesine birşey söyleyemezsiniz erkek hep anasını yanında görmeyi sever , doğumda zaten kv gerçek yüzü ortaya çıkar

Başına gelmeyen kolay sanır! Kk kadınlar çok yazıyorsunuz ama boş yazıyorsunuz başından geçmeyene kv eve yollamak kolay , hayaller ve gerçekler hiç bir zaman örtüşmez

Yalnız bakmak daha iyi bana göre. Bir kere kafan rahat oluyor, doğum yapmış bile olsa misafir varken rahat rahat yaramıyor insan. Onlarda yatırmıyor zaten, hep köstek oluyor çoğu aile. O yüzden tek bakmak kafanın rahat olması anne psikolojisi açısından daha iyi. Umarım iyisinizdir şuan. 🌸
lohusayken mısafırlıge gelmekde kotu..uzun uzun oturıyolar..senın sıkıntın var..ustun basın batıyo..gercekten enteresan mılletız vesselam..

Öyle kv gidin denilmez artık gidin demenin de kibarcasıda olmaz o zaman kocayla papaz olunur , erkeğin annesine birşey söyleyemezsiniz erkek hep anasını yanında görmeyi sever , doğumda zaten kv gerçek yüzü ortaya çıkar
ona oyle denılmez buna boyle denılmez..bır cogumuz boyle yetıstık..sankı ınsanları memnum etmek ıcın bu dunyaya geldık

Bi tek bu erkeklerin anası gardaşı var zaten. Onlar pat pat diyor, kadınlar niye diyemiyor?

Back
X