Kızlar merhaba,kısaca özetlemek gerekirse bir senedir, kayınvalidem bana hep anne gibi oldu sağ olsun hakkını yiyemem, işten geldiğimde çağırdı yemek için, temizliğime bile çağırmadığım halde gelip yardım etti vs, karşılıklı severiz birbirimizi.Bununla birlikte şöyle bir durum var eşimin ailesinde gelin hizmet eder mantığı çok fazla , tamam kabul kayınvalidem bunu bana çok yansıtmadı ama şöyle bir durum var bazen ne yapacağımı anlayamıyorum.Örnek vermek gerekirse iki hafta önce hafta sonu için bize gelmek istemiş o gün ben arkadaşımın bebek mevlüdü olduğunu söylemiştim buna rağmen o gün bir kaç kere aramış beni e ben de açamadım, eşim de işte duymamış teli , o gün bize küsmüş, diğer gelinler beni almak için araba bile gönderirdi siz teli açmadınız vs söylendi.Diğer bir mevzu , eşimin memleketten amcası geldi bu cumartesi o gün eşimle tartışmıştık aramak annesini aklıma bile gelmedi dün aradım ne yaptın diye, ben sana küstüm kızım gibi seviyordum seni baban da kızdı yardıma gelmedin bana dedi.Ne diyeceğimi şaşırdım cümlenin devamında da yarın geleceksiniz madem makyajını yap, güzel giyin seni iyi görsünler gibisinden laf etti açıkçası çok bozuldum bu ilk demesi değil daha önce düğüne vs giderken ya da kendisine misafir geleceği zaman da söyledi sanki ben giyinmeyi bilmiyorum.
Uzun oldu biraz ama sormak istediğim şu, kayınvalidemin olumlu özelliklerini baz alarak bu dediklerinin üzerini örtmeli miyim , yoksa rahatsız olduğumu söylemeli miyim?