O zaman sen müdahale etme kocana soyle yüz göz olma oğulları söylesinciddi misiniz? pesss gerçekten... emzirmeye kalkmak nedir?
öpsünde inanın yanağı kızardı,tükürük kokuyordu üstüne birde sigara eklenince inanın kaldıramıyorum... elini ağzına almaya başlayan bir bebeğim var ve parmaklarının onların ağzında gezmesinden hoşlanmıyorum. elini öpmekle ağzına tükürmek arasında bir fark yok çünkü... cidden bebek büyütmek çok zor üstelik etrafın böyle insanlarla doluyken. ben beklerdim ki benim gösterdiğim özeni göstersin ne biliyim o uyarsın mesela yapmayın çok öpmeyin desin,elinizi yıkayın desin ama çok şey bekliyorum sanırım.
Allah yardımcın olsun3 aylık bir bebeğim var ve kimseyi kırmadan Uygun bir dille olmasını istemediklerimi söylüyorum; Lakin artık başedemiyorum. Hafta sonu kayınvalidem bizdeydi. Öpme bebeğimi dedikçe ''Öpüyorum işte ne yaparsan yap'' diyip devam etti çocuğumun yüzünü tükürüğe boğmaya. Öpme işte! yüzünü,elini öpme! ne biliyim başını,ayağını falan öp. İlla öpmek gerekiyor ise bunu yap.
Garip garip tabirler kullanmayı da ihmal etmiyor tabi bebeğime. Önce ''maskot bu, manyak olmuş bu'' dedi. ''Benim bebeğim niye öyle olsun o bizi maskot yaptı'' dedim kapattım konuyu.(Yani demek istiyorum ki çocuğuma böyle tabirler kullanmandan hoşlanmıyorum) 5 dk Sonra ''şam şeytanı'' demez mi... Artık tutamadım kendimi ''Sensin şam şeytanı'' dedim.Annesi ''aaa şuna bak'' diyip her zamanki gibi dizlerini dövüyor. Eşim tabi annem sevdiğinden öyle diyor diye atağa geçince iyi işte sevgimiz karşılıklı dedim. Anneside bizim oralarda böyle sevilir dedi.(annesi şam şeytanı der,babası eşek oğlu eşek der kızıma) Ayyyy delireceğim ya nasıl yerlermiş oralar...hep bizim oralar hep....
Bebeğim acıktı oda da emziriyim ben dedim. bana hiç yanımda emzirmedin diyor.eşimde emzirme örtünü getiriyim burada emzir dedi. ben senin yanında emzirmek zorunda değilim ki dedim. hayırda hiç emzirdiğini görmedim dedi.(ben sana çocuğumu emzirdiğimi kanıtlamak durumunda mıyım.) emziren kadınların gögüsler fora diye ortalıkta gezdiğini mi sanıyorlar gerçekten. hem emzirmek anne ve bebek için en özel,en mahrem an değil midir?
Hergün aradıkları yetmiyormuş gibi her hafta sonu birlikte vakit geçirelim de istiyorlar.( telefonla aradığında hoparlöre verin diyor,uyuyor diyoruz uyandırın o zaman diyor,ağlatın sesini duyayım dedi birgün uyuyan bebek ağlatılır mı nasıl konuşuyorsunuz böyle dedim. hergün olan böyle bir aramadan bahsediyorum) Böyle vakit mi geçer Çin işkencesi gibiler. Dün yine aramış babası hafta sonu bebeği getirin diyor.2 gün önce buradaydınız sanki bana ısmarlama oyuncak.her hafta sonumu onlara bağlayamam ki. bizimde her karı koca gibi sosyal bir hayatımız var. yeri geliyor hafta sonunu dört gözle bekliyorum eşim gelsin de işlerimi halledeyim diye. bazı zamanlar eşim ve kızımla zaman geçirmek istiyorum. neden bu düşüncesizlik,neden bu saygısızca hareketler. ben ben olmaktan çıkmak üzereyim. çirkinleşmek istemiyorum ama çirkinde olsam, güzelde olsam değişen pek birşey olmuyor. yine bildiklerinden şaşmıyorlar. beni rahatsız eden bir durum varsa yanlış giden birşeyler var demektir. doğrusu nedir? nerede yanlış yapıyorum,nasıl bir yol izlemeliyim?Sizler nasıl başediyorsunuz? Tecrübelerinizden faydalanmak isterim... Şimdiden teşekkürler...
erkekler genelde evlenince dur demezler canım ailelerineeşiniz dur diyemiyor mu? neden bu cahil sürüsü ile siz savaşıyorsunuz ki?
erkekler genelde evlenince dur demezler canım ailelerine
hep ayıp olur , onların kötü niyeti yok modunda takılırlar
evlenmeden evvel ailesinin yüzüne bakmayan adam evlenince aileci olur
evlenmeden evvel de cocugunun yuzune bakmayan ana evlenince en fedakar anne olur
evli değilsin :) evlenmeden bilemezsin
2 Evlilik yaptım evet calısıyor%100 çalışıyor mu bu formül.
o zaman kimse evlenmesin. evlenenler boşansın.
Benim kocamda geçerli değil Captain.%100 çalışıyor mu bu formül.
%100 çalışıyor mu bu formül.
benim eşim de beni anlar ancak eskiden evlenmeden evvel yani ailesine bunu belli ederdiBenim kocamda geçerli değil Captain.
Sağolsun adaletlidir,olayları tarafsız değerlendirir.
Gerçi ailesi de sorunlu veya beni üzen,
yoran bir aile değil belki de ondan.
Geçen, bir konuda,hem de bizim evimizde yatılı misafirken, kv'm beni biraz üzdü,
eşime anlatmak zorunda olduğum bir konuydu, 'haklısın,annem düşüncesizlik etmiş,
yaşlılığına ver,istersen ben konuşayım' dedi.
Ben konuşma esnasında üzüldüğümü dile getirdim,gerek yok dedim.
Kapattık konuyu.
Zaten uzatıp, büyütmek niyetinde değildim ama insan eşi tarafından doğru anlaşılınca, gerisini çok önemsemiyor.
yuh ya Ne demek kancık minicik bebeğe.Ben olsam saç baş bırakmazdım.Terbiyesiz edepsiz manyakBenim kv kadar olamazlar. Bebeğim agliyordu sus kancık dedi şok olmuştum.
Gorumce desen dudağından öperdi artık patladım opemi yor..
Genel olarak haklısın ama üslubun çirkin. Sen bu şekilde cevap verdiğin sürece olan kocanla ilişkine olur. Ne olursa olsun benim anneme bu şekilde cevap vwremez kimse, kocam bile olsa. Aynı cevabı çok daha sakin ve kibar versen, bu mahalle dili yerine daha kibar bir dil kullansan hem kocan sana hak verir hem de karşındaki abandone olur kalır. Öpme, telefon ve emzirme konularında haklisin ama severken kullandıkları dil ülkemizde genel bebek sevme şekli. Benim babam da oğlumu essolessek diye sever ama ne benim ne kocamın aklına kötü bir şey gelmez. Belli bir yaşın üstündekiler böyle seviyor. Bir babaannenin torununa şam şeytanı demesini kimse yadırgamaz ama bir gelin kayınvalidesine bu lafı söyleyemez. Ciddi bir saygısızlık.3 aylık bir bebeğim var ve kimseyi kırmadan Uygun bir dille olmasını istemediklerimi söylüyorum; Lakin artık başedemiyorum. Hafta sonu kayınvalidem bizdeydi. Öpme bebeğimi dedikçe ''Öpüyorum işte ne yaparsan yap'' diyip devam etti çocuğumun yüzünü tükürüğe boğmaya. Öpme işte! yüzünü,elini öpme! ne biliyim başını,ayağını falan öp. İlla öpmek gerekiyor ise bunu yap.
Garip garip tabirler kullanmayı da ihmal etmiyor tabi bebeğime. Önce ''maskot bu, manyak olmuş bu'' dedi. ''Benim bebeğim niye öyle olsun o bizi maskot yaptı'' dedim kapattım konuyu.(Yani demek istiyorum ki çocuğuma böyle tabirler kullanmandan hoşlanmıyorum) 5 dk Sonra ''şam şeytanı'' demez mi... Artık tutamadım kendimi ''Sensin şam şeytanı'' dedim.Annesi ''aaa şuna bak'' diyip her zamanki gibi dizlerini dövüyor. Eşim tabi annem sevdiğinden öyle diyor diye atağa geçince iyi işte sevgimiz karşılıklı dedim. Anneside bizim oralarda böyle sevilir dedi.(annesi şam şeytanı der,babası eşek oğlu eşek der kızıma) Ayyyy delireceğim ya nasıl yerlermiş oralar...hep bizim oralar hep....
Bebeğim acıktı oda da emziriyim ben dedim. bana hiç yanımda emzirmedin diyor.eşimde emzirme örtünü getiriyim burada emzir dedi. ben senin yanında emzirmek zorunda değilim ki dedim. hayırda hiç emzirdiğini görmedim dedi.(ben sana çocuğumu emzirdiğimi kanıtlamak durumunda mıyım.) emziren kadınların gögüsler fora diye ortalıkta gezdiğini mi sanıyorlar gerçekten. hem emzirmek anne ve bebek için en özel,en mahrem an değil midir?
Hergün aradıkları yetmiyormuş gibi her hafta sonu birlikte vakit geçirelim de istiyorlar.( telefonla aradığında hoparlöre verin diyor,uyuyor diyoruz uyandırın o zaman diyor,ağlatın sesini duyayım dedi birgün uyuyan bebek ağlatılır mı nasıl konuşuyorsunuz böyle dedim. hergün olan böyle bir aramadan bahsediyorum) Böyle vakit mi geçer Çin işkencesi gibiler. Dün yine aramış babası hafta sonu bebeği getirin diyor.2 gün önce buradaydınız sanki bana ısmarlama oyuncak.her hafta sonumu onlara bağlayamam ki. bizimde her karı koca gibi sosyal bir hayatımız var. yeri geliyor hafta sonunu dört gözle bekliyorum eşim gelsin de işlerimi halledeyim diye. bazı zamanlar eşim ve kızımla zaman geçirmek istiyorum. neden bu düşüncesizlik,neden bu saygısızca hareketler. ben ben olmaktan çıkmak üzereyim. çirkinleşmek istemiyorum ama çirkinde olsam, güzelde olsam değişen pek birşey olmuyor. yine bildiklerinden şaşmıyorlar. beni rahatsız eden bir durum varsa yanlış giden birşeyler var demektir. doğrusu nedir? nerede yanlış yapıyorum,nasıl bir yol izlemeliyim?Sizler nasıl başediyorsunuz? Tecrübelerinizden faydalanmak isterim... Şimdiden teşekkürler...
Evet, benim eşim de ailesi de sorunlu insanlar değiller.benim eşim de beni anlar ancak eskiden evlenmeden evvel yani ailesine bunu belli ederdi
anne sen şurda hatalısın derdi
evlendıkten sonra ben cok zorunlar yasadım aılesı ıle
yerı geldı esım aılesını uyardı ama onlar değişmeyince yaslıdır , üzülme ,idare et zaten senede bir goruyoruz moduna geldı onları uyarmamaya basladı ve bu bakımdan karsı taraf kendını hatasız dört dörtlük görüyor
eşlerin ailesine bakıslarının değişmesi bizleri üzdükleri anlamına gelmıyor zaten
belkı senın es tarafın cok sorunlu değillerdir sorunlu olsalardı benzer durumu yasayabilirdin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?