Kayınvalide ve kayınpederin gelmesi

Ben de bunu anlatmaya calıstım ama buna bile tepki gosterenler olmus

Yetişkin insanlar yetişkin insanların pisliğini temizlemek zorunda değil, bebekken hepimiz altımızı kirlettik temizlendi ama adı üstünde bebektik. Bu demek değil ki ileride kasıtlı pisliğimizi evlatlarımıza yada başkalarının evlatlarına çektireceğiz.
Bu kafalar bu topraklardan gidecek ama biz yeni nesil sayesinde.
Asla oğluma yük olmak istemiyorum. İleride yaşladığımda eşimle dostlarımla gezmek tozmak, hobiler bulmak istiyorum. Özlediğimde oğlumun evine gidersem de üç beş gün kalırsam da tadıyla gitmek isterim. Yatağımı kendim toplamak, yeri ıslattıysam kendim silmek, emeklimle bir iskender ısmarlamak isterim. Oldu ya Allah korusun elden ayaktan düşersem de yanıma bakıcı hemşire tutmaya gayret ederim, en olmadı bir kuruma yerleşirim. Kendi isteğimle bir evlat büyüttüm diye hayatından çalmaya hakkım olduğunu düşünmüyorum.

Arkadaşım onu bunu bilmem. Sustukça tepene çıkıyorlar. Onlar nasıl alttan alttan lafını söylüyorsa sen de cevabını ver. Eve para getirmeye gelince eşit oluyoruz evde ki sorumluluklara gelince bizim oluyor. Sessiz olma. Kendileri hazır köfte önüne koyuyorsa senden dört dörtlük sofra bekleyemezler. Kp eşine baksın önce sonra senden beklesin.

Zaten kadın ailesiyle erkek ailesinde bu fark da çok bariz oluyor. Biri senin ufak çocuğun var yorma kendini ben yemek yaprım derken diğeri hizmet bekliyor.
O zaman aynı güleryüzü de bekleyeme kimse.
Ne kadar ekmek o kadar köfte

Herseyede susmayin mesela disardan yemek soylediniz diye laf ediyorlarsa sizde konusun kusura bakmayin isten gec geliyorum yetistiremedim deyin gecin.Kalirlarsada aksama yemegi sen yapma sakin kv.yapsin.Aksama yemek yapmaz bide laf sokarsa altta kalma yabanci yer degil oglunun evi butun gun ne yaptin niye yemek yapmadin de.Ben ac degilim de yapma bisey.Eve gelmeden once mutlaka disarda hizlica biseyler ye ac olma sakin.Yap cocuklarinin yemegini yorgunum gec oldu sabah erken kalkicam de yat uyu.Eger bilincli bir sekilde yemek yapmiyor seni bekliyorsa

Niye evin asıl sahibi kadın olsun ya hu.

Patronculuk mu oynuyorsunuz ? Iste sizin gibi düşünen kadınlar evde her yükü yükleniyorlar , görev dağılımı , hatta işini iyi yaptı mi diye teftisi bile yükleniyorlar.

Iki de , neden yardım etmiyorsun diye söylenip günü kurtariyorlar.

Ben evin sahibi değilim. Is veren asla değilim. Bizde iş paylaşımı vardır. Teftiş yoktur.

Destek vardır.

Misafir geleceği zaman misafirin bana sorma zorunlulugu yoktur.

Benim kadar eşimin de söz hakkı vardır misafir kabul etmekte.

Eşimin bana sorma zorunluluğu vardır. Çünkü ortak kullanım alanımız ve müsait olmaya bilirim.

Bu hizmet edemeyeceğim için değil bir işimin olacağı ya da evimde dinlenmek istediğim için olabilir.

Sizlerin ailesi geldiğinde ; anne babası , kocanizi mi arıyor , gelebilir miyiz diye ? Ha pardon konu hizmetti değil mi ?

Hizmet eden evin patronudur , sahibidir :) bana göre gönüllü kolesidir.

Evimde tek başına iş yapsamda bir gün, yine evin sahibi olmam bu arada. Mesele ortakliktir .
Evin sahibi yada patronu yoktur tabiki. Ama kadinin her yaptigi isi erkek yapiyor mu ?
Bu zamanda hemen hemen butun erkekler eşlerine yardim ediyor zaten ama gelen misafire cayini corbasini yemegini erkek mi koyuyor önüne sizin evde ? Erkeğin yapacagi işler le kadinin yapacagi isler hicbizaman ayni degildir evde. Yada şöyle soyleyeyim ozaman neden kv gelin yerine ogluna laf sokmamis madem ?

Evin sahibi yada patronu yoktur tabiki. Ama kadinin her yaptigi isi erkek yapiyor mu ?
Bu zamanda hemen hemen butun erkekler eşlerine yardim ediyor zaten ama gelen misafire cayini corbasini yemegini erkek mi koyuyor önüne sizin evde ? Erkeğin yapacagi işler le kadinin yapacagi isler hicbizaman ayni degildir evde. Yada şöyle soyleyeyim ozaman neden kv gelin yerine ogluna laf sokmamis madem ?

Yapmayan evler var evet bu yüzden bazı kadınlar patronculuk oynuyor. Is bölümünün adını yardım etmek diye bırakıyorlar.

Bu yüzden iş veriyor ve çoğu zaman beğenmediği ya da yapmadığı için söylenip kendi yapıyor.

Eşim misafir kabul ettiğinde bana sorarak tabi , o zaman beraber giriyoruz mutfağa.

Servis zamanında da oturmaz ki çok fena ataerkil bir aileden geliyor.

Öyle bir aile ki yemek yedikten sonra eller yıkanmaya doğru gidince bile eline bir tabak alıp gittiği yol istikametinde mutfağa bırakmıyorlar.

Bana çok tuhaf geliyordu ; yemek yedikten sonra köşeye çekilen erkekler, sofra başına toplamak için dolusan kadınlar.

Ama alıştı eşim. Söylenmedim. Görev vermedim. Yaptığı isi eleştirmedim v.s v.s

Bu sitede evin hanımı benim, beni arasınlar olayını çözemedim. Eşimin ailesi eşimi arar söyler, benim ailem beni arar söyler. Ne olacak yani kimi aradıklarının ne önemi var...

Eşinin ailesine gelirsek güzel bir geçmişiniz yok anlaşılan... her dediklerine yaw he he deyip geçin. Senden ne zaman bir şey isteseler eşinize dönüp canım hadi bak baban istedi deyip eşinize işi kitleyin. Kayınvalidenize de yemek işini kitlerseniz daha kolay olur her şey.
Esimin aılesı esimi aradı size geliyoruz dedı esımde tamam dedi.
Ben evde yatak dosek yatıyorum hem hastayım hem psikolojim bozuk. Evim dagınık ben bitik haldeyim.
Simdı bunun neresi normal?
Es ailesinin esi araması normalde, esin hanıma sormadan okey demesi karım hasta demeye utanması falan dusuncesızce degıl mı?

Ben evde yatak dosek yatıyorum hem hastayım hem psikolojim bozuk. Evim dagınık ben bitik haldeyim.
Es ailesinin esi araması normalde, esin hanıma sormadan okey demesi karım hasta demeye utanması falan dusuncesızce degıl mı?

Kalktiniz mi peki ayağa ?

Eğer hastaysan ve eşin tamam dediyse misafire eşinde hata tamamen. Evdeki durumu ailesine aktarmaktan aciz biriyle evlisindir, geçmiş olsun.

Mesela geçenlerde ailem gelmek istedi eşim çok yoğun çalışıyordu. Haftaya gelin eşim çok yorgun geliyor dinlenmesi lazım evde dedim. Ne ailem üzüldü, ne de eşim...

Eğer hastaysan ve eşin tamam dediyse misafire eşinde hata tamamen. Evdeki durumu ailesine aktarmaktan aciz biriyle evlisindir, geçmiş olsun.

Mesela geçenlerde ailem gelmek istedi eşim çok yoğun çalışıyordu. Haftaya gelin eşim çok yorgun geliyor dinlenmesi lazım evde dedim. Ne ailem üzüldü, ne de eşim...
Tamam iste bende ilk paragrafı diyorum.
Mevzu ailesinin kocayı araması degıl, mevzu karsı tarafa musaıt degılız demeyen este.

Back
X